Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akar a halál a németekkel lenni! Egyébként a techslot az ICtõl függ?
Jegyzettömbbel át tudod írni a savét.
De egyébként mi értelme így játszani?
HUN-al simán el lehet érni 60 base IC-t 1940-re, amiböl lesz úgy kb. 90 módosítók miatt. 4 tech slot + Német blueprintek stb.
Jó manpower nincs sok, de tudsz tankot vagy repcsiket gyártani, vagy ha lesz tengerpartod, akkor még flottát is😊)
De egyébként mi értelme így játszani?
HUN-al simán el lehet érni 60 base IC-t 1940-re, amiböl lesz úgy kb. 90 módosítók miatt. 4 tech slot + Német blueprintek stb.
Jó manpower nincs sok, de tudsz tankot vagy repcsiket gyártani, vagy ha lesz tengerpartod, akkor még flottát is😊)
hogyan lehet megvariálni a játékot? ezalatt azt értem, hogy mondjuk Magyarországnak elapból több kezdõterület, vagy IC. Valami editor van a játék mappájában de egyszerûbb nincs?
Az IC-m még mindig elég szegényes, azt csak gyárak építésével lehet fokozni?
Kösz szépen! Nem támadtam meg amikat, de amikor már Sziámot is csatoltam Japánhoz, akkor kiborult a bili a jenkiknél, és hadatüzentek, szerencs, hogy erre gondoltam még a játék kezdeténél, és a lehetõ legmodernebb anyahajókat kezdtem el gyártani abból huszat, meg gyártottam 15 Yamato classos, fullbrutál hadihajót, meg fejlesztettem mindent, szval amikor az amik megjelentek Tokiónál akkor én négy irányból támadtam és körbevéve õket, éreztettem velük, hogy egy csöppet árnyékra vetõdtek, azzal, hogy megtámadtak. Meg is szívták elég rendesen, elpusztítottam a flottájuk velejét, és maradt kemény 13 rombolójuk meg pár transporthajójuk, viszont légierejükkel már nehezebben bírok.
3-400 játék? <#wow1>#wow1> Ennyit komolyan láttál/lenyomtál?
Ilyen szempontból nem kell félni a Jap. AI-tól.Nagyon béna. Az eventet elfogadja lesz is fél évig bónusza, de nem használja ki. Ilyen szempontból nagyon unalmas az amcsikkal a játék, hogy még SOHA (3-400 játékból) nem láttam az AI-t Amerikában partraszállni (sem német, sem japó, sem szovjet).
A japók is max Új-Zealandot meg Ausztráliát szállják meg, sokszor még Pearl Harbort is csak 47-re próbálják meg elfoglalni.
A japók is max Új-Zealandot meg Ausztráliát szállják meg, sokszor még Pearl Harbort is csak 47-re próbálják meg elfoglalni.
Azt viszont tényleg nem tudom,h. hogyan lehet visszaadni egy országnak a csapatai feletti irányítást, ha elõzõleg átvettem tõle. (Ugyanis AI elég idiótán próbált támadni 😊 )
Japánnal van választási lehetõséged.
A Pearl Event meg csak arról szól, hogy a japók egy-két hónapra kapnak egy csomó bónuszt a flottájukra. Jobb eséllyel lesz meglepetésszerû támadás, jobb lesz a szervezettség, stb. Szóval nem muszáj.
Arra viszont vigyázz, hogy japánnal, ha agresszív politikát folytatsz, és hadatüzensz jópár ázsiai orszgnak, akkor az amcsik elõbb-utóbb megtámadnak, mert bassza a csõrûket, hogy te ott kevered a szart nyugaton (tõlük).
A Pearl Event meg csak arról szól, hogy a japók egy-két hónapra kapnak egy csomó bónuszt a flottájukra. Jobb eséllyel lesz meglepetésszerû támadás, jobb lesz a szervezettség, stb. Szóval nem muszáj.
Arra viszont vigyázz, hogy japánnal, ha agresszív politikát folytatsz, és hadatüzensz jópár ázsiai orszgnak, akkor az amcsik elõbb-utóbb megtámadnak, mert bassza a csõrûket, hogy te ott kevered a szart nyugaton (tõlük).
Kösz szépen! Nem tudod hogy el lehet-e kerülni, hogy Japán megtámadja Pearlt? Mert váltottam Japánra és szeretnék egy kicsit békésebb demokratikusabb Ázsiai "úniót" létrehozni, de amikor még az amikkal voltam akkor csak egy borítékot kaptam arról, hogy Japán megtámadott, viszont semmiféle japán flotta nem volt Hawai körzetében. Én direkt ezért raktam át a teljes flottát Johnson Islandra, (ez kicsit délebbre van Hawaitól) hogy ha jönnek és üres kikötõt találnak, akkor azonnal legyakom õket, de nem jöttek, csak kiírta a frankót. Remélem Japán esetében nem lesz ugyanez és akkor kényszerbõl háborúzni kell USAval.
Azért mert az a tiszted csak Lt. General rangú, így csak 3 hadosztály vezetésére van hitelesítve 😊 Ha többet irányít az már meghaladja a lehetõségeit, és csökkenti az irányítási hatékonyságát.
Nah. Én idióta.
Ezt is tudom már. Kicsit figyelhetnék, és nem lenne ennyi kérdésem...😊
Ezt is tudom már. Kicsit figyelhetnék, és nem lenne ennyi kérdésem...😊
Köszi! Már rájöttem.
Küldtem expedíciós csapatokat az országba. A spanyolok elszállították azokat, és utána észrevettem,h. van mindegyik egység alatt egy ilyen - akármi gomb. Nah, azzal visszaszereztem õket.
AZtán visszafoglaltam nekik spanyolo-t.😊
AMikor 4 ezrednél többet adok egy tiszt irányítása alá, akkor piros lesz az egységek száma. MiérT?
Küldtem expedíciós csapatokat az országba. A spanyolok elszállították azokat, és utána észrevettem,h. van mindegyik egység alatt egy ilyen - akármi gomb. Nah, azzal visszaszereztem õket.
AZtán visszafoglaltam nekik spanyolo-t.😊
AMikor 4 ezrednél többet adok egy tiszt irányítása alá, akkor piros lesz az egységek száma. MiérT?
Nem nagy megterhelés szerintem a németeknel egyártani 9-15 hadosztályt, és átküldeni a spanyoloknak örökbe. Lehet értük kérni pl raret.
Illetve ajándékba adhatsz csapatokat, de azokat nem fogod visszakapni a büdös életben soha
Eventtel tudod õket segíteni.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
AZ expediciós seregeket hogyan lehet visszahívni?
Ill. hogyan tudom 37-ben elküldeni a csapataim spanyolországba? (No-ból)
Ahhoz kellenek ilyen transzporthajók?
Ill. hogyan tudom 37-ben elküldeni a csapataim spanyolországba? (No-ból)
Ahhoz kellenek ilyen transzporthajók?
nehéz mivel csak a 2000 alatti popok asszimilálódnak de ezek is csak a farmerek. a clerkek craftmenek ... csak 300 alatt és ahhoz is full citizenship kell. most próbálgatok az ilyenekkel variálni de hihetetlen nehéz a vallásokról nem is beszélve
nekem az a problémám hogy mindenbe bele tudnak kötni egyesek és baromságokat beszélnek
Sztem nem kellene ezen összeveszni
Egyébként "csupán" annyi cheattel, hogy már 36-ban megvan MO-nak az összes technológiája, 1900-ra már a 60 milliót is elérte a lakosság száma. Most ugyanígy elkezdtem egy kampányt, de most arra gyúrok, hogy minél nagyobb legyen a lélekszám, tehát kerülök minden háborút, félreteszem diszkrimináló elveimet, folyamatosan adogatom a különbözõ szociális reformokat, és igyekszem hogy minél több emigráns jöjjön az országba. Szóval kb. harcba szállok USA-val az emigránsokért😄 Kíváncsi vagyok, hogy 1936-ra mennyien jönnek össze😄
Nekem egyébként sose jött össze 100%-os magyarsági arány, sztem az képtelenség. 70%-ot sikerült csak elérnem, pedig annyit háborúztam húúúú...
Egyébként "csupán" annyi cheattel, hogy már 36-ban megvan MO-nak az összes technológiája, 1900-ra már a 60 milliót is elérte a lakosság száma. Most ugyanígy elkezdtem egy kampányt, de most arra gyúrok, hogy minél nagyobb legyen a lélekszám, tehát kerülök minden háborút, félreteszem diszkrimináló elveimet, folyamatosan adogatom a különbözõ szociális reformokat, és igyekszem hogy minél több emigráns jöjjön az országba. Szóval kb. harcba szállok USA-val az emigránsokért😄 Kíváncsi vagyok, hogy 1936-ra mennyien jönnek össze😄
Nekem egyébként sose jött össze 100%-os magyarsági arány, sztem az képtelenség. 70%-ot sikerült csak elérnem, pedig annyit háborúztam húúúú...
sztem alap hogy tudja fejbõl az egészet hisz gimiben töriórán kurvára megtanították neki az egészet
Mutass nekem egy olyan térképet 1836-ból, ahol számokkal van az etnikai megoszlás, nem pedig foltokkal.... Azt meg nem kell itt lódítani, hogy 5 perc alatt megvan. Egy kultúrált térképt összehozása nem két perc. rengeteg utánajárás, gúglizés, stb.
egyébként csináltam olyat is ahol 100%-os Magyarország van😊
jó szarul hiszed...tartsd meg magadnak az arrogáns véleményed...egész hitelesnek mondható...egyébként meg ha Magyarország 5 perc a többi is akörül lehet de mind1....kicsit több mivel nem mind1ikhez van 36-os etnikai térkép de neten keresel aztán szvsz.
az egy része az egésznek😄
Az editornál nekem rossz tapasztalataim vannak. HOI2-ben azzal szerkesztettem, amig az egyik betöltésnél ki nem írta: critical error. Kösz baszdmeg.
Azóta apránként az alábbi módszerekkel.
(Ja arról nem is szólva, hogy a gyári HOInál az editor check-el véggigfuttatva több oldalnyi hibát talál. Ezek után nincs több kérdésem. Az editor bugosabb mint a játék (nem emiatt)...)
Azóta apránként az alábbi módszerekkel.
(Ja arról nem is szólva, hogy a gyári HOInál az editor check-el véggigfuttatva több oldalnyi hibát talál. Ezek után nincs több kérdésem. Az editor bugosabb mint a játék (nem emiatt)...)
16 nem 15
48-ban azt hiszem a népesség 15-18 millió körül mozgott 1914-re elérte a 20-21 milliót
én Magyarországot kb 5 perc alatt megcsináltam és egész jó lett😊
Hát annyi idõ alatt elég sokat változott 😊 Az bõ 60 év. Ipari forradalom idején az elég sok változas a népességben.
Konkrét számadatos csak 1900-as van
Azokkal túl bonyolult, csak 1-1 adatot tudok átírni, viszont én jobban beleakarok piszkálni a játékba. Ha van jobb program, minek veszõdnék notepadokkal?😊
amúgy nagyon érdekesek ezek a térképek pl van egy olyan az 1ik atlaszban hogy közép-kelet európában totál kavart pici foltok itt ott ien szín olyan szín mindenbõl egy kicsi. nyugateurópában meg a nemnagyon lényeges helyeken meg mintha vonalzóval választották volna el a kül népcsoportokat
énse azért mondom hogy kicsit abszurd ez a módszer...
Az a baj, hogy nem igen van konkrét számadatokból álló népességi statisztika az 1830-as évekrõl... Csak etnikai térkép, meg népsûrûségi foltokkal..
Olyat még nem is láttam, ahol konkrét számok lettek volna.
Olyat még nem is láttam, ahol konkrét számok lettek volna.
és gondolom a számadatokat a térképrõl is leolvasos megyékre bontva csak mondjuk egész európát
aha... végülis elkezdem ma este talán ugy 200 év múlva befejezem ha napi 20 órát melózok. Te bolond vagy? 0
A közepes méretû anyahajó alatt gondolom a CLV-t érted. Na ezekre nem lehet tenni CAG-ot. Minden CV-re viszont lehet.
Ejtõernyõs támadás: sux. A trükk az, hogy ahány hadosztály (para) állomásozik a repteres területen annyi transport plane hadosztály is legyen. Ezek után már csak három feltétel van: mindkettõ org-ja a maxon legyen, ill. a tr.planek hatótávjában legyen a droppolási zóna.
Szóval nem könnyû. pl. Ciprus Athénbõl támadható, miután az odaküldött para+tr.plane hadosztály org-ja feltöltõdött (fél hónap) , ezalatt partraszállással 3 szor lehet elfoglalni a szigetet.
Ejtõernyõs támadás: sux. A trükk az, hogy ahány hadosztály (para) állomásozik a repteres területen annyi transport plane hadosztály is legyen. Ezek után már csak három feltétel van: mindkettõ org-ja a maxon legyen, ill. a tr.planek hatótávjában legyen a droppolási zóna.
Szóval nem könnyû. pl. Ciprus Athénbõl támadható, miután az odaküldött para+tr.plane hadosztály org-ja feltöltõdött (fél hónap) , ezalatt partraszállással 3 szor lehet elfoglalni a szigetet.
A legjobb editorok.. 😊
Javaslat: excel+notepad
Nekem az a retek Victoria Editor kellene. Tuti senkinek sincs meg?
fogod a kis kacsódat és átírod😊....én is azt csináltam...nem kell más csak 1 történelmi térkép aztán annyi😊
etnikumokról szólva nem tudtok pop modot hogy reálisabb viszonyok legyenek vickyben?
Nem. Foglald el Görögországot.
Ahhoz, hogy letudj rakni egy flottát, mindenképpen az kell, hogy a fõvárossal szárazföldi összeköttetésben legyen, és tiéd legyen a terület.
Ahhoz, hogy letudj rakni egy flottát, mindenképpen az kell, hogy a fõvárossal szárazföldi összeköttetésben legyen, és tiéd legyen a terület.
AZ. 😊
Ebben az esteben nekem kellene egy kikötõ, amely az anyaországgal kapcsolatban áll,és ahova le tudom pakolni a flottámat.Meg lehet egyezni más országgal ilyen téren?
Ebben az esteben nekem kellene egy kikötõ, amely az anyaországgal kapcsolatban áll,és ahova le tudom pakolni a flottámat.Meg lehet egyezni más országgal ilyen téren?