Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk amikor Mo-val játszottam, az már kalandosabb volt, sikerült annyi ideig lekötni a ruszkikat, hogy északon elõre törtek a Németek, és amikor már elég széles volt a front akkor vettem egy nagy levegõt, összevontam ami van és áttörtem Lvovnál, Kievig elõrenyomultam, onnan visszavertek a határig, de az sokat segített a Németeknek, így a második offenziva már sztálingrádban ért véget, tény hogy a manpower végig 0-n volt és csak 43-tól tudott nõni, volt olyan hadosztály amit teljesen szétvertek a ruszkik, viszont a légteret magyar vadászok védték az egész fronton, a sugárhajtású interceptoroktól rettegtek az orosz repterek, jó pár gépüket még a felszálópályán kinyirtak, mondjuk az IC-t elvitte a reinforcment, nem bírta a magyar ipar, pedig a végén szerintem már a tehenek is golyóscsapágyat adtak tej helyett, na az egy izgalmas menet volt. :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
1941 május 11: a meterológia ideális az offenzívára, oroszország nyugati felén járhatóak az utak, csak a pinski mocsár és környéke dagonya, nem is sejtik Ivánék, hogy ez nem a német ékeket fogja lassítani, hanem a honvédõknek lesz a tömegsírja. Magyar bajtársaink öszhangban fognak cselekedni velünk, ami nagy segítség lesz a területeink védelmében, mert rájuk hárul a teljes keleti határ védelme mind Német, mind Magyar földön.
A gazdaság túlhajtva és nem hadigazdaság, a gyalogság zöme '39-es felszereléssel van ellátva, csak egy hadosztály rendelkezik a fejlett 41-es eszközökkel. Bár a gyártósorról néhány PZIV már legördült, rendszeresítve még nincsenek, így a panzergrupe-ok PzIIf és PzIII harckocsikból áll, vélhetõen nagyok lesznek a veszteségek így az összes felhalmozott alkatrész, üzemanyag, lõszer ki lett utalva a páncélosoknak (offenzív mod, bekapcs). Továbbá a hadosztályok (továbbiakban ho) 90% támogató brigádokkal van felszerelve, szerencsére nagy számban vannak stuh42-esek rendszeresítve így a gyalogság is feltudja venni a harcot az ellenséges tankokkal.
A hadügyminisztérium szerint 111 hadosztály és 41 brigád várja az újabb felszerelést, még sem várhatunk, a hirszerzés szerint komoly mozgolódás támadt oroszország keleti területein, nem hagyhatjuk, hogy megerõsítsék az állásaikat, így is riasztó számban érkeznek T-34esek leváltani az elöregedett BT-ket.
északi hadseregcsoport,
Finn ország:
8ho Ju86 (Hun)
2ho Bf109f
1ho R2000
1ho szállítórepülõ
3ho hegyivadász
6ho gyalogság
1ho lovasság
1ho ejtöernyõs
terv:
miközben az ejtõernyõsök elfoglaljék a Kola félszigetet, a Kaajani területen állomásozó fõerõ kettévája az orosz területet és elõrenyomul Kandalakjára, visszaszorítva az oroszokat Murmanskba, az Archangelsbõl esetlegesen induló csapatokat és ellátmányt 9 raj tengeralatjáró fogja elpusztítani.
Három további hadseregcsoport:
összesen 89 hadosztály + a magyar kontingens
na, eluntam, de igény esetén kifejtem :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Itt tartok most😄
Örökre hálás volnék!😄

A nálam a stratégi kb így fest:
39-re Axis: magyarok, románok, portugália
2 hét lötyögés a lengyeleknél,
40:
3 nap a dánoknál + partaszálás izlandon
AOD-ban már nem tudom egyidõben elfoglani fr-t a jugókat, mert az olaszok behisztiznek, így már csak Norvégia, Fr + benelux (3hét), kis pihi, Anglia (2hét). Közben az unatkozó légierõ segíti az Olaszokat
41: Júgó,(2-3hét) Szu (6 hónap)+ pár hadosztály Bakunál délre le és irány a közel kelet, Afganisztán, India
42 Ausztália és környéke világbéke, vége.
Általában a csaták annyira rövidek, hogy kb 6 egységem ha 1 csillagos tapasztalt lesz.
nehézség norm/agr + becsalok +10% IC és resource az ellenségeknek, de az sem segít nekik
Célom lenne tökéletesíteni az e3-mapot a HOI II-höz.
Aki nem hallott a módról, itt nézzen körül:
E3-map
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Én A biztonság kedvéért benyeltem Luxemburgot, ezért nem üzent hadat nekem senki, de a belgákért, hollandokért vagy a lengyelekért már annál inkább.Ja és a csehekért is😊, a románokról és jugókról nem is szólva. Az tény, hogy nem a történelem szerint játszom, pedig lehet, hogy bölcsebb lenne, amíg nem tudok magasabb szinten játszani.
Én a fejlesztéseket nyomtam erõsen, a flottát egyáltalán nem, a repülõket annál inkább erõltettem, meg persze a gyalogságot a létezõ összes dandárral. Még az olaszoknak is nekimentem, mert a Pótól északra alig állomásoznak és úgy gondoltam az lehet egy klassz természetes határ. De jöttek egybõl az angol bombázók és a franciák is megindultak, pedig nem garantálták az olaszok függetlenségét.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
Lehet nyerni, de ahhoz kell egy kis szerencse is. Fontos, hogy sok gyaloghadosztályod legyen, és elfogóvadászból se árt némi létszámemelés. Még fontosabb: amid van, abból a fejlesztések a legmagasabb szinten legyenek ami a kor szintjének megfelelõ ( értszer '40-ben nem '47-es gyaloghadosztállyal küzdünk ). '39-re erõsítsd meg néhány erõddel ( nem kell max, úgysem lesz rá idõ és anyag ) a nyugati határt, és ne üzenj hadat a szövetségeseken kívül senkinek ( értem ezalatt a belgákat, norvégokat, hollandokat, stb. ). Rakj dandárokat a csapataidhoz, lehetõleg változatosan, mégis egyoldalúan: egy-egy hadtestnek javaslom hogy egyféle dandárja legyen, esetleg a légvédelem amivel lehet bõvíteni. Kösd meg a paktumot Sztálinékkal, majd a csapataid nagy részét sorakoztasd a lengyel határra. A háború elsõ néhány napjában kell irtózatos csapást mérni a lengyelekre. De olyat, hogy meg se állj addig a határig ahol a szovjet határ lesz majd. Mert ha hagysz idõt hogy újraszervezõdjenek akkor véged. Soha nem szabad megállni amíg el nem érsz egy biztonságos zónahatárt ( hegyvidék, folyó, stb. ) vagy ami még jobb: amíg le nem gyõzted az ellenséget. Ez a Blitzkrieg. Én 1941. június 22-tõl kezdve 1942. április nemtudomhanyadikáig harcoltam a SZU ellen, egész télen: a csapataim rettenetes állapotban voltak a végére, egész csapattestek omlottak összes, de Sztálin békét kért. Emberként is ez az elvem: puszta akarat, semmi más nem kell a gyõzelemhez. Nekem bejön😊
Ezután jöhetnek a franciák, áthelyezések és megtalálni a rést, akár új ország megtámadásával, azt már ki tudod találni😊
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Egy frontot meg csak csak tartok, de tobbet mar nem.
Jok a nemetek pedig, erosek, sok eroforrassal, csak ha elindul a daralo, akkor sokmindenki akarja oket bekebelezni. Most olyat orszagot keresek, ami ha nem olyan is eros, de legalabb tudok csak egyetlen frontot nyitni.
egyébként melyik állammal?
Ja a ket ikon: a 2 fekete es 2 zold az az utanpotlas kerese illetve a celtabla a csapat korszerusiteserol szol(upgrade).
Ha ki van X-elve, akkor nem kap utanpotlast vagy nem korszerusodik, ha alapban van, akkor kap.
Én legalábbis nem látom😊
Valamint a Doosday-ben az egységeknél ez a 4 emberkés és céltáblás cucc micsoda?
A választ elõre is köszönöm!
Ellen lehet tenni helyorsegekkel(ezek nehezn mozgathatoak tartomanyok kozott es partizanvadasz szolgalatra kell vezenyelni oket) es a hazai termeles novelesevel.
Ez haboru esetn elegge lecsokken, atadva a helyet a kutatasnak, fejlesztesnek es a csapatok utanpotlasanak.
Még annyi lenne a kérdésem,hogy a lázongás növekedését mi váltja ki,és mivel lehet csökkenteni?
Ha ki van X-elve, akkor nem kap utanpotlast agy nem korszerusodik, ha alapban van, akkor kap.
http://pogessor.pcdome.hu/hoi25.html
http://pogessor.pcdome.hu/hoi26.html
Itt minden le van írva ami kellhet. Én számítástechnikai analfabétának is tekinthetõ ember vagyok, és sikerült megcsinálnom...ha még ezek után sem megy, akkor valami nem kóser azzal amire pakolod.
És tényleg, amit külön törölni kell, azt törölni kell.
Sajna ezen kívül csak a sima HoI 2vel játszottam anno, Armageddonról és Doomsdayrõl a minimális alatti a tudásom:S
Ott van a térkép mellett az Intelligence.Rámegyek,kijönnek az országok,mint a diplomáciánál.Az országok mellett 1-tõl 3-ig vannak számok.Ha az egyik országra rákattintok,akkor oldalt kijön "sleep spies",ha meg nem szövetséges ország,akkor "Send spy" is.Rámegyek a "Send spy"-ra,akkor megjelenik egy nyugtázó ablak.Evvel küldök kémeket?És ezután mit kell csinálnom?Hogyan tudom követni a fejleményeket?
Meg még van egy-két dolog,amirõl nem tudom,hogy micsodák:
Az egységeknél megjelent 3 új funkció:Van egy csillag, van 2zöld meg két fekete emberke,meg egy céltábla.A kérdésem nagyon egyszerû:ezek mire jók?😄😄
A segítséget elõre is köszönöm!
A térkép fül mellett jobbra nekem a technológia van,ha meg rákattintok az idegen területre jobb gombbal,akkor kijön a tartomány megtekintése,meg a diplomáciai valami.Amúgy 1.3-as verzióm van.
De ezt a kémkedést háborúban is lehet használni??