Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A játék ugyan megér 10 eurót, de tudod a pénzt máshol akarom majd elverni 😄 Szóval én most szigorúan gyûjtök a floridai utazásomra 😊
Ne csináljátok már nincs 10 euró, azért ennyit megér egy hosszú idõre szóló gém kiegészítése nem?

Hi all!

Most jelent meg a Victoria: Revolutions nem? Majd ha tudtok adni Download linket akkor megdobhatnátok 1-el 😄
I.C.ram
Laissez Faire - francia fogalom. A felszolító módú laissez "hagyni" jelent, míg a faire "csinálni". Azaz azt jelenti mikor békénhagyod, hogy magától cselekedjen. Ezt arra mondják a gazdaságban, mikor az állam nem szól bele semmibe, hanem hagyja, hogy a piac diktálja a szabályokat. Emiatt az irányzat miatt történt a 29-33-as gazdasági világválság is 😊

Ez a jatáékban annyit tesz, hogy nem állíthatsz semmilyen szociális, orvosi, stb támogatást az embereknek, sõt még a maximális munkaidõt sem határozhatod meg.

Egyébként van olyan cheat, amivel hatalmas lakosságot lehet csinálni? 😄 Kínával tök jó volt, hogy soha nincs gond a munkaerõ-hiánnyal 😊
matthias92
nah, letöltöttem...

matthias92
110 mega, nem 11.05 itt valami el van írva

matthias92
110-et ír ki amikor tölteném <#wow1>

Muki100
Szerintem a népszaporulat nem az irányzatoktól függ.
Laissez-Faire pedig ha jól tudom valami olyasmi hogy hagyja a gazdaságot a maga útján menni és csak akkor szól bele ha muszáj vagy valami ilyesmi. Mint a Kóka meg a nemlétezõ pannon puma.
11 mega aztán a 3 gigás netbõl marha sok

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

matthias92
mert kicsit sok a mega, nekem meg korlátozott a netem... 3gigát tölthetek.

matthias92
A ModernDay Scenario az jó? Mármint télleg használ, vagy semmit se?

És amikor kijön egy event hogy x tartományban vmi történt, akkor melyik irányzatot támogassam, hogy a népességem a legnagyobb mértékben nõjön? Nekem az a gyõzelem, ha a magyar népet jól megtudom szaporítani😄

Ja még egy irányzatot mondjatok meg nekem hogy mi az: Laissez Faire ?
I.C.ram
consciousness: elvileg az éberséget jelenti azaz, hogy mennyi aktív politikailag, stb.

nepotism meg mikor az ismerõsöket vagy rokonokat elõnyös helyzetbe juttatsz, pedig egy másik ember sokkal jobban rászolgálna. Pl alkalmazni akar valaki valakit, akkor a nepotizmusban inkább a béna rokonát fogja felvenni, mint egy profi szakembert.

authoriatism: meg a központi hatalom, mikor egy bizonyos réteg vagy személy kezében osszpontosul minden hatalom.
Rengeteg idegen szó van a játékban, néhányuk még a szótárprogramomban sincs benne, de ha még benne van is, nem ír róla annyit, hogy megértsem, szóval megtudnátok mondani hogy mit jelent pl. a consciousness, ill. az irányzatokat, mint pl. authoratism, nepotism stb.? Elõre köszz!
Muki100
Németet osztrákot vagy akár olaszt be kellett volna hozni szövetségbe. Végülis mindegy hogy kit a lényeg hogy nagyhatalom legyen de oroszokat szerintem nem költséghatékony.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Áh reménytelen MO-val játszani. 79-ben a ruszkik támadnak meg, 81-ben a törökök, rá fél évre pedig a franciák és a piemontiak...
Muki100
Ha a németekkel meg spanyolokkal lehetett kolonizálni, sõt zanzibárral is akkor valószínû a magyaroknak is mennie kell. Magyaroknak inkább lóvéjuk nem lesz idõben, míg a többi nagyhatalom addigra már elég jó gazdasággal rendelkezik ha a magyarok függetlenednek is 25 év alatt akkora gazdaságot építeni azért nem könnyû.

1. Magyarország nem hiszem h tud kolonizálni mert nincs meg a kellõ össze köttetése az adott kolonizálandó területtel( gonolom ahhoz birtokba kéne venni giblaltárt vagy a szuezt😊)
2. én úgy tudom h nincs is magyarország a victoriában😄
3. elvileg csak 81-tõl lehet kolonizálni
4. A leadershipet az a csuszka termeli ami a manpowerért is felel a defence mittom én mi😄...ez viszi el talán a legtöbb zsét....ez a kiképzésekért felel és az ország hadkészültségéért
5. meg 6
Muki100
Szerintem kikötõ kell hozzá, ezt saját kútfõbõl kaptam de logikus lenne. Nem biztos amúgy hogy 1879 jan. 1, nézd meg hogy pontosan mikor. Meg szól amikor lejár.

MO-val vagyok, és elértem 1879-et, de nem tudok sehol sem kolonizálni, holott mindenem megvan hozzá. ÜÜÜÜ
Gyerekek, hogyan tudok leadershipet szerezni MO-val? Lassan 79-hez érek, és a zsé meg a malter már megvan csak leadership kõne.
Muki100
googleba elsõ találat nekem a modot hozta

matthias92
ööö... a googleba sok hülye angol pofázást ad ki, semmi egy program vagy patch vagy valami...

Muki100
Most meddig tart googleba rákeresni? Kb. annyi mint ameddig ezt ideírod.
amúgy meg a hivatalos fórumban nézz körül, a keresõ ki van kapcsolva de úgyis aktív még az ötlet szerintem.

matthias92
hol tudok rákeresni? google? vagy mit ajánlotok?

I.C.ram
én a legújabb patch-csel.
ti hogy nyomjátok a vickyt
alapon vagy patch el??

I.C.ram
Van ModernDay scenarió mod. Keress rá.
I.C.ram
Ugye kikapcsoltad a neville cheatet. Mert ez a cheat arra hó, hogy mindent elfogad a másik fél, amit ajánlasz neki diplomáciával.
matthias92
találtam magyarosítást a hoi 2-õhöz, mostmár könyebb dolgom lesz <#idiota>
Viszont az nem jó, ha túl sok szövetségesed van, kevés lesz a területed <#nevetes2>
nem tudtok valami olyan kiegészítõt hogy a hoi 2 a jelenlegi térképviszonyoknál játszódik - szlovénia, szlovákia, bosznia meg ienek...???

Én vissza is állítottam, méghozzá úgy, hogy amikor az osztrákokkal megalapítottam MO-t, még hozzácsatoltam a horvát területeket. Szóval így faja😊

Ja és kurvazsír, hogy ahány nagyhatalomnak ajánlom a defense alliance-t, mindegyik elfogadja! Így szövetségeseim: Poroszország, Oroszország, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Portugália. Végülis érthetõ, mert ebben az idõben (1855) mindenki az osztrákok ellen volt, és azt csak támogatták, hogy tovább bomoljon a birodalom.
I.C.ram
Még olyat is lehet, hogy a revolt.txt fájlban a magyarokhoz odaírod, hogy az elfogadott kultúra legyen a horvát is, + berakod nemzeti területeknek a horvát területeket, és így vissza lehet állítani a királyi magyarországot 😊
Kösssssziiiiii!!😄
I.C.ram
Sehogy. Viszont mikor MO-val vagy, üzenj hadat ausztriának, majd konzolba írd be, hogy neville, és köss vele békét. Így autómatán felszabadítod magad. Utána ne felejtsd el újra beírni, hogy neville, hogy a cheat kikapcsoljon.
Hogyan tudom úgy megalapítani MO-t, hogy ne legyen satellit nation?
I.C.ram
másképpen lehet:

indítasz egy kampányt ausztriával, majd manuálisan garantálod MO függetlenségét. Elmented, és mikor loadolsz, akkor a magyarokat választod ki.
az osztrákok és a franciák ajánlgattak szövetséget állandóan, de mivel az én fõcélom a tengerhez való kijutás volt, így a habsburgok kilõve, a franciák meg fasírtba lettek volna a németekkel és valószínû szövetségben az oroszokkal (ami pláne nem hiányzott)
én igazából csak a német szövetséget forszíroztam, s lám jól hátba döftek...

event beírással nem lehet 1836ban elõhozni a magyar függetlenséget?

Muki100
Osztrákokat hülyeség annektálni, nem csoda hogy jön a BB war. Inkább barátokat kellett volna keresned és együtt menni keletre vagy nyugatra de nem annektálni nagyhatalmakat.

1894-re sikerült annektálnom az osztrákokat (Magyarokkal természetesen), kezdtem a háború utáni rendezgetést
de lejárt a német szövetségem és a kis mocskok az olaszokkal válvetve azonnal háborút indítottak (próbáltam az olaszokanak békét, 4-5 velence környéki területet adni mellé)
próbáltam újra betölteni, de mindig ugyan az
végülis elég tápos voltam, asszem 5. katonai erõben, gondoltam akkor elbohóckodunk
olasz fronton 1,5szörös túlerõben voltam és legyûrtek méghozzá elég könnyedén, mikor a német seregek is megérkeztek csehekhez akkor végleg elveszett minden reményem, persze ez nem volt elég, kaptam egy orosz hadüzenetet is
a legviccesebb, hogy ez azután történt miután betöltöttem a mentésemet normal nehézségre normal agresszivitással
azt hiszem ezek után feladom a magyarokat és inkább a monarchiával megyek...

nem nagyon értem én ezt a vickyt 😊

I.C.ram
Nagyon okos húzás volt, fõleg, hogy így nem lesznek nemzeti területek...
matthias92
jeee! Elfoglaltam Ausztriát, Franciaországot, Belgiumot, hollandiát, Dániát, Svájcot, és Csehszlovákiát 1936 február 1-szeptember 30-ig ;-) Németországgal :-)

Hát ez hihetetlen, háborút indítottam a bajorok meg a többi déli tartomány ellen, és hiába vannak kiképezve a katonák NEM TUDOM ELHELYEZNI ÕKET SEHOL SEM! KURVAIDEGESÍTÕ!
Az cumi mert már 94-ben járok és angolok,spanyolok és franciák már kolonizálták nagyrészét Afrikának
mért csak 1789 töl???
szerintem lehet elöbb is
én ugy emlékszem
söt biztos is
hát mikor a ruszkikkal voltam azokkal kapásbol kolonizáltam alaszkát

Muki100
Rákattintasz a provinciára és építesz 1et a 4bõl, mindegy hogy milyet általában. De csak 1879tõl tudsz és nagyon drága

Ja és egyébként automatán átalakultam Németországgá, csak azt dönthettem el hogy legyen e szatelit az északnémet szövi vagy sem.
hogyan kell, ill. mit kolonizálni?
Muki100
Nem 1850ben kell átalakulni hanem a franko-porosz háborúban.
Az 1000 presztízs pedig könnyen összejön ha te vagy az elsõ aki az irányzatot kifejleszti a többiek kevesebbet kapnak. Meg ha mondjuk beindul a kolonizálás is gyors összejön a nagyhatalmaknak.

Nem értem, hogy egyes országok hogy szereznek pillanatok alatt 1000 presztízst? Én meg úgy kutatok hogy már 50 irányzat felfedezéséért kaptam 50 presztízspontot.

A másik hogy a poroszokkal vagyok, olyan 1850 környékén átalakultunk Németországgá, és ekkor alakult meg az Északnémet szövetség, jött az event, hogy legyen e satellite nation az északnémet szövi, de véletlen a másikra kattintottam, hogy ne legyen. Már 1890-et taposom, nem jött semmi event hogy egyesült volna az összes német állam. Elvileg már 1871-ben létre jött a Német Szövetségi Köztársaság.
Melyik FAQ-ra gondolsz?
köcsög szpemmer

<#mf1><#mf1><#mf1><#mf1><#taps>