Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muki100
Hát, ha a véleményeltérés alatt azt érted hogy lehet egy országgal a viszonyodat javítani akkor befolyásolod õket. Vagy lerohanod és puppeteled persze ez egy picit durvább megoldás.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

a véleményeltérést hogy lehet csökkenteni??

I.C.ram
Valamit félrenéztél, mert háborúban eleve ki sem lehet lépni szövetségbõl.
észre vettem 1 fura dolgot: francikkal jáccok és hát megnyertem a háborút nade gondoltam 1et és kiléptem az angolokkal kötött szövibõl de kérdem én a politikai nézeten miért maradt zöld?? és hadat sem tudok neki üzenni nincs megnemtámadási szöv és a függetlenség sincs garantálva aztán a savegameet elinditottam angolokkal békét kötöttem minden háborúzgatóval és csak utánna lehetett hadat üzennem francikkal anglia ill norvégok ellen de miért:?
Én csak megszálltam a portugálok területét, és úgy felszabadítottam rajta angolát, hogy közben Portugália még létezik, nem annektáltam.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Zsolo007
Én úgy beszélek a puppetelésrõl, hogy elfoglaltam, annektáltam, felszabadítottam, így puppet, és szövetséges, de asszem te is ezt mondtad...

DE én is háborúban pupeteltem! Egyébként Angoláról van szó, én a Brazilokkal vagyok és még háborúban vagyok a Portugálokkal.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Sippie
És ha kitör a háború, és akkor akarom a puppetet meghívni akkor már csatlakozik?
Zsolo007
Ó. Akkor nem szóltam. <#lama><#rolleyes>

I.C.ram
Igen, mert háborúban puppetelted. Ha békeidõben cisnálod, akkor nem lesz szövi autómatán.
Zsolo007
Hát nemtudom, én japánnal tolom, és eddig 2 országot puppeteltem, és azonnal szövetségesem lett....

Vagy próbáljam meg azt hogy relase pupet aztán úgyis csatlakozik mivel ugyanolyan a politikai beállítottság?

akkor sem értem hogy miért 0% az hogy szövetséges legyen...

Eddig egyébként én is azt hittem hogy a pupet alapból szövetséges, pont azért kezdtem el machinálni, mert nem volt az <#vigyor0>

I.C.ram
Baromira nem...

Pppet ugyanúgy csak akkor szövetséges, ha meghívod a szövibe, addig csak te irányítod, de nem szövetséges.
De tuti hogy még a pupetem, ki is írja, meg van olyan opció, hogy 'relase pupet' Meg nem lépett alapból szövetségre velem, csak bekapcsolódott õ is a háborúmba, és ez nem ugyanaz. Meg nem tudok assume military controllt csinálni se.

Sippie
az má inkább ciki, ha a puppeted nem akar a szövibe lépni 😄
Sovietunionnal vagyok, magyarország + 200 viszony, puppetem, stalinist, techet cserélünk, még néhány csapatát is lenyúltam, amiket olaszban állomásoztatok, de németország felbomlása után kilépett a szövibõl, és többet vissza se 😄
Zsolo007
Garantáltad a függetlenségét? az a gáz 😊, akkor már nem is pupeted, puppet alapból szövetséges is...

Valai meg tudná momdani hogy miért van az hogy a pupetem nem akar velem szövetségre lépni? Nyomom nekik a techet meg a nyersanyagot ingyér ezerrel, garantálom a függetlenségüket és van megnemtámadási szerzõdésem is velük. És nem vagyo tagja semilyen szövetségnek.

De. Mégis. Csak most tûnt fel, hogy kezdtem egy újat, hogy mennyire be volt lassulva. Ja, és 256mb ram

Én ilyet sose tapasztaltam, pedig csak 2ghz-es celeron a gépem meg 264 mb a ram.

Muki100
Sajnos.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Agent087
Az a baj nálam már 3-4 év után nagyon el kezd szaggatni a játék. Még játszható de azért eléggé zavaró pedig 2,6 ghz celeron 768 mb rammal.
Másnál is van?

kiszedtem a registryt azt jo lett

nemvolt rossz de azért ez az iparos nem az igazi
szal már le is töröltem

aztán most van egy ujabb bajom
fel akarom installálni de minden fájlt letöröltem mert nem tudtam uninstallálni aztán mondom repairral installálom

na és nem jön össze

ilyenkor mi a teendö??

Zsolo007
Miért ne engedne át? Nem elleségem...

És? Hogy tetszett?

azért az érdekelne hogy jutottál el etióp földre ha nem enged át anglia a csatornán
sikerült meg már játszottam is egy jot

Zsolo007
Igen

DoomsDay? 😄😄

kösz mindjárt neki is állok

Na akkor mondom😄
1.Átnevezed az eredeti HOI2-s mappát
2.elindítod a setupot, és repairt választod
3.patcheled az új mappában a játékot
4.letörlöd a most fejbõl nem tudom melyik könyvtárakat(asszem ai, db, interface/pics, interface/techs, scenarios)
5.kitömöríted a modot az új könyvtárba
6.futtatod a no time limit patchet
és ennyi. Az 1897-es scenario nem mûxik nálam sem, próbáld az 1914-est indítani

nemsikerült sajna

Az IC-nél a három szám:
-az elsõ, hogy mennyi a kihasználatlan kapacitás
-a második, hogy mennyi a maximális, felhasználható IC-d
-a harmadik, hogy mennyi a base IC-d (mennyi gyárad van a területeiden) a bónuszok kiszámításánál ezt veszi figyelembe

Realtibi akkor most sikerült feltenni vagy nem? Én simán követtem a readme utasításait.

áááá... Szinte lehetetlen gyõzni a központi hatalmakkal,ha te irányítod a Monarchiát. A németeknek valahogy nagyon kevés katonája van. A Monarchia meg 52 manpowerrel kezd, amibõl 7 kapásból elmegy reinforcmentre. Alig lehet néhány hadosztályt felállítani amíg elkezdõdik a háború, ami meg alapból van (kb. 40-50 hadosztály), az baromi kevés. Az orosz frontra legalább 50 hadosztály kell csak ahhoz, hogy megakadályozzam az elõrenyomulásukat, ahhoz, hogy támadhassak, mégegyszer ennyi kéne. Sztán ráadásul még meg is szívtam, mert a köcsög áruló olaszok már '14 -ben átálltak az antanthoz(+1 front), meg az elején még a szerbeket is le kell nyomni, ami nem is olyan egyszerû, nekem 25 hadosztállyal két hónap volt. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már egyedül kéne tartanom az orosz frontot, mert a németeknek eltûnt valahogy az összes hadosztálya, ráadásul FRanciaországban sem haladnak túl jól. Azzal meg aztán ki vagyok segítve hogy Törökország belép melletem a 18 IC-jével... A németeknek aránytalanul kevés az IC-jük, a briteknek meg az oroszoknak aránytalanul sok. Tudtommal az elsõ világháborúban ponthogy a németek számítottak "favoritnak", gazdaságilag akkor csak az USA elõzte meg õket valamivel(és nem sokkal) Az tény, hogy megvan az állóháborús fíling, nincsenek nagy elõretörések stb. SZóval egyenlõre úgy, hogy a történelmi vonalon haladtam az eventeknél (pl. ultimátum Szerbiának, hadüzenet stb.) nem sok eredményre jutottam, az antant iszonyatosan erõs. DE ez még csak 0.1-es verzió, azért remélem, hogy még sokat javítanak rajta.

hagyjátok
valamit elcsesztem mert csináltam én egy button txt-t
akkor meg scenarios hibát ir ki

button txt hiányzik😞
letörölhettem

nekiugrottam felrakni a 1914 es modot de alahol elbaszhattam mert ha elinditanék egy scenariot akkor sajna nem indul kiirja hogy nem tudja behozni a scenariot

Kristof te hogy raktad fel
ird le lécci a lépéseket

elöre is kösz

az miért van hogy megállnak a csapatamim támadás közben
most támadtam meg franciaországot belgiumon keresztül elfoglalom az adott régiokat utána meg nem tom mozgatni a seregeket hiába kattintok mint a hülyegyrek nem megy

van még pár kérdésem
az ipari kapacitásnál van 3 szám azok mit jelentenek

meg kellene valami jo tippcsokor

különben nagyon ász egy játék

Próbálta már valaki ezt az I.vh modot? Így elsõ ránézésre nem roszz, és mivel még csak 0.1, lesz még jobb is remélem. Monarchiával próbáltam ki elõször, de vannak furcsaságok, pl nemár hogy csak 0.52 a manpower growth-ja az egész Osztrák-Magyar Monarchiának, meg elég kevés a techteam. Meg az nem tetszik még, hogy nagyon "németesre" sikerült, szinte az összes hadosztálynak német neve van, meg németek a parancsnokok, pedig én úgy tudom hogy a Monarchia (meg még a Monarchia elõtt a Habsburg birodalom) hadseregének elég nagy hányadát magyar csapatok adták, és viszonylag kevés volt az osztrák katona. Meg a miniszterek is majdnem mind osztrákok(mondjuk ez lehet hogy így reális, de akkor is...), és még a haditengerészeti miniszter sem Horthy, pedig õ azért ott volt a tengerészetben... Meg róla már a kép is meglett volna az alapjátékból, szerintem könnyû lett volna betenni. Ugyanakkor techteamként van Horthy.

Ja és tette mindzet úgy, hogy GER szövetségben volt: ITA, HUN, FIN, ROM, BUL,SWE(!!)
Detto.
Kb. nyolcvan játékból most elõször látom, hogy SOV nyert.
(Én JAP-al vagyok.)
Ebben a játékban semmi sem biztos, pont ez a szép benne.... na jó, vannak benne bizonyos események, ami 99.99%-ban bekövetkezik, de a végkimenetel az már tényleg lutri... 😊

Agent087
ok csak kicsit ideges lettem de akkor inkább a lottót nyerném meg mint ezeket fogom ki állandóan.

I.C.ram
Ennek a DDhez semmi köze, mert ezeket az eventeket nem módosították. Egyszerûen loadold be a legutolsó autosavet, még az event elött, és foyltasd onnan.
Múltkor multiban is szövetségre lépett Ausztria Némettel, Anschluss helyett....

Igazából ez benne van a pakliban, mert van pár százalék esély rá.
3% az esélye, hogy Ausztria a szövetséget választja. Most pont kifogtad.

Ugyanúgy Cseheknél is 1% eséllyel belép Axisba.
Agent087
ÁÁÁÁÁÁÁ szar ez a domsday ba***meg
a multkor németekkel a csehek egyszerûen a szövetségeseim lettek ahelyett hogy területeket kaptam volna... WTF?
mostmeg anschluss helyett szövetségesem lett ausztria pedig a press for anschluss-ra mentem... WTF??
Ezek a HOI2-be nem voltak most mi a faszért kell ez?