Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
1945-ig...

tud valaki adni egy linket ahonnan ezt a vip modot le lehet tolteni?

matthias92
leader az mit jelentene? és hogy tudsz 30évig játszani??? én csak 45-ig tok menni <#wilting><#ticking>

matthias92
sziasztok!

tegnap játszottam, és amikor a franciáknak a felét már lenyírtam, hirtelen minden felszerelés odalett, és kinyírtak a franciák. Most meg másodjára az angolok száldogálnak partra Kielben, A litvánoknál, és még volt a franciáknál ott Lille felett 2 régióval. Miért lett oda a felszerelése a hadseregemnek? nem tudtok segíteni?

Hú nagyon izgalmas ez a játék! Rengeteg event, rengeteg háború, csak az a baj hogy kb. 30 évig nem csináltam semmit. Majd ha újra kezdem akkor tuti jobb leszök! Érdekes hogy most a franciák és a spanyolok támadtak meg...

Ja és mikor kapok egy leadert? Mert látom hogy 1-2 már van.
Muki100
Ha nagyhatalom vagy akkor egy idõ után kell hogy tudjál venni machine partsot, de nem egybõl. Ahhoz hogy tudjál gyártani machine partsot jó messzire el kell menned ipari fejlesztésben és marha drága, de megéri.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Persze.
Pluskast
Ahhoz valamelyik tudományt meg kell szerezned, hogy tudj ilyet gyártani. Amint felfedezted a gép asszem 5db-ot ad neked kezdõ lökésként.Nézd meg a tech tree-t hogy melyik adja

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Senki sem akar nekem machine parts-ot eladni, és így 1 szál gyárat se tudok felhúzni. Nem tudok valahogy magam ilyen machine parts-ot elõállítani?
a viktoriában a hajok is nyomják fel a harci eröt??
vagy csak a diviziok???

Muki100
És 1919-ben hadat üzen Nagy-Britannia a franciáknak és elmennek afrikába háborúzni...egész végig én voltam az elsõ és ekkor a hülye britek lenyúlják a hatalmas gyarmatokat és a játék utolsó évében megelõznek. Pedig ha nem csak 2 év van hátra beszálltam volna én is a buliba, olasz meg osztrák szövetségeseimmel.

Ez amúgy a legújabb VIP-pel van.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Pluskast
A VIP modot próbáltad már?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Muki100
1916. Ma befejezem és felrakok ide egy képet.
Azért sok nagy hajót építeni nem olcsó mulatság és sok hasznot nem húzol belõle csak ha britekkel háborúzol, de azoknak meg úgyis több lesz. Kolonizálás még mindig jobban megéri szerintem.

én most vok 97 ben asszem de már 88 milla lakosom van
kb havonta születik vagy 140 ezer ember

Bocs, de kitetted a smileyt a mondat végére, szal nem vettem komolyan.
Amúgy talán a legtöbb presztízst csatahajók építésével lehet szerezni, az angolok úgy vertek szarrá mindenkit pontokkal, hogy építettek egy rakat sajkát és hiába lõttem szét pár hajójukat (az elsüllyedt csatahajók "-" pontot jelentenek) még maradt bõven elõnyük.

mennyiben vagy???

Muki100
Elfogadható. Nekem most a németeknél "beindult" a szaporodás. 3 év alatt 9 milliós növekedés, és nem bevándorlók.
Ha jól tudom a mai németország lakossága 80 millió körül van, nekem most 120+ millió 😊
Habár õket mára jól lenyírták...én az alap területeket mind megtartottam és pluszba elfoglaltam Elzász-Lotharingiát a franko-porosz háborúban valamint a dán háborúban a 2 nemzeti provinciát. Osztrákoknál is van ugye 3 nemzeti prov de õket nem bántottam.

Én csak HOI-val játszottam😊
Egyébként ha 15 év alatt 34-rõl 39 millióra nõtt a népesség az mennyire jó dolog?😊
I.C.ram
A vasúthálózat szintenként olyan 10%kal növeli a termelést minden gyárban, bányában, farmon. Érdemes mindig fejelszteni a következõ szintre, csak egyre drágább.
Muki100
OMM-mel az életben nem fogsz kolonizálni. Amúgy simán mint az EU2-ben rákattintasz a provinciára és építed a tetszõleges épületet.
Kultúra a többi fejlesztés között van.
Import/export a kereskedelemben a buy/sell. Mondjuk buy<50 iron annyi, ha 50-nél kevesebb vasad van akkor importálsz, ha mondjuk valamiért kell. Ha sell<50 steel akkor az acélt amit termelsz exportálsz.
Politics-> social reforms
nem, a függetlenség garantálása itt is van, a defenzív szövetség annyi hogyha te támadsz a szövetségesed nem tudod behívni viszont a téged támadnak akkor igen.
Attól hogy a gazdagoknak kevés az adója nem fognak szaporodni. Kevesebbet fognak lázadozni, a népesség gyarapodását csak kismértékben befolyásolja.

Útmutatásodra hallgatván az egész Osztrák-Magyar Monarchiát beépítettem vasúthálózattal, és nem is volt olyan drága.
Na egy újabb kérdéssorozat:

-Mi az a kolonizálás, hol tudom azt beállítani?

-A kultúrát hogyan fejlesztem (konrétan, lépésrõl lépésre ha lehetséges)?

-Biztos láma vagyok, de hogyan tudok importálni, exportálni? Mert van egy panel az oké, látom hogy mibõl mennyi jön be/ki és aztán?

-Hol állíthatom be a reformokat?

-Tehát a defenzív szövetség HOI2-re fordítva a függetlenség garantálása

-Úgy vettem észre, hogy abból a társadalmi rétegbõl lesz a legtöbb, aminek a legalacsonyabb az adója. Én pl. a nemeseknek raktam a legmagasabbra, és a parasztoknak a legalacsonyabbra ( mily' nemes cselekedet😊 )

Remélem nem zavar annyira ez a sok - számotokra biztos idióta - kérdés, igyekszem mihamarább meghálálni.
I.C.ram
Törökök miatt nem hinném, hogy a ruszkik szólnának. Inkább az angolok meg a franciák.
Muki100
De OMM fejlettebb mint a törökök és ha van elég MPje meg fejlett hadserege, szerintem 1-2 jó vezér elég hogy ledöngölje a törököket. Attól félj inkább hogy az oroszok beléd kötnek.

I.C.ram
-Autómatán nõ a fejlettségtõl függõen, de lehet szerezni jó sokat kolonizálással és kultúra fejelsztésével (minél hamarabb találod fel az új mûvészeti irányzatokat, annél több presztizst kapsz értük)

-Nem érdemes, mert tök keveset vesz az AI, és sokszor abból sem ad el, ami fölösleg van.

-Államformát konkrétan nem lehet, csak politikai reformokkal. Azaz álatlános választójog, stbvel lehet demokráciát. Ha jogokat veszel el az emberektõl, akkor lesz diktatúra.

-Naná, hogy érdemes. Nagyon megdobja a termelést, és az egységeid mozgása is sokkal gyorsabb.

-Defenzív szövetség az arra jó, hogyha megtámadják a résztvevõk országok közül valamelyiket, akkor a többi résztvevõ ország megvédi azt. Az agresszív pedig a sima szövetség azaz, ha hadatüzen valamelyik résztvevõ ország,akkor a többi részvevõ is.

-Nyersanyagra érdemes hagyatkozni, ha sok a van szén meg vasérc, akkor érdemes sok acélgyárat, mert elég jól jön a pénz. Érdemes még lõszergyárat is, az is jól tejel. Kezdetben érdemes csak nyersanyag feldolgozóipart építeni, és utána csak a bonyolultabb gyárakat.

-Én általában 40és50% közé szoktam rakni mindenkinek egységesen.

- Hát jó sok kell szerintem. Törököknek elég nagy seregük van, és tudnak tartalékosokat is behívni még.
Hát akkor kérdezek Muki:
-Hogyan tudok minél több presztízst szerezni?
-Az import/export-ot érdemes az AI-ra bízni?
-Hol tudom beállítani az államformát?
-Egyáltalán érdemes vasutat építeni?
-Mi a különbség defenzív szövetség és agresszív szövetség között? Mit jelentenek ezek?
-Milyen gyárakat érdemes építeni?
-Milyen adókat érdemes kiszabni az egyes társadalmi rétegekre?
-OMM-el vagyok, alig van 18 hadseregem, mekkora hadsereget verbuváljak hogy lerohanjam Szerbiát,Wallachiát(Romániai királyság?) és persze Ottomán Birodalmat?

Hát csak ennyi volna, nem hülyülésbõl írtam le ezeket, tényleg nem értem a játékot.
Muki100
Írd le a kérdésedet ide vagy nézd meg a hivatalos fórumját, nem kell msnezni.

Hú nagyon jó lenne a Victoriában segíteni, nagyon kínai a játék! MSN-em: [email protected] Elõre is kösz!
Hát ez így nem igaz mert pl én is 2000ért vettem a Hoi 2-t még valamikor áprilisban

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Bazdmeg ha tudnál olvasni épp most adtam neked igazat, nem értem mit kell baszakodnod velem....
Horthy nem is volt fasiszta sosem, de elég kemény autoliter (paternal autocrat a játékban) rendszert tartott fenn. Õ volt az államfõ, sokkal nagyobb hatalommal mint ma Sólyom László, pl. akármikor leválthatta a miniszterelnököt, amit meg is tett a függetlenség védelmében mikor Imrédy is vmi fasiszta vagy náci (pontosan már nem emlékszem) rendszert próbált kiépíteni. De! A magyar állam politikája a kormányfõtõl függött, fölösleges azon vitatkozni hogy Gömbös idejében az ország elérte -e a fasizmust vagy még nem (egyébként hihetetlen nagy károkat okozott azzal hogy a hadsereg vezérkarát felcserélte a Werth Henrik-féle németbarát brancsra), nagy hiba a játékban hogy nem hal meg, és így nagyon beszûkíti a magyar állam politikai lehetõségeit (jópár eventet lehetett volna csinálni hogy milyen irányultságú miniszterelnököt nevez ki Horthy, Telekinek és Kállaynak is igen fontos szerep jutott).

Muki100
Magyarország nem volt fasiszta. Gömbös kísérelte meg az olasz rendszer lemásolását de nem sikerült mert meghalt. Magyarország revizionista volt ÉS befolyásolták a németek de ettõl még Horthy és a többiek nem voltak fasiszták.

Hiába nem tetszik de akoriban magyarország fasiszta volt.Például 1935-ben Az új szellemi front nevében Zilahy Lajos újságcikkben Gömbös-féle reformkormány támogatására szólítja fel az írókat és két nap múlva Gömbös Gyula találkozik a felhívás támogatóival:FÉJA GÉZÁVAL,ILLYÉS GYULÁVAL,MÓRICZ ZSIGMONDDAL,NÉMETH IMRÉVEL,NÉMETH LÁSZLÓVAL,SZABÓ LÕRINCCEL és TAMÁSI ÁRONNAL.

Igazad van Szálasi valóban nem volt szalonképes!Úgyhogy az elõzõ kijelentéswemet visszavonom meggondolatlan volt!

kösz az infot

I.C.ram
Constituional Monarchy is jó végülis, mert hivatalosan az volt, de eléggé diktatórikus volt. Kb mint OMM voltak pártok, de igazából még mindig az uralkodóé volt a végsõ szó.

Nem tudom sajna. Alkotmányos monarchiát szerintem nem is lehet manuálisan, csak diktatúrát, meg demokráciát. Nekem eddig csak eventtel sikerült japán esetében behozni az alkotmányos monarchiát.
a játékban mit kell beállitani hogy az legyen???

I.C.ram
Császárság.
kösz

Alkotmányos monarchia.
A parlamenté a hatalom, élén a kormányfõvel (Németországban kancellárral), az uralkodónak jóformán csak képletes szerepe van (ez idõben és országonként változhat)

Forton te nagyon okos...
Ha hiszed ha nem akkoriban Mo. tényleg fasiszta volt, ezért is akarta Horthy leváltani õt, de mivel Gömbös ("signor Gömbölini"; Mussolini utánzása miatt) már halálos beteg volt, nem volt jelentõsége a dolognak.
De ha többet tudsz a politikai rendszerekrõl mint én akkor légy szíves és taníts, mindig lehet új dolgokat megtudni 😛
Rundstedt17:
Aki Szálasit szalonképes embernek tartja arról nem vagyok túl jó véleménnyel 😛
A hadvezér forogna a sírjában ha tudná hogy egy ilyen ember használja a nevét...

egy kérdés
németország miután egyesült
milyen államformában nyomta???/történelemhüen/

a régiokban
a nyersanyag eröförrásra kattintva láthatóak benne a munkások
ott katt az egyikre és convert to soldier

Igazad van, a politikának a játékban a helye😊
Na persze trendi buzi libsi vagyok, aki valaha komcsi volt...

Lorgem és Rundstedt:Bocs, ezt nem tudtam, sajna nem sokat tudok sõt, inkább semmit se tudok Gömbösrõl. Szal okítsatok😊

Amúgy kipróbáltam ezt a Victoriát, és nagyon bonyolult game! Végülis tetszik hogy rengeteg lehetõség van, de már nem tudom hogy mire figyeljek. Sikerült pozitív irányba terelni a pénzszerzést, viszont nem tudom hogy lehet manpowert szerezni. Segítetek?
I.C.ram
Szálasinál ostobább államfõt keveset látni 😄 Inkább Gömbös akkor már. Amúgy meg volt Gömbös és Szálasi közt pár korményfõ, nem csak Szálasi.
a fasizmust? gratulálok...
de ezt inkább hagyjuk, a politikának itt nincs helye

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Én azért ezt nem szégyelném

én azért nem lennék erre annyira büszke

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Ja az tényleg idegesítõ hogy Gömbös nem akar meghalni még 1944-ben is él!A helyére kerülhetne mondjuk Szálasi vagy Vajna Gábor