Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

üdv!

új vagyok a játékba, de elég hamar rájöttem a magjára a játéknak.
több nemzettel is voltam már dél-afrikai közt. szövetségesekkel bedaráltuk a szovjeteket 😊, usa-val is voltam persze velük is érdekes volt.
de most törökökkel kezdtem egyet 1936-ba, 42 körül járok és a tengelyhatalmak mindenkit leigáztak szinte európába angolokat is...

kérdezem én egyenlõre kereskedelmi liberális az államforma rengeteg kereskedelem minden fele békén is hagynak egyenlõre. de mivan ha kell válasszak ki mellé álljak? tengely aki uralja európát?esetleg szövetségesek ahol most szált be az usa? vagy szovjet mert közel van?

kis segítség?
meg amúgy lenne egy két kérdésem még, ha valaki ráérne egy fél órára akkor annak adnék egy msn címet és megköszönném neki az egy két infot 😊

Flottát ne gyártsak .
Én hagyni szoktam Etiópiát.Nem ér semmit és leköti a csekélyke erõforrásokat.Szerintem próbálj némi partraszállóegységet létrehozni és a háború kitörésekor elfoglalni Máltát.Nekm bejött,ezenkívül hanyagold a tankokat inkább gépesített egységeket gyárts páncéltörõvel.
arsenal of democracy-ban olaszokkal kéne taktika mert most már nehezebb?
Én játszottam vele.
Jó játék lehetett volna ha az a sok bug nem ölte volna meg az egészet.A hoi 2 höz képest csak a zenéje volt jobb(Wagner,és jó pár orosz klaszikus kiváló mûvei).
A techteamek nem léteztek,és egy teach olyan volt mintha egységet gyártanál mert IC-be kerültek.
A kereskedelem volt a legborzalmasabb,cserélni nem lehetett direktbe,csak a világpiacon keresztül fuh....
A másik hogy sokban emlékeztett a hoi 3-ra a történelmi hûsége,csatlakoztak a szövetséghez olyanok is akik semmiképpen sem tették volna.
A crashelés nagyon gyakori volt,plussz amenyire nem volt szerencsém a magyar verzióhoz jutottam csak hozzá,az meg ....................

Én soha nem próbáltam, állítólag nagyon bugos volt
A Hoi 1 jó játék volt?
Mármint gondolom HoI 2 1.3a, csak mert volt HoI1 is 😊 Úgy tudom a HoI2-höz az volt a legutolsó patch, amit kiadtak, vagyis ilyen szempontból a legfrissebb verziód van. Viszont azóta eléggé el nem ítélhetõ módon kiadtak javított verziókat, gyakorlatilag külön néven, ténylegesen külön játékként. Tehát pl a HoI2 Doomsday Armageddon egy olyan teljesen külön játék, amiben benne van a teljes hoi2 kibõvítve pár új funkcióval. Uez igaz az Arsenal of Democracy-re is. Leegyszerûsítve: patcheléssel már nem tudsz feljebb jutni, ahhoz új játék kell. De amúgy a sima HoI2 a 3. patch-csel (vagyis ami neked van) is abszolut élvezhetõ, annak idején én is sokat nyomultam vele és ha csak singleplayert akarsz nyomni, akkor a lényeg abban is benne van, a késõbbi játékok már csak finomítottak az alapkoncepción.
azt hiszem meg van a verzio szám...HoI 1.3a (JLQC)..ezt irja...akkor ez jó vagy nem? vagy milyen irányba induljak kell hozzá patch?

Mielõtt elindítasz egy konkrét játékot érdemes a betöltõképernyõk sarkait nézni, mert ott szokott verziószám kiírva lenni. Amúgy a legutóbbi hoi2 játék az arsenal of democracy (ezt megvenni csak netrõl lehet, dobozos nincs, meg persze van az alternatíva) Sima hoi2 annyira bugos, hogy játszani se nagyon érdemes, kis túlzással. Csak ahhoz 3 nagy patchet adtak ki, sõt késõbb még a játék nevét is megváltoztatták Doomsdayre, sõt, ahhoz is adtak ki Armageddon névre hallgató kiegészítést, és persze mindengyik verzióhoz egy csomó patchet :-). A legújabb verzió az arsenal of democracy (AoD)

Idõt simán veheted leggyorsabbra is, uis van pause. Ehhez csak klikkelni kell az idõre. Pause bármit tudsz csinálni, annyi, hogy nem fognak mozogni az egységek.

Fejlesztés: minden fejlesztésnek van történelmi éve, pl basic fighter 1939. Ha a történelmi év elõtt fejlesztesz, idõbüntetést kapsz. Minél elõbb, annál nagyobbat.

A játékban eventek vannak, minden eventnél több lehetõség van, ebbõl egyik a történelmi, a többi alternatív. Angoloknak pl 1936 decemberében feljön, hogy le akarod-e váltani Edvárdot. Itt az igen a történelmi, a nem az alternatív 😊 Ugyan ilyen eventeket kap a német játékos/vagy AI az Anschluss-ra, a csehek felosztására és a háborúra is
sima hearts of iron 2...sztem..nem találom hol irja a verziot...de szerintem kristálytiszta 1.0-ás..

ok akkor nagyon alapokkal kezdek...az idöt hogy használjam? gyorsan lassan?...én le vettem leg lasssabra..bár igy elég lassu lett a játék..és ahogy el nézem námely fejlesztés el tart akár egy évig is..ugyhogy..bele kellene huznom?...

jólvan akkor nem harcolok...amugy a játékban minden történelem hüen indul gondolom dátum pontossan tör ki a háboru vagy??..<#fejvakaras>öregem tök amatör vagyok....eddig panzer generalsban utaztam csak...
Ha akarnál se tudnál beleszólni, mivel demokratikus ország nem üzenhet hadat.

Nagyon sok apró eleme van a játéknak, amit csak szép lassan, hosszú tanulás után lehet elsajátítani. Elõször pl. elkezdhetsz gyártani sereget, repülõt, hajót stb, akár gyárakat is

Pontosan milyen játékkal és verzióval játszol? Mert a sima hoi2 már rengeteg fejlõdésen és névváltozáson átesett.
Az olasz etióp háborúba nem kell bele szólnod .
huhh..fiuk...elvesztem a játékban...az a helyzet..hogy azt sem tudom mivel kezdjem...angliával játszom 1936 januárjában vagyok....meg néztem a gazdaságot..tagnál..látom az épitkezéseket..stb..látom a különféle bejövö üzeneteket amiket más állaok küldenek..jobbára gazdaságiak..nemes fém...olaj..ellátmány ..stb...most hogyan tovább? mit csináljak? fejlesszem a gazdaságot?..figyelem közben h háboruznak az olaszok etiópiában..ebbe bele kellene szólnom..eredetileg az angolok be léptek ebbe a háboruba...vagy?
majd azéért managerolhattok folyamatossan....sztem fogtok tudni segiteni...
..ok akkor be lendülök..az az már be lendültem

britekkel kezdtem..látom jó aprólékos a játék..és elképesztöen hiteles..rengeteg fegyverzet van ami valós..találok sok olyan halyót amellikekröl olvastam különbözö beszámolókban...ja és a rengeteg szemály..eeez igen!...folytatom
A németekkel nem egy bonyolult dolog játszani, megvan az ipari és a technológiai fölényük ahhoz, hogy egy újonc jól elszórakozzon. 😄

Bár vigyázni nehogy sok legyen a motorizált és a tank, mert az nagyon ciki tud lenni velük.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Nem olyan veszélyes.Szerintem kezdj vmelyik nagyhatalommal.A legegyszerûbb nyilván az USA de Figyelj arra h mindig kutass vmit és állítgasd a csúszkát a diplomacy-ban.Ha meg izgalomra vágysz legyél vmelyik ország a tengelybõl.És töltsd le a pogessor-modot.Az nagyrészt magyarosít és sok jó dolog van benne.
sziasztok srácok....a minap telepitettem eme játékot..és egyszerre meg is tetszett...!!!

no most..az a helyzet h piszok nehéznek tünik..de szeretném játszani..kellen valami le irás h hogyan kezdjem meg minden..tudtok ilyet?

magayrositottam..csináltam egy tutorialt...de még rengeteg fekete folt** maradt a játékban elöttem...üdw irjatok
A productionsnél a gyártandó dolog csíkján van a szám, hogy hányat gyártasz belõle (és mennyi van kész), nah amellett van jobbra-balra nyíl, azokkal tudod változtatni a darabszámot, így újra termelésre bírni
Azt hát😊 Már szépen elterveztem, hogy miket fogok fejleszteni, erre látom, hogy sehogy se megy. Ebbõl se lesz '45-re magyar páncélos roham😞
Németekkel vagyok, megy a pénz a fejlesztésre, gyártok is, sztem jól elvagyok. A szokásos '36-os Dániát lerohanós stratégiámat alkalmaztam és minden megy mint a karika csapás. A baj csak annyi, hogy még így is kevés a techslot😊
Amúgy meg egy súlyos elméleti kérdés. Ha kipipálom azt, hogy megmaradjon a gyártósor, miután elkészültek az egységek, hogy lehet a 3 IC-t fogyasztó gyártósort újra termelésre bírni? Mert ott van, nem csinál semmit, próbálkoztam minden, hogy, de semmi eredmény.
Miért mit hittél, hogy Magyarország atomhatalom lesz?😊 Továbbra is IC-hez van kötve, hogy kinek hány techslotja van. Annyi, hogy a maximum mostmár 10 lehet. Angolok 8-al kezdenek. De igazából tökmindegy, mert olyan sok pénzt zabál a research, hogy úgyse lehet 10 fejlesztést tartani. Illetve lehet, csak akkor meg gyártásra nem jut IC.

Amúgy azt, hogy hány IC-re hány techslot legyen nem tart semeddig átírni a megfelelõ fájlban.
túltöltés? az mi az resource boost?
én ilyen gyorsítást még csak a gyártásnál próbáltam ott a zöld kis nyílra kattintva gyorsíthatod a gyártást.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Az AoD-ban? Akkor a túltöltést csak akkor engedi ha már van 5? hogy forduljanak fel....
Igen de amikor elkezdtem egy országgal azt írta a játék 1957 ig tart asszem
Muki100
Alapból 1964-ig tudsz.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Nincs olyan mod at Arsenal of Democracyhoz mely 1945-nél tovább enged játszani?
jaja, az AI nagyon kemény, egy angolokkal játszó srác is kicsit elbambult, aztán már folytathatott is honvédõ háborút dél angliában :-)

sikerült már vkinek német oldalról lenyomni a ruszkikat vagy fordítva (persze min: norm/agr)?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

0-20 IC 1 TT
21-40 IC 2 TT
stb
stb

Nekem tetszik. Bár a kib*aszott nagy dissent változások és a kereskedelem igazán elrontja a játékot, szerintem jó. Bár arra még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet 2-nél több techteam-em Magyarországgal:S
Na az meg a másik 0 vagy 100,de védelmükre legyen mondva valószinûleg az auto trade opciót csak így tudták megoldani.
De én azt hiszem maradok 1.2 Armánál

Kicsit jobban belemerülve a játékba kijelenthetõ h ezt elcseszték.A kereskedelmet baromira elrontották ezzel a mindent vagy semmit rendszerrel.Az új ötletek jók lennének ha nem lenne ilyen pocsék a megvalósításuk.
Azért senki sem várt csodát a játéktól.Igen kissé egyoldalúra sikerült a játék,de legalább lesz kihívás a szövetséges oldalon mert amúgy az amcsikkal nem nagy kunszt nyerni.Azért én is remélem h lesz hozzá 1-2 javítás szóval még nem temetném azért.A kémkedést meg 1 patch-el helyre lehet hozni mint az Arma 1.3-nál csak remélem itt a jó irányba mennek majd el.
Van. Betöltött kampányom belül: menu - options - music volume. Nah azt kell felvenni 0-ról vmekkorára
Sziasztok! Az miért van hogy az Arsenal of Democracy-ban nincs zene? Szóval van egy music mappa, meg a settingsben beállítottam hogy eneble music mégsincs semmilyen zene. Így elég gyér.😄 Van megoldás?
Az új stacking penaltaty(a védekezõk túl sokan vannak már õk is vesztenek a hatékonyságból nemcsak a támadók) el is felejtettem megemlíteni,ugye nem kell ecsetelnem hogy ez is melyik országnak használ és melyiket teszi játszhatatlanná a rendszer?
A paradoxon jó pár komment érkezett ügyben,tessék kapaszkodni normalon a SZU játékost lenyomta az AI,very easyn meg sikerült stalematet elérni 😄DDDD.....
Másrészrõl,a diktatúrák bónuszt kapnak kémkednésnél,van aki az egész alliest megsemísitette kémekkel,+sztálint és az egész karát legyilkotta(viccesen írják,wunderwaffen)...
Plussz a kis országok már nem tudják kikutatni amit eddig gondolok itt akár a svédekre és a kanadára is...realizmus ugye....

Balance nincs,amúgy fun de ez......

Muki100
Annyira rossz, hogy lehetett rá számítani, hogy évek után sem lesz épkézláb játék. Pedig mernék fogadni rá, hogy emiatt nincs még HoI3 patch sem...hogy addig vegyék ezt a bénaságot.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Azért ennyire ne szedd szét.Nem annyira rossz azért.Bár kétségkívül vannak hibái.És a demokráciáknak amúgyis elviszi az ic-jük felét a béke faktor,szóval a briteknél teljesen reális a dolog.A SZU-nál nyilván nem.Amúgy azt én azt értem h minek kellett 10 kutató hely?Miért nem elég 5 hisz alig néhány új kutatni való technológia lett.
UK-hoz: Ha megnézed a research-re költött pénzt, látod, hogy jó magas. Egyszerûen ne kutass 8 techteammel, csak mondjuk 4-el (Az is bõven elég az elején) Ekkor lemegy a rá költött pénz és így a CG igény is, és felszabadul vmennyi szabad IC. Persze ez még így is jóval kevesebb, mint volt a sima HOI2-ben, de uez igaz a németekre is.

Nekem elég jó gépem van, és AoD pörög, ahogy kell, HOI3 viszont baromi lassú. Várható, hogy az AoD lassabb lesz, mint a HOI2, mert egy csomó új dolgot beraktak ill modolhatóvá tettek.

Nyugodtan lehet játszani az AoD-dal. Már most jobb, mint amilyen a HOI2 (vagy bármelyik paradox játék) valaha is volt. Mondjuk nem fair az összehasonlítás, mivel egyik a másikból nõtt ki 😊
a gyorsasággal is komoly gondok vannak ahogy olvastam van akinek a hoi3 jól fut,de az AOD idegesítõen lassú....

SZU 1940 vége:275 base ic(jó pár extra széria után)/effektive 375 IC

AI Germany:375 base ic/effektive 655 IC....

nagyon el kurtak valamit balance terén,ebbõl nem tom hogy lesz normális játék....

én inkább várok én még 1-2 patchre, mire tényleg elkezdjek játszani vele.
No mindegy a lényeg az hogy Németország AI-ja gond nélkül meghódít mindent,ahogy a Japánok is.A kémeik jobbak,választhatnak kezdéskor +15% IC-t adó világ nézetet....A demokráciák pedig még nagyobb minuszt kapnak kezdéskor.....

hm megintcsak érdekes,36-ban UK kezdéskor 62 IC-vel rendelkezik,amibõl minimum 53-at követel a nép,és 13 supply kell a katonaságnak...ergo no production.....WTF?
[/img]

😄DDDDDDDD
ja te tudod hogy ki lehet venni a tankokat?
Na majd kellenek az elsõ patch-ek.
LOL AOD.....

Egész jónak néz ki, sok provincia is tetszik :-) Csak mikor lesz kész?😛