Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Velem az elõfordudlt már h vickyben háborúzgattam és megkötöttem a békét de nemtudom miért teljesen elfeledkezdtem a hadseregrõl és otthagytam az ország területén😄 aztán szépen fogyott fogyott kb a 10000bõl lettek 136 os egységek mire feleszméltem😄
Az amúgy nem lehet, hogy elfelejtettél a flotta CVjeire pakolni repcsiket? 😄 Velem egyszer már megesett 😄
Szerintem nem szabad 30-as flottát csinálni, mert minuszt kapnak. Jobban szeretem a 12-es flottákat, sok CV-vel, esetleg BCvel, sok CL es DD.
Hát kérdés milyen flottával találkoztál össze.
Lehet, hogy egy BB flottával, és valamiért közelrõl ment a csata ( idõjárás, position, surprise stb.) Akkor a CV-knek over😞(
Vagy a másik lehetõség, hogy 1 erõsebb CV flottával, amiben több hordozó volt.
HOI-ban a mennyiség a döntõ, tehát ha az ellenfélnek pár CV-vel több van, akkor nagyon nagy valószínûséggel õ fog nyerni.
(Elég plusz 1-3 CV másik oldalon.)
Lehet, hogy egy BB flottával, és valamiért közelrõl ment a csata ( idõjárás, position, surprise stb.) Akkor a CV-knek over😞(
Vagy a másik lehetõség, hogy 1 erõsebb CV flottával, amiben több hordozó volt.
HOI-ban a mennyiség a döntõ, tehát ha az ellenfélnek pár CV-vel több van, akkor nagyon nagy valószínûséggel õ fog nyerni.
(Elég plusz 1-3 CV másik oldalon.)
Ma kicsit elszállt az agyam. HoI2-ben adtam Yamamoto alá egy elég korszerû 30 tagú flottát 6 anyahajóval '43-ban és elküldtem naval combat patrolra a jenkik ellen(strenght vagy org 50%-ig mehet le), erre látom a rohadt nagy kiírást h kikapott a flottám. Majd' a fél képernyõt beterítette az elveszett hajók listája, csak 2 maradt meg 😞 Még érvényesült Pearl Harbour hatása, ráadásul nem is lehetett sokkal jobb flottája, mégis péppé vertek. Veletek is történt ilyen teljességgel valószinûtlen esemény, ez vmi bug vagy mi az istencsapása?
gondolom ott úgy van beállítva az ai h a lengyelek ne olvadjanak be mivel a lengyel elég szívós népség😊....300 év alatt egyik megszállónak sem sikerült beolvasztania vagy megtörnie csak ha kitelepítette vagy megnyírbálta a népességet😊
én csak azt mondtam h országonként területenként más a politika...hülye példa volt tudom de ez van😄....a beolvadás gyorsasága gondolom az etnikai arányok fügvényében vannak....tehát pl ha mondjuk 10% a fõ nemzeti nép és 90% a nemzetiség akkor kivándorol ha meg fordítva akkor beolvad.... full citizenshipnél meg meg az olvadbe a másikhoz amelyik többségben van alapból persze itt is beleszólhatnak egyéb tényezõk de többségében ez dominál....ezért szar a liberalizmus^^
az a lényeg hogy residencénél nálam lényegében nem történik semmi (poroszország)
kérdeztem pontosabban felvetettem egy problémát hogy mi a fakk van most akkor a residence politikánál személy szerint nálam nincs beolvadás ic ram azt mondja h itt a legerõteljesebb te pedig a dualista magyar kormány nemzetiségi politikájáról beszélsz
amit te másoltál be
miért kérdésed volt?....csak magyarázatot próbáltam fûzni ram szövegéhez
értem nem errõl van szó de ez hol válasz a kérdésemre???
Megvan oldva. Egyszerûen free parties-t kell bevezetni, és máris lehet választásokat kiírni. Bár innen már nemhiszem hogy right to ban-t betudnám vezetni, de sebaj, demokrácia is zsír, ha interventionism a gazdipolitika
na, veszekedés helyett azon filózzatok hogy presidental dictatorshipbõl hogyan lehet constitutional monarchy-t csinálni
az h nincs valaminek mondanivalója vagy az hogy nem érted az 2 külömbözõ dolog😊
ez mind szép és jó de mirõl beszélsz? birom hogy csak néha irogatsz de semmilyen komolyabb mondanivalód nincs😄
ne oszd a parasztokat😞...tök finom sajtot tudnak csinálni^^
😄 na mind1, hagyom a francba, úgyis cska 61-be járok, de legalább tudom, hogy amíg a kraftmenek nincsenek többségben a parasztoknál (büdös parasztok, kapják be a reakciójukat) addig nem szabad kiterjeszteni az általános választójogot.
jaja😊....az önkény uralom a legszervezettebb és kifizetõdöbb rendszer....azzal lehet a legjobban fejlõdni(persze ha nemzeti)....csak hát a sok liberális balfasz elbaxa állandóan😊
Gyûlölöm az önkényuralmat, erre bekapom...szívesen cserélnék veled, így mind2-en jól járnánk😊
hm....én nálam faszért nem történik ilyen?😄.....én mindig arra törekedtem h minél több hatalmam legyen de sose jött még ilyen össze😊
És persze már 7 éve van ez a helyzet, és tudtommal 4 évente írnak ki választásokat, de eddig nem írtak
magyarokkal kezdtem egy játékot (Kingdom of Hungary kampány), méghozzá úgy, hogy az 1914-es usa-i technológiákat birtokolja, tehát eléggé felturbózott😊 Na de a politika...amint kiterjesztettem az általános választójogot, ezek a hülyék egybõl egy reactionista pártot szavaztak meg, ami presidental dictatorshipet csinált és kibaszta a többi pártot...és most nem tudom visszacsinálni sehogy, hiába állítom vissza a multi-partyt, akkor se tudok választásokat kiírni. Ebbõl a helyzetbõl lehetséges egyáltalán még Constitutional Monarchy-t csinálni?
hm...a residance politika összetettebb...tartalmazza a totális falyi gyûlölet és a dualista magyar kormány nemzetiségi politikáját is(erõszakos magyarítás az az korlátolt nemzetiségi sulik stb.)...ez koronként változó
I.C.ram
2006. okt. 30. 18:39 | privát | galéria | válasz erre | #4742
Residence-nél sokkal erõteljesebb a beolvadás, viszont kevesebb a bevándorló, és nem lehet sehova konvertálni õket, csak katonából cisnálhatsz parasztot.
😄
2006. okt. 30. 18:39 | privát | galéria | válasz erre | #4742
Residence-nél sokkal erõteljesebb a beolvadás, viszont kevesebb a bevándorló, és nem lehet sehova konvertálni õket, csak katonából cisnálhatsz parasztot.
😄
a residance politika inkább a kissebbségek kivándorlására épít nme bedig a beolvasztására.....kíváncsi lennék arra h pl a zsidók mennyire olvadtak be a világháború ideje alatt vagy a Magyarok a román megszállás alatt.
ilyet látni a paradoxfórumon
An update is available for Victoria: Revolutions. The following issues have been addressed:
- Fixed a Freeze in the Converter
- Improved Capitalists factory building logic
- Improved AI handling of the Capitalists
- Fixed the problem with full citizenship parties and the promotion of soldiers
- Toned down the Militancy gain for POPs whose party does not win the election in a democracy
- Countries will no be more likely to revolt after 1920
- Fixed a problem with a tech perquisites
- Correct a few mistakes in the events
- Added some missing texts and corrected a few others
The update is available through your Gamersgate account and through the Gamersgate Downloader.
An update is available for Victoria: Revolutions. The following issues have been addressed:
- Fixed a Freeze in the Converter
- Improved Capitalists factory building logic
- Improved AI handling of the Capitalists
- Fixed the problem with full citizenship parties and the promotion of soldiers
- Toned down the Militancy gain for POPs whose party does not win the election in a democracy
- Countries will no be more likely to revolt after 1920
- Fixed a problem with a tech perquisites
- Correct a few mistakes in the events
- Added some missing texts and corrected a few others
The update is available through your Gamersgate account and through the Gamersgate Downloader.
én residence politikánál semmi nemû beolvadást nem tapasztalok
ösztönöznöd kell a kapitalistáidat hogy építsenek minnél többet: leviszed a tarifát és az adójukat és feltöltesz minden gyárat munkásokkal.és az is lehet hogy nincs elég kapitalistád akkor konvertálj át pár popot
ezt én is tudtam
de azért kösz/lehet hogy itt cinikusnak tünt az egész de nem annak szántam/
de itt mit csináljak hogy valami jo legyen
mondjuk alkotmánmyos monarhiába vittem az államformát ugy elcsitultak az indulatok
aztán utána megindult a lassú fejlõdés,de mivel nem state capitalism van ezért a gép csinálja az ütödött gyárakat.szal nem valami stabil gazdaságot hozok létre hatalmas profittal.
de azért kösz/lehet hogy itt cinikusnak tünt az egész de nem annak szántam/
de itt mit csináljak hogy valami jo legyen
mondjuk alkotmánmyos monarhiába vittem az államformát ugy elcsitultak az indulatok
aztán utána megindult a lassú fejlõdés,de mivel nem state capitalism van ezért a gép csinálja az ütödött gyárakat.szal nem valami stabil gazdaságot hozok létre hatalmas profittal.
state capitalism ausztriánál az abszolúltizmust jelenti amit oly sokszor próbáltak reabilitálni a birodalomban a 19. század második felén, sikertelenül...valószínû ezért nem jön össze neked sem😊...az abszolútizmus az osztrák rendeszer hibáinka összegzõdésének erejével hat a népre és mondhatni démonizálja az osztrák rendszert(olyan mint a liberálisoknak Hitler). Ausztria a 19. század második felében iparosodik erõteljesen....addig lekötötték a belsõ és külsõ problémák(olaszország,németország kialakulása, függetlenségi mozgalmak, Magyar kérdés stb) mely instabill politikai helyzetet eredményezett és ez sosem kedvez a gazdaság fejlõdésnek.
már egy csomoszor probáltam auzstriával jáccani de sohasem jön össze.
mert eleinte nem state capitalsim van és akor nemtok gyárakat épitgetni,de ha átrakom akkor meg lázadnak mint a dög.
van valakinek valami jo stratégiája hogy inditsam be az elején az országot???
mert eleinte nem state capitalsim van és akor nemtok gyárakat épitgetni,de ha átrakom akkor meg lázadnak mint a dög.
van valakinek valami jo stratégiája hogy inditsam be az elején az országot???
ja az egy kultúra tech ugye? akkor rágyúrok, de jelenleg semmilyen techet nem tok kifejleszteni, várni kell néhány évet hogy vmit engedjen
hát...nekem eddig még semilyen orival nem sikerült fasisztákat tartósan hatalmon tartanom😄....a rekordom 3 év volt aztán a sok lázadás megdöntötte általában a kormányt😊....de szarba van a gazdaságod meg sok a munka nélküli és az oridnak sok nemzeti területe van idegen kézen akkor elvileg nõ a fasiszták száma az oridban+ eventek is segítik a késõbbiekben ha kifejleszted azt a fajta techet ami engedi õket.
Pedig már azt fontolgattam hogy új játékot kezdek, mert ez így élvezhetetlen, de az az igazi stratéga, aki megtudja oldani a legnagyobb gondokat is😛
Na, bevált az ötletetek. Alkotmányos monarchia létrehozva, az elsõ választások után kezdett enyhülni a lázadás, kb. 2 év után teljesen leállt, mert akkor jött Bismarck reformjai event, ami minden szociális reformot a legjobbra tesz, persze a profit eleinte -400-ban volt, de szerencsére több százezer fontom volt, szal egy ideig bírtam, és kb. 5 év után már elkezdett profitot termelni az ország. És tök jó mert így 1897-ben már csak 3 megye van, ami föllázadhat, 0.05%-os revoltriskel😄 Szóval még 1-2 hónap, és biztos az is eltûnik majd😊 Úgyhogy még néhány év, megjelenik a fasiszta párt, õt juttatom hatalomra+készülök az I. vh-ra+Mo-t támogatom.Zsííír😄
Szent igaz!!!<#vigyor2>#vigyor2>
MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!
danke, jó arcok vagytok mindannyian😊
hja
ahogy viszed lefele a consciousnesst úgy megy le a pluarlity is
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Van egy ököl a hadsereg "menüjének" jobb felsõ sarkában, na arra nyomjál rá. Én is sokat anyáztam emiatt mert nem jutott eszembe, pedig régebben alkalmaztam 😊
De a pluralityt nem tudom szabályozni, az jön megy. Szal adjak nekik választójogot, hogy alkotmányos monarchia legyen?
És még egy kérdés: Nagyon unom már, hogy amikor van egy 500 ezres hadseregem, akkor folyton divízióként kell maxra reinforceolnom õket, ezt nem lehetne vhogy egyszerûbben?
És még egy kérdés: Nagyon unom már, hogy amikor van egy 500 ezres hadseregem, akkor folyton divízióként kell maxra reinforceolnom õket, ezt nem lehetne vhogy egyszerûbben?
õszíntén szólva nem is akartam benyomni a "válasz erre" "módot"😄
hát...asszem frotonnak akartam írni..nem tudom miért neked írtam😄
ezt most mire válasz?
vagy csak félre nyomtad
vagy csak félre nyomtad
nálam Magyarországgal 40 plutarityval kezdtek hõbörögni a választójogért....(pirosodtak a megyéim)....de nem tudom h de végül sikerült 1 pártal végig nyomnom a játékot monarchyval úgy h 1910 körül már 100 volt a plutarity...bár lehet azért van mert elég jók voltak a szoc cuccok meg state press-en volt a sajtó +nem engedtem szakszervezeteket csak a vége felé amikor jött egy event h engedi az összeset......50-60 év alatt már beleverõdik a népbe state press alatt h mi a jó irány vonal....és az se egy utolsó h nincs szak szervezet mert akkor ott nem tudnak szevezkedni a népek^^
Hát nem túl jó, ha nõ a militancy 😊 Meg az sem, ha a sok háború, meg egyébb dolgok miatt kb 6-8on van 😄
19 plurality meg elég sok már szerintem ahhoz, hogy választójogot kapjanak, és alkotmányos monarchia legyen.
19 plurality meg elég sok már szerintem ahhoz, hogy választójogot kapjanak, és alkotmányos monarchia legyen.
Még mindig monarchia van az országban, egy fasza gazdasággal még ennyi engedmény után is több mint 150 a napi profitom.
Igen? Zsíír
Katasztrófálisan sikerült a németekkel a játék...Vége lett a háború a francikkal, szereztem 4 tartományt, és általános forradalom tört ki az országban. Havonta 7 helyen van felkelés és nem BÍROM! Kurvaidegesítõ ez, pedig szinte mindenjük minuszba van, a consciousness -0.7, a militancy +0.38-ról +0.05-re csökkent, miután a lakosság 17%-a katona volt, ezt lecsökkentettem 7-re, a plurality 19-en van, de még így is lázonganak, és így élvezhetetlen a játék. Alacsony adó, alacsony tariffa, már nem tom mit tegyek hogy leálljanak, adjak nekik választójogot vagy mi az isten?😞
Katasztrófálisan sikerült a németekkel a játék...Vége lett a háború a francikkal, szereztem 4 tartományt, és általános forradalom tört ki az országban. Havonta 7 helyen van felkelés és nem BÍROM! Kurvaidegesítõ ez, pedig szinte mindenjük minuszba van, a consciousness -0.7, a militancy +0.38-ról +0.05-re csökkent, miután a lakosság 17%-a katona volt, ezt lecsökkentettem 7-re, a plurality 19-en van, de még így is lázonganak, és így élvezhetetlen a játék. Alacsony adó, alacsony tariffa, már nem tom mit tegyek hogy leálljanak, adjak nekik választójogot vagy mi az isten?😞