Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha csak hurrogas van probalok segiteni:
-van olyan csuszka ami gyakorlatilag semmit nem csinal, csak a miniszterek valtoznak tole (political left-right)
-van olyan (2), ami csokkenti a consumer goods need-et, illetve a dissent novekedest declare war-nal (izolacio, autokratizmus)

- a standing army/drafted army az upgrade time es koltseg miatt fontos, standing armynal minimum, draftednal maximum, az hogy a drafted elonye mi, nem tudom. de azthiszem manpower.

-central production - +25% total ic esatobbi, de azt hiszem noveli a production timeot, vagy costot, vagy mindkettot;
free market - pontosan nem tudom, azt hiszem kevesebb ic, gyorsabb production.

- hawk lobby - production time and cost csokkentese, masik oldalon nemtudom, hawk lobby a fasza.

kihagytam valamit?..

Mondjuk a tény, hogy állandóan állítgatni kell õket, elég sok hajtépést okozhat. Ezért általában inkább hagyom, hogy a gép kezelje helyettem.
Auric
Hát.. gyakorlatilag a játék alapkoncepciója. A csuszkák nélkül a játék nem "gran' stratégia" lenne, hanem csak egy a "felaláklikkelgetõs, lenyomomazellent, mielõtt reagál, mer' egyébként is hülye" kategóriába tartozó kukoricaszirup, HDD és memóriakapacitás pazarló "alkalmazások" közül, szóval elég fontosak, igen. Ugyan annyira bennük rejlik a "történelem megvált(oztat)ása", mint a taktika élesítése és az annak finomítása.

GRUNGE IS DEAD

Szerintem komoly<#shakehead><#vigyor>

én is remélem, hogy nem gondolja komolyan... DA:SD:ASD_ASD_ASD_
I.C.ram
Pff... ugye ezt most nem kerdezted komolyan?
A Sliders-szek jók valamire?
Auric
Igazán nincs mit, én is a HOI módosítgatásakor tanultam meg, hogy miért is kell és miért is jó az a "biztonsági másolat". 😊

Egyébként az ID-knél van egy "hardcode limit" (francbamár, hogy nemtudom a magyar kifejezéseket rá...), ami meghatározza, hogy egy országnál mettõl meddig terjedhet a számozás - na ez az, amit általában nem szokott jelezni, a foglalt ID-t könnyebb kiszúrni. 😊

Itt is - egy egyébként nem naprakész, de használható - link, ami segít a kiigazodásban, ha újabb eseményeket akarnál írni: Event ID Ranges

GRUNGE IS DEAD

Szöget ütött a fejemben, amit mondtál a módosítgatásokról. Igazából csak új eventeket írtam, amikbõl most töröltem a 20-ból kb. 10-et, így mostmár megint mûködik a játék. Akkor most már tudom, hogy van egy eventlimit, vagy ilyesmi. Talán az volt a baj, hogy az eventek ID-jét nem írtam bele abba a txt fájlba, amiben minden eventjének benne kell lenni. Most nem tudom, hogy az mi, de elvileg itt van pár oldallal korábban is említve.
Kösz a segítséget, szerencsére nem kellett újratelepíteni.

In gém ném: MaxWell125

Auric
Sokszor. A meggondolatlan módosítgatások miatt van - még akkor is elõfordul, ha nincs hiba (vagy nem jelzi a program) a parancssorban. Ált. egy revert megoldja a dolgot.

GRUNGE IS DEAD

Most még rosszabb mint tegnap 😞
De már nem a játékmenettel van a baj, hanem magával a játékkal. Nevezetesen az a probléma, hogy amint elindul a játék, vagyis megy az idõ, és haladnának az esemény, max. 1 nap után megáll az idõ, és nem tudom miért :'(
Nem kattintok a szünet gombra, és hiába váltok szünetre, majd vissza, akkor is áll a játék, mintha én nyomtam volna stoppot. Eléggé kiborító. Valakivel elõfordult már ilyen vagy hasonló?

Auric
Hiányzik a "persistent" parancs a sorból.. 😊
Így addig fognak próbálkozni, amíg tényleg le nem rohanják a jugókat - egyébként marha idegesítõ tud lenni, hogy minden egyes rohadt kistengelyes ország hadat akar üzengetni nekik... én ált. úgy oldom meg, hogy be sem engedem õket a szövetségbe, amíg kész nem állok a Barbarossára és/vagy Jugoszlávia lerohanására.

GRUNGE IS DEAD

Közben találtam megoldást. Írtam egy eventet, ami akkor jön fel, ha a magyarok hadat üzennek. A lényege, hogy amint hadat üzennek, egybõl békét is kötnek a Jugoszlávokkal 😄
Remélem, hosszútávon is mûködni fog, és nem üzen pár nap után újra hadat az AI. Persze majd ha én játszok a magyarokkal, kiveszem, mert úgy elég zavaró lenne, de ezt most muszáj. Akinek kell az event, itt van:

#########################################################################
# End of the Yugoslavian War
#########################################################################
event = {
id = 3655
random = no
country = HUN

trigger = {
war = { country = YUG country = HUN }
}

name = "Vége a jugoszláv háborúnak"
desc = "Vége"
style = 0
picture = "peace_manifestation"

date = { day = 1 month = january year = 1936 }
offset = 0
deathdate = { day = 30 month = december year = 1963 }

action_a = {
name = "Legyen vége"
ai_chance = 100
command = { type = peace which = YUG }
}
}

A hülye magyarok állandóan megtámadják Jugoszláviát 1940. február 2.-án. Tudom én, hogy az AI-jukba bele van írva, hogy meg kell õket támadni, és általában meg is támadták a jugoszlávokat, viszont 1 évvel és néhány hónappal késõbb 1941 elején. Teljesen elrontják minden tervemet. Próbáltam, hogy az AI agresszivitást csökkentsem a beállításoknál, de az sem használt sokat. Mit tehetek?

*tetszik(hát ez kimaradt) 😄

Ja meg a háborúskodás is...

hát azért jóvan tom hogy a Victoria a lakosság létminimumának szabályozását,gazdasági meg a politikai szimulátorozást tenkinti elsõdlegesnek, de nekem emiatt szimpi a játék a bonyolultsága és a szinte végtelen állitgatási lehetõség mellett. 😊

De azért miért ne lehetne nyugodtan olyan dolgot csinálni, hogy a világot lezuzzam pl.: a magyarokkal fiktiven? 😞

I.C.ram
A Victoria nem errol szol... Szerintem nem is lehet esszeru keretek kozt meghoditani a vilagot benne. Sokkal fontosabb, hogy a vilag legerosebb (gazdasagilag, politikailag, stb) allama legyel.
kamaszaki
Nem hiszem. Nem ír eventet és júniusban van ez, amikor elõrenyomulok Leningrad-nál eõteljesen:S Én támadtam meg az Oroszokat ezért nem akarom újrakezdeni az egészet. Németek elvannak a nyugattal.

Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.

Auric
Az 1914 modhoz sajnos nem volt szerencsém, de gyanítom, hogy a Brest-litovski béke lesz a hunyó... Szerintem nincs mit csinálni vele... örülj neki, hogy szabad a keleti front és a nyugatira tudsz koncentrálni, az oroszokat késõbb is be lehet fejezni, mikor Leninékkel vannak elfoglalva.. 😊

GRUNGE IS DEAD

Hello!

Valaki tudna nekem helpelni a Victoria:Revolutionshez?

Az lenne a kérdésem, hogy hol keresem meg azokat a fájlokat ahol az idõt átlehet írni?Mert kurva kevés nekem az a 1xx év, hogy megbírjam húdítani a világot. 😄

Bocs, de nekem ez a mániám. :S

kamaszaki
Ezzel az 1.világháborús moddal játszok és lenne egy problémám. Osztrák-Magyar Monarchiával Oroszokat kb félig befoglalom és egyszercsak annyit ír, hogy peace, pedig nem fogattam el semmit és nem is ajnálottam nekik. Németországgal ugyan ez volt, csak akkor azt hittem valami bug:S

kösz
üdv mindenki!

bannerkészítõ verseny indult a HoI3 topikban.
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1219236087#196
a részleteket megtalálod a bannerban.
írd be mégegyszer h acceptall
köszi sikerült de hogy lehet vissza állitani mert most minden ország ha akarom átenged meg elfogadja a területiköveteléseimet
ottis.
de a world of flames móddal játszok ott is lehet?
f12: acceptall (enter)
aztán békét kötsz velük.
de nem midig lép be mi az esély rá
elmondod hogyan?😊
csak csalással lehet, becsületesen nem... <#szomoru1>
hello volna egy kérdésem:Szituáció folyik a francia hadjárat a németekkel vagyok és az usa belép a háborúba 1940 nyarán.Kérdés,hogy lehet elérni azt hogy ne lépjen be.elõre is köszi!
Auric
A "history", a felesleges statisztikák, mint pl.: az elsüllyedt hajók száma, valamint "a kis nemzetek felesleges egységeinek" törlésével szokták gyorsítani a játékot, ill. aki nagyon ért/ van türelme hozzá, az még egy-két mást is kitörölget belõle. A "spriteok" - térképegységek törölgetésével szoktak még páran sebességet nyerni, bár szerintem minimális mértékû, és különben is "az igazi férfiak spriteokkal játszanak". 😛

GRUNGE IS DEAD

scenarios/save games mappában vannak a mentésfájlok. egy mentéshez két fájl tartozik.

kamaszaki
"mentésfájl adatainak törölgetése"
Pontosan mit kéne törölnöm? Lesz valami hiányosság az eddigi játékban, vagy csak jobban fog futni?

Auric
Ha tényleg az EU3 motorjára írják, akkor biztos nem lesz vele gond. Nálam még 1760 körül is vígan pörög a játékmenet. 😊

GRUNGE IS DEAD

igen, ezek azok a dolgok amik remelhetoleg a hoi3ban javitva lesznek.
bar nekem 44 utan szokott szaggatni foleg

Auric
Vannak különféle megoldások, de túl kényelmetlenek, ill. minden játéknál kénytelen vagy újra megtenni ezeket a lépéseket. Egyébként egy idõ után még a CoreDuo, CoreQuad procikon is elkezd szaggatni... Ha gondolod összegyûjtöm neked õket, bár a legjobb amit tehetsz akkor is a mentésfájl adatainak törölgetése...

GRUNGE IS DEAD

kamaszaki
Nem lehet valahogy megoldani azt, hogy amikor elkezdõdik a háború ne kezdjen el akadozni? Már lassan élvezhetetlenül lassú a játékmenet, pedig csak 1942-ben járok...
Töredezettségmentesítés nem nagyon javított semmit😞
2,5Gb ramom van, 2,8Ghz 2magos, 8600-as GeForce 512Mb

Többek között azért nem jó az elhúzódó háború, mert a Szu-nak sok nyersanyaga/emberanyaga van, nekem nem annyira.
Másrészt ellenségnek ott vannak a szövetségesek.
Harmadrészt így is elhúzódott már jó ideig a dolog. Most patthelyzet van a szovjetek ellen már egy ideje, nemigen tudunk elõbbre jutni.
Nem értem, miért akartok ti minden háborút azonnal megnyerni. Fõleg az oroszok ellen. nekem mindig az a játék csúcspontja, a legfontosabb hadmûvelet. Abban semmi jó sincs hogy 1 év alatt lenyomod õket. Én személy szerint még örülök is az elhúzódó háborúnak. Sokkal izgalmasabb, mint 1 év alatt bedarálni õket, aztán lesni, mert nem marad ellenség.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Auric
Ausztria elég nagy veszteség a németeknek, mármint hogy nem volt Anschluss, szóval jobb lenne, ha az osztrák erõk fölött átvennéd az irányítást, mert azok nem fognak kimozdulni Bécsbõl és "segítenél" nekik a német frontot elõretolni. Egyébként a németek ügyesen megszokták oldani a dolgokat, tutira eljutnak Moszkváig, eleinte lassan indul a Blitzkrieg, de 1-2 hónap elteltével - úgy õsz közepére - már rég ott vannak a kapuknál, szóval nem kell nekik olyan nagy segítség majd, csak ne nagyon vágj az erõik elé, mert azt nem nagyon szeretik.. 😊Jó hír egyébként, hogy még csak június eleje van, szóval télre már lehet az Urálnál lesztek, ha nagyon ügyesen összedolgozol az AI-val, meg hát jó hír, amint látom, hogy a Balti államok is érintetlenek még, szóval elõfordulhat, hogy beállnak a tengelyhatalmakba. Kicsi a bors, de erõs. 😉 HA nagyon nagy szerencséd van, akkor pedig az USA is besegít - általában ( a régebbi verziókban legalább is biztosan ) hadat üzen annak az országnak, ami a legnagyobb Belli-vel rendelkezik, bár valószínû, hogy ezt már javították a legújabb patchekben... 😊

GRUNGE IS DEAD

Szerinted a Németek el fogják tudni foglalni Moszkvát? Elég, ha csak becsücsölök, és várom? Arra gondoltam, hogy megvárom, amíg Moszkva elesik, aztán remélhetõleg legyengülnek annyira, hogy érdemes legyen a jelenlegi pozícióból kitámadni.
Auric
Arra figyelj oda, hogy "ne akarj túl jó lenni", mert akkor a német MI nem fog segíteni az invázióban és esztelen mód kezdi felállítani a helyõrségeit, téged meg fokozatosan vissza fognak szorítani a szovjetek. Ugyan így jártam a törökökkel, felúsztam Moszkváig és a németek nem jöttek segíteni, így kénytelen voltam a magyarokat és kisebb "irányítható" államok csapatait bevonni a Barbarossába, úgyhogy jól elhúzódott egészen '43 teléig.

GRUNGE IS DEAD

Auric
Jó, mondjuk tényleg igazad van, a HOI motorja a harcrendszerre lett kigyúrva az EU inkább a diplomáciára, szóval meg is tudom érteni. 😊

GRUNGE IS DEAD

nekem nemetekkel vallt be sokszor az, hogy a szovjeteket meg 40 nyaran/oszen megtamadom, akkor lenyegesen kevesbb, es foleg fejletlenebb katonai vannak.
fontos meg hogy 41 elejere kifejleszd a 41es infantryt, igy ha jol csinalod 41 nyaran mar azevi egysegekkel tudsz elorenyomulni.
minel hamarabb kezdj el terjeszkedni moszkva fele, mert akkor sok katonat fog ott osszevonni es foleg delen nem marad eleg embere. erdemes a tankokat delre vinni, Kharkov utan elegge bele lehet lendulni a szovjet pusztaba.

magyarokkal meg nemtudom, az a baj, hogy sok mulik a nemeteken, bar ha delen jol meg tudsz indulni, sokat lendithetsz az eszak-orosz helyzeten is. ja es Kievnel ne allj be a folyo vedelmebe, menj at minel hamarabb, a Donnal erdemes megallni.

persze ezernyi mas megoldas lehet meg ;]

Üdv

Magyarokkal vagyok. Szövetséges Németország, Olaszország, Jugoszlávia, Románia, Bulgária, Portugália.
Szu ellen hadakozunk már egy ideje, és értünk is el eredményeket:

http://img42.imageshack.us/img42/6308/capture18052009113744.jpg

De nagyon lassan terjeszkedünk, mert nagyon sok egysége van, sok nyersanyag, sok 'minden'.
A kérdésem: van valakinek valami ötlete a Szu minél gyorsabb legyõzésére?
Ugyanis lényegében patthelyzet van, néha-néha sikerül kiharapni a Szu-ból egy területet, de így nem tudom, mikorra fogjuk legyõzni, ha gyõzünk egyáltalán.
hogy kell új országot csinálni? teljesen a nulláról, lépésrõl-lépésre. köszi elõre is annak aki válaszol! 😊

nekem azért tetszik jobban annál, mert a hoi-ban jobban eligazodom mint az eu3ban. szóval nekem tetszik. csak még elég kezdeti stádiumban van a projekt.