Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Én csináltam azt annó 😊

Elvileg itt még van egy béta verzió letölthetõ: http://hoi2.uw.hu/downloads.html
JimKirk
Azt tudja valamelyikotok, hogy melyik szamkombinacio melyik tech-et, politikust, teruletet vagy egysegtipust takarja? Sajat scenariot szeretnek csinalni es ezert erdekelne! A jatek konyvtaraban kerestem eddig egy ilyen notepad filet, de meg nem talaltam. Ha van egyaltalan!😄
JimKirk
Hello!

I.C.: Emlexel meg az OMM(Osztrak-Magyar-Monarchia) scenariora, vagy modra amit az egyik forums arc csinalt meg regebben? Regebben sokat jatszottam vele csak az idok folyaman sajna eltunt ez a file. Neked nincs veletlenul egy masolatod rola, vagy nem tudod kitol/honnan tudnam megszerezni?

Elore is thx!
matthias92
mámint mirû szó?

matthias92
két fantasyscenario? 😊 mien?

matthias92
jé, 41-re kapitulál(ni akar) az uk, de asszem hogy nem fogadom el 😊

matthias92
úgy gondoltam hogy hány repcsi van pl. egy légierõszázadban
meg egy hadosztályban hányan vannak...

matthias92
nem fogjátok elhinni, de az usa legyõzte kanadát, japán meg kínát 1940-re 😊 mindössze én szenvedtem egy jódarabig a franciákkal, a szárazföldi haderõ helyett légierõt építettem... most meg 40 légiszázaddal nyomom az angolokat 😊))

I.C.ram
Hát amennyit beleraksz...

Hajóknál, asszem max 60 a megengedett, de már 30 folött nem érdemes pakolni, mert nincs olyan flottaparancsnok, aki elvezetne ennyit hatékonyan.

Repcsiknél meg 1-4 egységbõl állhat.

Vagy úgy érted, hogy a játékban mennyinek felel meg egy század? 1 egység az 1 század.
matthias92
1 flotta hány hajóból áll? 1 légiszázad hány repcsibõl áll?

I.C.ram
Armageddonnal kezdtem egy 36-os kampányt japókkal.

Baromi jó cucc ezek a brigádostúl építhetõ egységek! Nagyon megkönnyíti az ember életét. Ami viszont kicsit gáz, az a módosított légiharc. Kínát bombázom mint az állat, és úgy hullanak a gépeim mint a legyek, pedigm ég légiereje sincs. Ez kicsit gáz, fõleg, hogy a két ország közt bõ 30 évnyi technikai különbség van. Sokkal nehezbb így legyûrni a kínaiakat, mert az emberfõlényüket sokkal nehezebb kompenzálni a légierõvel. Tök lassan haladok a hadjáratban emiatt. 😞 Ami viszont tetszett, hogy a légi Lt. General már 8 gépet tud irányítani az eddigi 4 helyett, viszont egy csapatba még mindig csak 4-et lehet rakni.
matthias92
mind1, megoldottam, event 2015 😊 utába bring to alliance
végül az usát sikerült lecoupolnom <#idiota> és bring to alliance 😊

matthias92
legalábbis én nem láttam
csak hogy historical outcome, limited és no pact the bolsevik

I.C.ram
Pedig van.

"Propose an Unholy Alliance" Vagy valami hasonló a neve a választási lehetõségnek, és asszem csak a Németek ajánlhatják fel.
matthias92
amugy meg hoi2ben a molotov-ribi paktumba nincs is oan h szövetségesem lesz...

I.C.ram
Utánpótlás.
matthias92
a reinforcementes az mit jelent?

matthias92
1.3 patch nem bugos? vazz a szovjetek még a molotov-ribbentrop paktum területéig sem jutottak el 1944 decemberében, míg az angolok annekkelték a horvátokat az usa meg felszabadította franciaországot

matthias92
illetve az megoldható hogy a szu és a németek egy oldalon legyenek? (pl. tengelyhatalmakban)

matthias92
mikor lenne érdemes kezdeni a játékot hálóban?

ti a Viktoriában mennyire szoktatok debtbe menni???

I.C.ram
Ja, ráadásul olyanokat olvasok, hogy tele van buggal. Csomó elgépelés van benne.
Muki100
Bekapcsolható opció, de elképzelem hogy az elmúlt 2 év alatt ezt nem tudták patchben mellékelni...hát jó, végülis csak 1000 Ft, de akkor is. Elképzelem hogy ez volt kemény egy délelõttnyi meló?

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Na de várj! Most olvasom az új "featúrákat" (imádom ezt a magyar fordítását 😄)

New Features :

* New attachments for Naval units

* Land units can now be built with brigades already attached

* An Air Naval combat system that radically alters the combat balance

* New damage algorithms for the Air combat system, making organization more important and allowing air units to fight longer.

* New color scheme system allowing player to differentiate between upgraded units

* The ability to see all your moving units (the arrows on the top left)

* 2 new fantasy scenarios called Abyss and Armageddon

* The ability to choose what country can and cannot send expeditionary forces

* Now able to give orders to units, even before 48 hours have passed

* Modable values in CV combat modifiers

* Improved air AI (?)

New Options :

* Extended end date to 1964

* The option to absorb tech teams from annexed countries

* The option to get full amount of IC from occupied provinces (still only half resources)

* Democracies can now declare war

Ami a legjobb, hogy teljes IC-t kapsz, és a tech teameket is megkapod 😊 Bár még nem próbáltam ki. Nem tudom, hogy mûködik, de ez azt jelenti, hogy Moval, ha annexolod yugokat, akkor kapsz csomó ICt és tech teamet is.
Muki100
Azért figyeled, látatlanból megmondtam hogy ez ökörködés lett 😄
Azért kár hogy paradoxék is itt tartanak ma már.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Na kipróbáltam...

Háát ez nagyon nyomi. Annyi az új scenárió, hogy van az egész világon kb 15 nagyhatalom, más ország nincs is ezeken kívül. Mindegyiknek szinte ugyanannyi ICje van. Totál kidolgozatlan mindegyik ország. Tele van buggal. Pl vannak országok mellyeknek nincs tech teamjük, de kb 200 ICjük van... Nagyon ratyi... még jó hohy nem vettem meg ezt a szemetet.
I.C.ram
Ja, de nincs seeder 😞

Na mindegy Bithumenrõl már lekaptam.
Muki100
isovadászaton fent van, hazaérek én is megnézem mit ökörködtek össze...

I.C.ram
Tud valaki valami letöltési helyet az armageddonnak? Kiváncsi vagyok, de valahogy nem vagyok képes 22 megáért kidobni pénzt 😄
I.C.ram
Az alapjátékban is lehet.

Jobb gomb egy zászlóra és legördül a lista.
Van valami kiegészítõ, amivel lehet minden országgal játszani?
I.C.ram
JA már látom is. Gamersgaten már lehet megvenni. Viszont csak 22 mega... nem valami sok.
matthias92
vagyis majdnem minden országhoz 😊

matthias92
értsd: tegnap unatkoztam és minden országhoz beléptem, dissentet átírtam 100%ra és feloszlattam a nemzeti hadseregeket😊

Elvileg 29-én, szóval ma😊)
I.C.ram
Mikor jön ki az armageddon a dd-hez nem tudjátok?
?
matthias92
partizánok árasztották el a világot, kikiáltották a konfederált államokat, indonéziát, flanderst, kaliforniát, líbiát, skóciát, euskadit, kambodzsát, pakisztánt, szomáliát, szíriát, burmát, szlovéniát és szlovákiát...

meg még ha magas a pluarity akkor sokkal több bevándorlód lesz
köszi

I.C.ram
Azt, hogy mennyire van igényük az embereknek a szabadságra. Királyságoknál/diktatúráknál az a jó minél alacsonyabb, demokráciáknál pont fordítva.
az állam háztartásnál a plurality mit jelent???

Világos, amikor látja az ember hogy nyert, nem muszáj végigtolni. De az a 30 se kevés 😊

Végig csak kb. 30-at játszottam. Az a helyzet, hogy bozótharcosokra vadászni már nincs türelmem. (Értsd mikor már USA+Fr+Eng össz IC-je kb. 10 és csak szigeteik vannak...ebbõl adódik, hogy USA-val többször mentem el végdátumig mint a németekkel vagy SU-val.)
I.C.ram
Jaja.
Muki100
Mi volt a neve ennek az AARnek? Nem igazán emlékszek már belõle sokra, csak arra hogy olvastam, tán a Magyar Királyság Újjászületése?

I.C.ram
Volt egy svéd gyerek a hivatalos fórumon, akinek magyar volt a barátnõje, és ezért a magyarokkal nyomott egy AAR (After Action Report), ahol a magyarokkal Lezúzta egész Európát, németestül, olaszostul stb.
Muki100
Igen, az elsõ 5-nél jön aztán 20/40/60/80.
Én õszintén nem sok esélyt látok arra hogy németek nélkül bármire is menjél bár egyszer én is szocdemre átálltam és mentem felszabadítani Európát az elvtársakkal, szóval hajrá 😊

I.C.ram
Ja!

20 IC-ig 1db ez a minimum
20 IC-tõl 2db
40 IC-tõl 3db
60 IC-tõl 4db
80 IC-tõl 5db ez a maximum

Ezek a számok BASE ICben értendõk, azaz a NETTÓ ICtõl függ, nem a Bónuszokkal megnõvelttõl.
Akar a halál a németek oldalán lenni! Egyébként a techslot az ICtõl függ?