Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Nem tudom mivel játszol. Ha AoD-vel akkor van egy olyan menüpont hogy Intelligence. Azon belül már könnyû. Ha nem azzal akkor írd le mivel és kiderítjük😄
Amúgy kémeket hogyan lehet küldeni egy adott országba?
Gondolom az "expedíciós csapatok küldése" az nem az😊
Vagy de??😄
Nem tudom milyen verzióval, vagy melyik HoI-val játszol, de valószínû lehet kémkedni. Minél több a kém egy adott országban, annál pontosabb infojaid vannak róla, én pl. látom hogy a szovjeteknek van 440 gyaloghadosztálya meg 27 páncélos, stb. Vagy ha háborút kezdesz akkor is láthatod😊 Bár ezt kissé ironikus hangnemben írom😊
Van illegális megoldás is, de azt nem írom ide, bárhol megtalálod a megfelelõ keresést lefolytatva, nem ide való azt hiszem.
A másik kérdést nézve: egy adott tartományt annyira részletesen látsz, ahogyan rákattintasz és passz. De ez elég szokott lenni. Jelöli a létesítményeket ( reptér, kikötõ, földi, parti erõdök, légvédelmi ágyúk, radar, atomerõmû, olajfinomító, rakétatesztelõ, stb. ), az ottani egységeket ( légi, szárazföldi, vízi ) és azt is hogy milyen a domborzat ( képi háttér ). Javaslom a különbözõ térképnézetek váltogatását néha, persze csak áttekintésnyi idõkre. Idõjárási, domborzati, diplomáciai, partizán amik a legfontosabbak, persze a politikai az alap.
De mondok példát: hegyvidéken, 10-es szárazföldi bunkerrendszer mellé 3 hegyivadász hadosztály ( persze jó ha nem elmaradott és van tüzérségi brigádja ) simán kivéd szerintem 10-et is. Ha van mellé egy jó erõs hóvihar akkor meg fõleg. Addig legalábbis húzza, ameddig nem jön erõsítés. Érdemes nem csak a frontokon, hanem a hátországban vagy kicsit hátrább tartani egységeket, kisegítésre, esetleg partizánelhárításra.
Vagy azt nem lehet?
Meg még az,hogy egy adott tartományt nem lehet részletesebben megtekintetni,hogy jobban ki tudjam építeni a védelmi vonalakat,stb.?
A választ elõre is köszönöm!
Érdemes akkor támadni, ha vagy szervezeti, vagy fejlesztésbeli vagy létszámbeli elõnyöd van. Vagy ezek együtt. Ajánlatos minimum kettõ. Én fõleg a németeket ismerem, velük szoktam kezdeni, elég könnyû, de nekem ez ilyen zakkantság, szeretem a kényelmet😊 Ott a villámháborús taktika és a hatékonyabb gyors egységek mellett ajánlott az egy vagy több fõ ponton keresztül való áttörés. Pl. szovjet front ellen érdemes a legnagyobb és leggyorsabb erõket délre csoportosítani, hogy a nagy síkságokon ( domborzati térkép, nagyon hasznos ) száguldhassanak keletre, Vladivosztokig. Érdemes ezen kívül néhány hegyivadász egységet a Kaukázusba küldeni, gyorsabban mennek majd a dolgok úgy. A front északi szakaszán is lehet némi gyors mozgásra képes erõ, de annyi elég amivel el tudsz jutni Arhangelszkbe és Moszkvába, mert utána már mindegy mivel mész, úgy lassú lesz a dolog. Mikor eléred a Kaszpi-tenger keleti partját akkor érdemes kis lépésekben, de folyton az ellenséget támadva haladni...nem tudom ki hogy van vele, de nekem alig marad benzinem az egységekhez...:S Szóval a fentiekbõl kitûnik: fontos a domborzat is: hegyekben alig haladnak a harckocsik, oda muszáj lennie némi hegyivadász erõsítésnek. Fontos az idõjárás: tél közepén ne nagyon kezdj háborút se földön se vízen ( hóviharok, fagyás, tengeri orkánok, stb. ), mert semmi sem fog haladni, és sanszos hogy a légierõ sem lesz képes aktív tevékenységet kifejteni, ami pedig brutálisan lerombolhatja az egységeket.
Röviden: idõjárás, domborzat, szervezettség, némi fölény, legalább egy területen, erõteljes légi fölény, ha nincs szárazföldi összeköttetés, tengeri utánpótlás biztosítása, tisztek képességei, egységek brigádjai és típusa. Ugyanez érvényes védekezésre is, annyi különbséggel, hogy módosítasz néhány tételt és nem mozdulsz.
Támadásnál a támogatás ugyanilyen fontos(szomszédos területrõl, vagy a levegõbõl)
Nem mindegy az sem, milyen a parancsnok: szakterülete és a képzettsége(hány egységet tud vezetni) is fontos. Nekem a támadásoknál az elején probléma volt, hogy elkezdtem a z ellen puhítását, szépen be is állítottam az idõpontokat, de a behatoló egység 2-3 nap múlva érkezett meg, az addigra már "üressé támogatott" tartományba. Figyelj az idõbeli összhangra is.
Tõlem ennyi, de szívesen olvasnék én is kisebb finomságokat😊
Én köbö 2 hete játszom a játékkal.Csak egy egyszerû kérdésem lenne.Pontosabban kettõ:
-Mire kell figyelnem támadás elõtt és támadásnál?Milyen taktikák a legjobban beváltabbak
-Mire kell figyelnem védekezésnél,miket kell a támadás visszaverése elõtt megszerveznem?
A választ elõre is köszönöm!
Az egyik: mikor kijelölöd akkor a szárazföldi erõket mutatja. Ekkor egy légi egységet kell felülre rakni ( addig váltogatod õket kattintva amíg az nem lesz felül ) és akkor egy shift + egér húzómozdulatal ki tudod jelölni az összes repülõegységet az adott helyen.
A másik: hiába van egy helyen, hiába jelölöd õket ki, nem tudod összepasszintani. Itt az lehet a baj, hogy limitálva van, hogy hány légi egység lehet egy magasabbegység alá rendelve. Ez az AoD-ben 4. Át lehet írni, ha ezt a hozzászólást elolvassátok:
Én is innen tudom, szal mûködik😄
Remélem segített valamit😊
Hegyivadászoknûál egyszerû: a tartományra klikklesz, ahol vannak és jobb gomb, majd alul az egyesít menüpont.
Nekem az volna a problémám,hogy nem tudom,hogyan kell például két hegyivadász alakulatot hogyan tudok társítani?Tehát külön vannak,de nekem egybe kellenének😄
doktrínák ki vannak fejlesztve??
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !
Paddy mikor felig bedaralod a franciakot az olaszokat be lehet leptetni de hamarab nem me az esely 0 %
For the greater good
http://pogessor.pcdome.hu/hoi26.html
Itt láthatod hogy van egy csomag vmi 1.4-es patchel. Lényeg, hogy az 1.4-es patch alapvetõen hibás, van némely fájl amit kézzel kell törölni mielõtt felrakod az 1.4-est. Azt nem tudom köze van-e a problémádhoz, nekem ilyen bakim nincs. Én a fenti oldalról szedtem le a dolgot, nekem jól mûködik. De nálam sokkal okosabbak és jobban tájékozottak is vannak itt, hátha van ötletük.
For the greater good
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ha belemész az Intelligence fülbe, onnan kezdve minden ország után lesz egy szám, egy minusz jel, egy másik szám és egy plusz jel....a sorrend nem biztos h így van, de ezek vannak. Na már most a pluszra kattitgatva adod ki az utasítást, hogy milyen intenzitással próbáljanak bejutni a kémek egy adott országba ( 0-10 között lehet ingázni ). A minusszal értszer csökkenteni lehet amit a plusszal növelsz. Az elsõ szám, vagy legalábbis az amelyik nem az intenzitást mutatja, azt jelzi, hogy mennyi kémed van x országban, ha zöld akkor a kémeid úgymond alszanak, azaz semmit se csinálnak csak gyûlnek és gyûlnek. Persze adatokat így is gyûjtenek, de mást nem csinálnak. Ha piros akkor kiválasztottál valamilyen funkciót amit csinálniuk kell ( pl. miniszterek leölése, flotta kikémlelése, tervrajzok ellopása, ilyesmik. ). Ez veszélyes is lehet, mert általában a kémeid így felfedezõdnek ha nem sikeres az akció, azaz fogynak. Ha szeretnél igazán sikeres hálózatot akkor ne szórd szét a kémjeid, hanem max 5 országra koncentrálj, és ha már több mint 20 kémed van akkor kapsz igazán pontos képet arról, mije is van az ellenségnek. Néha érdemes a kémelhárítás funkciót használni, mert így az adott ország kémeit leölheted, és ez jó, mert csúnyán tudják szabotálni mind a gyártást, mind a fejlesztést. Egy példa: nekem a Gneisenau valamikor 1937 elejére volt kiírva a játék elején, hogy kész lesz. 1940-ben sikerült csak szolgáltba állítanom, mert a kémek és az állandó továbbfejlesztések miatt ennyire kitolódott a határidõ😊
Ami funkciókat a kémek feladatainál én személy szerint javaslok az a kémelhárítás ( látod mennyi ellenséges kém van nálad, szal érdemes egy negyedévben egy pár hétig bent hagyni ha van ellenséges kém. ), a miniszterek legyilkolása ( hehe, megöltem az angol királyt, Sztálint és Rooseveltet is😄 ), ha vannak távoli gyarmataid akkor a flottakémlelés, a tervrajz ellopása, és demokratikus országok ellen a rágalomkampány. A többi nem feltétlenül ér annyit, hogy használd, esetleg ha nagyon nincs feladatuk a kémeknek lehet a gyártást késleltetni, vagy a kutatást hátráltatni. De ezek nem mindig jönnek be, ráadásul elég veszélyesek is. Persze majd kitapasztalod, h te melyiket tartod hasznosnak, ezek az én ötleteim😛
Hová rejtették el ezt a funkciót?
Elõre is köszi a választ!
For the greater good
Katt rá és meg is van.
For the greater good
Az elsõre nem tudok mit mondani, ilyen van, el kell fogadni. Persze ha más tud rá megoldást engem is érdekel, mert legutóbb nem kaptam meg a Szudétavidéket és az Anschluss '39 végén volt-.- Franco pedig minden olyan alkalommal elveszíti a polgárháborút amikor nem a németekkel vagy olaszokkal kezdek...
A másodikra: az csak a képeken van, természetesen átállítható tankra, katonákra, szal a szokásosra. Szedd le, ezt tudom javasolni, sõt ha leszeded mellé a progressort, az se árt😊 Sokkal jobb mint a HoI 2 bármelyik korábbi formája, ráadásul nem kiegészítõ ami rátelepül az alapjátékra, hanem egy másik game a HoI 2 alapjain. Zseniális, én azzal tolom. Sokkal több fejlesztõd lesz, olyanok amikrõl én az alap HoI 2ben álmodni se mertem😊 pl. Lürssen, Gerd von Runstedt, stb😊
A kérdésem az lenne, hogy néha miért "hülyül" meg a történelem a játékban?
Elõfordul olyan, hogy a magyarokkal vagyok és nincs Anschluss se Müncheni egyezmény a németeknél. De elsõ és második bécsi döntés sem. A franciákkal igaz, hogy hadban állnak a németek a lengyel hadüzenet után de a valóságban 1940 januárjában nem volt francia támadás...ráadásul Franco elveszítette a polgár háborút. Illetve a ha a a németekkel vagyok és az olaszoknál +200 a "jó pofi" mérõm mégsem akarnak a szövetségeseim lenni. Ez mitõl lehet?
Ha esetleg ezek a játék hibái akkor van e erre esetleg valamiféle mod ami orvosolja mindezt?
Illetve még annyi a kérdésem, hogy érdemes a foglalkozni az Arsenal of Democracyval? abban az egységeket valamiféle négyzeteknek jelölik csak😛. Ez modolható esetleg?
Elõre is köszönöm a válaszokat és jó játékot kívánok mindenkinek!
For the greater good
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Köszönöm, Minden Jót!
A következõ a gondom. Ausztriával játszok, és Bosznia-Hercegovina valahogy bekerült a befolyási övezetembe (sphere of influence). Van rá valami mód, hogy "kigolyózzam" innen a bosnyákokat és hadat tudjak üzenni nekik végre? Pl. ha egy másik országgal tölteném be a mentésemet és azzal valahogy elrendezném a helyzetet valahogy?
Nem tudja valaki hogy Arsenal of Democracyban miért nem tudom megalapítani Skandináviát?