Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mivel 40 mega elvielg nem 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

a revolutions kiegészítõ olyan mint DD? Tehát a kiegészítõ cd tartalmazza az alap Victoriat is?
I.C.ram
van egy olyan kultúrális fejlesztés, amivel olyan eventek jönnek, amik leviszik. Nem tudom már mi a neve.
gondolom párt függõ...amúgy fingom sincs
hogy a ***omba lehet levinni a pluarityt?? mert állandóan lázonganak miatta
hm...zsír ez a paccs...mindenkinek kötelezõ sztem...nem bugos sok minden ki van benne javítva és jó sok kis event van Magyarországhoz ami tényleg megfelel a realitásoknak és Magyarországot segít a tényleges 39-es és késõbbi állapotának létrehozásában
http://pogessor.freeweb.hu/
ajánlom mindenki figyelmében(jó kis paccs a dd-hez)
az elsõ vh nme egy konkrét event...ha 2 nagyobb szövetségi rendszer össze csap akkor általában az great war és nem sima háború
nekem meg kiirja igy néha involved in great war és piros háttér az öklön de hát az tök más háborúknál is elõjön
nem 15...hanem 19...egyébként meg azért lenne jó(ha mûködne😄) mert az 1 vh után kurva sok esemény nem úgy történik mint ahogy kéne...pl nálam nem lett cccp nem szakadt le a monarchiáról csehország se magyarország a vh végén+ 2 év után újra vissza foglaltam mindent😄
Muki100
hát 1915-35re épp már nincs szükség mert itt a revolutions.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=219984
Nézzétek meg....jó modok a victoriához(1919-35-ig scenario stb)
I.C.ram
Erre az egyre még én sem jöttem rá, de szerintem, úgy hogy próbálsz minden igényt kielégíteni. Tehát az alapvetõ árúk 100%ig megvannak a lakosoknál. aztán a kiegeszítõ árúk és a luxuscikkek is minél magasabban, és akkor gondolom elõbb utóbb nõni fog. De még soha nem próbáltam ezt ki.
IC ram hogyan tudom növelni a life rate-et? 1893-ban járok, és az angoloknak már 45% az egyes megyéikben. MO-val vagyok, demokrácia van, multi party, szociális reformok good-on, tax 50%-on tarifa maxon. Egyébként volt olyan idõ úgy 1-2 évig, amikor bevándoroltak az országomba oroszok, fehéroroszok, olaszok, írek sõt, görögök is! Nem volt semmi. Szóval hogyan tudom javítani az életszínvonalt?
I.C.ram
Pluralism, mikor mindeni maga választja meg a vallását. Ekkor csak a fõvallás clergymanjei húzzák a szájukat, az összes többi örül neki. viszont ez csak sok vallású országnál jó. Ahol egy vallás van pl japán asszem. Ott jó a moralism is.
És nem is gondoltam h meglepõ lenne csak a probléma ott van hiába vagyok ebben elsõ ha az ellenséget nemtudom legyõzni pl angol-orosz támogatás jujj de gáz lenne
sorkötelezettség?? én errõl nem is hallottam hol mutatja ezt?

Pluarism az mi pontosan?

A kisebbségi politikánál én ugy vettem észre nem változik a népesség összetétele jelentõsen pl nekem residence volt és mindig maradt az asszem 5 százalékos lengyel kisebbség
egyébként nem olyan meglepõ h a németek az elsõk....A történelemben az ipar fejlõdésük meghaladta az angolokét sokszor(mondjuk az usáé nagyobb volt😊)...1 kis szerencsével talán Angliát is felül tudja szárnyalni iparban😊)Egyébként ha jól tudom ha prof armid van akkor kevesebbe kerül a felállított hadsereg mint a sorozott katonaságnál felállítotté(de ebbe nem vagyok biztos😊).....tehát ha prof hadsereged van akkor magadnak kell jó sokat gyártani😊 és sorozni nem is tudsz....gondolom az oroszoknak ilyen volt nálad meg sorkötelesség van bevezetve😊...
I.C.ram
State Capitalismnál, a kapitalisták gyakorlatilag megvannak fingatva. Csak az állam építhet vasutat, gyárakat, viszont a parasztok, munkások itt érzik magukat a legjobban.
I.C.ram
Szerintem:

Interventionist
Protectionism
Pluralism
Full citizenship
Pro Millitary
mert pl a state capitalist azt igy értem mit jelent de nem tudom mivel jár és mikor érdemes bevezetni
meg lenne 1 kérdésem szerintetek melyik párt tehát meik irányzatok a legmegfelelõbbek? Meg tök jó h itt a Lim citizenship meg ieneket mostmár valóssát tettek az által h nem lehet õket átconvertálni vagy abban a provinciában gyárat épiteni
a másik igen érdekes dolog h a Franciák 2 azaz 2 darab provinciában rendelkeznek vonattal ottis csak 1es szintû
Hát most jáccok épp a németekkel 1907 körül járok és én vagyok a világon a legelsõ industryban kb 7000(nagyon durván épitettek nekem a kapitalisták pl vasutat)és kb 3. vagyok a katonai hatalmak sorában de hihetetlen módon anglia és oroszország annyira megelõz már sztem nem tudom õket beérni nagyon durván fegyverkeznek pl londonban állomásozik 1000000katona oroszoknál meg minden határterületen legalább pár százezer ember félelmetes.Velük természetesen nem kezdtem ki megpróbálkoztam a nápolyiaknál ugyanis ez a sztem gagyi ország 700as industryt elért ami sztem nem semmi piemontiak is valami 500at.Ami nagy meglepetés az az h Az osztrák magyar monarchia gazdaságilag viszonylag fejlett de nem rug labdába a katonaságban.
Meg észrevettem egy érdekes dolgot ebben az idõkben lassan már lehet választani az NSDPt fasiszta pártot😄
De épp ésszel nem tudom felfogni hogy lehetséges az h én vagyok a legnagyobb ipari hatalom nem kis elõnyel ugyanakkor nem tudok hatalmas összegeket forditani a katonaságra iszonyú pénzeket emészt fel igy is van vagy 1-2 millió katonám tartalékosokkal együtt de nem értem oroszok kisebb iparral kb 2X ekkora sereggel rendelkeznek
Muki100
nálam pedig eddig még mindig volt, de van matematikai esélye hogy ennyire balszerencséd van.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Kezdtem megint egy újat oroszokkal. 1849 van.. ohne szabadságharc... pedig segítettem volna a magyaroknak... 😞 kb 5x volt már reinstall, meg patchelés, de eddig soha nem volt szabharc 😞
I.C.ram
Angliában meg egy rakás gyárat, csak az a baj, hogy rohadtul nem azokat a gyárakat építik, amik kénének. Pl Acélgyárat nálam összesen 2t építettek 😞
I.C.ram
Pl 1861-es Angol kampányban már az elejétõl kezdve fejlesztenek, sõt már a gyarmatokon is építenek vasutat.
I.C.ram
Ja mert csak akkor kezdenek el alakítani, ha már sok a kapitalista az országodban, és sok tõkét halmoztak fel.
meg próbáltam a realitikumoknak megfelelõen.
egyébként átírtam Magyarország gazdasági topográfiáját 1 picit +etnikai összetételét mind a 4 kampányra ha kell vkinek írjon oszt átküldöm így megspórolhat fél óra bogarázgatást😊
hát...akkor rosszul gondolod😊...matternich pártja az intervencionista
Sippie
ahogy olvastam IC Ram üzenetét, csak Laissez Faire-nél illetve Interventionistnál van... gondolom a nálad hatalmon lévõ párt politikája nem a kettõ valamelyike.
jeah....ahogy nézem csak akkor következik be ha elmúlt 48 és 1 lázadó cspat beveszi bp-t mert amint bevette rögtön kiadta az eventet
egyébként a 48-as forradalom is baszik kitörni miközbe pest 15% revolon van
...
egyébként tényleg jó h érvényesül ilyen módon ez az elv csak az a baj h a gép gyakorlatilag semmit nem csinál😄....pl ausztriával 1836-tól 1850ig semmit nem alapítottak és vasutat se építettek 1 dekát se😄
I.C.ram
Jaja. Angliával pl már a kampány eleje óta folyamatosan építik a kapitalisták a gyárakat, vasutat.
Ilyen van a kiegészítõben?
I.C.ram
Nekem azt tetszik nagyon, hogy Interventionist meg Laissez Faire gazdaságpolitikában a kapitalisták autómatán építik a gyárakat, vasútat. Végre nem csak az állam építget ilyeneket.
hát igen pedig a sima victoriában nem volt ilyen ott szinte mindig volt szabadságharc de sztem ami nagyon jó az a kikötõ léte egyátalán aztán h a POPokat szét lehet osztani meg a kicsikét kibõvített játékmenet
I.C.ram
De nekem 1x sem volt ilyen 😞 Se forradalom se 1. vh, se semmi. Bezzeg USAval az eventek mindig menetrend szerint jönnek 😛
fennakadtam<#vigyor3>
hallod ezen énis felakadtam amikor elsõnek nekiugrottam a játéknak akkor osztrákokat választottam és volt szabadságharc, de utána akárhányszor kezdtem ujra már nem volt pl most nagy vágyam h összehozzam az összes germán népet a pupular unificationban de nincs szabadságharc akkor ez nem jöhet össze.
tudom jól h pártok..nem is azt mondom h nem azok...hanem azt hogy olyan pártok amelyek az állam ideológiai berendezkedését szimulálják gyõzelmük eseten pl: imperialista állam marxista stb és nem pedig helyi problémákra specializálódott politikai csoportosulások
I.C.ram
Azok már pedig pártok, nem ideológiák. Hatalmas különbség van pl az egyes országok liberal party-ja közt. Szóval ezek ugyanúgy pártnevek, mint a Kisgazdapárt.

de a lényegen nem változtat. A gyarmatosításnak köze nincs a pártokhoz. Egy ideológiai eszmét kell "kifejleszteni".

Ha eleve nincs a listában, akkor még nem fejlesztetted ki a telefongyárat...
1 éve már megvannak és azért nem tesz túl jót a gazdaságnak:/
hja és a mobilizált 1ségeket miért nem tudom demobilizálni?
jaja....nem nagyon akarnak vh-zni..vagy mondjuk 1890 körül hadat üzen egymásnak törökország meg anglia és teszem azt csatlakozik itália akkor már kiírja h great war😄...nevetséges...nem tudom miért nem lhetett volna az ai-t úgy alakítani h a történelmi eseményeket segítse elõre(pl Németország mi a f***-nak követelte 1 1880-ban kirobbant háborúban fél francia országot?...pont akkor amikor a liberális szellemmel átitatott nemzet államok létrehozására törekedtek és a gyarmatosításra....
1. nem vagyok diszlexiás
2. Tudom hogy kell írni csak annyira nem izgatott a nyelvtan mint például most sem
3. Ezek irányzatok is meg pártok is mind2 1ütt és tiszta irányzatokat(ha úgy tetszik ideológiákat hordoznak magukban) ezért nincsenek benne "feles" "köztes" pártok mint pl Magyarországon a kisgazda párt ami nem ideológiát és eszme rendszert jelentett hanem csak a kisparasztok jogait védte
4. Nem a Materiallal van a baj (de ez azt hittem érthetõ ezek szerint nem) hanem azal h nem lehet építeni..nyista, nem jelzi ki...amúgy meg electric gears-t se tudok csinálni...le maradtam az 1860-as 70-es évekbeli gyáraknál....
I.C.ram
Soha nem voltam még poroszokkal, de vicc ez a victoria. Lenyomtam már pár játékot, de eddig soha nem volt még 48as szabadságharc, sõt még az elsõ vh sem tört ki.... tiszta bugos szar.