Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helo mindenkinek! CSak nemrég kezdtem el HOI2-zni,de iggen nagyon tetszik. A gond csak ott van hogy két hét múlva érettségi:-) Olyan gondom van, hogy most feltettem erre a gépre, és valahogy villódzik a kép. A másikon ilyen nincs. Próbálkoztam driver frissítéssel (GeForceMX440), meg feltettem a legújabb patchet, de egyik sem segített. A gépen XP van, szóval az se lehet gond. A másikon meg simán megy. Igaz, ott Ati kártyávan. Lehet ez a gond? Ha tudtok segítsetek lécci.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Muki100
Szerintem ha beállítod very easy/cowardra akkor nem kell trainer. Vagy csak átírsz pár dolgot játékon kívül, de a HoI2 tényleg nem egy olyan játék amihez trainer kellene, ezért gondolom nem is csinálnak. Bár kitudja...

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

na vajon minek....
ha ost sem akkor soha:

francba. No mégegyszer:

Jobb alsó ikonocskára kattintassz, és ki lehet venni egységet belõle.
Íme pár screen (ikon pirossal bekarikázva:

megnéztem van 1 olyan event h Stalin offers peace vagy vmi ilyesmi és elvileg 2 változata van ha japán velem van vagy nincs a szövetségben nade mikor szándékozik ez az event elõjönni mert japán elfoglalta mongóliát és valdivostok környékét én pedig már kazahsztánt és szibériát is aztán a végén kénytelen voltam annexolni de nem értem
Ezek szerint nem rendezek oktober fest-et Londonban? Kár.

De köszönöm a választ.

Erre gondoltam, jobbat nem tudok

engine,

De hogy lehet kivenni egy hadtestet egy hadseregbõl? Nem találtam ilyen lehetõséget. Feloszlatni fel tudom, de azt nem akarom. Egyedül akkor tudtam variálni, ha létrehoztam a területen egy új hadsereget, és akkor a régibõl át tudom már irányítani az újba.

a háború elején a fõ gondot a rombolók hiánya okozta inkább.
(lásd pl. Ark Royal - alig volt kísérete)

A tengeralattjárók kereskedelmi hajók elleni harcra alkalmasak.
De maga az volt durva hogy 30 sub flottilla (kb 90 hajó ha jól tudom) képes volt elsüllyeszteni az angol flottát, míg a convoyok elleni hatásuk nem volt oly jó.
(Hoi-ban sub ok hatásosabb fegyverek voltak hadihajók ellen, mint a konvojok ellen)
DD-ben ezért változtattak.

Amúgy az reális, hogy nem tudsz versenyezni a Royal Navy-vel. vagy választod azt amit a németek csináltak a valóságban is (konvoj elleni harc + kisebb zavaró akciók légifedezettel, vagy pedig 36-tól flottát fejlesztesz nagyon erõsen (bár ugye a carrier doctrinek hiánya miatt mindíg hátrányba lesz az ember, ezt a hátrányt csak a naval bomberrel lehet kiegyenlíteni), de akkor szárazföldön leszel gyengébb.

Eddig gyakorlatilag az ember épített soksok sub-ot + pár nagyobb felsziní egységet a szállítóhajók kíséretére, és uralta a tengert.
(jó példa erre az a szívás, ogyha USA-val játszottál nehezebb fokozaton, és a németek már leradírozták a Royal Navy nagy részét subokkal, akkor nem bírsz elég destroyert építeni. hiába küldöd ki a fejlett DDket 12es stack ben, a subok pillanatok alatt elintézték õket...(a valóságban a tengeralattjáró és a romboló párharcából azért a romboló került ki gyõztesen - kivéve a Type XXI)

Most már nagyobb kihívás.
(azért az az alapszabály megvan, hogy csatahajókkal sose támadj anyahajóra. öngyilkosság)
De akkor lehetne event-el gyengíteni õket, vagy a destroyerek új verziói lennének brutálisak ellenük. Nem rögtön elején hazavágja a teljes német flottát pár anyahajó.

Ugyanis a fõ gondom ez:
2x is úgy semmisítette meg a rajom, hogy több napos csatában még csak lõtávolba sem kerültem a támadó anyahajókhoz. Azért ez gáz szerintem....pláne a háburú elején, ahol inkább a subok kis száma miatt volt esélye a royal navy-nek nem a kiváló technika miatt - ha jól emléxem elég sokáig nem volt megoldás a tengeralattjárókra.

erõsen irreális is volt a subok ereje.
egy 30as stack elég volt lenyomni a royal navyt.
Muki100
A tengeralattjárók a DDben erõteljesen lelettek gyengítve, mert különben az egész Royal Navyt leküldte Németország. Eddig még senkitõl se hallottam, hogy a subokkal bármit is elért volna DDben<#pardon1>
A csapatoknál nem tudsz mit csinálni, állíthatsz a standing/drafted armyn vagy egy olyan minisztert raksz be, tovább nyomod a blitzkrieget. Ezt most csak úgy látatlanból mondom, de úgy emlékszem ezek befolyásolják milyen gyorsan szervezõdnek újjá. De egy támadás a franciák ellen fõleg hegyen, hát az persze hogy le fogja nyomni a szervezettséget.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Tudtommal, csak azonos területen lévõ egységek közt tudsz maahinálni. Szóval vedd ki az áthelyezendõket.
Irányítsd át õket a cél tartományba és ott egyesítsd a seregeket. Csak nézd meg az maradt-e a vezér akit TE szeretnél.

Sziasztok!

AI hülyébb mint valaha...
A doomsdayben az alap HOI2 AI-ja van?

Németekkel voltam, betámadtam és elfoglaltam lengyeleket, de hiába jelöltem a történelmi paktumot Én kaptam az egész országot. Ruszkik egyetlen területet se.

Közben franciák úgy döntöttek be költöznének németországba...na de hogy. 40 egységgel támadta 1 területem, ahol 4 gyalogosom volt. Majd minden hétvéd nélkül tovább vonult nyugat ausztriába és megvárta míg körbe veszem a keletrõl érkezõ erõsítéssel. '39 decemberére 6 tank hadosztályából 5 megsemmisült + 35 gyalogos. És még megsem támadtam...
De a csúcs utána jött. Kivonta az erõdökbõl a csapatait és mögötte állította fel õket - egy lövés nélkül esett el a teljes véd vonaluk.

Más:
Rengeteg a veszteségem folyamatosan pihentetnem kell a csapatokat és váltva támadni. Ez direkt van, vagy valamit be kéne állítanom (miniszter/tech)?

Tengeralattjárókat, hogy tudnám használhatóvá tenni, mert most vizen orrba-szájba szivat anglia. 3 hónap alatt 60 sub, 10 transport a veszteségem 😞

5let?

Sziasztok,

Hogy lehet egy hadseregbõl egy hadosztályt kivenni, és átteni egy másik hadseregbe? Azt már észrevettem, hogy új hadosztály létrehozásával az adott területen át lehet mozgatni õket, de én pl. szeretnék egy átcsoportosítást végrehajtani két hadsereg között, akik nem ugyanazon a terüketen vannak.

Jah, AI elég béna amúgy is.
De egyébként a sima HOI2-s kódok mûködnek Doomsday-ben is.
minek az neked
Nem tudjátok hogy van -e már trainer a Doomsday-hez?
Bereetladogg a neve pls vegyé vissza
meg a másik h amikor "felszabaditom khm"europat szovjetországgal akkor miért csak az ndk lesz a pupettem pl lengyelek miért nem?A japán Háborúra van vmi befejezõ event?
I.C.ram
persze, mert nem savegame editor, hanem secanrio. Magyarul újra kell kezdeni a játékot, hogy legyen valami hatása.
Egyszerûen nem sikerül használnom az editort hiába állitom be h pl bjelovar HUN national proviniája legyen betöltöm a savegamet és ott nem müxik
I.C.ram
Ger gépeit a szövik szivatják nagyon.
Amúgy nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem kicsit fura hogy a légierõnél asszem 41 küldetés nem gyártottam semmilyen repülõt a SZUval a régi gagyi gépeket kiküldtem Air supperiority feladatra és észrevettem egy idõ után az intelligence-ben hogy GERnek elpusztult az összes gépe azért ennyire nem jók😄
I.C.ram
Bocsi, de mostánaban elszaporodtak a nem kivánatos ICQ elemek, akik azzal szórakoznak, hogy reklámokat küldözgetnek, és azthittem te is ilyen vagy 😊
Elvileg igen, de gyakorlatilag nem termelnek. Valamiért nem javították ki( vagy nem is akarják)
Viszont support defence-nél ki kell választani egy védeni kívánt területet és ha azt támadják, akkor odamegy segíteni.

A másik lehetõség a reserve, aminél nem kell területet kiválasztani, tehát ha bármelyik szomszédos területet támadás éri, elindul oda segíteni, de lassabban mint a support defence esetén.
Ja és elõre ki kell adni a parancsot.
Tehát még támadás elõtt, és nem azután amikor már megtámadtak a védeni kívánt területet.
értem, köszi. <#eljen>
Arra kell, amelyiket védeni akarod. ( szomszédos terület)
Ha támadás éri azt a területet, akkor a support defence-es egység egyböl elindul oda segiteni dupla sebességgel.
Ha vége a csatának, akkor visszatér az eredeti helyére.

Fõleg mobil egységek jók erre ( tank, mot) mert azok így nagyon hamar ott vannak. ( fõleg ha kombinálod õket: pl. 1 mot + 1 tank arány, akkor megkapod a Combined Armst is, amire +15 % jár védekezéskor)
Gyalogság sokszor mire odaérne, addigra eldöl a csata...
hogyan lehet használni a support defense-et? Biztos béna vagyok, mert nekem valahogy nem sikerül... Melyik területre kell klikkelnem, arra amelyikrõl támadnak?
én soha nem vettem észre, hogy termelnének

a nuclear reactorok termelnek energiát ezt lehet vhol látni mennyit?
IC RAM
A multkor mért dobtál ki ICQ-ról csak segíteni akarok miniszter képeket keresni stb ....
Én a DD-ben még mindig azt sajnálom a legjobban, hogy mért nincs "békés" kezdetû 1945-ös scenario<#pardon1>
I.C.ram
Akkor mindegy... 😞 Én is eddig a hagyományos módszerrel dolgoztam, de az editor elég egyszerû, és megkönyyíti a dolgom, viszont az új országoknál (U00, U01 stbnél) elég szívás a dolog, mert valamiért nem akarja betölteni az ehhez cisnált techteam fileokat, stb.
Editort nem próbáltam. Jobban kedvelem a "hagyományos megoldást".

Amúgy ha az ember nem változtat korszakot, meg tech-treet sem akkor nem kell oly sok meló hozzá.
De pl. Cold War, meg Modern Day Scenaroban szinte csak a Hoi.exe marad eredeti...
ezért haladnak ilyen lassan.
I.C.ram
Ugyan. Már szinte csak az eventeket kell megcsinálni, meg az AIt, amire jelentkeztek már külföldiek, hogy szívesen segítenek. Nagyon jó a forráskódja a hoinak, nagyon könnyû veled dolgozni. Cold War mod azért tartott olyan sokáig, mert gyakorlatilag mindent kicseréltek benne! Én meg csak csemegézem a meglévõ techteamekbõl, miniszterekbõl, stbõl, nem kell semmit újra írnom, beleraknom a játékba. Max egy két új techteamet, de az sem éri el a 20at kb 😊
Pluskast
Ha egyedûl csinálod 4-5 év és meg is lesz. A cold war modot pl 14-en csinálták és nem készûltek el vele mire kijött a második rész.
De tényleg sok sikert hozzá!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

I.C.ram
editorhoz nem értesz véletlenül?
Egyszer én is elkezdtem egyet. Nagy-Magyarország meg minden jó(teljesen alternatív történelemmel)... Már játszható volt, de félbehagytam, mert Modern Day Scenario készítés minden erre a játékra fordítható idõmet leköti.
jah ertem 😄 sok sikert hozzá

I.C.ram
Hát teljesen más lesz a térkép. Mások lesznek a politikai berendezkedések országokon belül. Sokkal szinesebb lesz az egész. Több játszható ország lesz. Tehát, aminek több ICje van mint 60-80. Lesz benne Osztrák-Magyar monarchia is. Csomó random event, csomó rendes event. Tehát újraírom a történelmet 😄
alternativ ww2? az milyen?

I.C.ram
alternatív ww2. 36-53 Már régebben elkezdtem, csak vártam, hogy kijöjjön a DD 😊
milyen modot?

I.C.ram
ahh... csak ez elég szar, mikor modot akarna cisnálni az ember, és emiatt nem tud haladni 😛
régen gyakran elõfordult hogy hétvégén nem volt jó...
majd kedden megcsinálják