Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát nekem nem megy ez a modern day mod ugyais kiirja h
opening HoI2.exe...OK!
performing crc-check ................. failed!

PATCH WAS NOT APPLIED! és nemtom hol a hiba
na és télleg senkinek nincs még meg a revolutions?
I.C.ram
Hát passz. Adj nekik jobb munkákat stb.
de nem ugy értem hanem pl hogy tudom rávenni bizonyos csoportokat h jobban szaporodjanak mondjuk ez nemcsak az összetétel miatt hanem ugy összességében is fontos
Hm ez zsír akkor likvidálok egy kissebséget😊
I.C.ram
Pl parasztokká neveled õket, és nem adsz nekik munkát, akkor elmennek az országból.
még 1 kérdésem lenne a victoriához mégpedig hogy tudom befolyásolni az országok nemzeti összetételét?
Sippie
vagy inkább gyártsál gyalogos hadosztályt dögivel, aztán foglalj el országokat, románia, bulgária, yugoszlávia, törökország... aztán már lesz elég IC-d, hogy tankokat is építs.
Mor3llo
szóval foglaljak 😉

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

I.C.ram
Kevés az IC-d azaz az iparod. Építs gyárakat, vagy foglalj.
Mor3llo
Sziasztok! Nem vagyok régi motoros, ezért kérném segítségetek!Magyarországgal vagyok, és nem tudom, miért van az, h ha 1 tank hadosztályt szeretnék legyártani, nem 100%-on folyik a munka, hanem mondjuk csak 50%-on, így mindig tolódik a határidõ, és sosem érem utol magam!Hogy lehetne ezen változtatni ?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Sippie
vagy legalábbis erre fogták 😛

De amúgy... igaza van mindenkinek... induljon 1900-tól, és lehessen játszani 2020-ig, na? 😄
I.C.ram
Az USA az egész iraki háborút a szept 11 miatt indította el.
lehetne 34 Ez meg az iraki háborúval indul. hisz WTC elleni merénylet volt már 93ban is. Meg akkor indulhatna 91-el elsõ öbölháboróval is, hisz 2003 ennek a folytatása. de akkor már lehet visszamenni 80-as évekre mivel az meg az irak-iráninak a következménye. stb. stb...... Marhára nincs jelentõsége.

meg mellesleg a mod fejlesztése is 2003-ban indult (-ha jól tudom) még Hoi1-re pont ezért Modern Day Scenario. De mondom én akkor még nem voltam jelen.
I.C.ram
Hitler addigra építette ki a hatalmát.
ott a 41-es kampány...
ebbe igazán nem érdemes belekötni sztem. akár indulhatott volna 94 ben. nincs jelentõsége (hoi2 miért pont 36ban indul????)
ilyen erõvel azért bármeddig el lehet menni mert szept 11-nek meg gondolom amerika addigi politikája volt a kiváltója, egalábbis oszamáék szemszögébõl tuti 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

I.C.ram
Az oké, de szept 11 votl a kiváltója az egésznek. Ez olyan mint a Hoi2 anchluss meg cseh annex nélkül 😊
mert talán 2003-ban kedõdött az iraki háború. (mellesleg ezt nem én döntöttem el - nem én voltam akkor még a fõnök).
I.C.ram
Nem értem, hogy miért nem 1999tõl mondjuk. Ez az egész mai helyzet a szept 11.gyel kezdõdött szerintem.
Úgy látom itt már inkább a Vicktoriáról van szó(rég jártam erre) de lehet ez is érdekel valakit :
Nem tudom érdekel e még itt valakit, de örömmel jelenthetem, hogy elkészült a "Modern Day Scenario 2" nevû mod(mely mod fõnöke már egy ideje személyem) új verziója a Hearts of Iron 2 Doomsday-hez. Aki nem tudja: full conversion mod, 2003-ban kezdõdik és 2020-ig tart.

Innen letölthetõ(121 mega)
mds2 setup

stonyroad honlap-innen kell letölteni a Doomsday Timepatch-et és az 1.2-est futtatni

paradoxfórum-itt van leírva hogy kell installálni.
Jaja, ahogy elfoglaltam Párizst, néhány nap után ki is jött az event! Nagyon zsííír!

Ja és hetente fellázad a nép, mikor megnézem az adott megye lakosságát, és nézem hogy melyik embercsoportnak mik a tulajdonságai, de nem igazán értem. Gondolom az a jó ha minden érték a lehetõ legkisebben van. No de ha pl. a militancy magas akkor mit tegyek? És ha a consciousness? vagy egyéb? Kérlek szépen benneteket hogy minden kérdésemre kielégítõen válaszoljatok😄 Köszönöm szépen!
Sippie
Párizs a kulcs, arra menny rá, hogy az legyen a fõcél, a többi tartomány nem lényeg.
ja azt nem tudtam, elfoglaltam 3-4 megyét, aztán békét kötöttem velük. Akkor ezt kipróbálom, köszi!
I.C.ram
Doomsday is valami 50 mega volt összesen.
néztétek hány megás ez a revolutions? 28!! Ez nem olyan mintha 1 kövérebb patch lenne??a másik meg h azért tudok helyeket ahonnan le lehetne kapni fizetnék is érte csak nincs még hitelkártyám<#circling>
Sippie
hát elõször az osztrákokkal kell harcolni, aztán vlük békét kötni, és 71 után amikor elfoglalod párizst, elvileg azonnal meg kell alakulnia németországnak.
Kicsit fagyossá vált ez a topic😊 Lendítsük fel!

Nem értem, hogy 4. próbálkozásra is, miért nem sikerült a poroszokkal a francia háború után Németo-vá egyesülni?
I.C.ram
Kína eléggé késõn. A játék vége felé 😞 De úgy is lehet civilizálódni, hogy elérsz bizonyos ID powert meg hadsereget, meg prestiget, és akkor autómatán civilized lesz.
Na az új játékomban Kínával vagyok 1836-tól kezdve, civilizálatlan ország és nagyon gááz! Mikor megnéztem hogy milyen techeket tud, leesett az állam hogy semmit se, aztán beugrott hogy civilizálatlan barbár népség, ezek még kardozgatnak egymással, nem is csoda ha egy 320 ezer fõs hadseregük van😊 Na szóval a fejlesztés iszonyú lassú, 0.03 ponttal nõ a research points havonta, pedig maxon van az education, és jön a lé végülis, úgyhogy Oroszországtól kértem egy technológiát, cserébe odaadtam az egyik tartományt meg némi készpénzt, viszont így -10-be került a research point!

A kérdésem az lenne, hogy a játékban és a valóságban Kína mikor kezd el civilizálódni? Ill. mit javasoltok, milyen intézkedéseket tegyek, hogy vmit is tudni kezdjek ezzel az országgal?
új kisképeket/ikonokat nem csináltak a Vick-hez, mint anno volt belinkelve egy oldal a HoI II-höz??

Már több mint 10 éve gyarmatom Afrika nyugati partja, és még mindig nem települt oda a saját kultúrám. Lehet ezt vhogyan befolyásolni?
kösz

Muki100
f12 vagy f11

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

a konzolt melyik billel lehet behozni?

Muki100
Nem kell elfoglalnod, fejbõl nem tudom de asszem ilyesmi kritériumok vannak: egyik ország sem állhat háborúban, mindhárom létezik és Dánia és Svédország is független. Norvégok asszem alapból bábállam. És lehet hogy függ az eventektõl a Schleswig-Holstein háborúnál. De ezeket nem biztos hogy így vannak csak ilyesmire emlékszek. Event fájlban benne van.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Köszi szépen!

Amúgy a Svédekkel vagyok, kitört a Krími háború, amibe énis bekapcsolódtam, szépen foglaltam el az északi területeket (Finnország, Cola-félsziget stb.) majd neville cheat beírásával megadtam magamnak Finnország területét😊 Amikor anno a poroszokkal voltam, láttam hogy vmikor csakúgy megalakult Skandinávia, ami asszem a 3 vagy a 4 Skandináv országból állt. Ezt nem tudod hogyan érhetem el esetleg? Még elkell foglalnom Dániát is?
I.C.ram
Statehood annyit tesz, hogy az anyaország része lesz a terület. Van egy gomb alúl, mikor magát térséget nézed, és nem a megyéit. Tehát ahol a gyárakat is lehet építeni. Szóval ott van lent egy hosszúkás Grant Statehood gomb. Ha az aktív, akkor azt jelenti, hogy már vannak ott kultúrádbéliek, ha inaktív, akkor még nincsenek, de ezt ki is írja, ha fölé viszed az egered. Na szóval azt a gombot nyomd meg, és máris építheted a dolgokat.
Ill. hol tudom majd ezt a statehoodot megépíteni?
I.C.ram
Hát ez változó. Függ attól, hogy milyen messze van a terület az anyaországtól, mekkora a munkanélküliség az anyaországban stb.
És az mennyi idõ amíg odatelepülnek?
I.C.ram
Elõbb Statehood-ot kell neki adni, ami csak akkorlehetséges, ha már élnek ott a saját kultúrádbeli emberek.
A Victoriában egy már kolonizált területen (tehát már az országom színe van rajta) miért nem tudok gyárat építeni?
Hát ez a Revolutions elég szopi, hogy csak letölthetõ verziója van.
Annyit beszéltetek a Vicirõl, hogy elkezdtem én is nyomni, de most hogy már majdnem jó vagyok feltenném a Revolutionst.
Csakhogy nincs csak letölthetõ formátumban, nekem az meg nem megy.
Szóval a pénzt nem sajnálnám rá, csak nem tudom letölteni (tudjátok, céges internet)...
Hát én Japóval vagy USA-val a 14-15 CV-t szoktam megcélozni.
Egyszerüen azért, mert ha az ellenfélnek ennél kevesebb CV-je van együtt, te fogsz nyerni.
Persze mellé még megy 15-16 Screening hajó is ( CL és/vagy DD)

Ez a fõ csapásmérõ flottám.
Ez pikk-pakk lesöpri a max. 12-13 CV-s flottákat.
Persze, de a TP-knek is 3000 km a távja, szóval level4-es hajók pont tudják kisérni. A TP sem tud 3000 km-nél messzebb menni
Max. rebase és sea transport esetén, mert ott nem számít a hatótávjuk, lehet 6000 km-re is a cél.

Igazából én azért nem foglalkozok a távval, mert csak level4-es hajókat gyártok (1938-as CV, CL, DD, SS), ahol ugyanannyi a táv 3000-3500 km, ami bõven elég.
3000 km-enként úgyis vagy van bázisom, vagy foglalok kikötöt, vagy foglalok 1 területet és építek rá 5 IC-ért 1 kikötöt, és akkor már rebaselhetek is.
Ennél nagyobb távú hajó úgy sem lesz max. 41-ben (és akkor is csak 4000 km lesz a táv), de addigra már meg szoktam építeni a flottámat.

Általában lépésrõl lépésre szoktam támadni, így folymatosan tolom elõre a flottámat, így 2000 km-nél nagyobb távra nem is nagyon van szükségem.
Sippie
Jó, ha meg 15 cv-t raksz egy flottába, akkor mellé már úgysem raksz 40 hajót 😛
Sippie
hát pl észak amerikába is, azért grönlandról vagy honnan jó pár ezer kilóméter, és a transpoortokat fedezni kell rendes flottával. Meg japánnal sem árt, ha minél messzebb tudod küldeni, hogy amerikai konvojokat támadj, vagy fordítva. Vagy ha csak simán hajóvadászaton vagy.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre!
Hogy lehet berakni a csapatokat a hajóba vagy a repülõre, mert szeretnék átkelni a La Manche csatornán, hogy meghódítsam Angliát, de nem tudom a csapatokat átvinni!
Hogy kell?
Elõre is köszönöm
Amúgy szerintem nincs akkora szerepe a távnak.
Persze jó ha minél nagyobb, de pl. ha nagyon messzire akarod küldeni, és pont a táv miatt nem tudod, az azt jelenti, hogy azon a környéken nincs bázisod.
Ellenkezö esetben rebaselnéd oda, és onnan mehetne tovább.

De ha nincs 2000-3000 kmre bázisod, akkor elég nagy kockázat oda küldeni, mert az ellenséges tacktikai és naval bomberek szétszednek, mivel nincs vadászfedezetet...