Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Két lehetõség van: vagy a kívánt idegen terület felett jobb gomb az egérrel és az alsó menü vagy az a képernyõ, ahol tudod választani a termelést, fejlesztést és térkép módot, na ott van a térkép fül mellett jobbra az "Intelligence" fül.

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Nem találom.Egy kicsit részletesebben le tudnád írni?
Elõre is köszönöm a segítséget!

Vannak fülek az alapképernyõn, balról a másodikban vannak a kémkedõs dolgok.

AoD az nem tudom,hogy micsoda,de én sima Hearts of Iron 2-vel játszom,valamilyen patch-et már tettem fel,de nem emlékszem,hogy melyiket.Ja meg a magyarítást tettem még fel,bár az nem hiszem,hogy számít...😄

Nem, az hadsereget dob át, azt meg nem kéne😄

Nem tudom mivel játszol. Ha AoD-vel akkor van egy olyan menüpont hogy Intelligence. Azon belül már könnyû. Ha nem azzal akkor írd le mivel és kiderítjük😄
Köszönöm a segítséget!
Amúgy kémeket hogyan lehet küldeni egy adott országba?
Gondolom az "expedíciós csapatok küldése" az nem az😊

Vagy de??😄

Ez megint csak sokrétû dolog, még ha a kérdés egyszerû is😊

Nem tudom milyen verzióval, vagy melyik HoI-val játszol, de valószínû lehet kémkedni. Minél több a kém egy adott országban, annál pontosabb infojaid vannak róla, én pl. látom hogy a szovjeteknek van 440 gyaloghadosztálya meg 27 páncélos, stb. Vagy ha háborút kezdesz akkor is láthatod😊 Bár ezt kissé ironikus hangnemben írom😊
Van illegális megoldás is, de azt nem írom ide, bárhol megtalálod a megfelelõ keresést lefolytatva, nem ide való azt hiszem.

A másik kérdést nézve: egy adott tartományt annyira részletesen látsz, ahogyan rákattintasz és passz. De ez elég szokott lenni. Jelöli a létesítményeket ( reptér, kikötõ, földi, parti erõdök, légvédelmi ágyúk, radar, atomerõmû, olajfinomító, rakétatesztelõ, stb. ), az ottani egységeket ( légi, szárazföldi, vízi ) és azt is hogy milyen a domborzat ( képi háttér ). Javaslom a különbözõ térképnézetek váltogatását néha, persze csak áttekintésnyi idõkre. Idõjárási, domborzati, diplomáciai, partizán amik a legfontosabbak, persze a politikai az alap.
De mondok példát: hegyvidéken, 10-es szárazföldi bunkerrendszer mellé 3 hegyivadász hadosztály ( persze jó ha nem elmaradott és van tüzérségi brigádja ) simán kivéd szerintem 10-et is. Ha van mellé egy jó erõs hóvihar akkor meg fõleg. Addig legalábbis húzza, ameddig nem jön erõsítés. Érdemes nem csak a frontokon, hanem a hátországban vagy kicsit hátrább tartani egységeket, kisegítésre, esetleg partizánelhárításra.
Köszönöm a segítséget!Még az volna a kérdésem,hogy egy ellenséges országnak hogyan tudom megnézni,hogy egy adott tartományban mennyi és milyen egységei állomásoznak?
Vagy azt nem lehet?

Meg még az,hogy egy adott tartományt nem lehet részletesebben megtekintetni,hogy jobban ki tudjam építeni a védelmi vonalakat,stb.?

A választ elõre is köszönöm!

weine és tttttom tanácsain felül tennék még hozzá😊

Érdemes akkor támadni, ha vagy szervezeti, vagy fejlesztésbeli vagy létszámbeli elõnyöd van. Vagy ezek együtt. Ajánlatos minimum kettõ. Én fõleg a németeket ismerem, velük szoktam kezdeni, elég könnyû, de nekem ez ilyen zakkantság, szeretem a kényelmet😊 Ott a villámháborús taktika és a hatékonyabb gyors egységek mellett ajánlott az egy vagy több fõ ponton keresztül való áttörés. Pl. szovjet front ellen érdemes a legnagyobb és leggyorsabb erõket délre csoportosítani, hogy a nagy síkságokon ( domborzati térkép, nagyon hasznos ) száguldhassanak keletre, Vladivosztokig. Érdemes ezen kívül néhány hegyivadász egységet a Kaukázusba küldeni, gyorsabban mennek majd a dolgok úgy. A front északi szakaszán is lehet némi gyors mozgásra képes erõ, de annyi elég amivel el tudsz jutni Arhangelszkbe és Moszkvába, mert utána már mindegy mivel mész, úgy lassú lesz a dolog. Mikor eléred a Kaszpi-tenger keleti partját akkor érdemes kis lépésekben, de folyton az ellenséget támadva haladni...nem tudom ki hogy van vele, de nekem alig marad benzinem az egységekhez...:S Szóval a fentiekbõl kitûnik: fontos a domborzat is: hegyekben alig haladnak a harckocsik, oda muszáj lennie némi hegyivadász erõsítésnek. Fontos az idõjárás: tél közepén ne nagyon kezdj háborút se földön se vízen ( hóviharok, fagyás, tengeri orkánok, stb. ), mert semmi sem fog haladni, és sanszos hogy a légierõ sem lesz képes aktív tevékenységet kifejteni, ami pedig brutálisan lerombolhatja az egységeket.
Röviden: idõjárás, domborzat, szervezettség, némi fölény, legalább egy területen, erõteljes légi fölény, ha nincs szárazföldi összeköttetés, tengeri utánpótlás biztosítása, tisztek képességei, egységek brigádjai és típusa. Ugyanez érvényes védekezésre is, annyi különbséggel, hogy módosítasz néhány tételt és nem mozdulsz.
Azért a szervezettségre is figyelj. 😊

Én nem vagyok vérprofi még a játékban, de azt mindenképpen érdemes figyelembe venned, hogy védekezésnél, nem baj, ha van olyan egységes, aki éppen támogat(védekezés támogatása) Az sem baj, ha be vannak ásva, és az sem baj, ha vannak védelmi fejlesztéseid.
Támadásnál a támogatás ugyanilyen fontos(szomszédos területrõl, vagy a levegõbõl)
Nem mindegy az sem, milyen a parancsnok: szakterülete és a képzettsége(hány egységet tud vezetni) is fontos. Nekem a támadásoknál az elején probléma volt, hogy elkezdtem a z ellen puhítását, szépen be is állítottam az idõpontokat, de a behatoló egység 2-3 nap múlva érkezett meg, az addigra már "üressé támogatott" tartományba. Figyelj az idõbeli összhangra is.
Tõlem ennyi, de szívesen olvasnék én is kisebb finomságokat😊

Sziasztok!
Én köbö 2 hete játszom a játékkal.Csak egy egyszerû kérdésem lenne.Pontosabban kettõ:
-Mire kell figyelnem támadás elõtt és támadásnál?Milyen taktikák a legjobban beváltabbak
-Mire kell figyelnem védekezésnél,miket kell a támadás visszaverése elõtt megszerveznem?

A választ elõre is köszönöm!

valaki tudna linkelni egy e3 mapot + kene egy olyan event-es file amelyikbe a molotov-ribbentrop paktumnal az oroszok megkapjak a teruleteket elore is koszi
Lenne egy kérdésem: mitõl lehet az, hogy ha egy ország megtámadásakor 0.0 emelkedést jelez dissent-re, akkor utána meg felmegy 25%-ra, csak úgy? Svájc esete. A függetlenségét csak az USA garantálta. Nem tudom, ez számít-e. Éppen készülök az északi népek ellen, nem túl jó hogy hirtelen minden erõmet a rend fenntartására kell koncentrálnom:S
Minden légi egységet. Utána ha vmelyik nem kell akkor lenyomva tartod a shiftet és rákatt arra aki nem kell. Így az ki lesz dobva a elöltek közül.
De a shift-lenyomásos módszerrel csak úgy lehet,hogy az összes csapatot kijelölöm az adott tartományban,nem??

Hát nem teljesen értem a problémát, de két lehetõség lehet csak😊

Az egyik: mikor kijelölöd akkor a szárazföldi erõket mutatja. Ekkor egy légi egységet kell felülre rakni ( addig váltogatod õket kattintva amíg az nem lesz felül ) és akkor egy shift + egér húzómozdulatal ki tudod jelölni az összes repülõegységet az adott helyen.

A másik: hiába van egy helyen, hiába jelölöd õket ki, nem tudod összepasszintani. Itt az lehet a baj, hogy limitálva van, hogy hány légi egység lehet egy magasabbegység alá rendelve. Ez az AoD-ben 4. Át lehet írni, ha ezt a hozzászólást elolvassátok:

Én is innen tudom, szal mûködik😄

Remélem segített valamit😊
Én is igy vagyok ezzel, de a légireõvel😊
Hegyivadászoknûál egyszerû: a tartományra klikklesz, ahol vannak és jobb gomb, majd alul az egyesít menüpont.

Sziasztok!
Nekem az volna a problémám,hogy nem tudom,hogyan kell például két hegyivadász alakulatot hogyan tudok társítani?Tehát külön vannak,de nekem egybe kellenének😄

vagyis leirnad
persze a doktrinak ki vannak azzal van a gond h nem tudtam h kell tarsitanin es azt se tom h h kell me pl a hoi 3 ba nem kellett elmondanad letszi
az atomot társítottad a bombázóhoz(u.úgy kell mintha pl gyalogsághoz raknál tüzérséget)

doktrínák ki vannak fejlesztve??

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

azt szeretnem megkerdezni hogy van atombombam 4 es szintu strategiai bombazom megse tudom hogy kell ledobni azt a h**e bombat mert mikor jobbklikk a celpontra van a szokasosak (strategic bombing stb.) de olyan h nuke nincs pls segitsetek
Paddy mikor felig bedaralod a franciakot az olaszokat be lehet leptetni de hamarab nem me az esely 0 %
köszönöm😄 az miért van, hogy az olaszoknál vagy más népnél 200+ a jópofi mérõm mégsem akarnak velem a németekkel szövetségbe lépni, sõt ellenségesek. az ellenségesség,hogy csökkenthetõ és hogy lehet elnyerni 200+ jópofi szintel a szövetséget?

For the greater good

Köszönöm. Megtaláltam😊
Keresek neked egy oldalt.

http://pogessor.pcdome.hu/hoi26.html

Itt láthatod hogy van egy csomag vmi 1.4-es patchel. Lényeg, hogy az 1.4-es patch alapvetõen hibás, van némely fájl amit kézzel kell törölni mielõtt felrakod az 1.4-est. Azt nem tudom köze van-e a problémádhoz, nekem ilyen bakim nincs. Én a fenti oldalról szedtem le a dolgot, nekem jól mûködik. De nálam sokkal okosabbak és jobban tájékozottak is vannak itt, hátha van ötletük.
Kösz szépen az infót. próbálkozok. Még elég rosszul megy, sok mindenre nem jöttem még rá, de majd idõvel😊 Minden Jót!
Felnyomtam az AOD-re az 1.4es patchet, aminek "hála" ha egy ország kereskedni akar velem akkor az automatikusan elfogadásra kerül. Nem tudok beleszólni a dolgok ilyen irányú alakulásába. Ez most a patch hibája lenne?

For the greater good

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

De nekem is lenne egy kérdésem, azokhoz akik értenek egy kicsit a játék szerkezeti átalakításához: az AoD-ban mit és hol kell átírni, hogy a légierõim ne csak négy gépet tudjanak egy egységbe tömöríteni? igazán idegesítõ már az ilyesmi, mert lassan több légiflottám lesz mint gyalogságom, és mindet egyesével kell utasítsam egy egy feladatra ha háború van.
Na ez megint egyszerû, hálistennek tudok rá válaszolni😛

Ha belemész az Intelligence fülbe, onnan kezdve minden ország után lesz egy szám, egy minusz jel, egy másik szám és egy plusz jel....a sorrend nem biztos h így van, de ezek vannak. Na már most a pluszra kattitgatva adod ki az utasítást, hogy milyen intenzitással próbáljanak bejutni a kémek egy adott országba ( 0-10 között lehet ingázni ). A minusszal értszer csökkenteni lehet amit a plusszal növelsz. Az elsõ szám, vagy legalábbis az amelyik nem az intenzitást mutatja, azt jelzi, hogy mennyi kémed van x országban, ha zöld akkor a kémeid úgymond alszanak, azaz semmit se csinálnak csak gyûlnek és gyûlnek. Persze adatokat így is gyûjtenek, de mást nem csinálnak. Ha piros akkor kiválasztottál valamilyen funkciót amit csinálniuk kell ( pl. miniszterek leölése, flotta kikémlelése, tervrajzok ellopása, ilyesmik. ). Ez veszélyes is lehet, mert általában a kémeid így felfedezõdnek ha nem sikeres az akció, azaz fogynak. Ha szeretnél igazán sikeres hálózatot akkor ne szórd szét a kémjeid, hanem max 5 országra koncentrálj, és ha már több mint 20 kémed van akkor kapsz igazán pontos képet arról, mije is van az ellenségnek. Néha érdemes a kémelhárítás funkciót használni, mert így az adott ország kémeit leölheted, és ez jó, mert csúnyán tudják szabotálni mind a gyártást, mind a fejlesztést. Egy példa: nekem a Gneisenau valamikor 1937 elejére volt kiírva a játék elején, hogy kész lesz. 1940-ben sikerült csak szolgáltba állítanom, mert a kémek és az állandó továbbfejlesztések miatt ennyire kitolódott a határidõ😊
Ami funkciókat a kémek feladatainál én személy szerint javaslok az a kémelhárítás ( látod mennyi ellenséges kém van nálad, szal érdemes egy negyedévben egy pár hétig bent hagyni ha van ellenséges kém. ), a miniszterek legyilkolása ( hehe, megöltem az angol királyt, Sztálint és Rooseveltet is😄 ), ha vannak távoli gyarmataid akkor a flottakémlelés, a tervrajz ellopása, és demokratikus országok ellen a rágalomkampány. A többi nem feltétlenül ér annyit, hogy használd, esetleg ha nagyon nincs feladatuk a kémeknek lehet a gyártást késleltetni, vagy a kutatást hátráltatni. De ezek nem mindig jönnek be, ráadásul elég veszélyesek is. Persze majd kitapasztalod, h te melyiket tartod hasznosnak, ezek az én ötleteim😛
Ismét köszi a választ már csak egy kérdésem maradt az AOD-vel kapcsolatban😊Az Intelligence fülnél nem találom a Send spy opciót így kémet sem tudok küldeni.😛
Hová rejtették el ezt a funkciót?
Elõre is köszi a választ!

For the greater good

Hát a normálban is lehet ezt váltogatni. A játékon belül jobb gomb a dátumra, és a sebességek alatt van h Use Counters és Use Nemtommicsodák. Na az egyik a négyzet, másik a katona/tank/stb.
Katt rá és meg is van.
Köszönöm a választ! Még annyi kérdésem lenne, hogy az AOD-ben hol tudom az egységek négyzetes ikonjait átállítani normálra?

For the greater good

Szia.

Az elsõre nem tudok mit mondani, ilyen van, el kell fogadni. Persze ha más tud rá megoldást engem is érdekel, mert legutóbb nem kaptam meg a Szudétavidéket és az Anschluss '39 végén volt-.- Franco pedig minden olyan alkalommal elveszíti a polgárháborút amikor nem a németekkel vagy olaszokkal kezdek...

A másodikra: az csak a képeken van, természetesen átállítható tankra, katonákra, szal a szokásosra. Szedd le, ezt tudom javasolni, sõt ha leszeded mellé a progressort, az se árt😊 Sokkal jobb mint a HoI 2 bármelyik korábbi formája, ráadásul nem kiegészítõ ami rátelepül az alapjátékra, hanem egy másik game a HoI 2 alapjain. Zseniális, én azzal tolom. Sokkal több fejlesztõd lesz, olyanok amikrõl én az alap HoI 2ben álmodni se mertem😊 pl. Lürssen, Gerd von Runstedt, stb😊
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy néha miért "hülyül" meg a történelem a játékban?
Elõfordul olyan, hogy a magyarokkal vagyok és nincs Anschluss se Müncheni egyezmény a németeknél. De elsõ és második bécsi döntés sem. A franciákkal igaz, hogy hadban állnak a németek a lengyel hadüzenet után de a valóságban 1940 januárjában nem volt francia támadás...ráadásul Franco elveszítette a polgár háborút. Illetve a ha a a németekkel vagyok és az olaszoknál +200 a "jó pofi" mérõm mégsem akarnak a szövetségeseim lenni. Ez mitõl lehet?
Ha esetleg ezek a játék hibái akkor van e erre esetleg valamiféle mod ami orvosolja mindezt?

Illetve még annyi a kérdésem, hogy érdemes a foglalkozni az Arsenal of Democracyval? abban az egységeket valamiféle négyzeteknek jelölik csak😛. Ez modolható esetleg?

Elõre is köszönöm a válaszokat és jó játékot kívánok mindenkinek!

For the greater good

Kaiserreich modban oroszokkal miért nem tudok fejleszteni Szárazföldi doktrínákat ?
okéXD hülye vagyokXD bocs de egész nap vonatoztam meg gyalogoltam😄 értem már😄 igen az AOD szerintem is a legjobb😊
Az SZVSZ az mi? Tudnál vmit írni róla, vagy h minek a rövidítése?
tedd fel az összes kieget (DD, Arma) és ha már jól megy, akkor nézzél hozzá modokat, sokan itt a progressre esküsznek, nekem a HSR jött be, illetve van egy korrekt thirdparty nagymod, az AOD, szvsz ez utóbbi a legkifinomultabb.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Üdv! Nemrég ismertem meg ezt a játékot, nagyon tetszik nagyon jó, viszont azt meg szeretném kérdezni, hogy ez a Doomsday kiegészítõ ez egész pontosan mit takar? Utánakerestem egy csomót, de sehol nem találtam leírást, addig pedig inkább nem telepítem.
Köszönöm, Minden Jót!
koszi szepen vonfeldner
Ilyet még nem csináltam, de úgy tudom kell hozzá stratégiai bombázó, meg x-szintû reaktor, és még vmi tech is talán, de tényleg nem tudom.
A légi tanoknál ( air doctrines ) van egy olyan h Battlefield XY.....a második szó nem jut eszembe. Azt fejleszd ki és menni fog. azt hiszem elsõ oszlop középsõ tömbjének a 3. vagy 2. sora.
es meg egy hogy lehet atombombat ledobni me azt se engedi
nekem is van egy problemam letoltotem a mod 33-at DE 1935 januarjatol kezdi a jatek az ic borzaszto alacsony az egysegek pedig sok icbe kerulnek valaki meg tudja mondani mi a baj??????????????es meg egy kerdes a technel van egy olyan h owerview ahol mutatja a technikakat h mi hogy van fejlesztve s az airborne assaultnal azt irja h NO h lehetne azt yesre allitani mit kell kifejleszteni v estleg a failokban atirni???
Hali!
A következõ a gondom. Ausztriával játszok, és Bosznia-Hercegovina valahogy bekerült a befolyási övezetembe (sphere of influence). Van rá valami mód, hogy "kigolyózzam" innen a bosnyákokat és hadat tudjak üzenni nekik végre? Pl. ha egy másik országgal tölteném be a mentésemet és azzal valahogy elrendezném a helyzetet valahogy?

Nem, mi neten játszunk egy haverral, de nem kapta vissza. Persze a területi követelés fennmarad, de az kit érdekel😄 Emiatt nem fog hadat üzenni.
Hello. Egy kérdés : miután Németországgal annektáltam Franciaországot Vichy vissza kapja a francia területeket. Vagy legalábbis követeli?
Sziasztok lenne egy kérdésem.

Nem tudja valaki hogy Arsenal of Democracyban miért nem tudom megalapítani Skandináviát?