Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sippie
és az oroszok? 😛
Muki100
Kiválasztod a V2-t vagy a strat bombázót, rákattintasz az atom betöltés gombra és elküldöd nuke küldetésre.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

helló mindenkinek.az lenne a kérdésem,hogy a németekkel hogyan tudok atombombát
ledobni már csak az usa az ellenfél,angolok franciák hollandok ausztrálok bekebelezve.amúgy már 5 atombombám van .köszi a segítséget.
I.C.ram
Azt csináltam mindig, de nem jött be. Alig nõtt a népszerûségük 1%kal. Sõt ahányszor a demokraták nyertek, rögtön új választásokat tartottam, hogy jöjjenek újra ezek az eventek, de így is alig nõ.

Hogy lehet konkrét területekre csalni a bevándorlókat? Van egy csomó értékes területem, de nincs rajtuk elég munkaerõ, és kéne oda sok-sok ember.
Muki100
Ha 100%ra rakod az adókat akkor általában a komcsik nyernek, de hogy a republikánusokat hogy tartsd fronton fogalmam sincs, ha nem demokrácia lenne egyszerûbb lenne nyílván. Kampány alatt vannak random eventek ott mindig válaszd a republikánusok cuccait és pár választás múlva talán nyernek.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Tököm ki van Vickyvel, hogy képtelen vagyok a republikánusokat benntartani. Állandóan a hülye demokraták nyernek, azok meg ugye slavery, és akkor alig jön bevándorló. Van valami módszer, hogy az általam választott párt nyerjen demokráciában?
Muki100
Vickyrõl beszéltünk nem HoI2-rõl.

Itt sok mindenre megtalálod a választ.

Meg hogyha van kikötöm akkor a csapatokat hogyan lehet elszállitani?
és a repülövel? melyik repülö kel hozzá hogy katonákat szállitsak gyorsan messzire?
1850? azthittem olyan korai nincs is a játékban! igaz én a Doomsday-es változattaé játszom de ott nincs ilyen hogy 1850!!

meg a Magyarokkal vagyok s van olyan hoyg nemzet felszabaditása! saját magamat lehet felsabaditani? vagy hogy? hogy egyszerre több mindent tudjak fejleszteni ne csak 2 dolgot a technologiánál azt hogy kel elérni? mert láttam németeknek egyszerre vagy 5öt is tudnak.
Muki100
Reform + full citizenshipet próbáld meg, csak aztán meg valószínû csõdbemész. Attól még jönnek a bevándorlók. Majd hétvégén leülök egy kicsit vickyzni és én is kipróbálom Uruguayt.

I.C.ram
Az lehet, de a lkosság pl nagyon fontos. Argentínával azért szívtam, mert összesen 2 millió lakosom volt 1850 körül, ami nagyon gyér. Fõleg mert bevándorlók sem jöttek. Nem igazán vágom, hogy mi kell a sok bevándorlóhoz. Maxos demokráciával se nagyon jönnek.
Sippie
nem minden a méret 😛
Muki100
Uruguayt láttam hatalmassá épülni, de gondolom hogy nem könnyû de ha Venezuela jobb akkor az. De az uruk biztos bejönnek. Bevándorlók -> sok factory -> mehetsz verni az usát 😛

I.C.ram
Miért pont az? Tök kicsi, és csak állattenyészétes van 😞 Venezuela nem jobb pl?
Muki100
Uruguay

I.C.ram
Melyik Dél-Amerikai országgal érdemes nyomni a kisebbek közül? Argenínával, meg Brazilíával már próbáltam.
Sippie
Free parties-ra állítod a cuccot, és elvileg egy idõ után behozza hogy demokrácia van, akkor viszont nem lesz jogod bannolni pártot, és meghatározni hogy ki uralkodjon. Ez akkor cinkes ha Laissez akármi kerül hatalomra, mert akkor nem tudsz social reformokat berakni. Szóval elõtte érdemes pár dolgot felnyomni good-ra, és demokráciára csak akkor váltani, ha már jó a gazdaság. Szvsz
a viktroiában hogy kell demokráciára váltani???

Sippie
de vigyázz mert egy ország felszabadítása felnyomja a dissentet, úgyhogy egyszerre csak egyet érdemes felszabadítani.
Sippie
rámész a diplomacy menüre, és ott saját magadnál liberate nation-re kattintassz.
és még annyit hogy hogyan lehet felszabaditani a nemzetet?
Sippie
nincs különbség, mindegyik 5öt ad amelyik nemzeti területen van. És némettel is fölösleges gyárat építeni, mert ansluss és cseh területek megszerzése után már elég sok IC-d lesz. Aztán elfoglalod lengyelt, franciákat, és angolokat akkor meg pláne.
A supply akkor is kell ha nincs háború, mert ha elfogy, akkor az egységeid szépen kezdenek meghalni.
CSá lenne pár kérdésem! Ipari kapacitást mivel tudok elérni hogy több legyen? gyárak épitése? csak enyi?

akkor ha van rakétatesztelõ helyem és kifjesztettem a v2es rakétát hogy tudom kilõn az ellenségre?

másik meg könnyû harckocsit termeltem de deploynál sehova se tudm lerakni! ez mértvan?
bigapó
akkor mégiscsak érdemes gyárat építeni? jól megkevertek, he 😊)

de azért van olyan terület, ahol érdemes gyárat építeni nem? mondjuk ahol sok a fémtermelés. vagy a játékban ez nem lényeg? minden gyár 5 IC pont, oszt kész?

The Matrix has you...

I.C.ram
épp az, hogy infrastruktúrát nem érdemes, mert sokáig tart, és alig ér valamit, fõleg Nonál, ahol eleve a területének 95% maxos infrás.
bigapó
jaa, megvaaan. 😊)

igen az elég magasan van, az is, akkor tényleg az lesz a gond és nem a partizán. legalább tudom, hogy nem bug😊 kösz szépen.

a termelési menüben 5 vagy 6 csúszka van, eddig nagyon ritkán fordult elõ, hogy mindegyik fehér lett volna, azaz tudom hozni a kívánt szintet. ez mitõl van? nincs elég IC? azt a gyárakkal tudnám növelni nem? de azt mondta korábban valaki, hogy nem érdemes építeni, mert sokáig tart és keveset nyom rajta (1 gyár-5 IC pont), hanem inkább az infrastruktúrát kell fejleszteni.
na nekem ez utóbbi csak 1-2 tartományban sikerült, a többiben maxon van. (azt még nem írtam talán, hogy a Németekkel játszom és az 1936-os "pályát" kezdtem el.)
szóval mikor lehet tovább fejleszteni a infrastruktúrát? kutatni kell hozzá valamit?

ja és ha nem tudom kielégíteni mindegyik slider igényét, akkor melyikeket érdemes kívánt szinten hagyni? azt már tudom, hogy a Consumer goods-ot igen, meg gondolom a kutatásnak sem árt, ha megvan a minimuma. például amíg nincs háború, addig az utánpótlásnak nincs akkora szerepe nem? de persze jó lenne, ha mindig, mindegyik fehér lenne😊

The Matrix has you...

Hát, a sima HOI2-ben pontosan lehetett tudni kinek hány unitja,repcsije, hajója stb van. Ez nem volt túl reális...
Doomsdayben már csak egy közelítõ kép van az ellenségrõl. Ez reálisabb, de messze nem tökéletes...

TC = Transport Kapacitás, jobb felsõ sarokban van, az IC mellet.

Igen a dissent ( elégedetlenség) szintén jobb felsõ sarokban van százalékosan írja ki.
Ezt 0-ra érdemes levinni, mert ahány százalék az elégedetlenség, annyival kisebb az IC-d.( ezt jelzi ki az IC-n a toolbox Partsian Activity néven)

Ezt úgy tudod csökkenteni, ha a termelési menüben a legfelsõ sliderre több IC-t raksz, mint amennyi kéne ( Consumer Goods).
Ekkor el kezd csökkeni a dissented.
bigapó
ja, doomsday-el játszok. tudom, hogy jó a játék, de az ilyenek nem éppen a kedvet hozzák meg nekem... még, hogy nem tudni kinek milye van...

mi az a TC?

ja és van szintén ott fent valami elégedettség vagy milyen mutató. annak magasnak kell lenni vagy éppen alacsonynak (mivel lehet, hogy elégedettlenséget mutat)?

The Matrix has you...

Bigapó:

Az a dissent miatt van, csak amikor rámész az IC-re, akkor ott úgy részletezi, hogy partisán miatt...
Szóval azt le kell dolgozni 0-ra, és akkor eltûnik.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy a Consumer Goods-ra több IC-t teszel, és akkor szépen elkezd csökkeni a dissent.

A partizán aktivitás megcsak hódított, megszállt stb. területen van.
Nemzeti területen ez 0.
És a partizán aktivitás nem az IC-t viszi, hanem a TC-t.

Gondolom Doomsdayt tolod, ott nem lehet tudni pontosan kinek milye van, csak ha kémeket küldesz oda. Bár ekkor sem pontos adatokat mutat, inkább egy becslést.

Brigád:

ART brigád jó, bár ez lassít.
SP-Art jobb, viszont ez drágább.
Én légvédelmet nem szoktam, inkább vadászokkal fedezem megam.
AA brigád nem sokat segít szerintem...
Muki100
Dissentet nézted? 😊
A kutatós meg sajnos újból kezdi, egyszer megszívtam vele.

bigapó
ja és még valami:

ha egy kutatási eseményt félbeszakítok, mert mondjuk le akarom cserélni egy "ügyesebb" csapatra, akkor Õk elölrõl kezdik a kutatást vagy folytatják a régit, csak ugye elvileg gyorsabban végeznek majd?

The Matrix has you...

bigapó
kösz a tippeket.

azt írtam, hogy tudom, hogy hol lehet beállítani az anti-partizánkodást, de minek, ha egyszer a tartományban nincsenek jelezve. tudod, van a baloldali menü, ahol írja, hogy hány gyár, légvédelem stb. van, és ott írja % -szerûen, hogy mekkora a partizán-tevékenység. vagy legalábbis kéne neki írni, de eddig mindenhol 0 volt.
viszont, ha felviszem a kurzort a jobb felsõ sarokba, ahol a gyári termelékenységet lehet megnézni (ki nem használt/használt/lehetséges), akkor ott pár pillanat múlva megjelenik egy box, ahol részletezi, hogy mibõl jön össze ez az érték. na, itt írja, hogy mennyi a partizánok miatti veszteség. de mi a franctól van, ha egyszer nincs partizán sehol?? szerintem ez valami bug lesz.

The Matrix has you...

Sippie
Üdv!

Amikor támadsz egy provinciát, az egységnél lesz egy olyan cucc hogy attacking: provincia neve... amikor mész, akkor ez a valami move: provincia neve-re változik. Amikor support attackolsz, akkor meg support attack: provincia neve... Ugyanott kell beállítani azt is hogy anti partysan duty, vagy ráklikkelsz az egységre, aztán a provinciára ahol van jobb klikkel, és elvileg akkor is ki lehet választani.

A kiegészítõ dolgokat pedig szvsz érdemesebb kiszámolni. Megnézed mennyi IC, meg manpower, és ezért cserébe hány teljes hadsereget kapnál. De szvsz a tüzérség jó, és én a mobile-t ajánlom, hogy ne lassítsa a gyalogosokat, és anti-air is fontos, ha az ellenfélnek van légiereje.

A statisztikára kattintva, van olyan lehetõség hogy National Army Compersation vagy mi a rák... nah ott meg tudod nézni kinek mekkora, és milyen típusú hadereje van. Valamint van légierõ, és naval részleg is, ezeket hadüzenetek elõtt érdemes átnézni, de azért olyan sok lehetõség nincs szvsz. Némettel Allied + Ruszki így is úgyis háború lesz (bár persze lehet összevissza taktikázni, de én teljes meghódításra törekszem, úgyhogy követem a történelmet legtöbbször, és némettel egyáltalán nem szívok 😛) De ha kisebb országgal játszol, akkor azt mindenképpen csekkold elõtte. Magyarral pl, folyamatosan figyeled román, és yugo barátaink haderejét, aztán ha nagyjából azonos szinten vannak, akkor már verhetõ az ellen, bekerítésekkel, és támadáskoncentrálásokkal.
bigapó
hali!

HOI2 kérdésem lenne:

40% fölött van lassan a partizán tevékenység. azt tudom, hogy lehet a csapatoknak partizánírtást adni, de sehol sem találok ilyenre utaló jelet. minden tartományban 0-t. ez mitõl van? nem jó helyen keresem? jó lenne rá valami megoldás, mert kezdik nagyon visszahúzni az ipart.

2. most rááltam arra, hogy utászokat, tüzérséget és légvédelemet gyártok a csapatoknak. ez jó taktika vagy elenyészõ elõnyt nyújt?

3. mibõl látom, hogy érdemes egy országot megtámadni? mit nézzek mielõtt nekiugrok? kémeket küldjek, hogy tudjam mekkora hadserege van? ha sok a szövetségese, akkor gondolom nekem is jó, ha nagy a hadseregem, mert különben úgy járok, mint Adolf-bácsi😊)

The Matrix has you...

Sippie
A life ratingot hogy lehet feltolni? Sehol nem láttam leírást, belsõ help sem említi. Van ahol tök alacsony máshol felmegy. Olaj hatására pl felmegy, de még hogy lehet növelni?
I.C.ram
Úgy tudom, hogy a kisebbségi jogok nem sokat számítanak, legalábbis ezt olvastam.
Muki100
Teljes jogokat kell garantálni nekik, ez a párttól függ, valamint minél több szociális reformot kell bevezetni de amerikába ígyis-úgyis sokan mennek. Valakinek Uruguayyal 200 millió volt a rekord.

I.C.ram
totális demokrácia kell elsõsorban. Kellenek még munkalehetõségek, minél jobb életszínvonal. De európai országba még így is csak olyan 70-es évektõl jönnek. Legalábbis nekem csak attól jöttek, elötte nem nagyon. Viszont az újvilágba már a kezdettõl jönnek.
ti mit szoktatok csinálni a viktoriába hogy beáramoljanak külföldröl az emberek az országodba??

I.C.ram
Szerintem nincs.
Üdv mindenkinek!
A Victoria-hoz készült magyarosítás? Ha igen akkor pls linkelje be.
Danke
I.C.ram
Ja akkor biztos a költségvetését vetted nullára.
miért van az hogy elsorvad az iparom??
/franciákkal vagyok 1866 körül/

de elköltöttem
szal jönnie kellene

I.C.ram
Mert 20 a max limit.
basszus ma játszotam a viktoriával
és eleinte ilyen volt hogy 2.45 leadership jött havonta
most meg 0,000
ez mitöl van????

I.C.ram
De akkor is hatalmas területeim vannak, és kb mindegyik termel olyan 1 egységet, mégis kb összesen 2 egység jön be.
Muki100
A gyarmatokat általában kevesen lakják, lehet hogy minden RGOban csak 1 rabszolga pop vagy egy kisebbségi dolgozik aki nagyon keveset termel.

I.C.ram
Nem értek valamit victoriában. Van egy rakás gyarmatom, de alig jön róluk nyersanyag. Pedig összeszámoltam és baromi soknak kéene jönnie.