Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Csatába küldöd õket, és kapnak xp, ami ha elér egy bizonyos szintet, akkor nõ a skillje.
matthias92
a hadvezérek skilljét növelni hogy toom?

matthias92
azt tom... ok köszi, akkor csak CV-t gyártok mostantól 😄

I.C.ram
pff 😛 1 cv szétver kb egy 10-es DD flottát 😛

CV csak akkor lezs erõs, ha rápakolsz egy repülõ brigádot is. CV az ügyebár repülõgéphordozó.
matthias92
ICt nem csaltam, csak gyárakat gyártottam

a CV az mire jó? az adatai szerint max tengeri védelemre jó, én a rombolókat és tengeralattjárókat szoktam gyártani, mer olcsó és gyorsan készvan...

Ja, meg gondolom beírtál még pár ezer IC-t + manpowert is.
Amúgy mi értelme így a játéknak?😊)
Hát én CV flottából minél nagyobbat szoktam csinálni. Igaz, hogy pl. egy 20-30-as flottánál már elég nagy a stacking, de csatában úgyis a mennyiség dönt.
Tehát ha egy nagyobb CV flottával találkozol, akkor hiába kisebb a stackinged, és kapsz kisebb penaltyt csatában, az a plusz CV, ami a másik oldalon van, el fogja dönteni a csatát.

Én CV-k mellé DD-t és/vagy CL-t szoktam rakni. Paradox fórumon azt írják, hogy lehet esetleg még valami erõsebbet (pl. CA-t, BC-t) hogyha valamiért közel jutna az ellenséges BB flotta, de ilyenkor úgyis menekülni kell, mert lenyírja közelrõl a hordozókat😊)

Ja és szerintem koncentrálni érdemes a CV-ket, nem jó szétdarabolni.
Mert singleben bõven elég 4-6 CV, azzal szétversz mindent, mert AI szétforgácsolja az erõit. De multiban nagy flottákkal fogsz találkozni, és ha szétdarabolod a hordozókat, akkor külön-külön fogja szétverni õket.
matthias92
mer magyaroknak alacsony a skilljük, és nehéz az oroszokat leölni, hiába van 4-5 sõt néhol 10-12szeres túlerõ, ha bengák a hadvezérek <#vigyor3>

matthias92
amúgy mivel tom növelni egy hadvezér skilljét?

matthias92
ja, 1.3 patchos save miért nem megy az 1.1 patch saveje alatt?

hiba a képpel

matthias92
csak a nofogot használom, meg muszály vagyok az energy, a rare materials és a metal kódot használni mer 9000 energia fogy naponta 😊

I.C.ram
30-as flotta szerintem szar. MAx akkor jó, ha van Admirálisod, ami 30-as flottával elbír, és a skillje is legalább 2es.

BBket szerintem nem érdemes belerakni, mert baromidrágák. Inkább CV+CL+esetleg BC+DD.
Multizni akkor mikor érnétek rá? Nekem ha minden jól megy akkor kedd után bármikor jó, akkora befejezem a vizsgákat. Illetve ha sikerül kedden akkor valszeg úgy berúgok hogy másnap nem nagyon fogok tudni csinálni semmit.
Egyébként hogyan lenne a játék? Hányan lennénk? CSak európai országok vagy ázsiai és amerikai is lehet? Én pl. szívesen lennék vmilyen kissebb országgal (mert nincs semmilyen tapasztalatom multiban) mint pl. olaszok vagy kína, esetleg brazília.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Megpróbálom lejjebb venni a képfrissítést, de nem 60hz-re mert csak sima CRT monitorom van azon meg a 60hz azért eléggé szemgyilkos... meg azt nem értem hogy akkor a másik gépen miért megy pedig ott is ugyanezeket a beállításokat használom. Azért köszi a tippeket

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

CV flotta az milyen? pl 3 CV 5 BB 10 CL - ilyen 18as egységekbõl minél több? vagy 30as nagyobb flottákat rakjak össze?

köszi mindenkinek az eddigi tanácsokat <#eljen>
I.C.ram
Nem lehet, hogy esetleg a képfrissitést kell lejjebb venni? Nekem LCD-m van 60 hz-en megy, mint általában mindegyik, 1280-ban használom, és a HOI, ami ugye csak 1024-ben megy soha nem villog. Tehát lehet, hogy inkább csak a 60 vagy az alacsonyabb hertzet szereti.
Amúgy nem tudom miért csinálja ezt a játék.

Nekem is ez volt a próblémám a régi gépemen.Megoldhatod ha lejebb veszed a felbontást 800*600-asra!Akkor nem fog villódzni!

Meg van még egy gondom: erre a gépre amelyiken van net csak most tettem fel a HOI-t és valamiért villódzik a képernyõ. Frissítettem a videokártya drivert, feltettem a patchet de akkor is. Szerintetek mi lehet a gond?

Szóval összefoglalva, szerintem nem lehet megakadályozni, hogy Axis elérjen Közép-Amerikáig.

Egy erõs UK, USA Navy a megoldás szerintem. Természetesen CV flotta.

Persze ettõl függetlenül még kell védeni a partokat is, mivel nem lehet ott mindenhol a flottád.
Igen, flotta mindenféleképpen kell USA-nak.
Én inkább flottát építenék, mint 15 helyen erõdöket...
Nyugati part:

- Hawaii (5 terület)
- Johnson Island
- Palmyra Island
- Jarvis Island
- Christmas Island ( UK sziget)
- Midvay Island
- Adreanof Island
- Yunaska
- Umnak
- Unalaska
- Unimak
- Kiska Island
- Amchitka Island

Tehát kb. 15 területet kell védeni Nyugaton, hogy JAP ne érje el az Amerikai partokat. Ekkor elvileg Nyugatról biztonság van, nem éri el Mexikót, Canadát, Panamát se.

Keleti part:

- Azori-szigetek
- Cap Verde Island
- Gran Canaria környékén lévõ szigeteket szintén védeni kell, különben innen elér GER Trinidad, Tobago stb. Angol gyarmatokhoz. ( ez megint vagy 5 sziget)
- Dél Afrikai bázisok szintén ( Freetown, Bissao stb), innen is elérne Amerika partjaihoz.
Ez minimum 7 terület.

De legrosszabb esetben, ha mindent le is véd UK, fogja magát GER és dowolja Vichyt és partraszáll pl. Dakarban. Innen megint elér Dél Amerikáig.

Szóval a tengeri fölény a kulcs, mert akkor meg lehet akadályozni a partraszállást.
Az igaz, hogy a UK Navy erõs, de GER is gyárthat egy ütõs flottát 40-re, ha eleve ez az Axis terve 36-tól. Ez felveheti a versenyt az Angol flottával.
jah, en is keletit irtam nyugati helyett...
most megneztem a jatekban es sajna alaszka melletti kis szigetekrõl is el lehet érni a keleti partot szoval alaszka védése nem sokat ér ilyen szempontbol, marad akkor a flotta, azt hogy érdemes fejleszteni? milyen egységbõl mennyit és mennyi hajó legyen együtt? <#vigyor2>
Gondolom úgy értetted, hogy a Nyugati parton nem érdemes partraszállni, hanem inkább a Keletin. Ezzel egyetértek.

Igazából a Nyugati partraszállás csak elterelés lenne, illetve bázisként tudna szolgálni tovább JAP-nak pl. Panama ellen.
Itt csak minimális erõk lennének, a fõ támadás a másik parton lenne.
Persze JAP-al együtt gondoltam én is.
I.C.ram
ja és arról nem is beszélve, hogy amcsi keleti parton patraszállni öngyilkosság. Tele van hegyekkel, IC alig van, max Californiát érdemes elfoglalni. Északnyugati rész sokkal jobb, szóval én csak inkább odakoncentrálnék erõket.
I.C.ram
Nyilván nem kell bevédeni az USa partvonalat, elég, ha Hawaiit, Alaskát, meg Bermudát védi be + talán Azori szigeteket. Sõt Bermudát talán el sem éri GER. Ha meg van agol játékos is, akkor kb lehetetlen kijutnia szerintem németeknek a tengerre, mert angolok nem fogják engedni, hogy flottát építsen.
I.C.ram
Hollandot hogy a francba annektálod? Ahhoz elöbb elkéne foglalni az indonéz szigeteit., ami max japán közremûködéssel lehetséges.
A forttal szintén az a baj, hogy multiban szabályozni szokták az építését (különben pl. FRA végig felhúz Danzigra level10-es fortot az egész határán). Mondjuk DD-ben már sebzõdnek az erõdök, szóval 1 erõs légierõ megoldja ezt a problémát is.😊)

Ráadásul elég drága lenne 20+ helyen fortokat építeni, akkor annyival kevesebb egységed lenne landon + tengeren.
De ha még mindenhol fel is húzol egy erõs fortot, fogja magát Axis és partraszáll ott ahol nincs erõd ( pl. Mexikóban vagy Canadában)

Egyébként szerintem semmi értelme az erõdöknek, erre nagyon jó példa volt a 2. vh. Egyszerûen megkerülik és kész. Olyan helyen, ahol nem lehet megkerülni oda jó ötlet lehet ( pl. Gibraltár vagy szigetek védelme)

Amúgy azt hiszem Napóleon mondta kb. 200 éve, hogy az erõdök kora leáldozott. Szerintem igaza volt.
Igazából fontos kérdés, hogy USA már Alliedben van-e vagy nem. Mert multiban általában szabályozni szokták, USA belépését bizonyos feltételekhez kötik. ( különben belépne 38-39-ben Alliedbe és letermelné a fél világot)
USA invázióra minél hamarabb kerül sor annál jobb Axisnak, mert 40-ben pl. USA nagyon gyenge minõségileg, Németek szétszívatják landon a 95-ös ORG-jukkal.
Szóval ha USA nincs bent Alliedben, akkor a CAN partot + Angol szigeteket te nem tudod védeni. Mexicot szintén nem. Megnéztem pl. Azori-szigetekröl elérhetõ a Canadai part, illetve New York környéke is, valamint Bermuda, és Dél Amerikában levõ Angol + Holland terület.
Egyébként Holland Annex után automatikusan Axisé lesz egy sziget Karibin ( Curacao), legvégsõ esetben ide is átlehet hordani a csapatokat. Vagy Axis behív 1 Amerikai országot.

Megszámoltam, USA Keleti parton kb 20 beach van. Ha mindenhová csak 3-at raksz le az is 60 div legalább, de 3 USA egység nem fog megállitani 6 Német marinet. Szóval ide minimum 4-4 vagy 5-5 kell. És akkor még nem számoltuk a Nyugati partot.
De ha még mindenhová le is raksz 5-5 egységet (ami rengeteg div) ekkor sem vagy teljes biztonságban, mert még mindig ott van egy közbensõ Közép vagy Dél Amerikai állomás GER-nek.

Szóval én a védelem kulcsát a flottában látom. Tengeri fölény nélkül szinte garantált a partraszállás USA ellen.
A gond csak az, hogy a JAP flotta nagyon erõs tud lenni 40-ben, kérdés elbír-e vele az USA Navy.( nem beszélve, ha még GER is épít flottát)
itt van terkep ha megnezed a kepet, akkor elvileg grönland és alaszka védésével északról meg lehetne fogni, mert 1,2,3 pontokról ejtõernyõsöknek túl messze van nem tud egységet bedobni mögé, szóval akkor 2 részt kell csak fogni és nem kell CV flotta

persze támadhat délrõl de Mexicót vagy Karibi szigeteket nem éri el sehonnan, dél-amerikán keresztül kellene jönnie az meg macerás és bõven ad idõt felkészülni

egyébként a flottaépítés jó lenne japán ellen, csak nem tudom mibõl mennyit meg hogy, szárazföldi patkány <#vigyor3> vagyok most szoktatom magam a vizhez ( errõl is csináltam topikot)
I.C.ram
Ha építesz coastal fortot + leraksz pár védõ egységet, az elég szokott lenni általában.
Ja CORE-ban lehet hogy többféle TP van, azt nem próbáltam.
Én a sima HOI2-re értettem.

De ha pl. van 6000 km-es TP is, akkor nem lehet megállitani az inváziót csakis flottával.
Akár még Tokióból is eléri az USA partot😊)
Igen, 1 fajta TP van, 3000 km a távja.
Hát igen, multiban már elég jó esély van 1 USA invázióra, fõleg ha Axis 2 oldalról próbálkozik egyszerre ( JAP Nyugati parton, GER Keletin)

Szerintem, az invázió ellen a legjobb ha van egy erõs CV flottád, és azzal szét tudod verni a partraszálló erõket.

Mert mégha minden partra leraksz 5-6 divet ( 3-4 nem igazán lenn elég 6 marine ellen) akkor szinte nem is maradna máshová egységed.
Ráadásul még így sem garantált a védelem, mert pl. Axis megcsinálhatja hogy Canadában, Mexicóban vagy valami kis Karibi-szigeten száll partra elõbb, majd onnan megy tovább USA-ba.

Ja meg Panamát is nagyon fontos tartani, hogy a JAP Navy ne tudjon szabadon mászkálni a 2 oldal között.
CORE mod van fennt nalam, ott sokfele tipus van, mas range-el most neztem meg, de alap jatekban units txt-ben tenyleg csak 1et ir 3000km range-el ...hm <#wink>
lehet újabb tipusokat is fejleszteni a tech csapattal, szoval nem csak az alap van amit 36tol lehet gyartani
I.C.ram
1 fajta transport hajó van.
AI valószínûleg nem száll partra de majd szeretnék multizni is 😊

egyébként tudom hogy lehet távolságot nézni, csak azt nem hogy a legjobb transport hajónak pontosan mennyi a hatótávolsága
I.C.ram
Amúgy, ha AI ellen játszol, akkor kizárt dolog, hogy partraszálljanak USAban.
I.C.ram
Ezen pár hely, amirõl elvileg nem lehet elérni.

Amúgy építesz egy transport hajót, kijelölöd, és oda visza a kurzort, ahova akarod, és kiírja, hogy hány km-re van onnan a dolog. Transport hajónak meg asszem 3000 vagy 6000 a hatótávolsága.
USA védelem kidolgozása

HOI DD guru ránézne erre és segitene azt megköszönném <#eljen>
Jó mehetünk a HOI 2-ben is!

A HOI 2-ben nektek is fenn áll az a furcsaság hogy a parancsnokok csak úgy eltûnnek és meghalnak?

Mikor lenne jó?Csak hétvége jöhet szóba!

egyébként én is hoi 2 dd-re gondoltam...de felõlem játszhatunk sima hoi2-t is
nem kevés csít kellett hozzá gondolom😊
matthias92
mármint a szövetségesek és magyarország között. Az USA-nak közel 4000 IC-je van, magyarországnak kb. 2000, szovjeteknek meg 750 körül.

matthias92
az ugy uncsi. Próbáld ki azt hogy 36-ban hadüzensz jugoszláviának, és megláthatod mi történik. (mindenki össze-vissza üzenget hadat, meg minden. Nálam például az osztrákok elõbb hadban állltak a németekkel, aztán szövetséget kötöttek, és együtt akartak kivégezni, ami nem sikerült nekik. Jugoszlávokkal békét kötöttem, és az ott bevetett seregeket az osztrák-német csapatok kiûzésére küldtem, míg a románok az utolsó pillanatokban kapituláltak és szovjet bábállamok lettek. Majd Németország szétzúzása után a lengyeleket berlin elõtt körbekerítettem s "kivégeztem". Aztán furcsa háborúként senki nem próbálkozott támadni egymást, ígyhát békekötés történt)

Az hagyján, de milyen király mod ez? Szeretek az eu2-vel játszani, de hihetetlenül irritál h Magyarország nem is hasonlít az eredetire.