Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Be tudna valaki linkelni egy time limit eltörlõ patchet, mert a régi nem mûködik.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

válaszoltam paradoxforumban.
I.C.ram
Akkor már változtattak rajta.
Pedig igaz:

Mind az elfoglalt mind az annexált terület IC-jének 20%-át adja hozzá alapesetben.
A nyersanyagnál 50% az annexált területrõl, 40% a meghódított területrõl.
Bár pl. Én HUN-nal kevesebbet kaptam, amikor elfoglaltam Krakkót. Szóval...

Nemzeti területnél a teljes IC-t + nyersanyagot megkapja ( pl. Német Ausztriát)

Szerintem manpowert nem nagyon kap az annexált területrõl vagy csak nagyon keveset. De a 20% szerintem sok.
jó de ott még nem tartok az angolok hadat üzentek ugyan de nincs elég erõm a támadáshoz most várok indokínára már létezik vichy ugyhogy kicsit félek h már nem kapom meg
I.C.ram
Lehet bugos kicsit. De kína nem ér sokat szerintem. Jobb puppetként. Inkább Indiát foglald el.
de eez mii?? felraktam azt amit belinkeltél kipróbáltam kína event 2 opcióját(install pupett balkanize them) de ugyan az mindegyikbe megalakulnak a törzsi államok és én is kapok vmicskét
jelentem hibát észleltem japánokkal nanping elfoglalása bugos amint elfoglalod folyamatosan ömlik az enemy sight üzenet
I.C.ram
USAtól az elején még nem kell félni, mert baromi sok belligerencenek kell lenni, hogy hadat tudjon egyáltalán üzenni. Érdemes elfoglalni az összes délamerikai országot különösen Chilet meg Venezuelát, mert sok nyersanyag van (metal, oil), aztán jöhet mexikó. Ha ügyes vagy akkor USAt is térdre tudod kényszeríteni, mert kezdetben csak a flottáját építi, és ICje sem sok van, amíg nem háborúzik.
I.C.ram
Tévedes.

Az elfoglalt területek ICjének és nyersanyagtermelésénéek 50%át kapot, ha nem nemzeti terület, ha nemzeti területed, akkor 100%át. Manpowernek pedig a 20%át kapod meg, és ezekre jönnek rá a miniszterek.
Ja és van valakinek tapasztalata Dél-Amerikával kapcsolatban? Terjeszkedési technikák, ilyesmi? Az a legnagyobb gond, hogy mindenkinek az USA garantálja a függetlenségét. Most is egybõl felmondta velem a megnemtámadási szerzõdést, hogy megtámadtam az Argentínokat. Attól tartok hogy a legközelebb háború lesz...
Arra is gondoltam, hogy esetleg belépek valami nagy szövetségbe, ha engedik, aztán átdobok csapatokat más kontinensekre.
A fõ gond az, hogy a miniszterelnökkel -10% ic "bónusz" jár.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Ja egyébként a szóban forgó országok: Brazíliával vagyok és éppen most rohantam le Argentínát:-D
Az ilyen játékokban betegesen vonzódom a gagy országok iránt

Értem. Köszi

Igen a TC-t eléggé fel tudja emészteni a partizán tevékenység.
Érdemes lehet csinálni pár garrisont vagy gyalogost MP brigáddal, majd Anti-partizán Duty-ra rakni õket, így eléggé le lehet szorítani a partizán aktivitást.

Szerintem érdemes lehet meghagyni saját területnek, mert 40 base IC-nél kapsz +1 Tech Slotot.
Muki100
Hát 20% partizánsággal lehet hogy jobban megérné puppetet csinálni belõlük, tekintettel arra hogy a lentebb említettek alapján igen kevés ICd lesz, viszont a TCdet felemészti rendesen. De akkor el kell viselned az esetleges hülye AI szövetségest, vagy azt hogy vesztesz egy tech team slotot.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Az elfoglalt (annexált) területek IC-jének 20%-át kapod meg alap esetben.
Ha van Prince of Terror minisztered akkor erre még rájön +15% IC.
Persze ez a Base, amibõl még több is lehet miniszterekkel technikával stb.

Tehát terror miniszter nélkül a 20 IC-bõl kapsz 4 Base IC-t, amibõl tech + miniszterekkel lesz kb 5-6 IC.
Ha 34 a base ic-m, és elfoglalok egy 20 base ic-s országot, akkor miért nem 54 lesz a base ic-m? Ez összefüggésben van azzal hogy az elfoglalt területeken a partisan activity 20% körüli? Lehet hogy tök hülyéket kérdezek, de csak mostanában kezdtem...

én is így szoktam magyarokkal kezdeni. ha a gép nincs agresszívre állítva, és kellõen gyorsan hódítassz, akkor megelõzheted az angol hadüzenetet.
neked lehet, de én így játszok napokat
I.C.ram
rögtön az elején belépett axisba, és megtámadta a cseheket. Csehekkel majd békét kötött. Lengyelek hadatüzentek axisnak, németek gyorsan ledarálták õket. Így megúszta, hogy hadatüzenjen neki ger. angolok meg simán békénhagyták.
de én akkor sem értem mivel ha sokat háborúzgatsz akkor kivédhetetlen 1 angol ill német támadás ezt hogy védte ki?
I.C.ram
Annyiból állt a dolog, hogy elõtte elfoglalta egész balkánt+olaszokat, így már volt normális ic, és nem is vesztett sok mpt. Ja és lengyeleket németek úgy darálták le, hogy nem votl ribbentrop, se angol szövi. Aztán mikor németek teljes hadserege szibériában járt, betörtek nyugatról a szövetségesek. Ezt használta ki és hadatüzent a németeknek. Részletesen leírta, hogy csinálta, képekkel stb.
hazudni😄
Sippie
nah az elég érdekes. A magyarokkal mindig a manpower hiány volt a fõ gond, aztán a kevés IC miatt a TC hiány is... hogy elfoglalja a németeket is, meg franciákat meg stb... Hát valamit nagyon tud ha tényleg nem csalt.
I.C.ram
Ja hát igen 😄 Vicces az is, hogy Svédek techteamjei messze verik az átlagot, pedig akkoriban svédország gazdaságat gyengébb volt mint a magyar. Sõt egészen a 60-as évekig elég gyenge volt a svéd gazdaság.
Muki100
Hát igen, látszik merre laknak Paradoxék 😊

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
eléggé tápos ország lesz belõle. Csomo tech teamje lesz, bár ICje nem olyan sok. Több tech teamje van skandináviának, mint németeknek. Valami 21.
sebaj felszabaditom és utána elmentem betöltöm mint scandinavia😄
hmm nem jó tényleg kifagyott
I.C.ram
Ja úgy nem mûködik sajnos. Csak ha egy másik országgal foglalod el, és szabadítod fel õket.
jaaa dániát aham bocs
de én megcsináltam ezt svédországgal és most akkor mi lesz?
I.C.ram
Jaja. El kell hozzá foglalni Dániát, Svédországot és Norvégiát. Meg talán izlandot meg Grönlandot, de az utóbbi kettõben nem vagyok biztos.
olvastam vmi olyasmit hogy meg lehet alapitani scandinaviat ez igaz?
I.C.ram
SH BB-k elég szaro kszerintem. Baromi drága az építésük. Majdnem 2 év, és légvédelemben elég szarok, meg tengeralattjárók ellen sem túl jók. Inkább CV a nehéz hajók közül, meg CL.
Én nem nagyon szoktam BB-t építeni, inkább CV-ket.
engem az zavar a kis országoknál hogy a képek mindig ugyanazt a gagyi masinát mutatják 36os és 45ös tech nél is arról nem is beszélve hogy szívesebben nézek konkrét nevet pl pzkpfw IV mint Improved medium tank
hát yugoslavia még nem is olyan nehéz de egész európa az igen
amúgy van értelme 1átalán a super heavy battleshipen kivul mas BBt nem szuperheavyt kifejleszteni mert a simák ugy tudom rosszabbak tulajdonságaiban mégis a historical time ugye késõbb van
I.C.ram
Láttam egy olyan dán csókát, aki magyarokkal játszott, és 44re elfoglalta egész európát, persze cheat nélkül. 😊 Szóval, ha jól játszol kis országgal is lehet tarolni.
szerintem se
I.C.ram
Semmi értelme így a játéknak.
beirod a techapps = { } sorba a hiányzó tech-eket. (pl. scenarios/1936/hun.txt fájl)
legegyszterõbb, ha a 45-ös scenario USA fájlból bemásolod ezt a sort.
Nekem csak azért kell a trainer hogy egybõl full techel induljak, én így szeretek MO-val játszani, mellesleg nem tudom hogyan kell átírni azt, hogy full tech legyen MO-nak, tudod hogy kell?
Linket tudsz adni hozzá?

I.C.ram
Töltsétek le az SEMP modot. Pont ezeket az eventeket javítják ki benne, és csomó új eventet is beleraktak, amivel élvezetesebb a játék.
Ja a másik, hogy pl. DD-bõl van 41-es típus is, míg subból csak 38-as és 44-es.
Úghogy GER-nek fõleg 38-as subjai vannak, de azokat lesöprik a 41-es DD-k.
Sõt még a 38-asok is 1:1 harc során.
Igazából én azért érzem problémának, mert Axis így is hátrányban van.
És a subok gyengítése elsõsorban õket érinti ( GER, ITA, JAP)
Szerintem a sima HOI2-ben pont jók voltak a subok.
Bár DD-ben még nem próbáltam mennyire lettek legyengítve.

Az, hogy egy 30-as sub flotta aratni tudott, az azért nem olyan irreális.
Ugyanis 100 sub már elég nagy fenyegetést jelentett volna a valóságban is bármelyik konvolyra. ( nem csak kereskedelmire)
A Németek sosem tudták ilyen nagy számban koncetrálni õket, egész egyszerûen nem volt nekik soha elég tengeralattjárójuk.
Német admirálisok becslése szerint legalább 300 mûködõképes subra lett volna szükség ahhoz, hogy Angliát elvágják. Bár igaz, hogy a háború végére több mint 1000 tengeralattjárót gyártottak le, de sosem volt egyidõben sok bevethetõ.

Az, hogy egy 30-as sub flotta lerendezi az egész Royal Navyt, az azért van mert AI irányítja UK-t és USA-t.
Humán player ellen, már nem tudja felvenni a versenyt a Kriegsmarine.
És HOI2-ben is igaz az, hogy DD vs. SS párharcból a romboló kerül ki gyõztesen, ami reális.

Viszont a subok nagyon eredményesek tudnak lenni Capital hajók ellen is ( BB, CV).
Remélem ez DD-ben is így van, ugyanis ezeknek a hajóknak nem igazán van fegyverük subok ellen.