Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
ledobni már csak az usa az ellenfél,angolok franciák hollandok ausztrálok bekebelezve.amúgy már 5 atombombám van .köszi a segítséget.
Hogy lehet konkrét területekre csalni a bevándorlókat? Van egy csomó értékes területem, de nincs rajtuk elég munkaerõ, és kéne oda sok-sok ember.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
és a repülövel? melyik repülö kel hozzá hogy katonákat szállitsak gyorsan messzire?
meg a Magyarokkal vagyok s van olyan hoyg nemzet felszabaditása! saját magamat lehet felsabaditani? vagy hogy? hogy egyszerre több mindent tudjak fejleszteni ne csak 2 dolgot a technologiánál azt hogy kel elérni? mert láttam németeknek egyszerre vagy 5öt is tudnak.
A supply akkor is kell ha nincs háború, mert ha elfogy, akkor az egységeid szépen kezdenek meghalni.
akkor ha van rakétatesztelõ helyem és kifjesztettem a v2es rakétát hogy tudom kilõn az ellenségre?
másik meg könnyû harckocsit termeltem de deploynál sehova se tudm lerakni! ez mértvan?
de azért van olyan terület, ahol érdemes gyárat építeni nem? mondjuk ahol sok a fémtermelés. vagy a játékban ez nem lényeg? minden gyár 5 IC pont, oszt kész?
The Matrix has you...
igen az elég magasan van, az is, akkor tényleg az lesz a gond és nem a partizán. legalább tudom, hogy nem bug😊 kösz szépen.
a termelési menüben 5 vagy 6 csúszka van, eddig nagyon ritkán fordult elõ, hogy mindegyik fehér lett volna, azaz tudom hozni a kívánt szintet. ez mitõl van? nincs elég IC? azt a gyárakkal tudnám növelni nem? de azt mondta korábban valaki, hogy nem érdemes építeni, mert sokáig tart és keveset nyom rajta (1 gyár-5 IC pont), hanem inkább az infrastruktúrát kell fejleszteni.
na nekem ez utóbbi csak 1-2 tartományban sikerült, a többiben maxon van. (azt még nem írtam talán, hogy a Németekkel játszom és az 1936-os "pályát" kezdtem el.)
szóval mikor lehet tovább fejleszteni a infrastruktúrát? kutatni kell hozzá valamit?
ja és ha nem tudom kielégíteni mindegyik slider igényét, akkor melyikeket érdemes kívánt szinten hagyni? azt már tudom, hogy a Consumer goods-ot igen, meg gondolom a kutatásnak sem árt, ha megvan a minimuma. például amíg nincs háború, addig az utánpótlásnak nincs akkora szerepe nem? de persze jó lenne, ha mindig, mindegyik fehér lenne😊
The Matrix has you...
Doomsdayben már csak egy közelítõ kép van az ellenségrõl. Ez reálisabb, de messze nem tökéletes...
TC = Transport Kapacitás, jobb felsõ sarokban van, az IC mellet.
Igen a dissent ( elégedetlenség) szintén jobb felsõ sarokban van százalékosan írja ki.
Ezt 0-ra érdemes levinni, mert ahány százalék az elégedetlenség, annyival kisebb az IC-d.( ezt jelzi ki az IC-n a toolbox Partsian Activity néven)
Ezt úgy tudod csökkenteni, ha a termelési menüben a legfelsõ sliderre több IC-t raksz, mint amennyi kéne ( Consumer Goods).
Ekkor el kezd csökkeni a dissented.
mi az a TC?
ja és van szintén ott fent valami elégedettség vagy milyen mutató. annak magasnak kell lenni vagy éppen alacsonynak (mivel lehet, hogy elégedettlenséget mutat)?
The Matrix has you...
Az a dissent miatt van, csak amikor rámész az IC-re, akkor ott úgy részletezi, hogy partisán miatt...
Szóval azt le kell dolgozni 0-ra, és akkor eltûnik.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy a Consumer Goods-ra több IC-t teszel, és akkor szépen elkezd csökkeni a dissent.
A partizán aktivitás megcsak hódított, megszállt stb. területen van.
Nemzeti területen ez 0.
És a partizán aktivitás nem az IC-t viszi, hanem a TC-t.
Gondolom Doomsdayt tolod, ott nem lehet tudni pontosan kinek milye van, csak ha kémeket küldesz oda. Bár ekkor sem pontos adatokat mutat, inkább egy becslést.
Brigád:
ART brigád jó, bár ez lassít.
SP-Art jobb, viszont ez drágább.
Én légvédelmet nem szoktam, inkább vadászokkal fedezem megam.
AA brigád nem sokat segít szerintem...
A kutatós meg sajnos újból kezdi, egyszer megszívtam vele.
ha egy kutatási eseményt félbeszakítok, mert mondjuk le akarom cserélni egy "ügyesebb" csapatra, akkor Õk elölrõl kezdik a kutatást vagy folytatják a régit, csak ugye elvileg gyorsabban végeznek majd?
The Matrix has you...
azt írtam, hogy tudom, hogy hol lehet beállítani az anti-partizánkodást, de minek, ha egyszer a tartományban nincsenek jelezve. tudod, van a baloldali menü, ahol írja, hogy hány gyár, légvédelem stb. van, és ott írja % -szerûen, hogy mekkora a partizán-tevékenység. vagy legalábbis kéne neki írni, de eddig mindenhol 0 volt.
viszont, ha felviszem a kurzort a jobb felsõ sarokba, ahol a gyári termelékenységet lehet megnézni (ki nem használt/használt/lehetséges), akkor ott pár pillanat múlva megjelenik egy box, ahol részletezi, hogy mibõl jön össze ez az érték. na, itt írja, hogy mennyi a partizánok miatti veszteség. de mi a franctól van, ha egyszer nincs partizán sehol?? szerintem ez valami bug lesz.
The Matrix has you...
Amikor támadsz egy provinciát, az egységnél lesz egy olyan cucc hogy attacking: provincia neve... amikor mész, akkor ez a valami move: provincia neve-re változik. Amikor support attackolsz, akkor meg support attack: provincia neve... Ugyanott kell beállítani azt is hogy anti partysan duty, vagy ráklikkelsz az egységre, aztán a provinciára ahol van jobb klikkel, és elvileg akkor is ki lehet választani.
A kiegészítõ dolgokat pedig szvsz érdemesebb kiszámolni. Megnézed mennyi IC, meg manpower, és ezért cserébe hány teljes hadsereget kapnál. De szvsz a tüzérség jó, és én a mobile-t ajánlom, hogy ne lassítsa a gyalogosokat, és anti-air is fontos, ha az ellenfélnek van légiereje.
A statisztikára kattintva, van olyan lehetõség hogy National Army Compersation vagy mi a rák... nah ott meg tudod nézni kinek mekkora, és milyen típusú hadereje van. Valamint van légierõ, és naval részleg is, ezeket hadüzenetek elõtt érdemes átnézni, de azért olyan sok lehetõség nincs szvsz. Némettel Allied + Ruszki így is úgyis háború lesz (bár persze lehet összevissza taktikázni, de én teljes meghódításra törekszem, úgyhogy követem a történelmet legtöbbször, és némettel egyáltalán nem szívok 😛) De ha kisebb országgal játszol, akkor azt mindenképpen csekkold elõtte. Magyarral pl, folyamatosan figyeled román, és yugo barátaink haderejét, aztán ha nagyjából azonos szinten vannak, akkor már verhetõ az ellen, bekerítésekkel, és támadáskoncentrálásokkal.
HOI2 kérdésem lenne:
40% fölött van lassan a partizán tevékenység. azt tudom, hogy lehet a csapatoknak partizánírtást adni, de sehol sem találok ilyenre utaló jelet. minden tartományban 0-t. ez mitõl van? nem jó helyen keresem? jó lenne rá valami megoldás, mert kezdik nagyon visszahúzni az ipart.
2. most rááltam arra, hogy utászokat, tüzérséget és légvédelemet gyártok a csapatoknak. ez jó taktika vagy elenyészõ elõnyt nyújt?
3. mibõl látom, hogy érdemes egy országot megtámadni? mit nézzek mielõtt nekiugrok? kémeket küldjek, hogy tudjam mekkora hadserege van? ha sok a szövetségese, akkor gondolom nekem is jó, ha nagy a hadseregem, mert különben úgy járok, mint Adolf-bácsi😊)
The Matrix has you...
A Victoria-hoz készült magyarosítás? Ha igen akkor pls linkelje be.
Danke
/franciákkal vagyok 1866 körül/
szal jönnie kellene
és eleinte ilyen volt hogy 2.45 leadership jött havonta
most meg 0,000
ez mitöl van????