Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jah. Nem szeretnék belenyúlni a játékba.
Hmm. Ezek szerint törzsterületbõl egyik országban sem lehet vásárolni... (?).
Hmm. Ezek szerint törzsterületbõl egyik országban sem lehet vásárolni... (?).
Úgyhogy dalmáciában elég nagy olasz kisebbség élt, akiket mára már teljesen kiírtottak a szerbek.
Picit bõvebben is kifejtenéd ,h. hogyan válhatott jugo tengerpartja olasz nemzeti területté.?
SZóval csak háborúval juthatnék hozzá?
SZóval csak háborúval juthatnék hozzá?
Még anno Olaszország elfoglalt Jugoszláviából egy rakás tengerparti területet, s most én szeretnék venni tõle ezekbõl, de a provinciák listájában nem látom ezen tartományai nevét.
Legyetek szívesek erre nekem valami megoldást találni!
köszi!
Legyetek szívesek erre nekem valami megoldást találni!
köszi!
😄😄D
Egyébként nem értem miért kell csalni, szerintem AI tök béna, még csít nélkül is könnyedén lehet nyerni, akár very hardon is...
Egyébként nem értem miért kell csalni, szerintem AI tök béna, még csít nélkül is könnyedén lehet nyerni, akár very hardon is...
hja...csíttel általában
elég gagyi mod lehet ha 15-re már vége a háborúnak.
nyilván a szervezettséget
Jól hangzik! GraT!😊
EZ miféle mod?
EZ miféle mod?
ha nem megy akkor nemtom, igazából nem nagyon csináltam még ejtõernyõs támadást egyik ország ellen sem
az ejtõernyõs támadáshoz az alábbi kell: transport repcsi és paratrooper hadosztály. Lehet, hogy túl távol vagy a céltól, vagy nincs elég orgja a rajnak vagy a hadosztálynak.
14 január 1-én kezdtem, megtámadtam június akárhanyadikán szerbiát, körbekerítettem belgrádot és 11 hadosztályt mészároltam ott le. Azután már könnyû dolgom volt ^^ minden erõmet az oroszok ellen összpontosítottam és 15 nyarának elejére már elfoglaltam moszkvát (az osztrák-magyar monarchiával)
nekem szükségem lenne a Victoria editor programjára, viszont azt a paradox fórumon megadott linken nem lehet elérni. Nincs meg valakinek esetleg?
Szevasztok, én amerikával vagyok a hoi2 doomsdayben, és nem tudok ejtõernyõs támadást vezetni a japán szigetek ellen, pedig kifejlesztettem a technológiát ami engedélyezi azt.
Illetve a közepes méretû anyahajókra nem lehet CAG-et tenni?
És még valami. Hogyan lehet növelni az ellenséged "belligerence"-jét?
Ha valaki tud segíteni azt meg tudnám köszönni!
Illetve a közepes méretû anyahajókra nem lehet CAG-et tenni?
És még valami. Hogyan lehet növelni az ellenséged "belligerence"-jét?
Ha valaki tud segíteni azt meg tudnám köszönni!
a no time limit nincs meg, nemtom hol van az a geci haverom meg aztmondja hogy letörölte pont most...
Így is baromisok területbõl áll a játék, azért álljon meg már a menet.
Azért azt nem várhatjuk el, hogy Mo-t 62 provinciára bontsák fel...
Azért azt nem várhatjuk el, hogy Mo-t 62 provinciára bontsák fel...
Igen?😮
Nem hiszem,h. nagy gondot okozna neked, ha 1-2 területtel többet foglalhatnál el, amelyek kicsit növelnék a valóságerzeted.
NA , de mind1!
A játékról egyáltalán nem mondtam,h. elfogadhatatlan. A térkép viszont elég gáz még midníg.Nem hiszem,h. megvelósíthatatlan lenne 1-2 vonal arrébbhúzása,v. hozzáadása a téképhez.Ennyi!
Nem hiszem,h. nagy gondot okozna neked, ha 1-2 területtel többet foglalhatnál el, amelyek kicsit növelnék a valóságerzeted.
NA , de mind1!
A játékról egyáltalán nem mondtam,h. elfogadhatatlan. A térkép viszont elég gáz még midníg.Nem hiszem,h. megvelósíthatatlan lenne 1-2 vonal arrébbhúzása,v. hozzáadása a téképhez.Ennyi!
Nincsen.
Mutass nekem mégegy olyan játékot, ahol az egész világ benne van, és jobb a kidolgozás.
Ha elfogadhatatlan számodra, akkor ne játsz vele.
Olyan dolgokba rúgdostok bele, ami nélkül a játék játszhatatlan lenne.
Mutass nekem mégegy olyan játékot, ahol az egész világ benne van, és jobb a kidolgozás.
Ha elfogadhatatlan számodra, akkor ne játsz vele.
Olyan dolgokba rúgdostok bele, ami nélkül a játék játszhatatlan lenne.
Na de enyire...!
A többi még lenyelhetõ hiba, de a tékép elfogadhatatlan.
SZóval, van hozzá valami patch?😊
A többi még lenyelhetõ hiba, de a tékép elfogadhatatlan.
SZóval, van hozzá valami patch?😊
Azthittem, hogy van valami komolyabb probléma is...
Ha megnézed, akkor látod, hogy a térkép erõsen stilizált. Történelmi eltérések, meg azért vannak, hogy jobb legyen a játék. Vicces is lenne, sõt játszhatatlan, ha pl olaszok nem bírnának elfoglalni, egy kb 1/3 ICvel rendelkezõ országot gond nélkül..
Ha megnézed, akkor látod, hogy a térkép erõsen stilizált. Történelmi eltérések, meg azért vannak, hogy jobb legyen a játék. Vicces is lenne, sõt játszhatatlan, ha pl olaszok nem bírnának elfoglalni, egy kb 1/3 ICvel rendelkezõ országot gond nélkül..
Csak 1-2 példát hoznék. Renmélem elég lesz.
-Mondjuk,h. a Tisza az Északi-khg-bõl ered...,Romániában 2 a Balatonnál is nagyobb tó, ami valójában egyáltalán nem akkora.Arról már nem is szólnék, h. ,ha rákattintasz a tavakra azokat is ócánként nevezi meg.De ez apróság.
-A Baltikum annexiója.Szu megtámadja õket, holott valójában semmiféle fegyveres konfliktus nem volt. (Ezt hadd ne fejtsem ki.Úgyis tudja mindenki.)
-Jugoszlávia megtámadása. Már márciusban... .:S(?)
Olaszország úgy elfoglalja a fél Balkánt + Görögo-ot,h. ihaj...
- EZ megint apróság, de a pontatlanságot jelzi. Február minden évben 30 napos. 😊
-Az éppen fejlesztett új technológiához olyan képet kellene megjeleníteni ,ami oda is tartozik. {lsd. Pl. He-111-esek fejlesztésekor, egy Stuka képét rakták oda...}
-AZ egységek típusának megfelelõ animek jelenjenek meg a területeken. (pl. ha csak lovasság, akkor lovakatonákat láthassunk.Ha Páncélvadász, akkor azt...)
-A Bécsi döntések területi visszacsatolásai is borzalmasak.EZ az ami a legjobban bosszant. Megkapjuk kárpátalját, holott ,nem is kaptuk meg az egészet, de mind1.A Felvidék D-i részét pedig nem.(!?)
A 2. bécsi döntéssel erdetileg megkapott Észak-Erdély is hogyan van felosztva... :S Sokkal délebbi terülteteket ad át a játék. Legalább itt osztották volna fel normálisan a térképet.
-Valamint a Molotov -Ribbentrop paktum kivitelezése... Szu nem támadja meg Lo-ot, hanem átveszi No-tól a már elfoglalt Lo-ból a területeit.
Na most így látatlanban ezek jutottak eszembe.
Megértem,h. nem egyszerû pontosan kivitelezni a területek felosztását, de legalább törekedtek volna rá.Nekem úgy tûnik,h. az egész egy összecsapott munka eredménye.
Az 1.3-as patch az idõrenden sokat javított. Most már pl. nem '44 jun. 22-én támadja meg a III. birodalom Szu-t, hanem rendes idõben. ...stb. Ennek köszöönhetõen már viszonylag elviselhetõ a történelmi vonal.
Területek felosztására vonatkozó patch is létezik?
-Mondjuk,h. a Tisza az Északi-khg-bõl ered...,Romániában 2 a Balatonnál is nagyobb tó, ami valójában egyáltalán nem akkora.Arról már nem is szólnék, h. ,ha rákattintasz a tavakra azokat is ócánként nevezi meg.De ez apróság.
-A Baltikum annexiója.Szu megtámadja õket, holott valójában semmiféle fegyveres konfliktus nem volt. (Ezt hadd ne fejtsem ki.Úgyis tudja mindenki.)
-Jugoszlávia megtámadása. Már márciusban... .:S(?)
Olaszország úgy elfoglalja a fél Balkánt + Görögo-ot,h. ihaj...
- EZ megint apróság, de a pontatlanságot jelzi. Február minden évben 30 napos. 😊
-Az éppen fejlesztett új technológiához olyan képet kellene megjeleníteni ,ami oda is tartozik. {lsd. Pl. He-111-esek fejlesztésekor, egy Stuka képét rakták oda...}
-AZ egységek típusának megfelelõ animek jelenjenek meg a területeken. (pl. ha csak lovasság, akkor lovakatonákat láthassunk.Ha Páncélvadász, akkor azt...)
-A Bécsi döntések területi visszacsatolásai is borzalmasak.EZ az ami a legjobban bosszant. Megkapjuk kárpátalját, holott ,nem is kaptuk meg az egészet, de mind1.A Felvidék D-i részét pedig nem.(!?)
A 2. bécsi döntéssel erdetileg megkapott Észak-Erdély is hogyan van felosztva... :S Sokkal délebbi terülteteket ad át a játék. Legalább itt osztották volna fel normálisan a térképet.
-Valamint a Molotov -Ribbentrop paktum kivitelezése... Szu nem támadja meg Lo-ot, hanem átveszi No-tól a már elfoglalt Lo-ból a területeit.
Na most így látatlanban ezek jutottak eszembe.
Megértem,h. nem egyszerû pontosan kivitelezni a területek felosztását, de legalább törekedtek volna rá.Nekem úgy tûnik,h. az egész egy összecsapott munka eredménye.
Az 1.3-as patch az idõrenden sokat javított. Most már pl. nem '44 jun. 22-én támadja meg a III. birodalom Szu-t, hanem rendes idõben. ...stb. Ennek köszöönhetõen már viszonylag elviselhetõ a történelmi vonal.
Területek felosztására vonatkozó patch is létezik?
mondjuk tényleg vannak benne kisebb-nagyobb földrajzi hibák de semmi sem tökéletes😊
Japók sorozatos vereséget szenvedtek a kínaiaktól 42-ben?😄...az egész VH során nem szenvedtek számottevõ vereséget kínától...44-45ben is csak a kínai keleti partvidék "kis részét" tudták visszafoglalni...az amcsik és a ruszkik gyõzték le japánt és nem a kínaiak...sõt 42ben pont h elõre nyomúltak és kína szinte teljes keleti partját elfoglalták.
és nem tudtok egy modról a vickyhez ami reálisabbá teszi az etnikai állapotokat?
1.lépés
berakod a cédét
aztán megkeresed a hoi mappát és átnevezed valami másra pl asdf
aztán inditod a telepitöt
javitás opciot választod
na most van egy uj mappás az asdf melett
2,lépés
felrakni a leguccsó patchet
szal letölteni a paradox olaládrol
letölteni elidnitani és követni az utasitásokat
és az ujonnan telepitett hoi2 mappába menjen majd a patch
átnevezed az ujabbik hoit 1914 re
az elsöt meg hoi2 re
gyözödj meg hogy nem keverted e össze
3.lépés
ki kell törölni fájlokat
az 1924 es mappában
ezeket:
\ai
\db
\music
\scenarios
\GFX\Interface\models
\GFX\Interface\pics
\GFX\Interface\tech
4.lépés
szedd le és rakd fel az 1924 es modot vagy mit
és csomagold ki az 1924 es könyvtárba
5.lépés
no time limitet rakd fel inditsd el ugy hogy az exe az 1924 ben legyen/asszem/
ha elidnitod a progit a browse opcioban az 1914 mappába rakja majd fel
aztán ennyi
remélem sikerül
berakod a cédét
aztán megkeresed a hoi mappát és átnevezed valami másra pl asdf
aztán inditod a telepitöt
javitás opciot választod
na most van egy uj mappás az asdf melett
2,lépés
felrakni a leguccsó patchet
szal letölteni a paradox olaládrol
letölteni elidnitani és követni az utasitásokat
és az ujonnan telepitett hoi2 mappába menjen majd a patch
átnevezed az ujabbik hoit 1914 re
az elsöt meg hoi2 re
gyözödj meg hogy nem keverted e össze
3.lépés
ki kell törölni fájlokat
az 1924 es mappában
ezeket:
\ai
\db
\music
\scenarios
\GFX\Interface\models
\GFX\Interface\pics
\GFX\Interface\tech
4.lépés
szedd le és rakd fel az 1924 es modot vagy mit
és csomagold ki az 1924 es könyvtárba
5.lépés
no time limitet rakd fel inditsd el ugy hogy az exe az 1924 ben legyen/asszem/
ha elidnitod a progit a browse opcioban az 1914 mappába rakja majd fel
aztán ennyi
remélem sikerül
AHam. Köszönöm!
Bár én azt tapasztaltam,h. az IC-ket is rá lehet állítani a termelésre. 😊
Egyébként pedig az elsõ benyomás, amit tett rám a játék az,h. a készítõi nemigazán voltak birtokában alapos földrajzi, sem történelmi tényeknek.
A térkép felosztására, valamint az eseményekre,képekre és...
ügyelhettek volna. Jelentõs értéket veszít ez által az amúgy remek alapötlet.
AZért el lehet vele szórakozni.
Ti is Doomsday-jel játszatok?
Ez egyébként valami kieg a sima HOI 2-höz?
Bár én azt tapasztaltam,h. az IC-ket is rá lehet állítani a termelésre. 😊
Egyébként pedig az elsõ benyomás, amit tett rám a játék az,h. a készítõi nemigazán voltak birtokában alapos földrajzi, sem történelmi tényeknek.
A térkép felosztására, valamint az eseményekre,képekre és...
ügyelhettek volna. Jelentõs értéket veszít ez által az amúgy remek alapötlet.
AZért el lehet vele szórakozni.
Ti is Doomsday-jel játszatok?
Ez egyébként valami kieg a sima HOI 2-höz?
Step One
Create a clean installation of Hearts of Iron II.
1. Insert your original HoI CD-ROM. Cancel the “Play” screen if it appears.
2. In Windows Explorer, locate your existing Hearts of Iron II program folder. Temporarily rename it to something else.
3. Locate the file Setup.exe on the CD-ROM. Run the program.
4. Choose the Repair option. Follow the on-screen instructions until you reach the Finish prompt.
5. Check in Windows Explorer, and you should have a new directory called \Hearts of Iron 2.
(If necessary, press the F5 key to refresh the screen display.)
Step Two
Install the latest Paradox patch.
1. Download the latest patch from the Paradox website. Choose “Save to Disk” when given the option.
2. Find the patch file where you saved it, and run the program. Follow the on-screen instructions.
3. When asked to Choose Destination Location, make sure that the folder listed is the new \Hearts of Iron 2 folder that you created in Step One.
If this is not the one listed, click the Browse button and locate the correct directory. Follow the remaining on-screen instructions.
4. Rename the new directory ‘1914’.
5. Rename your original HoI directory back to ‘Hearts of Iron 2’, instead of whatever temporary name you gave it.
Make sure you don’t get the two mixed up!
Step Three
Delete those files that relate specifically to the Second World War, to avoid possible mismatches with the new Great War files.
1. In Windows Explorer, locate the following five folders in your new \1914 directory, and delete each of them (including their sub-folders, if any):
\ai
\db
\music
\scenarios
\GFX\Interface\models
\GFX\Interface\pics
\GFX\Interface\tech
Step Four
Download and install the files for 1914
1. Version 0.3 comes in three files. Save these to your computer.
2. Extract the contents of the files to your \1914 directory.
Step Five
Install the No Time Limit patch so that the game starts before 1936.
1. Locate the file no_time_limit_11.exe in the \1914 directory. Run the program.
2. You will be asked to Select Target File to Patch. Click on the ... button.
3. Check that the \1914 folder is displayed, and select the file HoI2.exe. Click Open then Start.
Create a clean installation of Hearts of Iron II.
1. Insert your original HoI CD-ROM. Cancel the “Play” screen if it appears.
2. In Windows Explorer, locate your existing Hearts of Iron II program folder. Temporarily rename it to something else.
3. Locate the file Setup.exe on the CD-ROM. Run the program.
4. Choose the Repair option. Follow the on-screen instructions until you reach the Finish prompt.
5. Check in Windows Explorer, and you should have a new directory called \Hearts of Iron 2.
(If necessary, press the F5 key to refresh the screen display.)
Step Two
Install the latest Paradox patch.
1. Download the latest patch from the Paradox website. Choose “Save to Disk” when given the option.
2. Find the patch file where you saved it, and run the program. Follow the on-screen instructions.
3. When asked to Choose Destination Location, make sure that the folder listed is the new \Hearts of Iron 2 folder that you created in Step One.
If this is not the one listed, click the Browse button and locate the correct directory. Follow the remaining on-screen instructions.
4. Rename the new directory ‘1914’.
5. Rename your original HoI directory back to ‘Hearts of Iron 2’, instead of whatever temporary name you gave it.
Make sure you don’t get the two mixed up!
Step Three
Delete those files that relate specifically to the Second World War, to avoid possible mismatches with the new Great War files.
1. In Windows Explorer, locate the following five folders in your new \1914 directory, and delete each of them (including their sub-folders, if any):
\ai
\db
\music
\scenarios
\GFX\Interface\models
\GFX\Interface\pics
\GFX\Interface\tech
Step Four
Download and install the files for 1914
1. Version 0.3 comes in three files. Save these to your computer.
2. Extract the contents of the files to your \1914 directory.
Step Five
Install the No Time Limit patch so that the game starts before 1936.
1. Locate the file no_time_limit_11.exe in the \1914 directory. Run the program.
2. You will be asked to Select Target File to Patch. Click on the ...
3. Check that the \1914 folder is displayed, and select the file HoI2.exe. Click Open then Start.
Szerintem simán megy csak. De nem tudom. Mondom soha nem prbóáltam még ki, csak láttam régebben is, hogy van ilyen.