Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem csalok, jobban szeretek tisztességes játékban nyerni. Mondjuk az anyaország nemzetiségi arányainak javítása sokkal könnyebb lett úgy h gyarmatosítottam és kivándorolt egy csomó szõröstalpú. De mégis jobb az asszimiláció, mert csak full citizenshippel tudnám õket hasznosítani az iparban, és olyan pártok elég késõn lesznek Mo.-n 😞

mondjuk az elég vicces volt h olyan fejlett volt a gazdaságom Magyarországgal h 1900-ra az összes szociális cucc maximumon volt éss átvettem amerika szerepét😊....5%-ot esett az össz lakosságban a Magyarság aránya a bevándorlók miatt😄....fõleg ha olyan az államformád ami egyedül álló...pl ha fasizmus van akkor az elnyomott francia fasiszták nálam sorra vándoroltak be😄...elég vicces volt mert az összes officer meg a katonák fele francia volt....de csak katona meg officer jött francia és fasiszta😄
a kivándorlás csak a 19sz utolsó negyedében jelentõs....akkor fut fel ugyan is az usa az ipari forradalom hatására
jó h sokat számít mivel akkor minden tartaléka a te kezedre kerül és az elég kínos😊....ha pl fellázad a fõvárosod és elesik akkor az összes tartalékolt áru elveszik
a legjobb asszimilációs politika: belemész a scenarios mappába,annak a kampánynak a mappájába amit játszol megkeresed azt a tartományt amit asszimiláltatni akarsz és átírod😄
Kezdeti 50% magyar? VIP-pel játszol? Még a Revolutionsban is el van cseszve a népek aránya magyarországon, magyar alig 38% van 😞

Nagyon sokat számít a fõváros elfoglalása a háborúkban. Agyonvertem a törököket, elfoglaltam Boszniát, meg még ezt-azt a Balkánból, meg Észak-Afrikában egész Líbiát, de nem akartak békét kötni, aztán partratettem Isztambulban egy sereget, és mindjárt készségesek lettek 😊

amúgy most jáccok egy világháborút és elég fura dolog történt norvégia csatlakozott a háborúba és küldött egy azaz egy transzportot 10000 katonával namármost ezzel a haderõvel elfoglalta isztambult a török fõvárost mire az ottománok felajánlották neki hogy kb a területük 10 százalékát átadják a norvégoknak ugy h nem a szövetségnek volt ez az ajánlat😄😄😄😄: norvégiának most van a mai izrael területén, hedjaz anatólia egy két provinciája itt is ott is egy picike😄😄😄😄
hát de ha hódítgatok itt is ott is😄
Japánnál a lakosság 98%-a japcsi, sztem ott nem gond a full ciciship
ez nekem is bejött de most kipróbáltam a residence politikát japánokkal de sztem eddig még 1 pop sem vándorolt ki vagy 50 év alatt😄😄
Hát itt mindenki a residence politikát ajánlja, akkor a leggyorsabb az asszimiláció folyamata, mert akkor vagy beolvadnak vagy eltakarodnak amerikába, így 100 év alatt a kezdeti 50%-os magyar lakosságot feltod tornáztatni akár 90%-ra is.

Nekem viszont a full citizenship jobban bejött, mert így is elég látványosan nõtt a magyarság aránya, még ott is ahol kisebbségben vannak a magyarok, persze ott lassabban, de nõtt. És nem hódítottam egy fikarcnyit sem, viszont ha full citizenship van, és viszonylag alacsonyak az adók, akkor jönnek a bevándorlók, akik közül 95% tutkóra beleolvad a MAGYAR és nem más nemzetiség lakosságába.
Érdekelne h ki milyen eredményes asszimilációs politikát ismer, mert kissé idegesítõ h a játék adatbázisában a valóságban egykor tiszta magyar területeken 95% a román 😛

éhen döglenek😄.....amúgy ha fogy a népességük és nem vándorolnak akkor valszínû igen😊....bár nem bizti h ugyan abba a dolgozó fajtába mint amilyenbe tartozik....szal ha mondjuk klerk volt akkorlecsúszhat munkásra vagy farmerre stb.
egyébként ha nem tûnt volna fel eddig én leszarom h helyesen írom e le de ha minden áron kötekedni akarsz hajrá....az a lényeg h megércsd nem az h helyesen van e leírva...
Csináltam Magyarországot rögtön a játék elején, és elkezdtem játszani. Viszonylag jól ment a magyarosítás mert a kezdeti kb. 38%-ot feltornáztam a játék vége felé 50%-ra úgy h meghódítottam Boszniát is. Azt tudja -e valaki hogy azok a munkanélküliek akik nem vándorolnak el beleolvadnak az adott tartományban található dolgozó népességbe?

Sztem a szekularizáció és az ateizmus között a játékban csak annyi a különbség h melyik pártot fogják jobban szeretni, már ha a populizmus és a nemtommi közül az elõbbit választod. Ha jól emlékszem csak a komcsi pártok ateisták, úgyhogy nem érdemes azt választani.

A pluralizmus és a szekularizáció egész más. Az egyik a társadalom nyitottságát jelképezi (mint a HoI2-ben az erre vonatkozó csúszka) a szekularizáció pedig az állam és a vallás szétválasztását jelenti.

I.C.ram
Laissez meg a hagyni ige ragozott alakja. A kettõ együtt azt jelenti, hogy hagyni csinálni. Magyarosabban szabadkezet adni.
I.C.ram
Laissez Frei örökzöld 😄 Ráadásul még csak nem is ugyanaz a kettõ jelentése 😄 Frei = szabad, németül Faire = csinálni ige, franciául.
Vagy a secularism és a pluralism ua.
Akkor a secularism és az atheism ugyanaz, vagy az atheismnál az állam megtiltja a vallások gyakorlását?
és state capitalismnál is tudnak építeni a kapitalisták...
végképp nem szeretnék beléd kötni vagy új vitát indítani de

Laissez Faire
I.C.ram
van még a secularism is, mikor szarik az állam a vallásba 😛
moralism az állam vallásra koncentrál és kevésbé toleráns a kissebbségi vallásokkal a plutarism az "vallásszabadság" az atheism meg vajon mit jelenthet😄
I.C.ram
Laissez Faire-nél kevesebb pénzbe kerülnek a kapitalistáknak a gyárak, intervent-nél már drágábbak, state capitalism-nál pedig már nagyon drága a kapitalistáknak.
A gazdaságpolitikánál mit jelentenek a következõk: free trade, protectionism és a többi ami ide tartozik, ill a valláspolitikánál a moralism,pluralism,atheism?
a játék elejétõl kezdve😄.......de ez a hatalmon lévõ párt gazd politikájától függ....az interventionism és a lassiez freiel nem tudsz gyárat építeni(a kapitalista pisták teszik meg helyetted, bár tapasztalatom szerint az interventionism alatt kevésbé + vasutat is tudsz így építeni me a lassieznél még azt se tudsz... de ez lehet nem így van😊) míg a planned economyval és a state capitalimsal tudsz te is gyárat építgetni..sõt csak te tudsz a kapitalisták meg ülnek a villáikban pipázgatva😊
na megvan a játék. a Victoriát megvettem, de a kiegészítõ "véletlenül" letöltõdött.<#wow3> Nem is értem, hogyan.<#vigyor> gyárakat mikor lehet építeni??

MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!

amúgy assszem meg van a probléma oka....nem másoltam át a monarch mappába tartozó fileokat és most úgy néz ki mûködik
barve akkor passz

HUNForrest-Gump

Muki100
a versforma ment de a rímen még van mit csiszolni 😊

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

na mi volt ma velem
jácottam a poroszokkal
aztán ugy ahogy kell
megvertem ausztriát
utána elbántam franciaországgal
de utána a gép bánt el velem <#rinya>
a délnémeteket hozzámcsatolták
de az északnémeteket nem
most a tököm tele van velük
grrr
szal ujrajáccom franciaország leverésétöl
remélem akkor már csatlakoznak
mert ha nem akkor dühbe jövök <#boxer>

most újra raktam az egészet 1.9es paccs is van venn fent de ugyan úgy sazr....fasz ki van az egésszel
asszem csak az 1.8-as van
fent van az 1.9-es peccs?

HUNForrest-Gump

nektek is csinálta vagy csak nálam ilyen makacs?
hm...miért csinálja azt h az 1419-es kampányban akár milyen orit választok nem hozza be....végig megy a töltõ csík de nem hozza be hanem megáll a legvégén....ez am agyarítás miatt van vagy csak újrta kéne tenni a játékot?
pedig már elég régi a magyarítás és sztem is nagyon jó!

HUNForrest-Gump

jo hogy beirtad

király...valami okos ember lemagyarosította az egész eu2-õt(az egészet!!)....az utolsó kis picsa országtól kezdve a nagy történelem alkotó országokig mind1iknek a szövege leírása magyar.....gyakorlatilag van 1 történelmi lexikonod(1419-tõl 1820-ig)😊....mondjuk még csak épp h belekukkantottam de eddig totál az egész magyarnak tûnik😊.....a magyaritasok.hu-ról le lehet tölteni
Muki100
consciousness. ami a militancy mellett van szám

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Az azért van mert nincs prestige-d, vagy mert nincs diplomáciai pontod. Ez biztos.
milyük??

I.C.ram
igen. Ha alacsony a popok átlag con-ja.
a pluralitit lehet csökkenteni valamivel??

ajha
eltünt nekem is a open negotivisons gomb
😄

lehet azért mert attam a törököknek technikát
csak mehjavul madj
😄

hmm lehet hogy van benne valami kipróbáltam és very hardon 118-116 very easy-n meg 136 volt a bevétel azonban jött 1 termelési event remélem az nem szólt bele
Muki100
vickyben nem vagyok teljesen biztos de szerintem %ban dobja meg a jövedelmed, kevesebbet lázonganak stb.

Lehet béndzsa kérdés de tudja valaki hogy mit befolyásol pontosan a játék nehézsége very easy, easy ....?