Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tegnap játszottam, és amikor a franciáknak a felét már lenyírtam, hirtelen minden felszerelés odalett, és kinyírtak a franciák. Most meg másodjára az angolok száldogálnak partra Kielben, A litvánoknál, és még volt a franciáknál ott Lille felett 2 régióval. Miért lett oda a felszerelése a hadseregemnek? nem tudtok segíteni?
Ja és mikor kapok egy leadert? Mert látom hogy 1-2 már van.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
vagy csak a diviziok???
Ez amúgy a legújabb VIP-pel van.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Azért sok nagy hajót építeni nem olcsó mulatság és sok hasznot nem húzol belõle csak ha britekkel háborúzol, de azoknak meg úgyis több lesz. Kolonizálás még mindig jobban megéri szerintem.
kb havonta születik vagy 140 ezer ember
Amúgy talán a legtöbb presztízst csatahajók építésével lehet szerezni, az angolok úgy vertek szarrá mindenkit pontokkal, hogy építettek egy rakat sajkát és hiába lõttem szét pár hajójukat (az elsüllyedt csatahajók "-" pontot jelentenek) még maradt bõven elõnyük.
Ha jól tudom a mai németország lakossága 80 millió körül van, nekem most 120+ millió 😊
Habár õket mára jól lenyírták...én az alap területeket mind megtartottam és pluszba elfoglaltam Elzász-Lotharingiát a franko-porosz háborúban valamint a dán háborúban a 2 nemzeti provinciát. Osztrákoknál is van ugye 3 nemzeti prov de õket nem bántottam.
Egyébként ha 15 év alatt 34-rõl 39 millióra nõtt a népesség az mennyire jó dolog?😊
Kultúra a többi fejlesztés között van.
Import/export a kereskedelemben a buy/sell. Mondjuk buy<50 iron annyi, ha 50-nél kevesebb vasad van akkor importálsz, ha mondjuk valamiért kell. Ha sell<50 steel akkor az acélt amit termelsz exportálsz.
Politics-> social reforms
nem, a függetlenség garantálása itt is van, a defenzív szövetség annyi hogyha te támadsz a szövetségesed nem tudod behívni viszont a téged támadnak akkor igen.
Attól hogy a gazdagoknak kevés az adója nem fognak szaporodni. Kevesebbet fognak lázadozni, a népesség gyarapodását csak kismértékben befolyásolja.
-Mi az a kolonizálás, hol tudom azt beállítani?
-A kultúrát hogyan fejlesztem (konrétan, lépésrõl lépésre ha lehetséges)?
-Biztos láma vagyok, de hogyan tudok importálni, exportálni? Mert van egy panel az oké, látom hogy mibõl mennyi jön be/ki és aztán?
-Hol állíthatom be a reformokat?
-Tehát a defenzív szövetség HOI2-re fordítva a függetlenség garantálása
-Úgy vettem észre, hogy abból a társadalmi rétegbõl lesz a legtöbb, aminek a legalacsonyabb az adója. Én pl. a nemeseknek raktam a legmagasabbra, és a parasztoknak a legalacsonyabbra ( mily' nemes cselekedet😊 )
Remélem nem zavar annyira ez a sok - számotokra biztos idióta - kérdés, igyekszem mihamarább meghálálni.
-Nem érdemes, mert tök keveset vesz az AI, és sokszor abból sem ad el, ami fölösleg van.
-Államformát konkrétan nem lehet, csak politikai reformokkal. Azaz álatlános választójog, stbvel lehet demokráciát. Ha jogokat veszel el az emberektõl, akkor lesz diktatúra.
-Naná, hogy érdemes. Nagyon megdobja a termelést, és az egységeid mozgása is sokkal gyorsabb.
-Defenzív szövetség az arra jó, hogyha megtámadják a résztvevõk országok közül valamelyiket, akkor a többi résztvevõ ország megvédi azt. Az agresszív pedig a sima szövetség azaz, ha hadatüzen valamelyik résztvevõ ország,akkor a többi részvevõ is.
-Nyersanyagra érdemes hagyatkozni, ha sok a van szén meg vasérc, akkor érdemes sok acélgyárat, mert elég jól jön a pénz. Érdemes még lõszergyárat is, az is jól tejel. Kezdetben érdemes csak nyersanyag feldolgozóipart építeni, és utána csak a bonyolultabb gyárakat.
-Én általában 40és50% közé szoktam rakni mindenkinek egységesen.
- Hát jó sok kell szerintem. Törököknek elég nagy seregük van, és tudnak tartalékosokat is behívni még.
-Hogyan tudok minél több presztízst szerezni?
-Az import/export-ot érdemes az AI-ra bízni?
-Hol tudom beállítani az államformát?
-Egyáltalán érdemes vasutat építeni?
-Mi a különbség defenzív szövetség és agresszív szövetség között? Mit jelentenek ezek?
-Milyen gyárakat érdemes építeni?
-Milyen adókat érdemes kiszabni az egyes társadalmi rétegekre?
-OMM-el vagyok, alig van 18 hadseregem, mekkora hadsereget verbuváljak hogy lerohanjam Szerbiát,Wallachiát(Romániai királyság?) és persze Ottomán Birodalmat?
Hát csak ennyi volna, nem hülyülésbõl írtam le ezeket, tényleg nem értem a játékot.
\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh
Nem tudom sajna. Alkotmányos monarchiát szerintem nem is lehet manuálisan, csak diktatúrát, meg demokráciát. Nekem eddig csak eventtel sikerült japán esetében behozni az alkotmányos monarchiát.
A parlamenté a hatalom, élén a kormányfõvel (Németországban kancellárral), az uralkodónak jóformán csak képletes szerepe van (ez idõben és országonként változhat)
Ha hiszed ha nem akkoriban Mo. tényleg fasiszta volt, ezért is akarta Horthy leváltani õt, de mivel Gömbös ("signor Gömbölini"; Mussolini utánzása miatt) már halálos beteg volt, nem volt jelentõsége a dolognak.
De ha többet tudsz a politikai rendszerekrõl mint én akkor légy szíves és taníts, mindig lehet új dolgokat megtudni 😛
Rundstedt17:
Aki Szálasit szalonképes embernek tartja arról nem vagyok túl jó véleménnyel 😛
A hadvezér forogna a sírjában ha tudná hogy egy ilyen ember használja a nevét...
németország miután egyesült
milyen államformában nyomta???/történelemhüen/
a nyersanyag eröförrásra kattintva láthatóak benne a munkások
ott katt az egyikre és convert to soldier
Lorgem és Rundstedt:Bocs, ezt nem tudtam, sajna nem sokat tudok sõt, inkább semmit se tudok Gömbösrõl. Szal okítsatok😊
Amúgy kipróbáltam ezt a Victoriát, és nagyon bonyolult game! Végülis tetszik hogy rengeteg lehetõség van, de már nem tudom hogy mire figyeljek. Sikerült pozitív irányba terelni a pénzszerzést, viszont nem tudom hogy lehet manpowert szerezni. Segítetek?
de ezt inkább hagyjuk, a politikának itt nincs helye
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::