Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fura masodik inditasra mar nem voltak hibasak a kepek 😊

erdekes...
felraktam 1.3b -t es elbaszott nehany kepet :-(

ugy nez ki tenyleg bugos...
hat nekem a Maginot vonal meg megvan, jol jott amikor picit nem figyeltem es az usa annexalta az olaszokat, aztan a franciakat is, meg fel is szabaditotta oket :/
szoval mar nincs Vichy.

May the force serve you well!

arra event is van, hogy a németek porig rombolják

Amúgy én nálam is volt ilyen, hogy az elfoglalt erõdök eltûntek.
Nem tudom mi az oka.
Mondjuk a Maginot-vonalat megértem, mert az igazából csak egyik iányban erõd, tehát egy másik irányból jövõ támadás esetén nem sokat segitett volna a valóságban sem.
Az 1.3b bugos.
Állitólag ez még csak Béta Patch.
Amit én UK-vel észrevettem, hogy kezdéskor a 36-os kampányban 29 garrison helyett csak 5 van neki, összesen 33 szárazföldi hadosztály.....
bakker ott link az a hivtalos forum, csak lustak frissiteni a fooldalt 1.3b a legujabb hivatalos, bar az is bugos kisse

AI Enhancement for 1.3

ok szal ez az 1.3 hoz volt 😊

az 1.3a az utso hivatalos ;-)
ez az 1.3b patch az 1.3a -hoz van?

a hivatalos hoi2 honlapon 1.3a van! tud valaki errol infot?
ja meg volt egy csomo erod a stalin lineban aztan elfoglatam es egyszercsak azt vaettem eszre hogy eltuntek az erodok, az osszes :/, lehet hogy visszatolteskor tuntek el

Nálam a ruszkik annektálták, de mikor német egységeim megindultak simán felszabadítottam a finneket.

I.C.ram
Egy-két országot, csak meghatározott államforma mellett lehet felszabadítani. Finneket asszem csak Social Conservativeként.
atomot nekik ;-)
hmm a szovjetek pupeteltek a Finneket, aztan en is annexaltam oket de 24 helyett 47% az alap partizan :/. Es felszabaditani sem tudom oket 😞

ehhhh

"Nagy tévedés, hogy votl rádió. Csak a parancsnokiban volt rádió. A többiben nem! Zászlókkal kommunikáltak."

igy igaz! en is utananeztem! igy mar erted? ;-)
tenyleg zaszlokkal komunikaltak! es csak a parancsnoki jarmuvekben volt radio ahol apro modositasokat kellett elvegezniuk hogy elferjen a dromedar radiojuk...
pl kivettek egy geppuskat, kevesebb agyu loszer stb!
45-re mar kikupalodtak es atvettek nemet technikat...
jah es abban is igazad van hogy nemeteknel sem volt mindegyik tankban, ott is a parancsnoki tankoknak kulon radios tankot csinaltak...
de nemet oldalon hamar felfejlodtek!
I.C.ram
Most melyik az igaz? Nagyon rosszul néztél utána, ha azthiszed, hogy votl rádió minden t34-ben. hisz még a német oldalon se volt minden tankban, akkor már hogy lehetne a ruszkiknál. Zászlókkal adták ki a parancsokat a többi tanknak a harcmezõn a parancsnoki jármûbõl.
igy igaz utana neztem! :-)

na utána néztem, 42-ben nyista rádió és a KV-kben a parancsnok volt az újra töltõ, az is nagyban rontott a hatékonyságon.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

I.C.ram
Nagy tévedés, hogy votl rádió. Csak a parancsnokiban volt rádió. A többiben nem! Zászlókkal kommunikáltak.

azt kerdeztem mi a helyzet vele, szal jatszik e vele valaki tapasztalat stb...
es csak masodlagos volt mellekesen hogy cime! ;-)

de ra se rants vegulis a forum nem erre valo nem kerdezesre nem tapasztalatcserere nem ...

mind1
stony road hoi2
bazze de nezes is ezt a guglit hasznalni minimum 5diploma kell hozza

megkerdem ujra hatha:
volt valami stony road vagy valami hasonlo mod azzal mi a helyzet valaki tudja cimet?
vagy valaki tud ajanlani egy jo modot?

"Ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos, akkor a kv-knál és a t-34-eseknél a pilóta és a lövész egy volt, tehát vagy vezette a tankot, vagy lõtt, de akkor minden másra "megvakult"."

ebben biztos lehetsz hogy nem igaz! ;-)
radio osszekottetes is volt de kozel sem olyan jo minosegu mint a nemeteknel! ezzel taktikaban egyertelmuen folejuk nottek...
a t34 es kv-nal pedig szepen volt minden poziciora ember, 4fo t34 be 5fo kv 1be
volt kulon iranyzo es vezeto! radios lovesz, tolto es parancsnok...
t34/85 ben 5 fõ volt t34/76 ban csak 4en voltak ott a toltesben segedkezett a parancsnok is!
I.C.ram
Nem tudom pontosan hogy mûködött/mûködik. De a mai tankokban pl már dombokon mennek át úgy vele, hogy a csõ egy milliméternyit is alig mozdul.
Hja kérem , érdeklõdni valami iránt vagy érteni hozzá az nem ugyanaz ! <#nevetes1>

Ez a hidraulikus lengéscssillapító a toronyban - amirõl írsz - ez együtt dolgozik a stabilizátorral vagy egy teljesen független rendszer ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ezt úgy érted , hogy a hk vezetõ megállt a géppel , hátramászott a toronyba és úgy lõtt ? Az nagyon lassú , nem ?

I.C.ram
Hát pedig a mai tankokban is van ilyen. Furcsa, hogy pont te nem hallottál errõl, mikor a haditechnika topikba irogatsz 😊

Egy ilyen hidraolikus szerekezet, ami tompintja a csõ lengését, illetve, ellensúlyozza a kasztni lengésével szemben. Menetközben lehetetlen enélkül lõni, max tükõrsima terepen.
tudtommal Rommel erõltette, miután megkapta a szellemhadosztályt, hogy igen is lövöldözzenek csak bátran menet közben. az meg 40ben volt. Ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos, akkor a kv-knál és a t-34-eseknél a pilóta és a lövész egy volt, tehát vagy vezette a tankot, vagy lõtt, de akkor minden másra "megvakult". továbbá nulla rádió összeköttetés, tehát a németek jobban taktikázhattak.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Életemben nem hallottam még ilyenrõl ... No de legalább ma is tanultam valami újat . <#vigyor3>

I.C.ram
Hát, hogy menetközben ki legyen egyensúlyozva, és lengjen annyira, mint a tank.
Lengõ toronyról már hallottam , de mit lehet egy hktornyon lengéscsillapítani ? <#nemtudom>

I.C.ram
Németek alkalmazták elõször asszem lengéscsillapítást a lövegtoronyban.
jó akkor nem doktrina hanem igy tanitották õket...., az hogy késöbb parancs is lett belõle más krédés 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

volt valami stony road vagy valami hasonlo mod azzal mi a helyzet valaki tudja cimet?
vagy valaki tud ajanlani egy jo modot?

koszi!
"Tigris nem tudott menet közbe lõni míg az orosz igen ez is egy + volt"

bocs ez hulyeseg! 😉 minden tank tud loni menet kozben a problema az iranyzas!
nem minden tank lo pontosan mozgas kozben!
nem dockrina volt csak egy paracs, mivel keves volt a loszer es nem akkartak pazarolni
most volt az Operation Bernhard a spekrumon, ez nagyon durva, a csinaltk egy kulonitmenty zsidokbol akiknek britt bankjegyeket kellett csinalni, az volt a terv hogy ledobjak Angliaban, de aztan inkabb a haboru finanszirozasara forditottak, pedig milyen jol ossze omlaszthattak volna az angol gazdasagot

"Tigris nem tudott menet közbe lõni míg az orosz igen ez is egy + volt"
ezt msot gondold át mégegyszer..., nem a tnakon mullot hogy lõttek vele hanem a tank commanderen, emg hogy mennyir ragaszkodott a "hivatalos" doktrinákhoz 😊
tudtomal ez egyik "ász" a néemteknél "találta fel" a menetközbe lövöldözést... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hogy lett volna mar a panther vetelytarsa? A t34 et 40 kozepen a pz5ot 42kozepen kezdtek gyartani. A t34 30tonna a panter 45tonna.
A KV1 volt 40tonna korul. Amivel meg is gyult a bajuk a pz3/4eknek.
A pz4 30/50mm elso fuggoleges pancelzattal rendelkezett, a t34 70mm ferde, a pz5 60/100mm ferde. A pz4 csak 22tonna volt. A t34/76 agyuja kicsit rosszabb mint a pz4e, pz5e mar sokkal jobb.
Igy is latszik, hogy egy t34e siman ki tudta lonni a pz4et, de a pz4nek kozel kellet menni.Szoval 41-42ben nem volt vetelytarsa a t34nek, egyeduli problema az volt, hogy nagyon szetszortak okte. Meg a nemetek rengetek t34et zsakmanyoltak es hasznaltak fel az oroszok ellen.

Tigris nem tudott menet közbe lõni míg az orosz igen ez is egy + volt
de az orosz haditechnika eleinte gyenge volt azután se volt valami híres de többet termelt de ez egyrészt nem volt jó mer a mennyiség a minõség rovására megy !
jah csak nézd meg a pz3 mikori fejlesztés volt és a t34 😊

I.C.ram
Ja de a T34 méertben a Panther vetélytársa volt, ami simán kifingatta. PZ3, de még a PZ4 is kisebb volt nála.
az csak a haboru vege fele alakult ki,a Panzer IIIom nemtudott mit kezdeni vele, es a IVnel is jobb volt a dontott pancelzat miatt.

azlrt tegyük hozzá hogy t34nek a legnagyobb ereje abban volt hogy egy német tankra jutott belõle vagy 5... 😊

I.C.ram
Ez igaz, de ezek a dolgok mind 43tõl indultak csak be igazán elõtte lószar volt a ruszki haditechnika.
La 7, meg yak 3 nagyon druva repulok lettek, Il2 meg tenyleg nagyon jo CAS volt. T34rol nem is beszelve, ez allitotta meg a nemeteket, errol masoltak a Pantert.Szoval voltak ott nagyon jo fejlesztok.
Most meg eppen partraszalta usa meg a brittek 😛 Normandiaban 1,Britannyban meg harom helyen, egybol oda kultem a pancelosokat Normandia visszafoglatam, aztan Caleban meg normndiaban megint partrszaltak a brittek 😛. Az osszes fightert,interceptort,TACot, meg Guderiant part tankall egybol a trendeltem a keleti frontrol 😊. Tok meglepodtem milyen szep partraszallas,pont egyszerre, megis csak van valami kihivas a jatekan.

Hk-k/tüzérség területén minimum a másodikak , repülõk területén is benne az elsõ ötben szvsz , tengeren voltak talán egyedül elmaradva .

I.C.ram
lol dehogy 😄 Úgy lett volna jó, ahol volt. Nem volt SZ akkoriban egy hitech ország. Csak az ipari mennyiségeknek köszönhetett szinte mindent.
Az a kamu , hogy sehol a +2 a játékban , grrrrrr ... <#levele>

Egyébként egyetértek , legalább +3 kellett volna . <#gonosz3>

I.C.ram
Az mekkora kamu...

Tök irreális.
- SOV tech teams skill increased by 2

<#taps>