Hearts of Iron 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudsz mindenhol partra szállni, csak ha tengerpart felõl mész (keleti partvonaluk).
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
az lenne a kérdésem hoy az amerikaiakkal vagyok és hogyan lehetne elfoglalni pl nagy britanniát? akármit is csinálok nem tudok partra szálni a szállító hajoimmal süt még a part közelébe se tudok meni folyton valami hibaüzenetet kapot valaki segítsen h mit csináljak?! (háboruba vok a britekkel)
na ez már jo
Kezdtem egy játékot UK-val. Kicist alteros lett, mert Paternal Authocrat UK, kiléptem a szövetségbõl, az egész flottám szétosztottam: Kína, Olaszország, Hollandia, Ausztrália, Új-Zéland között. 39-ben újjáépítettem a flottát, 38-as hajókkal. Összes IC-m IC építésre költöttem. Így már van 220 körüli base IC-m. Elfogaltam Iránt, Szaud-Arábiát. Irán az indiai területiem miatt kellett, hogy ne kelljen megkerülnöm egész közelkeletet. Full IC takeovert kikapcsoltam, mert teljesen felbörul az egyensúl, viszont a Tech Team takeovert megtartottam, ami jól is jött, bármilyen meglepõ, de Irán-nak elég jó tech teamjei vannak. Reza Pahlavi meg az egyik legjobb földi doktrinás kutatóm, mert az összes képesítése megvan, bár sajnos csak 5 a skillje, de még így is jobb, mint a híres angol vezérkar 😄
Közben kitört a háború Európában. Franciáknak hiába adtam pár földi egységet, már a végét járják. Én jelenleg békében vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy most lépjek hadba, vagy még várjak. Észak-Afrikában felsorakoztak az egységeim. Kb 12 pancélos + AC, és 18 gyalogsági+Eng,+Art,+AC, stb. Etiópia köré is bekészítettem pár gyorsan mozgó egységet, hogy minél hamarabb "visszavegyem" etiópiát, bár olasz egység egy szál sincs.
Kína közben már visszaszorítótta a japókat, de egyszerûen képtelen behatolni mandzsúriába, pedig folyamatosan nyomom neki az utánpótlás-t MEg adtam neki 4 tac, 3int, 3 str légi hadosztályt is + flottát is, bár szerintem ez már valahol a sárga-tenger mélyén van... Egyszerûen nem tudok már más segítséget nyújtani neki. Japán elleni harcra meg még nem készültem fel.
Angliát teljesen bevédtem. Minden partra került 3 db coastal fort. Minden területre pakoltam 2-2 radart, 10 AA-t. + van 2*4 db Spitfire-öm is a védelemre és 4db navalbomber is. Azt hallottam ,hogy az AI az armageddonban másr sokkal durvábban száll partra, nem csak ilyen 1-2 egységgel, szóval kicist bevagyok szarva 😄
Közben kitört a háború Európában. Franciáknak hiába adtam pár földi egységet, már a végét járják. Én jelenleg békében vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy most lépjek hadba, vagy még várjak. Észak-Afrikában felsorakoztak az egységeim. Kb 12 pancélos + AC, és 18 gyalogsági+Eng,+Art,+AC, stb. Etiópia köré is bekészítettem pár gyorsan mozgó egységet, hogy minél hamarabb "visszavegyem" etiópiát, bár olasz egység egy szál sincs.
Kína közben már visszaszorítótta a japókat, de egyszerûen képtelen behatolni mandzsúriába, pedig folyamatosan nyomom neki az utánpótlás-t MEg adtam neki 4 tac, 3int, 3 str légi hadosztályt is + flottát is, bár szerintem ez már valahol a sárga-tenger mélyén van... Egyszerûen nem tudok már más segítséget nyújtani neki. Japán elleni harcra meg még nem készültem fel.
Angliát teljesen bevédtem. Minden partra került 3 db coastal fort. Minden területre pakoltam 2-2 radart, 10 AA-t. + van 2*4 db Spitfire-öm is a védelemre és 4db navalbomber is. Azt hallottam ,hogy az AI az armageddonban másr sokkal durvábban száll partra, nem csak ilyen 1-2 egységgel, szóval kicist bevagyok szarva 😄
Ugyanilyen joggal kérdezhetnéd hogy mit keres Tito a római birodalom élén. Nem sokat tököltek vele, az éppen aktuális területhez tartozó minisztereket beolvasztották a fantázia államokba, a románok pont a kozákokba kerültek.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Na megnéztem . . . igazad volt. A sárga-piros-kék zászlós állam a kozák állam, de mit keresnek a román miniszterek a kabinetben????
nem jön be az oldal
amúgy nagyon jópofa dolgok ezek.. kéne még pár ilyen alternatív történelmi event😊
tudnátok segíteni a célom az lenne hogy betelepítsek területeket a primary culturos népekkel részben mûködik is de a problémám hogy például velencébe gond nélkül áttelepülnek az emberek de amint az betelt a saját core provinciáimba kezdenek mozogni. teszem azt hogy lehet megoldani hogy pl lettországot vagy litvániát tehát relatív szar területeket betelepítsek?
hmm 😊 hopsz ez nemaz mind1 ottvan az a paradoxianos cuccost nézd meg és ha tudsz angolul akkor fasza
http://www.paradoxian.org/vickywiki/index.php/Unifying_Germany#Popular_Unification_.284612.29
azta
azt meg hogy érted el??
azt meg hogy érted el??
mindez 1845ben:_)
victoriában egy event ami egyesíti a német birodalmat Ausztriát is beleértve😊
micsodát?
huhuuu sikerült elõidézni a popular német egyesülést😄😄
hy all! azt mondja már meg nekem valaki hogy hogyan tudom növelni a supplies--t mert akármit is csinálok mindig 31 és soha nem megy föntebb?!! mit kell csinálnom h fentebb menjen????
Hát nem tudom, én soha nem vettem senkitõl. Egyedül a japán elavult hajóimat adtam oda az olaszoknak, hogy fingassák meg az angolokat.
Csak annyira emlékszem, hogy a zászlója sárga-kék-piros és a miniszter elnöke a volt román 1936' miniszter volt! Na de ma megnézem mégegyszer.
Nos azért nem teljesen van igazad, bocsi hogy vitatkozok veled.
Magyarként vagy németként nem tudtam az USAtól vagy a Britektõl venni soha a DD-ben. Még +200 viszony mellett sem, mert ellentétes az ország jelleme. Nem értem, hogy pl.: stalinista ország miért nem tud egymás között így venni/vásárolni ha +200 a viszony.
Én az infokra gondoltam, a szövetséges ha fejletebb nem segítette tech infokkal a kisebbet. mikor olasszal probálkoztam szinte az összes infot úgy kellett megvennem a németektõl. A DD -ben volt, hogy ingyen nyomta.
Magyarként vagy németként nem tudtam az USAtól vagy a Britektõl venni soha a DD-ben. Még +200 viszony mellett sem, mert ellentétes az ország jelleme. Nem értem, hogy pl.: stalinista ország miért nem tud egymás között így venni/vásárolni ha +200 a viszony.
Én az infokra gondoltam, a szövetséges ha fejletebb nem segítette tech infokkal a kisebbet. mikor olasszal probálkoztam szinte az összes infot úgy kellett megvennem a németektõl. A DD -ben volt, hogy ingyen nyomta.
gondolom azért vedték ki az egységek megvásárlását, mert így akár az ellenségtõl megvehetted az egész seregét, aztán csak lerohanod simán, ami nem túl reális. Viszont eladni ugyanúgy lehet bárkinek.
Mikor japánnal nyomtam, és siam a szövetségesem lett, és elkezdett fogyni nagyon a rare, akkor csomószor adott tök ingyen. Szóval ez megmaradt.
Mikor japánnal nyomtam, és siam a szövetségesem lett, és elkezdett fogyni nagyon a rare, akkor csomószor adott tök ingyen. Szóval ez megmaradt.
Létezõ birodalmak? Hát ilyenek biztos nem voltak 😛
Amúgym eg a románok egy gramm területet nem kaptak. Kevered a kozákokkal, akiknek semmi közük a románokhoz, inkább az oroszokhoz/ukránokhoz.
Amúgym eg a románok egy gramm területet nem kaptak. Kevered a kozákokkal, akiknek semmi közük a románokhoz, inkább az oroszokhoz/ukránokhoz.
Nem tudom tonyr, hogy te ki a tököm vagy, de azt értelmes game mellé egy dolgot szeretnék csatolni és jó ha tudod:
nem rég (kb. fél éve) egy ismerõsõmmel probáltuk multiban az általad mintha paint-ba rayzolgatnék gamevel, a 11 éves fia is ott volt. Nos tudni kell, hogy történelembõl semmi nem érdekelte (alig kapott 3-ast)és az olvasással is bajja volt. Jelenleg nagyon jól olvas szinte falja a könyveket és történelembõl versenyre készül az országosra, megnyerte a megyei töri versenyt!!!
nem rég (kb. fél éve) egy ismerõsõmmel probáltuk multiban az általad mintha paint-ba rayzolgatnék gamevel, a 11 éves fia is ott volt. Nos tudni kell, hogy történelembõl semmi nem érdekelte (alig kapott 3-ast)és az olvasással is bajja volt. Jelenleg nagyon jól olvas szinte falja a könyveket és történelembõl versenyre készül az országosra, megnyerte a megyei töri versenyt!!!
Nos pár mondatban annyi, hogy ugyan az a helyzett vele mint a DD-vel vagyis a Doomsday esetében. Csak itt több jó/elõnyös dolgot is kivettek a játékból és inkább - ahogy Muki is célzott rá inkább a multiplayerben nyúltak bele . . .
A lényeg az, hogy lett egy "Birodalmis" küldetés pálya - talán így írnám le. A világot több nagyobb birodalomra osztották fel - az államok a történelemben valamikor létezõk voltak/ lehetek volna. Az elsõ problémám, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia nem szerepel benne. Ezen egy kicsit meg is sértõdtem, az hogy Románia egy komplex birodalmat kapott soha nem birtokolt területekkel a Fekete-tenger köré!!! Hát azért ez egy kicsit túlzás. Pár érthetetlen dolog is van benne az induló egységek miatt . . . pl. ha Kínával indulunk van 4 brutál anyahajónk :-). Szóval röviden a Scenario azoknak lett kitalálva akik nem ragaszkodnak semmi történelmi valósághoz. Sajnos ez a része nálam nem vált be.
Az alapjátékban sajnos csak egy-pár változtatást érzékelhetünk. Elsõ talán, hogy egyes részeken több információt kapunk. Magyarán ha valamin rajta hagyjuk az egeret akkor 2 sorral több infot ad. Jó ötlet volt a nyíl a bal felsõ sarokban ahol az aktuális vonuló haderõ irányát mutatja meg. Valamint a haderõ listázás mellett a kereskedelmi egyezményeknél is ott marad az "kütyü" mikor csinálok vele valamit, nem ugrál fel a változtatások után a lap tetejére . . .
Az egységek gyártásánál már egybe lehet gyártani a légvédelmi egységet a tankkal, persze az IC összeadódik, így nem kell bajlodni az összepárosítással. Jó kényelmi funkció a gyártani kivánt egységnél, hogy egybõl látjuk, hogy mit is pakolhatunk bele, mennyi plusszokat fog adni stb. Új egységek sajnos csak pár van és azok zöme is kiegészítõ egységek, nem alap egységek. Hajókra szerelhetõ légvédelmi ütegek, és különbözõ tûzvezérlõ rendszerek tengeri csatákra, új egység a helikopteresek. De talán a lényege, hogy 1963 ban fejezõdik be a buli!
Tömören talán ennyi a pluszokról. Pár negatívum elsõ ránézésre.
Elsõ, hogy az Armageddon csak finomitás. Most már csak katonai szövetségestõl lehet vásárolni egységeket és senki mástól. . . :-( Ezt nem igazán értem miért kellett kivenni. Furcsa számomra, hogy a katonai szövetségben lévõ nem segíti a másikat, a Doomsday-ban mikor az létre jött a német-olasz-magyar szövetség a tagok adták át egymásnak az infokat, segíteték a másikat, ha nagyon mínuszt termelt energiból és õ tudott adni neki akkor adott. Sajnos itt nincs ilyen itt most ez megy: én adok ezt te meg adsz nekem azt, ha nem akkor én sem adok . . . ez nem katonai szövetség . . . persze minez +200 mellett . . .
Így 3 napom probálgatása után többször megfordult a fejemben, hogy letörlöm az Armageddon-t és a Doomsday teszem vissza.
A lényeg az, hogy lett egy "Birodalmis" küldetés pálya - talán így írnám le. A világot több nagyobb birodalomra osztották fel - az államok a történelemben valamikor létezõk voltak/ lehetek volna. Az elsõ problémám, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia nem szerepel benne. Ezen egy kicsit meg is sértõdtem, az hogy Románia egy komplex birodalmat kapott soha nem birtokolt területekkel a Fekete-tenger köré!!! Hát azért ez egy kicsit túlzás. Pár érthetetlen dolog is van benne az induló egységek miatt . . . pl. ha Kínával indulunk van 4 brutál anyahajónk :-). Szóval röviden a Scenario azoknak lett kitalálva akik nem ragaszkodnak semmi történelmi valósághoz. Sajnos ez a része nálam nem vált be.
Az alapjátékban sajnos csak egy-pár változtatást érzékelhetünk. Elsõ talán, hogy egyes részeken több információt kapunk. Magyarán ha valamin rajta hagyjuk az egeret akkor 2 sorral több infot ad. Jó ötlet volt a nyíl a bal felsõ sarokban ahol az aktuális vonuló haderõ irányát mutatja meg. Valamint a haderõ listázás mellett a kereskedelmi egyezményeknél is ott marad az "kütyü" mikor csinálok vele valamit, nem ugrál fel a változtatások után a lap tetejére . . .
Az egységek gyártásánál már egybe lehet gyártani a légvédelmi egységet a tankkal, persze az IC összeadódik, így nem kell bajlodni az összepárosítással. Jó kényelmi funkció a gyártani kivánt egységnél, hogy egybõl látjuk, hogy mit is pakolhatunk bele, mennyi plusszokat fog adni stb. Új egységek sajnos csak pár van és azok zöme is kiegészítõ egységek, nem alap egységek. Hajókra szerelhetõ légvédelmi ütegek, és különbözõ tûzvezérlõ rendszerek tengeri csatákra, új egység a helikopteresek. De talán a lényege, hogy 1963 ban fejezõdik be a buli!
Tömören talán ennyi a pluszokról. Pár negatívum elsõ ránézésre.
Elsõ, hogy az Armageddon csak finomitás. Most már csak katonai szövetségestõl lehet vásárolni egységeket és senki mástól. . . :-( Ezt nem igazán értem miért kellett kivenni. Furcsa számomra, hogy a katonai szövetségben lévõ nem segíti a másikat, a Doomsday-ban mikor az létre jött a német-olasz-magyar szövetség a tagok adták át egymásnak az infokat, segíteték a másikat, ha nagyon mínuszt termelt energiból és õ tudott adni neki akkor adott. Sajnos itt nincs ilyen itt most ez megy: én adok ezt te meg adsz nekem azt, ha nem akkor én sem adok . . . ez nem katonai szövetség . . . persze minez +200 mellett . . .
Így 3 napom probálgatása után többször megfordult a fejemben, hogy letörlöm az Armageddon-t és a Doomsday teszem vissza.
Engem speciel érdekelne pár gondolat, miben is ad újat az Arma...
Nos a hétvégén texteltem az Armageddon kiegészítõt, nem tudom lenne-e valami igény ismertetõre, véleményre . . . ?
Budapest végre városi provincia lett, nem vagyok pesti de a képen nekem nagyon szociálista épületeknek tûnnek azok :\
Valaki hozzáértõbb?
Valaki hozzáértõbb?
Ez az Armageddon egy elég multiplayerre kitalált scenario lenne, kár hogy a HoI2 alapból elég alkalmatlan multira technikai okok miatt szerintem.
Ne haragudjatok, hogy beígértem az OMM modot, de sajnos mégsem tudom megcsinálni, mert elfelejtettem, hogy van egy rakás beadandóm holnapra 😞
pluszt ad a körzetében harcoló repülõidnek.
Plusz mégvalami. A radar tulajdon képpen mire jó?
Mennyiben segíti a légi felderítést,ha ezt teszi egyáltalán...
Mennyiben segíti a légi felderítést,ha ezt teszi egyáltalán...
üdv!
Hogyan lehet ledobni az ejtõernyõsöket?
Van gépem hozzá, belepakoltam a katonáim, de nem tudom,h. hogyan lehet a levegõben kiszórni õket. ...😊
Hogyan lehet ledobni az ejtõernyõsöket?
Van gépem hozzá, belepakoltam a katonáim, de nem tudom,h. hogyan lehet a levegõben kiszórni õket. ...😊
1. ha nem szoktál játszani és nem is szereted a játékot akkor minek nézel be ide? azért hogy sértegesd azokat akik játszanak?
2. az ienre én asszoktam mondani hogy akinek nem tetszik az csináljon jobbat vagy csinálja meg.
3. lehet, hogy vannak értelmesebb játékok is, de azon elgondolkoztál már, hogy nem mindenkinek van annyi pénze hogy az éppen a legmodernebbnek számító videókártya/egyéb alkatrész legyen a gépében?
4. lehet hogy vannak értelmesebb játékok is, de ez legalább történelm i(jellegû) és a történelmünk egyik legfontosabb korszakát játszhatjuk vele.
2. az ienre én asszoktam mondani hogy akinek nem tetszik az csináljon jobbat vagy csinálja meg.
3. lehet, hogy vannak értelmesebb játékok is, de azon elgondolkoztál már, hogy nem mindenkinek van annyi pénze hogy az éppen a legmodernebbnek számító videókártya/egyéb alkatrész legyen a gépében?
4. lehet hogy vannak értelmesebb játékok is, de ez legalább történelm i(jellegû) és a történelmünk egyik legfontosabb korszakát játszhatjuk vele.
Hmm, vagy túl nagy, vagy kevés, vagy alacsony ... <#wilting>#wilting>
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Sajnos nem tudom felrakni az OMM mod-ot mert a hoi2 telepitese 35%-nal felbeszakad.
Az editorban es a 36-os hungary scenarioban miert nem egyeznek a teruletek id-i? Csapatok hozzadasa editorban lehetseges? Mert en eddig meg nem talatam meg. Notepad-ban lehet egyszerubb lesz megcsinalni a dolgot.😊
Az editorban es a 36-os hungary scenarioban miert nem egyeznek a teruletek id-i? Csapatok hozzadasa editorban lehetseges? Mert en eddig meg nem talatam meg. Notepad-ban lehet egyszerubb lesz megcsinalni a dolgot.😊
skacok, már bocs a hozzászoláshoz, de ez a hoi2 1 fostalicska game...
bár 2 hawerom is yáccik wele, de többiekkel szekáyyuk is öket, h mi a faké yáccanak iyennel, me olyan mintha paint-ba rayzolgatnék... ÁÁÁÁÁÁÁ :f
wannak értelmesebb stratok is mint ez a "nagyszerü" game...
bocs, de ez kellett, ennyi tsa
amugy akinek beyön, annak yo gamét
bár 2 hawerom is yáccik wele, de többiekkel szekáyyuk is öket, h mi a faké yáccanak iyennel, me olyan mintha paint-ba rayzolgatnék... ÁÁÁÁÁÁÁ :f
wannak értelmesebb stratok is mint ez a "nagyszerü" game...
bocs, de ez kellett, ennyi tsa
amugy akinek beyön, annak yo gamét
Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol
De ezt mar gondolom a DD-hez fogod megcsinalni!
En is azon gondolkodom, bar en kihagynam az osztrakokat es csak egy nagy magyarorszagot hoznek letre!
En is azon gondolkodom, bar en kihagynam az osztrakokat es csak egy nagy magyarorszagot hoznek letre!
Nem hiszem, ezt még a HOI2 alaphoz csináltam.
Amúgy majd, ha lesz egy kis idõm, akkor csinálok egy újabb ilyen modot.
Amúgy majd, ha lesz egy kis idõm, akkor csinálok egy újabb ilyen modot.
Van egy editor, abban képekkel van illusztrálva minden, tech teamek gyártásához az tökéletes. Doomsday kiegben benne van alapból ez az editor. Vedd meg/toltsd le a Doomsday-t. Amúgy is megéri szerintem.