Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a manpower növelni igen 1szerû: csak be kell sorozni a pl parasztokat ennyi rákattintasz 1 provinciára és ott kiválasztod a népességét és aki tetszik besorozod.Ahány emberbõl áll annyival lesz több a manpowered pl ha van 25000 sorozásra váró paraszt akkor az 25 manpowerként fog a jövõben hasznosulni.De fontos megjegyezni hogy ez csak az anyaországban érvényes , a gyarmati katonákból csak fele annyi manpower lesz és ugye ott cask Native alakulatokat hozhatsz létre amiknek pl az Orgja sokkal kisebb.Meg ha esetleg a tartalék haderõt bõvíted akkor fontos hogy tudd meik provinciában vannak katonáknak convertált embereid mert ha háború van akkor azon a kontinensen,szigeten,térségben tudod csak mozgósítani tehát ekkor ne csak vmi az óperencián is túl lévõ hely lakosai legyenek katonák
Mit csináljak most szerintetek? Kanadával vagyok, '43 végén, a tengelyhatalmaknak már rég vége van (Németország augusztusban kapitulált), mivel az USA nagyon korán partraszállt Franciaországban és létre is hozta a szabad Nyugat-Európát. Én lecsaptam az olaszok területeire, elfogaltam a csizmát és az olaszok balkáni provinciáit. Most így 82 IC-m van. Japánnal még tart a háború, de mivel nemrég a szovjetek is hadat üzentek nekik, nem jósolok túl hosszú jövõt a japán csásárságnak. Az a gond hogy összesen 25 inf divisionöm+7garisonöm van, légierõ fejlesztés alatt, flotta kicsi a japánok ellen.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Muki100
Pénzeled a katonaságot (az adóbeállítások alatt). És akkor nõ a leadership is, de drága. Én általában azt szoktam hogy elmegyek 20 leadershipig, hogy legyen egy vezérem biztos ami biztos aztán alkalmazok megszorításokat.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Valaki mesélje már el nekem, hogy lehet manpowet növelni Victoriában. Képtelen vagyok rá. Volt 3 hadosztályom, de kidobtam õket, mert hülye voltam, és most nullán áll folyamatosan, és nem tudok sereget építeni, de még flottát sem 😞
I.C.ram
14 körül
I.C.ram mekkora az uploadod?
I.C.ram
emule-ról lehet szerintem csak.
Vki feltudná tölteni torrent-re?
ahham akkor ráveszem magam és ma éjjel letöltöm vhonnan... de honnan? 😄
I.C.ram
Victoria sokkal összetettebb, bár a harc része kevésbé. Viszont a micro-macro management sokkal nagyobb szerepet játszik. De szvsz jó nagyon.
hjujj ez érdekes lehet, mondjuk én még nem játszottam a Victoria-val.. mégis naon eltér a hoi2-tõl??
I.C.ram
Azt láttátok, hogy lesz egy Victoria kiegészítõ, ami a két vh közti idõt öleli fel pluszban, tehát így 1836-1936ig lehet játszani, és ami az érdekes, hogy átlehet konvertálni a 36os állapotot HOI2be 😊 Tehát összesen 1836-1953igl ehet majd tolni 😄
A Magyar Önvédelmi Mozgalom támogatásával egy Hungarian Mod készítése vette kezdetét, amely a Magyar történelmet egészíti ki történelem hû (ill. alternatív) idõsíkokon. Szeretnék kérni minden magyar érzelmû magyar embert, h keressen meg msn-en és ha tud segítsen, hogy a MOD minnél hamarabb elkészüljön. Event scriptelõket különösen várom, de várom az 5leteket is természetesen 😊
MSN-em: [email protected]
Honlap: www.magyaronvedelem.hu
-------------------------------
Igazságot Magyarországnak!
Nincs kedve vkinek multizni 1.3a-ban?
PanzerWolf
Azért kérdem (magyarositást) mert,angolból gyatrán állok.A Platinum pontosan mit takar?Az a dobozos verzió(nem a gagydi dvd tokos)?Mivel azt láttam még pesten egy pár hete.Tudom lol de,nem tudhat mindenki mindent.

Muki100
Mit lehet ezen magyarosítani?
Láttam haver Hoi platinumját, volt hozzá magyar és angol is, hát mondhatom a magyar az egy kalap ...
Missing string, hibák az eventekben stb.
Jó ez így ahogy van. Sõt még ígyse jó 😛

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Tavaly nekiállt valaki megcsinálni, de tudtommal még nincs kész.
És szerintem már nem is lesz.
I.C.ram
Egyáltalán lesz ilyen? 😄
PanzerWolf
Sziasztok!Mikor lesz kész a teljes magyarosítás a játékhoz nem tudjátok?

Muki100
Jujj kinyírtam sztálint és hatott mindkét posztra, de nem mondhatom hogy jól jártam. Gyakorlati hatása nem lett a SZUra, csak annyi hogy HoG székbe molotov ült (silent workhorse, +5%IC sztálinnak -5 volt), a fegyverkezési miniszter Kaganovich aki szintén +5%IC, így +15% IChez jutottak a szovjetek sztálinhoz képest. Na mindegy, molotov meg külügyminiszter, õ sem kerülheti el a sorsát 😊

I.C.ram
IGen, de ettõl függetlenül hat.
Viszont míg diplo srceenen mindenre 100% esélyt ír ki, addig int-en minden esélyt úgy ki mint régen (pl. assa. marad 10%) - érdekes...
Valóban.
Bocsi...
I.C.ram
Mondom, hogy hat!! Ne izélj már.
A gyilkosság intelligence nem diplomacy...
Mingyá megnézem de szerintem az acceptall int-re nem hat...
Stalinnál mûködött...
Mikor meghalt Trockij lett a fõnök.
Érdekes módon nekem volt hogy sorozatban bejött.
Pl. kezdve Stalin-al aki hadügyér is volt. Aztón Molotov, Vorosilov meg vagy még kettõ zsinórban.
I.C.ram
Mindenre hat. Minden parancs, amit elindítasz autómatán sikerül a diplomácián belül. Legyen az kereskedelem, vagy gyilkosság is.
Muki100
DDvel játszok, az acceptall csak diplomáciára hat, nemde?

I.C.ram
van: acceptall

csak utának apcsold ki, mert mindeféle öngyilkos akcióba kezdenek 😄
Muki100
Épp az, hogy úgy emlékeztem hogy egy az azonosítójuk, és akkor mindegy hogy milyen posztban is van, a sleepminister kiüti mindenhonnan. Viszont akkor lehet hogy neked van igazad, és támogatnom kéne azt a 2 japán milíciát 😞
Ezt csalással ki lehetne próbálni Horthyn. Van olyan csalás DDben hogy 100%esélye legyen a kémemnek?

I.C.ram
Hát nem tudom. szvsz kamuzott a srác, mert tök más az azonosítója is a két miniszternek,hiába azonos a személyük. Szóval kizártnak tartom, hogy eltünne a vezetõi posztról is.
Muki100
Úgy emlékszek, mintha paradox fórumon olvastam volna, hogy egy ürgének hitler volt az egyik minisztere meg ugye a HoS is, és egy véletlenszerû, "one of our ministers had died" esemény pont lecsapott hitlerre....és így eltávolította a führerségbõl is.

Sippie
az lenne a ciki, ha megölnéd mint fegyverkezési miniszter, de mint miniszterelnök nem tûnne el 😄
Muki100
Sztálin a fegyverkezési miniszter, ezért praktikus célpont. Ugyanez Horthy és a nemlétezõ Magyar Királyi Tengerészet (vagy hadiflottának hívták?)

I.C.ram
Miniszterelnököt nem nagyon lehet megölni, csak a többi szakminisztert.
Muki100
Volt kemény 10% esélyem rá hogy kinyírjam a fõelvtársat. De itt számít az a bizonyos lojalitás érték? Ami csak a random eventeknél számít állítólag valamit különben csak fölöslegesen ott van minden miniszter mögött? Puccsolni pedig lehet majd, ha sztálint eltávolítottam eltûnik a -5ös bónuszuk, cserélem a miniszteremet egy puccsolósra, és legfeljebb smear campaigneket nyomok elõttük hogy felmenjen a dissent, úgy már csak sikerül.
Ha nem akkor még mindig ott gyalogol 2 japán milícia szibériában 😄

I.C.ram
Hát SZU minisztereit szinte lehetetlen megölni, puccsolni is baromi nehéz 😛
Muki100
Igen, és azok ugyan nem voltak a deploy poolban. Még ha ott is lettek volna, sokra mentem volna velük mikor 40 nap míg felmegy az orgjuk. Mindegy, egy kicsit "módosítottam" a mentésen és mostmár jó, kiürítettem afrikát mert az oroszok megtámadtak.
Most az lesz a taktikám hogy kinyírom sztálint utána pedig náci puccsal feloszlatom a szovjetuniót <#idiota>

I.C.ram
ja és egyáltalán szövetségbe vagy az olaszokkal?
I.C.ram
Nem tüntek el azok, hanem csak strat deployjal visszakerülnek idõvel berlinbe. De elvileg már ezt is javították.
I.C.ram
Hát nem tudom miylen verzióval játszol, de nálam soha nem viszik el. Legújabb patch-csel tuti nem csinál ilyet.
érdekes nálam elvette :-(

I.C.ram
Dehogyis! Ez hülyeség. Ugyanúgy a tiéd marad.
nyugi ilyen van az ha felszabaditassz államokat
ott álsz a területen
aztán create natoin
és a sereged az ujj államé lesz

Muki100
Na régi savegamebõl beillesztem az újba, de ez akkor is annyira zavaró.

Muki100
Brilliáns paradox hiba:
Németekkel vagyok, afrikában segítek az olaszoknak 37 hadosztállyal, de ugye a gagyi olaszok nem csinálnak semmit csak állnak a vichy határvonalon...na mindegy
Elfoglaltam Benghazit, ami ugye alapban olasz terület de brit megszállás alatt volt. Ahogy elfoglaltam pedig német megszállás alá került nem pedig felszabadult. Bevittem 4 CASt Sperrlével, mind a 4nek 100as xpje van, magyarán ezek a legkeményebbek voltak és ezzel simán hazavághattam volna a briteket. De az olaszok is odaértek benghaziba, erre meg "enemy in sight", benghazi visszakerül olasznak de mind a 4 CASom eltûnik!
Hogy az istenbe lehet valamit így elcseszni....nagyon remélem hogy az EU3 motorban már nem lesznek ilyen bajok. Egy ilyenen most könnyedén bukhatom egész afrikát.

Hát ez igaz.
Én ezeket történelmi gamére értettem, tehát USA nem lesz komcsi, nem dobja át haderejét SZU-ba stb. Mint ahogy a valóságban sem.
A történelmietlen, szabályozatlan gamével az a baj, hogy mivel Axis hátrányban van eleve, ezért nagyon elmehet az erõegyensúly Allies felé.
De épp ezért kell pl. USA belépését is szabályozni.

Mert még valójában USA sem kell: UK + FRA + SZU kiüti GER-t pikk-pakk.
Amikor GER megindul Nyugatra, SZU hátbakapja, 2 front Német game over.
És akkor 40-re eldõlt minden, mert ITA egyedül nem jó semmire.
Japán szintén elbukik egyedül.
Én multiról beszélek.
Singleben persze USA, SZU, GER egyedül bedarálja a világot.
Multiban ez már nem megy.

És GER-nek egyedül meglehet 500+ IC-je 40-41-re, 300 div.
USA sem tud többet összehozni, ráadásul ott van neki még Japán is.
És ITA szintén 150-200 div.
Ha SZU-t kiütötte GER, akkor USA nem tud mit kezdeni Axissal.

Ja és ott van még puppet Kina, 150 IC-jével, kifogyhatatlan manpowerrel, egyedül Jap + Kina több egységgel rendelkezhet mint USA.
I.C.ram
Áhh USA egymaga ledarálja a világot. 42re simán összejöhet az 500 ic. Nyersanyag kifogyhatatlan. Óceánpajzs, stb.