Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
persze életemben elõször használom ezt az emule-t, de a keresés semmit nem talál
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
és arra is emlékszek hogy az alap no time limit a HoI2höz mintha nem ment volna DDvel, de nem 100%
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
valaki tud esetleg egy linket hozza?
<#help>#help>
De ha mondjuk nincs az államodba illõ kultúrája akkor nem tudod.
Pl. a ruszkik nem tudják kazahsztánt állammá alakítani, elõször el kell intézni hogy bevándoroljanak orosz származású POPok.
Prestige, Industry, Army...
Rájöttem valamire... Belgával elfoglalni a holland gyarmatokat baromira megéri... gyakorlatilag ott akkora a népesség, hogy hamar összegyûlnek a 100K-s POP-ok és elkezdenek szaporodni mint az õrült, az egyik részen már 66 POP van... oda felhúzni gyárakat simán jó... már kezdem megérteni hogy a legtöbb termék miért made in taiwan 😄😄😄😄
tehát miket vesz figyelembe??
A 8 elsõ ország nagyhatalom, és az összpontszám a 3 részpontszám összege.
mi annak a proginak a neve amivel 2199 ig lehet jáccani a Hoi-t?
miket vesz figyelembe a gép mikor elkésziti az országok sorrendjét??
/nagyhatalom, fügetlen állam,civilizátlanok/
Mondjuk dolgoznak benne öten. Expandolod és bevándorol egy hatodik, az is ott kezd dolgozni akkor többet termel. De ha 1 dolgozott benne hiába expandolod
elfoglaltam a belgákkal hollandiát
erre hadat üzen a francia és elfoglalja belgiumot
hogy dögölne már meg😄
Ha nem peccselt verzió hanem alap akkor: egy 1-es szintû gyárban max 2 clerk lehet... itt már nem kell nekik craftsman, és ha expandolod a gyárat akkor már 4 clerk lehet benne. De a 2 clerk 3 crafstman arány itt is igaz.
Néha nekem berak farmereket, és labourereket is a gyárba, de nem hiszem hogy azok marha sokat termelnének, talán bug is.
Az iparosítás szép és jó dolog, csakhogy 71-ben megalakul németország, az én területemen persze szép az ipar, és infrastruktúra, de az új területeken alig van valahol valami, azokat felhúzni maxra, azért idõ és nem kis pénz, és már 71-ben ugyanúgy támadnak a ruszkik és megindul a láncreakció.
Kereskedést gépre bízom, végülis beállítja hogy mit kell exportálni, az importokat kiszedem, de a gyárak teljesítményét is levették.
Az meg csak részlet kérdés hogy a peccselt verzióban a tax hatékonysága 15%, míg a sima verzióban 90%, azért ez nem kis bevétel különbség... A kiadás meg nagyjából ugyanannyi.
Lehet gáz, hogy 67-ben nem történt meg a kiegyezés, és nem lett OMM, maradt simán ausztria, lehet ha az nincs, akkor máshogy történik minden. (jah Ausztria meg military access-t ad a ruszkiknak, hát beszarok)
Újrakezdem szerintem porosszal, aztán meglátjuk mi lesz.
Poroszokkal kezdeni nehéz csak, de amint megalakul németország utána már nem nehéz.
Komolyan mondom, kezd elegem lenni ebbõl a játékból. Felraktam a peccset mert reméltem hogy az alap verzió apró hülye hibáit majd kijavítják. De az hogy némettel gyakorlatilag: Olasz +200-as relation esetén sem hajlandó szövire lépni, ráadásul amint közös lesz a határunk, még van pofája hadat üzenni... Orosz ha hadat üzen, pillanatok alatt felnyomja a haderejét 120 körülire, én meg a szaros némettel, a szarosan gyenge gazdasággal talán egy 80-90 körülit tudok tartani. Ugyanakkor ott vannak még a francik is, akik a kb 30-as armyukból, miután hadat üzentek, pillanatok alatt létrehozott egy 110 körülit. Hát éljen... Ausztriát míg -200-as relationról felnyomja az ember +200-ra az egy kis idõ, és ha békét is kötök valamelyikkel, miután az lejár, egybõl nekem jön megint.
Germany-s mentések törlésre kerülnek, újra kezdem belgával, ha azzal sem fog menni, akkor peccs megy a süllyesztõbe.
a peccseltet még próbálgatom, de sztem sansztalan lesz némettel, két tûz között levernek a francik, meg oroszok, meg olaszok is beszólnak, akkor végem.
Az osztrákok sztem azért vannak többen mert mobilizáltak, ha te is folyton növelted a moboilization poolt akkor most neked is kéne lennie egy kis tartaléknak.
Minden szociális bigyót GOOD, szintre rak... ahha. -500.000 cash, és -300 lóvé kezdésnek naponta... Hát marha barátságos, nem tudom ki az aki összetud szedni 10 év alatt 500.000 lóvét.
Sima verzióban a Belgákkal hót eccerû volt. A gyárak termeltek tonnaszámra, ment az eladás, az emberek rendesen fizették a taxot, a végén már nagyon kicsire volt állítva de egy is 2millánál jártam lóvéval, de ebben a peccselt változatban nagyon szívok némettel. Nah mind1, nem sír a szám többet 😄
Muki, az a baj, hogy körös körül ellenség van. Belgák nem kedvelnek, Franciák nem kedvelnek, Oroszok szintén, Osztrákokba meg ölöm ugyan a pénzt, de az meg elvan az olaszokkal háborúznak egymással.
Tudom hogy miért nagyobb a moráljuk, de azért elég gáz, hogy sokkal nagyobb hadsereget tart fent, és közbe az army fejlesztések is gondolom elég magasan, akkor a többi aligha lehet jó... 71-ben megalakítom németországot, és közbe az oroszok is csesztetnek, aztán akkor még lenyomom mert nagyobb a haderõm, béke 5 évig, erre mikor legközelebb nekem jön, már 106 az army size-ja, nekem meg 86. Felhúztam 4 tartományra 2-es szintû erõdöket, gondoltam majd ott bevédem magam, dehát sansztalan volt, eleinte még csak csak, de pillanatok alatt visszahozza a manpowerbõl az elveszett embereit. Nah mind1, majd megpróbálok okoskodni valahogy.
Olaszok viszont +200-as relationship mellett sem hajlandóak szövire lépni, még akkor sem ha senkivel nem háborúzok.
pedig 100% hogy az transport ship
fel van tüntetve a nevében hogy az
Educationt és crime fightingot háború alatt le lehet állítani, nem kell tanulni ha háború van elég ha tudod ki az ellenség.