Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sippie
és a motorized?
amúgy ez akkor is igaz ha pl támadok 7 tankal meg 14 infantryval egy tartományt? vagy 1 hadseregbe kell hogy legyenek?
mondjuk 5% attackért tényleg nem éri meg. Viszont ha az embernek nincs olyan sok tankja, de mégis akarja támogatni a gyalogságát fel lehet osztani végülis, néha amúgyis syncronyzed arrivalt nyomok be.
partizánkodás függ attól hogy milyen nehézségi fokozaton játszott az ember. alapban lázadás tényleg nem volt amúgy gyakori, de mivel TC-nek nagyon odavágott a partizántevékenység, kellett garrison-t használni mindenképp (vagy pedig legjobb a "minor" szövetségeseidet használni e célba-frontra úgyse valók). 1.3 meg DD-ben még izmosabbak a partizánok. (De szintén függ a nehézségi fokozattól.)

Combined Arms bonus mindíg van (minden néppel) +5% attack és plusz 15% defense bonust ad (azt hiszem ezek a pontos számok). fejleszteni nem kell. akkor keletkezik ha a csoportodban 1:2 a páncélosok és a gyalogság aránya (mechanized infantry NEM számít itt gyalogságnak !!!! )
személy szerint én sosem használom, mivel a harckocsikat jobb tömegben bevetni, meg a többi egység lelassítja õket, így a fõ elõnyüket vesztik el. (ha mechanized is adná, akkor jó lenne, de az nem adja 😞 )
Jah a Combined Arms: azt hiszem 5% Attack , 15% Defence esetén a bónusz.
De ezt nem csak ruszkikkal, hanem bárkivel mûködik.

Tank + Mot vagy Mech + Mot esetén adja a bónuszt ( ha az egységek aránya 1:3 és 1:2 között van , azt most nem tudom melyik javára.)
Szóval kb. fele tank + fele tank estén biztos megkapod a bónuszt.
Azt hiszem Mech + Mot-ra nem jár bónusz.

Több ilyen kombinált bónuszról nem tudok.
Sippie
akkor te valamit nagyon jól tudtál, mert sima HOI2-rõl és 1.0-ról beszéltem, és ott igenis ment felfele yugo területen a partizánkodás, ha nem raktam semmilyen egységet oda.
Én olyasmit olvastam itt, hogy van a combined arms fejlesztés asszem ruszkikkal vagy kikkel, és ha mech infet meg tankot vagy mia turót összeteszek akkor kapok ilyen bónuszt. Nah most erre ki jött rá és hogyan? 😄 Mert a tech fejlesztésénél semmi ilyesmi nincs leírva, szóval vannak még ilyen fejlesztések, amivel ha megfelelõen rakom össze a haderõmet, akkor bónuszt kapok?
Zsolo007
Tankok blitzkrieg lehetõsége jó volt nagyon a platinumban...kár, hogy itt nincs 😞

Azt írják, hogy ki tudják szûrni (bár ezt kétlem). De bíznak a paradoxos közösségben. Nem az a csaló fajta szerintem aki ezekkel a játékokkal játszik.

Hoi 1 nem gagyi, sok mindenben jobb, mint a 2-ben (kivéve a "movement is attack"-et ).

Amúgy pl. Hoi2+DD kombónak nincs értelme, mivel lényegében a DD tartalmazza a hoi2-õt is.
Meg Németország tényleg nem létezett a fegyverletétel után (4 részre felosztva meg volt szállva).

I.C.Ram : szólj ha kell (bár addigra (pár hét) talán kihozzuk az új patch-et)
Zsolo007
HoI1=Nem ér semmit nagy gagyi mondjuk ezer ft

Játszottál vele? Szerintem nem volt az gagyi....sok szempontból jobb volt mint ez...

Nem akarom végig reagálni, a lényeg az, hogy lehet, hogy lesz ilyen, de az értékelésed (és a történelmi tudásod) hagy némi kívánnivalót maga után (ami ugye egyenesen következik az általad megjelölt okból, viszont ilyen helyzetben én ugyan nem mondanék ilyesmiket, pont az általad megjelölt okból 😄)

A multizás sima hoi2ben volt! 😊

Szevasztok! Szerintetek hulyeség lenne egy DEluxe Edition ugy 5 ezerért?
Hearts Of Iron1,Hearts Of Iron2,Doomsday 1ben! (Valami szép borítóban lenne, meg is venném 😛) Mármint ugy értem hogy Hülyeség lenne-e ha a cég csinálna olyat, annyiért! Bár mondjuk 3-4ezret adnék érte mert, inkább 4ezer... HoI1=Nem ér semmit nagy gagyi mondjuk ezer ft. HoI2=Jó kis game inkább ezzel játszanak, 2ezer ft. DoomsDay: Nos hát mit mondjak ér ezer ftot mert csak kieg és nincs történelmi alapja ha DoomsDaybõl indulsz (1945) mert ugy kezdõdik hogy az amcsik atomot dobnak moszkvára meg még vhova. Még az sem igaz hogy nincs németo. 45ben már elnézést de ha jól tudom (lehet rosszul, elnézést még csak 5.es vok nem tanultam róla) volt németország! Sõt, 46ban is. Szoval 47tõl lehetne felbontani németországot! Vagy nem tudom ez a játék azt térképezze fel hogyha az amcsik hatalomra vágytak volna és a ruszkikat megtámadták volna mi lett volna? Szovjetek nem ártottak semmit de atomot dobnak.. Pff szánalom. a Japokra volt okuk. Csak azt birom, hogy haverommal jatszottunk egymassal Hamachi segitségével és Svájc független ország volt! Erre én vlünk Magyarokkal voltam, németekkel szövibe voltam, és hadat üzentem Svájcnak. Engem nem tud elérni a határ miatt.. Németekkel is háboruban lettek,ezért a németek elfoglalták õket, és teljesen, egyáltalán nem lett független ország 😄 És igy mentunk tovább Svédországig... 😄 Na bocs a regényért!<#email><#idiota> Sziasztok!

I.C.ram
Érdekes, de mi van ha editálom a savegamet? Simán meglehet csinálni.
I.C.ram
Ja bocsi, hogy nem válaszoltam, de most nincs idõm kipróbálni az MDSt, majd talán pár hét múlva 😞
Érdemes megnézni:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=244616

Amúgy I.C.Ram : kell még az exe (ha olvastad a válaszom paradoxforumon)
Zsolo007
Az ejtõernyõseket nem erre gyártottam, hanem más célból elérhetõek voltak, németekkel gyakran használom õket 😊, és mikor nincs háború akkor használom õket ilyen célra. Egyébként mindíg hagyok hátra helyõrségnek motorized infartryt, arra az esetre ha....

#3235: Namost abban az esetben ha a doomsday ezen része változott a simához képest akkor nem szóltam egy szót se mert még nem játszottam eleget. Sima HOI2ben viszont nekem sosem növekedett...és lázadások is alig voltak....Nem sok idõ kellett neki és lement (nemsok alatt játékbeli hónapokat kell érteni 😄), de ennyi idõ amúgy is kellett egy egy nagyobb háború után.....hogy felkészüljek a következõre 😊

UI.: Magyarokkal én is toltam sokat, hát közel 0 gondom volt partizánokkal.

I.C.ram
Ez szar taktika nagyon. Az ejtõernyõsök baromi drágák, és kicsit ágyúval verébre dolog. Arról nem is beszélve, hogy a lázadást nem tudják lenyomni. A lázadás nem csak a partizánok miatt szar..... Minél magasabb a lázadás, annál több TC kell az adott terület fenntartására.
I.C.ram
Partizánok ellen a gar+police a tuti. 20%nyi partizánkodást simán leviszi, és olcsóak.
Sippie
hát magától nem megy le a lázadási cucc. Sõt... ha nem kontrollálod még talán növekszik is folyamatosan. Amikor magyarral voltam, és jugo, bulgár, román földeken jártam, a hátrahagyott jugo területeken folyamatosan nõtt a partizántevékenység. Aztán pár garrison, és akkor kezdett csak el csökkeni persze szépen lassan. Garrison olcsó és nemráz, nekem eddig mindig bevállt. Nem akartam olyannal szarakodni hogy összevissza lázongásokra is figyeljek, inkább mindig az aktuális hadszintérre koncentráltam. Amúgy is a gond nem az hogy ha néha felbukkan 1-1 lázadó egység, hanem hogy a magas partizán activity miatt a TC az egekben van. Néhány jól elhelyezett gar-pol vissza tudja ezeket venni.
jó dolgok vannak a DD-ben de ezt még tényleg kellett volna tesztelni. A konvojok után, lelkesen harcolnak a tábornokaim, egyszer csak aszongya hogy, kapott új skill-t: Unknow String wanted
azé profi a srác 😄😄 Ez lehet hogy a kódfeltörésnek a fedõneve 😄 Nu mind1... azért nem hagyom abba a játékot, és meghódítom az egész világot 😊
Zsolo007
KB...

Egyébként nemtudom mi gondotok van a partizánokkal....Fenn kel tartani pár gyorsan mozgó egységet (én légi desszantosokat tartottam e célra), ha lázadtak beugrottam, azt annyi volt. Idõvel meg lemegy a lázadási kedv....

Annyi, hogy ha lehet akkor ilyenkor nem érdemes nagyon háborúzni, mert nem lesz elég TCd...

De szerintem garrisonokat gyártani a lehetõ legrosszabb dolog amit tenni lehet az adott esetben.

Muki100
Szerintem van egy Európa felszabadul event amivel az összes keleti blokkos ország felszabadul de lehet hogy '44-re lesz csak.
Amúgy tényleg röhej a DD. Mintha nem is tesztelte volna senki csak úgy kiadták.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Ja, unknown string nekem is van, azt hittem valami spéci angol kifejezés 😊

Egy kérdés: most nyomok normalon egy 36-os kampányt SZU-val, és sikerült legyûrni a germánokat 43-ra (majdnem napra pontosan két évvel a rendes dátum elõtt 😊 ).

Namost, európa nagy része az enyém, lázad is mindenki. A lázadások lecsökkenése kivételével van értelme a puppettolásnak? A dissentem is felmegy, meg a plusz IC-ket is elvesztem. Nem lehet valahogy a puppeteket irányitani?

Ráadásul azt vettem észre, hogy a puppet pl nem hajlandó velem techeket cserélni. Én tudok adni neki, de õ még 5 techért cserébe sem ad egyetlen nyavajás basic techet... röhej.

Amúgy a kémkedés elég furcsa. Végig kémkedtem 10 spionnal techért, folyamatosan probáltam techeket lopni az USA/NÉMETO/JAPÁN/ANGLIA négyesfogattól. Hiába volt 20% esélyem rá, összesen 3 techet sikerült lopni, csak és kizárólag a németektõl. Senki mástól soha nem jött be semmi az eltelt 7 év alatt, pedig sokszor hetente nyomtam a missziókat. Mintha nem is 20%-lett volna az esély....

Zsolo007
Betöltöd egy bombázóba, vagy rakétába....hogy melyikekbe lehet azt ne kérdezd, mert én eddig csak német rakétákat töltögettem atommal <#hehe>

Hogyan kell atombombát ledobni egy provinciára?
Zsolo007
Jó de ez egy taktikai atombombának felel meg, itt meg nekem úgy tûnik, hogy nem harcászati alkalmazását akarták kiemelni (ergo ipari központra ledobni, mondjuk 1 évbe telne mire felállna újra az a régió, minden elpusztulna, és újra kéne építeni, na ez korrekt lenne)

nekem a konvoy problémából az lett hogy egyszer csak jöttek az üzenetek Disaster felirattal és a csendesóceáni garrisonnak annyi
unknown string wanted ezt a hibát énis észrevettem igen idegesítõ
de mondjuk csapatok elpúsztítására igen jó volt kb egy 36 egységbõl alló igen fejlett szu sereg ami hátrálásra kényszerített puff atom és utána zuhanóbombázók végeztek velük
Zsolo007
Olyanok vannak nekem, hogy nem mindegyik kémkedési lehetõségnek van meg rendesen a leírása és olyan üziket kapok hogy unknown string wanted. Eventek teljesen el vannak baszva. 5 játékból 5ben kimaradtak eventek, NO nem kapta meg az anchlusst, '44es francia területvisszaadási event nem adja vissza ('44es scenarional). Nukeot továbbra sem értem, nemtudom senki sem panaszkodott miatta, ez a Doomsday az atomháborúról szól és a nuke még mindíg röhejesen gyenge. LEdobom egy hónapra rá semmi baja a provinciának, max csapatok elpusztítására jó. Egyszerûen nevetséges, nem éri meg "szenvedni" érte.

Tele van apró hibákkal az egész :'(

I.C.ram
Ez a konvoj bug már a régiben is benne volt. Sírtak is miatta a hivatalos fórum.
Zsolo007
Iszonyat bugos ez a Doomsday én csak pár napja jutottam hozzá, nagy örömmel neki is estem....nem kellett volna. Olyan hibák vannak benne, hogy az brutális, mintha egy tök új progi lenne...

De egy pozitívum van: az AI jobb lett 😊

I.C.ram
Angolokkal ugyanemiatt szopok. Békaidõben tök jól mûködik, de amint kitört a háború 39-ben, teljesen meghülyült a dolog. volt olyan is, hogy pár jópár hónapja nem kapott utánpótlást, és tök véletetlenül megnéztem az egységeimet Máltán, és látom, hogy org 0-án, strengh meg kb 45%on, és csökkent. Nem tudom miért csinálja, de baromi idegesítõ.
ez kb olyan probléma mint amikor én beállitottam h a konvoyokat automatikusan kezelje erre gyártom dögivel a konvoyokat és csodálkozok miért nincs supply taiwanon erre megnézem és a hülye 190 transportot 1 másik helyre küldött ahol nincs semmi
Sippie
Nah engem most egy valami idegesít. Tele vagyok olajjal, de kínában, és a hajóknál folyamatosan olaj hiány lép fel. Mi a túróért? Tele vagyok olajjal de nem tudja ellátni még a hajókat sem amik tokyo mellett állomásoznak :/
Még mindig kitartóan nyomulok Brazíliával, már enyém szinte az egész Dél-Amerika, ami meg nem az enyém, azt nem is érdemes elfoglalni. Most szálltam partra Kubában, gondoltam hogy jó kiindulási pont lesz az USA elleni esetleges támadásnak(légibázis stb.). Az érdekelne, hogy ha kitör a háború az USA és Japán között, várható-e hogy az amerikaiak elviszik a flottájukat a Karib-térségbõl, mert úgy lenne esélyem egy partraszállással, mert a szárazföldi erejük elég gyenge errefelé, viszont a flottájuk ellen semmi esélyem.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Sippie
na nem direkt támadtam be én sem, szövit ajánlott a nem tudom kicsoda, én meg belementem amikor még USÁra koncentráltam, aztán láttam hogy kínával harcolok. Szóval véletlen csesztem el, de majd tényleg az lesz hogy ha elfoglaltam akkor felszabadítom. Csak az a para hogy nem tudom belépjek-e axisba. Egyrészt akkor kanada, ausztrália, új zéland a környéken kapásból bezavar, aztán oroszok, és franciák és angolok is ott vannak a közelben.
Ausztrália és új Zéland megéri a szenvedést?
I.C.ram
Elvileg azokat csak úgy lehet, hogyha Japán elfoglalja egy részüket, és akkor autómatán annexolja õket nat kína.
Csá!
Tudtok róla hogy készül-e a játékhoz magyarosítás?
Kösz.
Csak azt nem értem hogy a törzsi kínaiakat pl yunnan,shanxi ezeket hogy lehet békés úton beolvasztani?
ja szu persze annexolva lett mert németo is szeretgette
viszont kínával érdemes lenni persze a nacionalistával 39 es kampányban minden meglévõ erõmet nekinyomtam a japán seregeknek és a miliciából és néhány reguláris seregbõl álló kínai seregemet már kóreában harcoltattam.Valahogy japán nagyon elbaszta ugyanis kéõn küldött utánpótlást a transpotjaival és mire megérkeztek addigra a blitzkrieg taktikát alkalmazva az összes kínában lévõ egységét feldaráltam.Nagy szerencsémre vmilyen event jöhetett mert japán usa pupettje lett igy nem kellett háborúzgatnom vele.Béke volt így elkezdtem fejleszteni az ipart és szép lassan jöttek a techteamek volt is rájuk szükség szinte mindenbõl a leggagyibb volt sem repülõket sem hajókat sem páncélosokat nem fejlesztettem igy a többi lemaradást behoztam.(közben siam is csatlakozott hozzám)aztán szép lassanhódítgattam sinkiang tibet mongolia szibéria primorks egészen az urálokig😄😄 igy aztán lett ICm amibõl mindig infrat meg ipart fejlesztettem nanjing és mandzsúriában most ugy állok h van 850 ICm (nem tudom base v meik nem ismerem ezek lényegét)és kb mindenhol legalább 80 infram és 2 gyönyörû iparvidékem
Kínát puppetelni jó.
Azt éri meg, mert így full iparral tud termelni, és ha van elég nyersanyaga, akkor 150 IC-vel termel ( ehhez persze JAP-nak adni kell nyersanyagot, de az van Brit + Holland gyarmatokról)

Ezért cserébe kapsz egy kifogyhatatlan manpowerû országot😊
És AI is elég jókat szokott gyártani: inf + lovas + hegyi, sokra brigádot is rak.
Igy Japánnak szinte nem is kell szárazföldi unitot gyártania, elég ami van + amit Kina legyárt.
Igy JAP összes ipara mehet flottára + légierõre.
Nem viszi el a TC-t a sok partizán tevékenység sem, és így nem is kell olyan sok garrisont legyártani.

Igy már 300+ IC termel Japánnak, ami azért nem rossz😊)
Ja és 10 slot kutat, bár AI nem nagyon ad semmit Japánnak, de JAP tudja pumpálni Kínát, igy elég fejlett serege lehet.
I.C.ram
Kina egy nagy szarság szerintem. Rohadtúl nem érdemes lenyomni. Nehez terep néhol 0ás infrával. Szar nyersanyag telepek, és magas partizán aktivitás. Nem éri meg. Sokkal jobb terep India 60-80%os infrával, és rengeteg rare meg energyvel. Metalra meg ott vannak az indonéz szigetek, meg Maláj félsziget. Nem tudom miért játsza mindenki úgy japánt, hogy kapásból kínának ugrik, mikor csak a baj van vele. Mandszúriiát érdemes egyedül lenyomni, mert sok energy és kb 10 IC, és könnyû terep, könnyen annexálható.
Sippie
102 infantryja van a hírszerzés szerint. Nekem 172 + kb 20 páncélos. És bazzeg szivat 😄 Kész egyszerûen... néha olyan helyzetekben buknak a hadosztályaim hogy hihetetlen, én meg 40 hadosztállyal kell hogy lenyomjam 5 egységét... Nah nem baj, amcsi területrõl átdobok még 7 páncélos egységet, aztán ledarálom mostmár. Supply azóta 30ezer környékére csökkent, hiába, nyomom az offensive cuccost 😊
I.C.ram
Én Kínát hagytam a faszba. Fogtam bedaráltam az elején Mandzsúriát, garisonokkal lenyomtam pár hónap alatt a a prtizánokat, és kaptam cserébe pár ICt meg csomó nyersanyagot. Aztán Indiát daráltam le, meg a szigeteket csendes-óceánon. De még így sem birom TCvel.
Sippie
Rosszul jöttem ki, mert az elején Kínának is neki mentem, úgyhogy most jópáran harcolnak kínában, de az bazzeg nehéz dió hogy menne a fenébe. Azóta a manpower persze 0 lett, mert garrisonokba öltem minden mp-t, próbálom stabilizálni a helyzetet. Nem nagyon akarok IC-t veszíteni, mivel a TC-m így is iszonyat kevés. Texas azóta fellázadt, levertem és annektáltam 😄
Kicsit mintha bebugzott volna a játék, serial runba nyomtam 50-50 garrisont, és a 22. után már naponta gyártaná, ha lenne elég manpower hozzá... csak néztem hogy 3 nap alatt lejött 6 garrison, mondom mi a túró, el is tûnt a manpowerem 😄
Kína meg mehet a fenébe, összevissza dobálgatom az egységeket, délrõl elkezdtem nyomulni, északon meg sanxhi vagy ki a rák a szövetségesem, de mindig valahogy rosszul osztom el az erõket, és hiába csak 86 base és valami 99 normál IC-je van, nekem meg sokszorosa, sok egységét bekerítettem, tehát elvileg buknia kéne mp-t, szerintem baromi nagy tartalékai vannak. Lehet belépek egy mentésbe, csak hogy lássam hogy áll.
Amúgy Usának elején kell neki menni amikor még mindenben jobban állsz, aztán ontani ezerrel a gyalogosokat, mert amint nekimentél eltûnik a peacetime IC minusza, és õ is nekiáll gyártani, úgyhogy nyomni kell mint állat, sokszor szívtam, de mindig bekerítettem az egységeit. A legjobb az volt amikor bejött egy event, ahol ha nem a megfelelõ gombot nyomom akkor a szovjetek is nekem jönnek, ez valahol 38 környékén jött be vagy már nem tudom mikor. Nah igen, akkor nyomtam vissza az egyik autosavet, mert orosz-kína-usa ellen nem fogok szórakozni 😛
Muki100
Hopp azt nem is figyeltem. Kínával egyébként mit csináltál? Amúgy tényleg felszabadíthatsz mindent mert szerintem örökre elegendõ olajod van.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
31 mpbõl? Abból jó ha az utánpótlást tudja tartani 😄

Én inkább a felszabadítást javasolnám. California, CSA, Texas. Ezeket feltudod szabadítani.
Muki100
Jó a TC-d.
Szerintem szüneteltesd a háborút és legalább 3 hónapig csak garrisonokat gyárts mert így még rosszul jössz ki a dologból.

Ezt hogy?
Egyébként grat 😊

Sippie
Utálom a partizánokat
Tudtok adni egy linket, ahol levan írva hogy az a dán srác hogyan foglalta el egész európát a magyarokkal?
Mármint a régi link

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh