Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Imádom az ilyen hivatalos szövegeket😄 Lenyûgöztél😄 a tudásod mellett a szöveged se semmi😄
Na igen, a kínaiakban jó hogy viszonylag gazdag terület viszonylag nagy népességgel. Meg nem komcsik😄 ( nagyrészt )
USA-t én kihagytam a játékból, valószínüleg a tengeren õ lett volna az úr, de aztán szétaprózódott volna, elvégre az egész világ (kivéve dél amerika + pár semleges) tengely, meg biztos ami biztos kanadában parkolt 50-60 hadosztály, ha meg nagy lett volna a baj és ki akart volna szorítani a kontinesrõl, akkor meg ott vannak a kémek, meg az atom :-)

Mondjuk amikor Mo-val játszottam, az már kalandosabb volt, sikerült annyi ideig lekötni a ruszkikat, hogy északon elõre törtek a Németek, és amikor már elég széles volt a front akkor vettem egy nagy levegõt, összevontam ami van és áttörtem Lvovnál, Kievig elõrenyomultam, onnan visszavertek a határig, de az sokat segített a Németeknek, így a második offenziva már sztálingrádban ért véget, tény hogy a manpower végig 0-n volt és csak 43-tól tudott nõni, volt olyan hadosztály amit teljesen szétvertek a ruszkik, viszont a légteret magyar vadászok védték az egész fronton, a sugárhajtású interceptoroktól rettegtek az orosz repterek, jó pár gépüket még a felszálópályán kinyirtak, mondjuk az IC-t elvitte a reinforcment, nem bírta a magyar ipar, pedig a végén szerintem már a tehenek is golyóscsapágyat adtak tej helyett, na az egy izgalmas menet volt. :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

áááh, csak sokat olvastam és sikerült adaptálnom a játékba, de mivel megtaláltam az ussr prewar mentést így részletezem.

1941 május 11: a meterológia ideális az offenzívára, oroszország nyugati felén járhatóak az utak, csak a pinski mocsár és környéke dagonya, nem is sejtik Ivánék, hogy ez nem a német ékeket fogja lassítani, hanem a honvédõknek lesz a tömegsírja. Magyar bajtársaink öszhangban fognak cselekedni velünk, ami nagy segítség lesz a területeink védelmében, mert rájuk hárul a teljes keleti határ védelme mind Német, mind Magyar földön.

A gazdaság túlhajtva és nem hadigazdaság, a gyalogság zöme '39-es felszereléssel van ellátva, csak egy hadosztály rendelkezik a fejlett 41-es eszközökkel. Bár a gyártósorról néhány PZIV már legördült, rendszeresítve még nincsenek, így a panzergrupe-ok PzIIf és PzIII harckocsikból áll, vélhetõen nagyok lesznek a veszteségek így az összes felhalmozott alkatrész, üzemanyag, lõszer ki lett utalva a páncélosoknak (offenzív mod, bekapcs). Továbbá a hadosztályok (továbbiakban ho) 90% támogató brigádokkal van felszerelve, szerencsére nagy számban vannak stuh42-esek rendszeresítve így a gyalogság is feltudja venni a harcot az ellenséges tankokkal.
A hadügyminisztérium szerint 111 hadosztály és 41 brigád várja az újabb felszerelést, még sem várhatunk, a hirszerzés szerint komoly mozgolódás támadt oroszország keleti területein, nem hagyhatjuk, hogy megerõsítsék az állásaikat, így is riasztó számban érkeznek T-34esek leváltani az elöregedett BT-ket.

északi hadseregcsoport,

Finn ország:

8ho Ju86 (Hun)
2ho Bf109f
1ho R2000
1ho szállítórepülõ

3ho hegyivadász
6ho gyalogság
1ho lovasság
1ho ejtöernyõs

terv:

miközben az ejtõernyõsök elfoglaljék a Kola félszigetet, a Kaajani területen állomásozó fõerõ kettévája az orosz területet és elõrenyomul Kandalakjára, visszaszorítva az oroszokat Murmanskba, az Archangelsbõl esetlegesen induló csapatokat és ellátmányt 9 raj tengeralatjáró fogja elpusztítani.

Három további hadseregcsoport:

összesen 89 hadosztály + a magyar kontingens

na, eluntam, de igény esetén kifejtem :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Én most az Nacionalista Kínával kezdtem egy 1936-1953-ig tartó játékot.Szeretek kínával menni,bár nagyon fejletlenek,és a déli szomszédom megtámadott,pedig teljesen jó spanok voltunk,közben a Kommunista Kína is erõsködik nekünk,de egy idõ után békét kértek,hálistennek azelõtt,míg a déliek megtámadtak.De most japán hadat üzent Mandzsuklóval együtt,és az északi kikötõimnél partra szálltak,ahol semmilyen egységem nem állomásozott.Most ezekre a területekre átcsoportosítottam körülbelül 8 hadosztály,de ennek a fele népfelkelõ.Nagyjából megállítottuk Õket,de Sanghaj északi szomszédját már bevették,pedig Sanghajt meg akarom tartani...

Itt tartok most😄

Érdekes, én mindig frontálisan támadok...itt-ott bevágok a sorok mögé a gyorsabb egységekkel, azután a gyalogság besántítja szépen a frontokat egyenesbe...Egyszer ezt is kipróbálom. Persze én mindig mániákusan törekszem arra, hogy egy észak-déli szövetségi rendszerem legyen, szal senki se zaklasson onnan...nem tudom, biztos a játékstílustól függ😊 de tetszik a katlanod😄
A felsõ amibõl kérsz, és az alsó amit elkérsz. Szal a felsõbõl pakolod az alsóba, így az alsót kapod meg.
Nagyon profi lehetsz, nekem még némi csalással is sokkal több idõ. Most van '48, SZU-t meg se támadtam még, éppen az amcsikkal kínlódok. Az egységeim vért izzadnak a csatákban, UK-t csak akkor tudom legyõzni ha egy óriási elterelõ hadmûvelettel becsalom és bezárom a flottáját a Földközi-tengerre...aztán meg nem tudom azt használni mert a tetves flotta ide-oda cirkál Szuez körül...
Valaki tudna segíteni:11190
Örökre hálás volnék!😄

régebben már belinkeltem megteszem megint, látszik a képen (AOD), hogy az elsõ hónap végére megpecsételõdött a ruszkik sorsa, ennyi idõ kellett bekatlanozni a komplett nyugati hadsereget, mindezt 100 saját + 50 magyar hadosztállyal

érdekes kommentek, nekem az a bajom, hogy a németekkel csak nyerni lehet, iszonyat erõsek lettek. Ráadásul én nagyon kevés hadosztállyal operálok pl Barbarossa 100német (a hadsereg 80%a) + 50 magyar bõven elég, hogy 4 hónapa alatt kiüsse a ruszkikat. De a franciák ellen sem kell túl sok.

A nálam a stratégi kb így fest:

39-re Axis: magyarok, románok, portugália
2 hét lötyögés a lengyeleknél,
40:
3 nap a dánoknál + partaszálás izlandon
AOD-ban már nem tudom egyidõben elfoglani fr-t a jugókat, mert az olaszok behisztiznek, így már csak Norvégia, Fr + benelux (3hét), kis pihi, Anglia (2hét). Közben az unatkozó légierõ segíti az Olaszokat
41: Júgó,(2-3hét) Szu (6 hónap)+ pár hadosztály Bakunál délre le és irány a közel kelet, Afganisztán, India
42 Ausztália és környéke világbéke, vége.

Általában a csaták annyira rövidek, hogy kb 6 egységem ha 1 csillagos tapasztalt lesz.

nehézség norm/agr + becsalok +10% IC és resource az ellenségeknek, de az sem segít nekik

Kérem segítsen valaki azzal, hogy az elsõ bécsi döntés eventet megírja, vagy megmutatja, hogy hogyan kell, esetleg ha már valakinek megvan az kérem legyen szíves itt sg-n felvenni velem a kapcsolatot. Elõre is köszönöm a segítséget!

Célom lenne tökéletesíteni az e3-mapot a HOI II-höz.
Aki nem hallott a módról, itt nézzen körül:
E3-map

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Én meg azt nem értem most,hogy a békekötésnél "Könyörgés a békéért"-re mentem,és ugye ki kell választanom a területeket.Csak azt nem tudom,hogy azok a területek,amik felül maradnak azokat adom át,vagy azokat,amik alul vannak?😄

Köszi a tippeket.
Én A biztonság kedvéért benyeltem Luxemburgot, ezért nem üzent hadat nekem senki, de a belgákért, hollandokért vagy a lengyelekért már annál inkább.Ja és a csehekért is😊, a románokról és jugókról nem is szólva. Az tény, hogy nem a történelem szerint játszom, pedig lehet, hogy bölcsebb lenne, amíg nem tudok magasabb szinten játszani.
Én a fejlesztéseket nyomtam erõsen, a flottát egyáltalán nem, a repülõket annál inkább erõltettem, meg persze a gyalogságot a létezõ összes dandárral. Még az olaszoknak is nekimentem, mert a Pótól északra alig állomásoznak és úgy gondoltam az lehet egy klassz természetes határ. De jöttek egybõl az angol bombázók és a franciák is megindultak, pedig nem garantálták az olaszok függetlenségét.

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Én folyton Németországgal nyomom, sajnos a többit gyorsan megunom😊
Lehet nyerni, de ahhoz kell egy kis szerencse is. Fontos, hogy sok gyaloghadosztályod legyen, és elfogóvadászból se árt némi létszámemelés. Még fontosabb: amid van, abból a fejlesztések a legmagasabb szinten legyenek ami a kor szintjének megfelelõ ( értszer '40-ben nem '47-es gyaloghadosztállyal küzdünk ). '39-re erõsítsd meg néhány erõddel ( nem kell max, úgysem lesz rá idõ és anyag ) a nyugati határt, és ne üzenj hadat a szövetségeseken kívül senkinek ( értem ezalatt a belgákat, norvégokat, hollandokat, stb. ). Rakj dandárokat a csapataidhoz, lehetõleg változatosan, mégis egyoldalúan: egy-egy hadtestnek javaslom hogy egyféle dandárja legyen, esetleg a légvédelem amivel lehet bõvíteni. Kösd meg a paktumot Sztálinékkal, majd a csapataid nagy részét sorakoztasd a lengyel határra. A háború elsõ néhány napjában kell irtózatos csapást mérni a lengyelekre. De olyat, hogy meg se állj addig a határig ahol a szovjet határ lesz majd. Mert ha hagysz idõt hogy újraszervezõdjenek akkor véged. Soha nem szabad megállni amíg el nem érsz egy biztonságos zónahatárt ( hegyvidék, folyó, stb. ) vagy ami még jobb: amíg le nem gyõzted az ellenséget. Ez a Blitzkrieg. Én 1941. június 22-tõl kezdve 1942. április nemtudomhanyadikáig harcoltam a SZU ellen, egész télen: a csapataim rettenetes állapotban voltak a végére, egész csapattestek omlottak összes, de Sztálin békét kért. Emberként is ez az elvem: puszta akarat, semmi más nem kell a gyõzelemhez. Nekem bejön😊
Ezután jöhetnek a franciák, áthelyezések és megtalálni a rést, akár új ország megtámadásával, azt már ki tudod találni😊
E3 maphoz szeretnék egy elsõ bécsi döntés eventet írni, mert ez sajnos nincs benn alapból a játékban, de knkrétan azt se tudom, hogy hogy álljak neki. Ha esetleg tudnátok segíteni, vagy ismertek egy olyan oldalt, ahol le van írva az event készítés mente azt elõre is köszönöm.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Az a legfobb bajom, hogy elaprozodom: ha bevallalok valami haboruskodast (a nemetekkel), akkor ramjonnek az angolok, franciak, lengyelek, stb.
Egy frontot meg csak csak tartok, de tobbet mar nem.
Jok a nemetek pedig, erosek, sok eroforrassal, csak ha elindul a daralo, akkor sokmindenki akarja oket bekebelezni. Most olyat orszagot keresek, ami ha nem olyan is eros, de legalabb tudok csak egyetlen frontot nyitni.

õõõõõ, hogy lehet veszíteni?
egyébként melyik állammal?

semmi gaz... Mar csak azt mondja meg valaki, hogy lehet nyerni😊

Bocsi,tényleg leírtad már egyszer csak nem vettem észre.Köszi szépen a türelmet😊

kijavitva az ottanit:
Ja a ket ikon: a 2 fekete es 2 zold az az utanpotlas kerese illetve a celtabla a csapat korszerusiteserol szol(upgrade).
Ha ki van X-elve, akkor nem kap utanpotlast vagy nem korszerusodik, ha alapban van, akkor kap.

11165

A "4 emberkés" és "céltáblás" cuccra nem válaszolt nekem még senki😊
Én legalábbis nem látom😊

leírtam kicsivel lejjebb, neked válaszolva már akkor is

Én letöltöttem egy olyan Hearts of Iron,ami az elsõ világháborúban játszódik.Ez lényegében csak egy pár mappa és fájl,amit az eredeti HoI 2-ben kell felülírni.De amikor elindítom a játékot,akkor mikorra betöltené,hibajelentést ír ki.Ez mitõl van?

Valamint a Doosday-ben az egységeknél ez a 4 emberkés és céltáblás cucc micsoda?

A választ elõre is köszönöm!

Nem vagyok én ideges.Amúgy meg az utolsó kommented nem változtat az elõtte lévõ paraszt stílusán...Neked is jóéjt!

te meg legalább olvasd el a legutolsó kommentet és vegyél be egy marék nyugtatót 😊 további szép estét
Ha már valamire kíváncsi,vagy,és leírom,hogy ezen az oldalon van,akkor legalább vedd a fáradtságot,és ne legyél lusta hozzá,hogy egy nyomorult oldalt végignézzél...

közben meg is van 😊
akkor akár be is vághatnád, ha tudod merre van, ne kelljen átnyálaznom az egészet. inkább játszanék 😊
Ezen az oldalon nemrég veséztük ki a dolgot😄

azt meg tudná mondani nekem valaki, hogy a hadosztályokat hogyan lehet egybegyúrni, hogy egy hadseregbe tartozzanak, és együtt mozgathassam õket?
Doomsday-hez amõgy van magyarítás?

Ezt nem lehet allitani, ezzel kell dolgozni. A sok fejlesztes utan persze ezek az intezetek is erosebbek lesznek.

A kereskedsnel a legfelso csuszka(nem jut eszembe a neve, valami iparcikk szeruseg) hosszas minuszbanlete valtja ki.
Ellen lehet tenni helyorsegekkel(ezek nehezn mozgathatoak tartomanyok kozott es partizanvadasz szolgalatra kell vezenyelni oket) es a hazai termeles novelesevel.
Ez haboru esetn elegge lecsokken, atadva a helyet a kutatasnak, fejlesztesnek es a csapatok utanpotlasanak.

Köszönöm a segítséget!
Még annyi lenne a kérdésem,hogy a lázongás növekedését mi váltja ki,és mivel lehet csökkenteni?

Már mûködik a játék kösz a segítséget😄 Ja van még egy kérdésem: Azt hogy egy országnak ugye vannak kutatói, és magyaroknál hát a legjobb 5 és elég soká kutat ki mindent. Hol kell átírni azt hogy mennyi legyen a kutatás szóval pl a 10 es skálán legyn 7 es?
J,a a ket ikon? a2 feketes 2 zold az az utanpotlas kereseilletve aceltabla a csapat korszerusiteserol szol(upgrade).
Ha ki van X-elve, akkor nem kap utanpotlast agy nem korszerusodik, ha alapban van, akkor kap.

Az orszagok melletti szan azt mutatja, hany kemed van az orszagban.Ha kuldesz egy kemet, az kerul x pemzbe es kiirja a nyughtao ablakban, hogy hany % eselyed van arra, hogy sikeres legyen a kuldes(ne fedezzek fel) Ez kb 20-25% kornyeken van. Ezek utan a z orszag melletti szam jo esetben eggyel novekszik, eggyel tobb kemed van ott. Aztan van a counter py(kemelharitas) menu, amit ha aktivalsz, kiirja, melyik orszagbol lepleztel le az orszagodban kemet, de csak akkor, ha a sajat orszagod menujeben vagy. Innentol minel tobb kemed van, annal pontosabb adatokat kapsz a csapatokrol az adott orszagban

Még egy tipp:

http://pogessor.pcdome.hu/hoi25.html
Amit külön kellett törölni azt törölted? Csak azt? Keresek egy linket...én onnan csináltam az egészet, kivétel az alap AoD.

http://pogessor.pcdome.hu/hoi26.html

Itt minden le van írva ami kellhet. Én számítástechnikai analfabétának is tekinthetõ ember vagyok, és sikerült megcsinálnom...ha még ezek után sem megy, akkor valami nem kóser azzal amire pakolod.

És tényleg, amit külön törölni kell, azt törölni kell.
na meg is van, de van egy probléma. Amikor felteszem a pogessor modot akkor a játék betöltésénél hibát ír ki és kilép hogy hibát észlelt stb... Na de amit írt azt kitöröltem szóval most miért nem jó?
Oké, kösz a választ, kipróbálom az Arsenal of Democracyt😄
Szia. Az Arsenal of Democracy a legteljesebb verziója a HoI 2-nek. Hozzáértõ rajongók dobták össze. Megvan minden benne, Armageddon, Doomsday minden eleme. Tovább van fejlesztve a kémkedés, sokkal több minden van benne, és sok mindent feljavítottak. Kicsit talán lassabb a mentés. Nekem van mellé egy progresszor mod-om és egy diffcsomagom is, szal nekem eléggé fel van turbózva hogy élvezzem😄
Sajna ezen kívül csak a sima HoI 2vel játszottam anno, Armageddonról és Doomsdayrõl a minimális alatti a tudásom:S
vagy at Arsenal od Democracyban ezek benne vannak?
Sziasztok! Valaki leírná milyen sorrendben kell telepíteni a játékot a patchokat és az armagedont? Köszi😄
Na!Letöltöttem a Doomsday-t,magyarítás is megy alatta,de csak az alapjátékra.

Ott van a térkép mellett az Intelligence.Rámegyek,kijönnek az országok,mint a diplomáciánál.Az országok mellett 1-tõl 3-ig vannak számok.Ha az egyik országra rákattintok,akkor oldalt kijön "sleep spies",ha meg nem szövetséges ország,akkor "Send spy" is.Rámegyek a "Send spy"-ra,akkor megjelenik egy nyugtázó ablak.Evvel küldök kémeket?És ezután mit kell csinálnom?Hogyan tudom követni a fejleményeket?

Meg még van egy-két dolog,amirõl nem tudom,hogy micsodák:
Az egységeknél megjelent 3 új funkció:Van egy csillag, van 2zöld meg két fekete emberke,meg egy céltábla.A kérdésem nagyon egyszerû:ezek mire jók?😄😄

A segítséget elõre is köszönöm!

Magyarítás megy a doomsday-jel.

szia. lehet igen, de az alapjátékban nincs kémkedés. már a kiegészítõkben ( Doomsday és Armageddon ) lehet, és az AoD ( Arsenal of Democracy ) szintén. Ez utóbbi egy profi rajongók által felturbózott változat. Ez a HoI 2 széria lgjobbja perpill, úgy tudom. Tehát min a kiegészítõk egyikét kell felpakolni, persze ahhoz nem biztos h megy a patch meg a magyarítás de ez kis dolog. Kémkedni azokban már lehet.
Hát nekem egyik módszer sem nagyon sikerült.Sõt,egyáltalán nem sikerült😄
A térkép fül mellett jobbra nekem a technológia van,ha meg rákattintok az idegen területre jobb gombbal,akkor kijön a tartomány megtekintése,meg a diplomáciai valami.Amúgy 1.3-as verzióm van.
De ezt a kémkedést háborúban is lehet használni??