Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sippie
annektálni csak olyan birodalmat tudsz aminek max 3 területe van csak, vagy uncivilized. Egy hadjárat során egy nagyobb hatalmat nem lehet annektálni.
vickben megvártam a magyar forradalmat (kicsit emgdöbbentem, hogy nem márc 15) és velük nyomom most
nagy nehezen kisírtam a német szövetséget, annak rendje és módja szerint le is gyaktuk a habsburgokat
osztrák területek nagyrésze az enyém, de nem tudom hogy lehet annektálni úgy hogy a németeknek is megmaradjon az általuk elfoglalt rész, nekem meg az amit én foglaltam el
csak béke ajánalat van, de akkor a németek részén újra alakul az osztrák állam, amit nem nagyon akarok
szóval hogy lehet ily módon annektálni, egyáltalán, hogy lehet annektálni? én nem találom sehol...

Ok, kössz
vagy Lan-nal automatikusan eszreveszed es akkor join ...

Muki100
Multiplayer, direct ip, host game, megadod az IPt a muksónak és játszhattok. Vagy valkyrieneten összehozzátok.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

valaki írja le hogy a multit hogyan kell hostolni meg mindent plz.
AMD Athlon 2400.
Ami azt hiszem 2 GHz kb.

Mondjuk békében nincs gond, csak háborúban ha sok unit van, mindegyik mozog stb.
Pl. 44-es kampány már elég gáz: SZU-nak 550 div, Németnek 350, Angol, USA , Japán stb., ez már kicsit sok neki😊)
Muki100
Milyen procid van?
Nekem 2ghz cerka, igazi erõmû.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Ja nálam is eléggé lefogja a procit.
Max. speeden néha szaggat is.

Muki100
Na igen de általában az olyan feltételek nem adottak. Meg nálam pl. a HoI vagy a Vicky mindig 100% cpu használatot hoz ki, igaz mindig max sebességen játszom.
HoI3 majd gondolom EU3 motorral lesz, Vicky2 elõtt vagy után.

Szerintem nem a net kódja rossz, hanem a net igénye kicsit nagy.
Egész egyszerûen Paradoxék nem a magyar 128k-s adsl-hez tervezték a játékot, hanem a Nyugati, Skandináv stb. viszonyokhoz, ahol a jóval nagyobb sebességû net elérhetõ...

Amúgy lesz HOI3 is?
Mikor?
Már nagyon várom😊)
Multiben nem jó a HOI???

Szerintem meg csak pont multiban van értelme.
Singleben akárkivel vagy , mindig gyõzöl. AI olyan béna.Semmi kihívás nincs benne.
Japánnal megszállod USA-t, UK-vel elfoglalod Gibraltárt, Némettel megszállod Angliát stb.
Na ez az ami multiban nem mûködik😊)

Itt vannak igazi kihívások, itt már nem mûködik minden taktika.

Szaggatás: jó host kell és akkor nincs gond. 7 embernek már elég 512 kbit up, és szépen elmegy above normalon.
Persze multiban nem lehet faston pörgetni mint singleben, szóval sok idõ egy játék.
Muki100
EU3-> új netkód, és így majd a HoI3-at is lehet normálisan multiban játszani. De ez egyelõre messze van.
A HoI2 multival az a baj, hogy egyrészt szaggat és elcsúsznak az idõk (pl. a host 4 nappal elõrébb jár mint a kliens), könnyen lehet desync error ebbõl adódóan és egyszerûen marha sokáig tart.

I.C.ram
Elvileg van rá event, hogy ha elfoglalnak a hadúraktól bizonyos mennyiségû területet, vagy Nat. Kína területe csökken drasztikusan, akkor autómatán annektálod õket a meglévõ seregükkel együtt, azaz a meglévõ seregük is átáll a te oldaladra.
Hahó! Tettem fel egy kérdést. Nem hiszem el h ilyen tapasztalt játékosok közül senki sem tud válaszolni a 3710-re.

I.C.ram
Hogy függ össze az EU3 a HOI2 multival?

Amúgy baromi jó a HOI2 multiban ,csak kicsit szaggat 😞
Muki100
Kémkedés nem a célponttól hanem a miniszterektõl és a kémeid számától az adott országban (mindegy hogy usa vagy tibet) függ.
Fejlesztésed azért lassú mert lehet idõ elõtt fejleszted a technológiát vagy csak egyszerûen sokáig tart. Az atombombát nem fogják napok alatt összedobni de mondjuk egy kisebb légvédelem fejlesztést a jó csapat igen.
Multi megy warezzal is, de nem egy élmény, majd ha lesz EU3 akkor.

a kémkedés a minisztertöl is függ.

azt tom
egyszer megkérdeztem már hogy miböl áll😄

bigapó
fejlesztéseket hogy tudom gyorsítani? csak a tapasztalat és az ikonok számítanak?

a kémkedés mivel növelhetõ? most egy gyengébb országgal szemben is alig 30-40% esély van a sikerre.

The Matrix has you...

Lenne pár kérdésem a doomsday-jel kapcsolatba:
1.A strat. bombázora rakom az atombombát, de nem tudom ledobni az ellenségre( a géppel se tudok repülni, meg se moccan.)
2.A multi csak az eredeti játékkal müködik? ( ha jó a warezes is akkor hogyan kell rajta játszani, nem a LAN-osra gondoltam?)

I.C.ram
Ja az a ranglista meg a 3 dologból adódik össze: ipari fejlettség, haderõ, presztizs.
kösz
amugy arra a ranglistára gondoltam amit az f1 el lehet elöhizni

I.C.ram
Gondolom prestigere gondolsz.

Ezt a leggyorsabban azzal lehet növelni, hogy gyarmatokat hozol létre, és a különbözõ mûvészeteket minél elöbb fedezed fel.
Muki100
felugrik a...mije is?

egy kérdésem van a viktoriával kapcsolatba

szoktam látni a hogy a nagyhatalmak pl 455 röl hirtelen pár mp alatt felugrikk 588 ra
na ezt hog a francba csinálja??

valami tippeket adjatok hogy én is tudjak ekkorákat ugrálni😄

Muki100
igen

Sippie
de hogy lehet váltani? ezt nem értem, én ha mentek egy állást, akkor csak azzal az országgal enged belépni. A többi zászló inaktív. Vagy azon az egy zászlón nyomott egy jobb klikket, és kiválasztotta a magyarokat?
Muki100
Szerintem megvárta a forradalmat, leszerelte az osztrák hadsereget betöltötte a magyarokkal és megnyerte 😄
Ez a legegyszerûbb módja hogy magyarozzál, de ha létre is jönnek forradalom után nem lesznek eseményeik.

Sippie
deploy poolban asszem nem kell, viszont cserébe baromi sok tc-t fogyaszt.

A vici meg hát... igen... hajlamos rá, én azt utálom hogy beállítom hogy autosave... játszok minden feltûnés nélkül, kivág a francba, erre látom hogy egyszer sem mentett... Hát elmehet a halál faxára, akkor mi az istennek állítottam be, ha nem is megy?
Másfelöl... hogy voltál magyarokkal? 😄 Nem csak Austria van?
Muki100
Én úgy szoktam hogy amikor tudom valami nagy fog történni azelõtt mentek, vagy ha már tudom rég mentettem akkor is. Autosave nem jó ötlet, a legnagyobb idõköz is asszem 10 hónap, ami ugye elég gyorsan eltelik és a vickynek 3 percig tart egy mentés....na tudod ki fogja bekapcsolni az autosavet. De én is jártam már így 😞
Ha lerakod õket már akkor is kell ellátmány, sõt asszem még akkor is ha a deploy poolban vannak. De nem olyan sok hogyha már letudtál gyártani egy akkora hadsereget ne tudd ellátni legfeljebb kereskedsz valakivel.

bigapó
a hadseregnek van fenntartási költsége vagy csak ha mozog, akkor kell neki üzemanyag és ellátmány? tehát lehet nagy csapatokat állomásoztatni a területeken, csak amikor mozogni kell, akkor lesz gond😊)

The Matrix has you...

I.C.ram
Tököm ki van a szar Victoriával!! Eljutottam 1870ig Magyarországgal, már tök tápos voltam, és jöttek a bevándorlók is. Aztán kivágott desktopra, és persze nuku autosave vagy valami... legkorábbi mentésem meg 1855ös... Nyomtam is egy uninstall hírtelen felindulásból... Mi a szarért nem lehet deafultban autómatára rakni az autosavet... fõleg egy olyan programban mint a Victoria, ami hajlamos a CTDre... ahh tököm ki van, nem is játszom ezzel soha többet 😞
Sippie
fejlõdök alatt azt értem hogy újabb infantryt fejlesztek ki. Azért 20 egység lenyomása serialban is legalább 3 év, annyi idõ alatt meg azért már fejleszt az ember fia 😊
Sippie
viszont a serialnak annyi elõnye van, hogy a késõbbi egységek gyorsabban készülnek el... én általában mindig berakom az infantryt hogy parellelbe mondjuk 6, serialba meg 20... ha fejlesztek, akkor leállítom egyszerûen a gyártást, és elkezdem az újat nyomni serialba, ha viszont nem fejlõdök, akkor a 19 egység után a 20. sokkal rövidebb idõ alatt készül el, mintha egyesével gyártaná az ember.
Muki100
Nem érdemes gyárakat építeni. 5 IC 1-ért és sokáig tart. Németekkel lehet kísérletezni hogy a 100% infrás területeken ledobsz párat de utána már a légierõt és a hadsereget kell nyomatni. Minél nagyobb az infrastruktúra annál jobb, és nemzeti területednek kell legyen. Infrastruktúrát is építeni kell (az is sokáig tart)
100ból 90 esetben 39-ben háború lesz.
Parellel = minden egység felhasználja a maga ICjét és mind egyszerre lesz kész feltéve volt hozzá elég ICd
Serial = egymás után nyomja az egységeket így csak annyi IC mintha egyet gyártanál de egyszerre egy lesz kész aztán kezdik a következõt..

bigapó
most jut eszembe, hogy volt olyan terület, ahol 10-12 gyár is volt, és volt ahol egysem. ez mit jelent? nem érdemes mindenhol gyárakat építeni? és akkor hol lehet/érdemes?

The Matrix has you...

bigapó
kösz a gyors reagálást😊

- infrastruktúra fejlesztése az kutatással történik?

- azt azért jól tudom, hogy az egységek legyártásának ideje nagyban függ a rendelkezésre álló gyárak számával, ugye? mi mástól még?

- amikor beállítom, hogy milyen egységet gyártsunk, ott lehet két értéket állítani. az alsó paralell nevezetû, ami ha jól tudom párhuzamost jelent. a másikra nem emlékszem. melyiknek mi a lényege?

- a gép mennyire követi a történelmet? 39-ben mindenképpen kitör a háború?

The Matrix has you...

I.C.ram
Azok az idétlen ikonok a counterek, és a valóságban is ilyeneket használnak a stratégiai térképeken.

2. Optionsben belehet állítani, hogy ne counterek legyenek, hanem spriteok.

Gyárak építésének idejét az infrastruktúra fejlesztésével lehet csökkenteni, és ha free-market + hawk lobbyn van a politikai csuszka, azzal is sok idõt spórolsz.

Igen, ezek mellett még számít az is, hogy a skillje minél magasabb legyen.
bigapó
hali!

nemrég vettem meg a gémet, a doomsday-al kiegészítettet. az elsõ résszel játszottam anno, annyira nem jött be, gondoltam hátha ez jobban tetszik majd. elsõ láma kérdésem: most már csak ilyen igénytelen ikonok jelzik a hadseregeket, azaz a gyalogos-páncélos illetve egyébb csapatokat? elég trén néz ki, az egyben mintha jobban lett volna megoldva ez. persze lehet, hogy csak emlékeim koptak meg. nem lehet valahogy állítani ezen, hogy kicsit könnyebb legyen megkülönböztetni a csapatokat?

olvastam pár hsz-t vissza, de lenne egy-két kérdésem:
- egy gyár felépítése mindig 1 évig fog tartani vagy azért lehet csökkenteni valahogy ennek az idejét?

- technológiai fejlesztésnél azt a "csapatot" érdemes választani, amelyiknek legtöbb ikonja keretezõdik be zölden, ugye?

The Matrix has you...

Csang Kaj Sek Kínájával játszom és ugyebár hadban állok a japánokkal, akik már be is tették a lábukat Shanxi területére. A kérdésem az lenne h lehetne annektálni az egész országot, úgy h nem üzenek nekik hadat. Mikor Japánnal vagyok, a gép mindig megcsinálja ellenem, sõt, bármelyik szövetségesét bekebelezi, mielõtt én tudnám azt annektálni.

mostmár énis találom, fogalmam sincs eddig mértnem
bocsánat a kellemetlenségekért 😊

Sippie
beléptem emuleba, kapcsolódtam, rákerestem, és kidobta. Nem tudom te miért nem találod.
köszi a segítséget...

Fülüke
kössz.

De k*rvajó géped van istenem....

Sippie
Fülüke
Bocsi, belinkeléd a közvetlen letöltési helyét, mert elég béna vagyok! 😄

Fülüke
kösssssssssssz!

Sippie
szerintem már amúgy jobban jársz ha a Doomsday-t töltöd le. Ugyanazok benne vannak mint a sima HOI2-be, csak még több is. Azt pedig a www.thepiratebay.org -ról tudod le torrentezni, van még 6 seeder és csak 500 mega.
Sippie
dc 😛