Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sippie
ez tény, de ha pl USA belép comminterbe, és átrakja egységeit SZUba, akkor Németo meghal 😄
Na igen.
Egyértelmû, hogy Axis hátrányban van, szóval egyensúly érdekében szükség van szabályokra. Pl. USA belépése feltételekhez van kötve.

Így nagyon jó kis gaméket lehet tolni, fõleg ha minden major ország humán.
Igazából a fõ kérdés SZU: ha SZU elesik, akkor már USA is kevés Axis ellen.
Sippie
ez tény, de ha valaki van brittel, Usával, és SZU-val is, akkor elvileg nem sok esélye lenne Ger-nek 😊
Legalábbis az IC különbségek alapján. De ki tudja, nem toltam még multiba 😊
ez így van csak az öcsém teljesen kezdõ, tehát elõszõr így jobb volt... nem akartam könnybben legyõzni mint az AI-t.

Multiban csak úgy van értelme szerintem, hogy humán egymás ellen: Axis vs Allies.

Mert AI olyan béna, hogy egyedül is le lehet gyõzni, nemhogy 2-3 humán együtt AI ellen.
LOL😄😄😄 ez poén... kicsit nagy a bug😄
azért a supplies sem rossz😄

öcsémmel lanban játszottunk és voltam no õ meg olasz😄😄😄 hát gyilkoltunk mint állat...

Zsolo007

Sippie
najó, de a német AI is képtelen elfoglalni angliát, meg USÁt... és ez azért idegesítõ. Tényleg csak multiba lehet érdemes kisebb országokkal nyomni. Valaki van némettel, valaki olasszal, valaki meg japánnal, aztán teljesen dominancia. 😊
itt van néhány kép abból a játékomból😄😄😄

1.kép
2. kép
3. kép
4.kép

amúgy meg milyen képrõl beszéltél???? "(Láthatjátok a képen is, egy csomó hajó még épülget, és ez még nem is mind, kell még pár 😞 )"

németország lazán legyilkolná a szövetségeseket ha nem lenne ott a szovjetunió. NO nagyon jól bevédte franciaországot és nem is nagyon akarnak majd partraszállni a szövetségesek... az viszont tény hogy az olaszok nálam is megszívják mindig, olyan mintha Mussolini agyát töltötték volna bele a játékba😄 egyszerûen nem képesek harcolni... albániát és görögországot tudják csak annektálni viszont az afrikai területeiket nagyon hamar elvesztik és ha a németek nem tesznek egységeket a csizmára akkor azt is. amikor NO-val játszottam akkor máltát krétát szuezt és giblaltáért el kellett foglalnom hogy bevédjem az olasz szövetségeseim seggét mert mindig jöttek csapatok és partraszálltak szicíliában. Szu-val még nem nyomtam, de majd kipróbálom😄 most már kiváncsi vagyok mit lehet kihozni Sztálin híres Vörös Hadseregébõl.

Zsolo007
Látom te gyakorlott Japcsi vagy 😊

Egyébként közben én is visszatöltöttem az SZU háború elõtti állásom, mert 43 közepén partraszállt USA Euban, és szarráverte õket....szal úgydntöttem, hogy jobb ha usa ellen megyek. És érdekes, NO egyedül is egész jól bírja, bár a csizma már kékesedik 😊

szerintem japán nagyon jó... '38 novemberére puppett lett kína😄 '38 márciusára enyém volt pearl harbor és utána az amik csak oda támadtak... de jól bevédtem és a flottáikat is leamortizálta 2*4 naval bomberrel meg Yamamoto flottájával. 42-re elég egységet gyárottam kb 300 hadosztályt úgyhogy partra szálltam san diegoban... röpke fél év alatt annektáltam az usát és kanadát... aztán jöhetett a béke😄
még 39-40-ben pupetteltem ausztráliát, új-zélandot és hollandiát😄😄😄 tehát ha így vesszük az USA lóf*sz volt😄😄😄
az elején én is szívtam a supplyval de a puppetek megoldották, és a biztos siker érdekében nem léptem szövetségre No-val és nem támadtam be a SzU-t. habár németország 43-ra pupettelte szut és elfoglalta ázsia angol és francia területeit... de valahogy a brit szigeteket sohasem akarta, pedig a britt flotta nagy része már rég hullámsírban nyugszik.

Sippie
hát igen, japán szerintem az egyik legnagyobb szívás a játékban, mivel a gépi németország nem hogy USÁ-t, de még angliát is képtelen elfoglalni, nem tudom mennyi esélye van a 130 IC-s japánnak a 400 IC-s amcsi ellen sok idõ eltelte után.

Tegnap SZU-val nézegettem a statisztikákat, két idegeskedés között a fighterek ORGja miatt... összeszámoltam 51-ig USA 96! carriert veszített, Angolok kb 19-et, én orosszal 17-et. Szóval USA akkor gyárt magának CV-ket, amikor akar, szinte folyamatosan van, bár tény hogy én kb 30-al gyaktam le az övéit, most nekem 28 van asszem, neki meg 2, de szinte folyamatosan van neki annyi, mert mindig hozza angolokhoz, én meg leverem õket, de nézem az intelligence-t, már megint van neki 2, szóval eléggé brutkó. Multiban, ha valaki Némettel van, Valaki Japánnal, úgy már van sansz. Fõleg ha partraszállsz USÁban, akkor elkezdi ontani a földi egységeket (amúgyis, most angoloknál, meg afrikában van vagy 130-150 egysége), aztán már baromi nagy mázli kell hogy le lehessen nyomni azokat. Tankok nélkül pedig totál esélytelen.

Amit utálok, az hogy portugália, franciaország, amerika, hollandia és anglia gusztustalan országok. A világ másik végén is van szaros victory pontjuk, hogy véletlenül se tud annektálni. Most próbálom a japánokkal javítani a viszonyt, végülis közös az ellenségünk, de van egy olyan sejtésem hogy +200-nál se lesz hajlandó belépni a komminterbe, szóval lehet kénytelen leszek idõvel lenyomni õt is. Kicsit tele van a hócipõm a földi egységekkel is, néha 3xos túlerõ sem elég hogy lenyomjuk a szöviket, ha meg elég is, mire oda érnek úgy lemegy az orgjuk, hogy azonnal vissza is verik õket. Afrika szar terület, de elhatároztam hogy elfoglalom az egészet, úgyhogy mostmár végigviszem. Aztán jöhet anglia, majd USA, ha japán addig nem üzen hadat.
Zsolo007
Hmm. akkor ez lesz a gond. Sokat játszottam, de én fõleg németekkel magyarokkal francikkal nyomtam. Japánnal most nyomom elõször.

Egyébként a szigeteken csak az alap garrisonok vannak, kína már rég puppet. SZU ellen harcolok, segítem NOt, hogy ne veszítsen, de nem léptem szövetségre, mert még nem állok készen egy USA elleni háborúra. (Láthatjátok a képen is, egy csomó hajó még épülget, és ez még nem is mind, kell még pár 😞 )
Elment Kínával az idõ. NEkiálltam nagy magabiztossággal aztán rájöttem, hogy ezek nem a németek 😄. Azt elment egy csomó idõ mire elfoglaltam kínát.

Igen egyrészt a konvolyok is bekavarhatnak, ugyanis nem minden nap mennek, igy van amikor sokat kivisznek, aztán pár napig nem mennek a hajók.

Másrészt meg ha 0-ra leesik a supplyd, akkor valamiért még több IC-t kell raknod supplyra, hogy feltornászd. Nem tudom mi az oka.
Lehet valami bug, vagy 0 körül rosszul számolja, kerekíti stb.
Én ezt többször tapasztaltam már.
Én 1k alá sosem engedem a supplyt.

Múltkor multiban játszottunk 2-en, és SZU-nak ugyanez volt a gondja: leesett 0-ra a supply, és a végén már 8-al több IC-t rakott rá, mint amennyit kellett volna, és csak nem akart nõni neki a supply...
Pedig SZU-nál még konvolyok sincsenek.
Sippie
pedig ilyen már a sima HOI2-ben is volt... mivel látom japánnal vagy, gondolom összevissza a szigeteken vannak katonáid, meg harcolnak ázsiában is talán kína ellen?
Az utánpótlás úgy mûködik hogy bizonyos területekre jókora adagot lerak, majd ha az elfogy, akkor megint több napra elegendõt rak le (fõleg kis szigeteken, ahol csak 1-2 egység van, és nem zabálják annyira a supplyt) legalábbis nekem úgy tûnt, és amikor eljön az az idõ hogy újra kell adni supplyt ezeknek a szigeteknek, akkor megnõ a supply fogyasztás...
Legalábbis szerintem, én ilyet már vettem észre némettel is, amikor angol területen lévõ egységeim kapták a supplyt.
Zsolo007
Na ezt kivizsgálom 😊

UI.: Egyébként érdekes. Elég sokat toltam már a játékot, lejátszottam pár játszmát és még egyetlen egyszer sem találkoztam ezzel. Fura.

I.C.ram
Attól függ, hogy éppen mikor mozognak az egységeid, mikor mennek a konvojok, stb. Sok mindentõl függ. Pl org feltöltésnél is több supply kell.
Zsolo007
NA akkor itt a rejtrély második fele. Mitõl növekszik nagy hirtelenséggel radikálisan a supplyszükséglet? mert 40 körül van álatlában én meg hagyok rá 50-55öt ahogy az IC éppen engedi. Aztán néhanapján (azthittem hogy a dissentnövekedés miatt nõ a supply szükségelet) megkétszerezõdik és 80-90es szükséglet van (értsd IC).

Az ok az, hogy 0 a supply.
Ilyenkor elég gyorsan elkezd nõni a dissent, még akkor is, ha van elég IC Consumeren.

És ilyenkor több IC-t kell rakni supplyra, hogy feltornászd 0-ról.
Szóval nem szabad hagyni, hogy leessen 0 környékére, mert nehéz utána feltornászni, legalábbis jóval több IC-t kell raknod supplyra, mint amennyit ténylegesen kéne.

Kb. mindig maradjon annyi supply raktáron, amennyi 1-2 napi szükséglet, hogy ne tuddjon leesni 0-ra.

Ezzel én is szívtam már párszor.
Zsolo007
Íme a kép, a consumer goods slidert figyeljétek!
Annyi van még, hogy ilyenkor valamiért megnõ a supply szükséglet, de nem látok okot rá. Nem mozgatok komolyabban katonákat, vagy valami. Nem látom egfyszerûen az okot ami ezt kiváltja. Bug lenne?

Zsolo007
Nektek csinál olyat a DD, hogy bizonyos idõközönként minden ok nélkül megemlekedik a szükséges consumer goods mennyiség, de úgy, hogy ez számban nem marad meg, viszont a dissentet adja keményen pluszba. Csinálok róla egy képet és berakom...

Nem az enyém (még), de uralom a tengert. Egyébként is kiírná a veszteségem, ha lenne ilyen. A baj az, hogy nem is tudok oda konvojt indítani, az olaszok meg b*sznak ellátást küldeni...
Sippie
de az teljes 5%, ez egészen biztos. Sokat játszottam a sima HOI2-vel ott úgy volt, nem hiszem hogy a DD-ben ezt megváltoztatták.

Persze ettõl függetlenül is nonszensz, hogy ha fejlesztem a vadász doktrinákat, akkor egyszer nõ az ORG egyszer csökken, attól függõen milyen kedve van, vagy hogy ha felfejlõdik egy magasabb szintû vadásszá (ahogy írtam példának III-ból IV-be) akkor -8% org...
ha jól emléxem:
nem +5% az 5%
az egyszerûség kedvéért a kezdõértéked 50%. és ha erre kapsz 5%-ot akkor nem 55-lesz, hanem 52,5.

más:ha futószalagon gyártod az egységeket,akkor a sorozatgyártás miatt egyre kevesebb idõ alatt készül el az új egység.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Sippie
Nah mind1, ha kifejlesztem újra a doctrinákat, akkor elvileg 64 lesz a max org, már az is jobb mint ami volt. Viszont ahhoz képest hogy 94-nek kéne lennie, ahhoz képest szar... :/
Sippie
az utána volt... Miután alapból 29 volt a max org, úgy hogy minden doctrine ki volt fejlesztve kicsit megelégeltem, és abandonoltam mindegyiket, erre lementek nullára... most újra fejlesztem õket, 2 már kész, így már 6 a max org 😄
Abandololtál air doctrine techet?
Mert lehet ez kavar be.
Paradox fórumon olvastam olyat, hogy hiába abandolsz doctrinet, valami bugos, mert pl. hajóknál megmaradnak a régi pos. értékek, land doctrineknál a combat event esélyek stb.

Sippie
biztos hogy nem, alap DD-vel játszok, még crackelve sem volt (asszem 😄)
jókora bug, de akkor ezekszerint ez nem túl gyakori eset, hogy a peccsekkel sem lett javítva.
Én még nem hallottam ilyenrõl.
Nem tudom mitõl maradhat kicsi a vadászok ORG-ja.
Ez valami elég durva bug lehet akkor...

Nem raktál fel valami modot vagy nem hivatalos patchet? ( pl. DD 1.1b)
Sippie
Abandonoltam a doctrinak, és az alap fighter ORG 0... <#mf2>
najóvan...
Sippie
Nah én kész vagyok... mostmár tökön szúrom magam, valamit nagyon elírtak ebben a DD-ben.
Felraktam az 1.1 és 1.2-es peccset, gondoltam hátha megjavítja a fighterek ORGját...
erre mivan?
Közbe gyártottam a fightereke, a max org eddig 44 volt (most hogy az összes doctrine megvan, így is csak 54! a max-org, azért ha összeadjuk akkor jócskán 90 környékén kéne lennie...) azonban, miután felraktam a peccset, és lejöttek az új vadászok a gyártó sorrol, azoknak a max orgja már csak 29 volt <#mf1><#mf1>
én ilyet még nem b*sztam már elnézést a kifejezésért...
Azon gondolkodok, hogy abandolom az összes vadász doctrinát, és újra fejlesztem õket, hátha...

Jah meg SZU-val most azon filózok hogy a land doctrinet is visszaabandolom a legelejére, és a német vonalat kezdem el kifejleszteni, kampfgruppe meg minden. Eléggé idegesítõ hogy a max orgom csak 69 lehet, míg mindenki más 95 körülivel járkál. Fõleg az új pecsben a németek még 5%-ot kaptak.
Szuezi csatorna a Tiéd?
Magyarol tud beküldeni az ellen hajókat, hogy pusztítsa a konvojokat?

vannak ott egységeim és elfoglaltam NB-t is, igaz annektálni nem tudom a sok gyarmata miatt.
I.C.ram
Csak saját területre indíthatsz szállítmányt. Szvsz a legkönyebben úgy segíthetsz nekik, ha egységeket küldesz, vagy elfoglalod Nagy-Brittaniát.
szóval, ha nincs saját (értsd:német és nem szövetséges) partkapcsolatom akár a tenger északi, akár déli partján, akkor nem tudok ellátmányt vinni? Mert a depóban egyszerûen nem jut el a táp, holott az egész partot uralom a szövetségesek révén. (Nem enged oda konvojt indítani!!!) Hogy tudok segíteni ezeknek a nyomorék olaszoknak?
Sippie
ráklikkelsz egy gépre a reptéren, aztán nyomva tartod a shiftet, és mintha több egységet akarnál kijelöni ugyanazon a reptéren lévõket jelölöd, és így az összes repülõt kijelöli... ha több mint 4 géped van a reptéren, akkor a shift nyomva tartása mellett, a fölösleges gépekre klikkelsz, amíg 4 nem marad kijelölve, és akkor jön be az összeegyesítõ jel alul.

Amúgy érdekesség, a problémámmal kapcsolatban amit írtam.
A fightereim között volt III-as és IV-es szintû... amikor fejlesztettem már pár doctrinát, a III-as szintû gépeim orgja 38! volt, a IV-es szintû fightereknek viszont csak 32! amikor a III-asok felfejlõdtek IV-esre, a max orgjuk 38-ról lement 32... hihetetlen, és érthetetlen hogy ez mi a rákért van :/
Egy reptéren legyenek helyezve, és egyik se legyen úton. Ja és max 4-es group-okat lehet létrehozni (de át lehet írni ezt a határt ha nem tetszik).
Sippie! En nem tapasztaltam eddig ilyet.
enis kerdeznek: hogyan lehet repulo divisiokat egyesiteni? mert a repterre hiba jobb klickelek, azt meg hogy repules kozben pont egy helen legyenek, singleben meg csak megoldhato, de multiban ...

Sippie
valami nem stimmel a repülõimmel. Kifejlesztettem már egy csomó fighter doctrinet, már csak 3 van hátra, ami növeli az interceptorok, és fighterek orgját, mégis 34 a max org-ja a vadászaimnak és fogalmam nincs hogy mi a rákért... másnál is jelentkezett ez a DD-ben?
Doomsday 1.2 patch megérkezett!
Elõször nézd meg, hogy honnan kapnák az ellátást: rákattintasz egy egységre, és ott kiírja hogy Supplied from xy.
Namost ez valószinûleg ITA terület lesz ( pl. Tripoli).
Ezekután nézd meg ezen a területen van-e supply depot. Ha itt van elég supply, akkor el kéne jusson az egységekhez. ( feltéve, hogy nincsenek elvágva)
Ha itt nincs supply, akkor ez a gond: vagy ITA AI-nak nincs elég supplyja, vagy elég konvoly hajója, hogy ide szállitsa stb.

Én GER-el mindig be szoktam húzni a Yugó partvidéket, hogy közvetlenül kijussak Földközire.
Így Gibraltár nélkül is be tudok hajózni stb. És általában saját konvollyal szoktam ellátni az egységeimet, mert ITA-nak sokszor nincs elég olaja, és igy a tankjaim megállnak...
Ja, a fritzekkel gyûröm. Gibraltár is a szövetségesem (spanyol) kezén van, így ez nem lehet probléma, simán behajóztam a Földközi-tengerre a flottámmal... Más ötlet? (természetesen olasz fennhatóságon szálltam partra)
Gondolom akkor német vagy. Gibraltár miatt nem tudsz indítani konvojt. az olaszok kell hogy ellássanak. (az õ területükön szálj partra, akkor õk fogják ellátni a csapataidat.)
nem, de nem is tudok oda indítani. Lehet hogy az a baj, hogy a szövetségesek (olasz) felügyelik a területet?
Megy konvoj Észak Afrikába? (elég hajóval)
sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Nem tudom megoldani az ellátást Észak-Afrikában, pedig tele vagyok táppal, meg konvojokkal is. TC-m is van dögivel, de a csapataimhoz valahogy nem jut el a "supply" és elhaláloznak. Nemtom mit tegyek... Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj? Elõre is köszi!
Sippie
köszönöm a tökéletesen kielégítõ (na nem ám rosszra gondolni 😄) választ 😊<#taps><#worship>
Szerintem a no-timelimit patchel lehet tovább is játszani.