Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JimKirk
vpifu:

Feldobnad valahova a magyarorszag scenariodat?
Mindegy milyen allapotban van en szivesen kiprobalnam!😊
Pliz!😄DD
I.C.ram
e fölé nem lehet, max a no time limit moddal, mert a végsõ idõpont hardcoded, azaz nem modolható.
I.C.ram
akkor betöltöd single playerbe. Ott a fullcontrol parannccsal kicsit megnyírbálod a kínai hadsereget, trigereled az eventet, stb, aztán elmented, és betöltöd multiban.
Nekem a tapasztalataim a következõk:
Japán esetében 65% japán és 35% kína siker. A 35%-ban Japán eleinte jól indul, a Komm. Kínánál illetve a partraszállás után elakad. Megfigyeltem, ha túl korán dobja partra az egységeit akkor a Nac. Kína gyorsan tud reagálni és tengerbe szorítja õket.

A másik a Rep.Spanyol és Nac. Spanyol.
Nálam az Armageddonnál 75% a Rep. Spanyolnak és 25% a Nac. Spanyolnak. Nem értem miért kinlodik az Al itt is ennyire. Mit tud elszúrni . . .
A mostani állásnál 1942-t irnak és még mindig tart a Spanyol polgárháború, már 6 éve !!!! Mindkét félne 55-60 hadosztálya van.
Az Armageddon kiegészítõnél 1963. dec. 31. a végsõ idõpont. De ha jól tudom az editorban akár e fölé is lehet nyomni a dátumot.
VIPnek elvileg lehet használni a nemzetiségek ujrarendezését ezt olvastam sikerült ez vkinek nekem folyton hibát ír és kifagy
Muki100
nem próbáltuk ki, de szerintem nem mûködnek ezek multiban mert csítnek számolja.
A japók meg nagyon el se indulnak Kína felé :\
Pár provinciájuk marad Mandzsúria körül és ott campelnek...elég szánalmasnak tûntek, de nem vettem a fáradtságot hogy nofoggal kivizsgáljam a helyzetet.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Átlagos tapasztalatom Jap-ról Armageddonban:
75 nyerés - 25 vereség (ilyenkor kína elfoglalja koreát is és azt pupetteli).
Mellesleg ilyenkor csak azt nem értem, hogy mit bénáz el 25 esetben? Vagy mennyivel jobb abban a 25-ben Kína??
Amúgy én sohasem segítek az AI-nek... Inkább megoldom magam.
Volt már, hogy a németekkel száltam meg kínát...
Biztos nem így van.
Kb. akkor ajánlja fel az eventet ha már az IC-je 10 alatt van, és a vic.pontjai száma 2-3 környékre esik. Volt, hogy egész Szibárián át kellett vernem az oroszokat.
De ilyenkor célszerû csak a vic.pontos területekre koncentrálni és annektálni.
I.C.ram
Nem értem, hogy miért nem azt csináljátok, hogy beírjátok manuálisan az eventet rögtön load után: event XXXX GER, és akkor nem kell fölöslegesen szarakodni mindig újra és újra.
Muki100
akkor lehet hogy csak velem fordult elõ. Hát mondjuk hasonló elõfordult ma multiban, a másik játékos Magyarországgal van, át lett szerkesztve a német event fájl hogy 90% esély van hogy a teljes Felvidéket visszakapja, 7% Tiso, 3% semmi. Mondani se kell hogy a németek betartották a müncheni szerzõdést és basztak cselekedni...de jó volt autosave március elejérõl.
Betöltjük, erre a csehek azt választják hogy küzdeni fognak. Gyors hadat üzent a magyar a cseheknek de mire begyalogoltak volna egy felvidéki provinciába a németek már annektálták õket. A lengyelek meg hadat üzentek nekünk viszont nem léptek be a szövetségesek közé.
Harmadjára csak sikerült...de ennek a matematikai esélye hogy egymás után megtörténjen azért elég csekély, nagy szopás volt. Velem még sose fordult elõ hogy a csehek visszaugassanak, pedig ez a németeknek szerintem praktikusabb mert így a felvidéki provinciákat is megkapja, a magyarok meg ígyis-úgyis belépnek hozzá szövetségbe.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
*mindig és eddig lenyomtam kb 4 Arma kampányt. Legalábbis 4 ben eljutottam addig, hogy japán puppetelje.
I.C.ram
Hát pedig nagyon nem. Amióta felraktam Armageddont kb 39-re puppeteli Kínát japán.
Még mindig kezdõ vagyok: tényleg el lehet játszani 1963-ig is akár?
Muki100
Az Armageddonban én még sose láttam jó Japánt, elõtte pedig általában elfoglalta Kínát. Valamit szerintem elkúrtak paradoxék..már megint.

Még nem lett vége, majd 1963. végén lesz vége ha birom addig . . . Jelenleg a tengelyben vagyok, a magyarok elég jól állnak most. A németek minimális veszteséggel legyalultak mindenkit, most készülnek a szovjet háborúra, az olaszokat visszaszoriták a britek algériáig, de magyar segítséggel talpraálltak és 2 hónap alatt elérték a Nílust. Jelenleg a szövetségesek szarul állnak. A briteknek afrikában és az arab vidékeken 3 db gyalogos hadosztályuk van. A magyar légierõ 48 brit-kanadai-francia hadosztályt vert szét. A brit flotta legnagyobb hajója 2 csatahajó és 1 CV. A németek folyamatosan 32 stratégiai bombázóval nyomják. Napi szinten kb. 4-5 IC vesztenek a britek. Kicsit tartok, mert Japán teljesen elbénázta, pedig adtam neki nyersanyagot, és mindösszesen 3 kínai tartományt tudot elfoglalni. A kínaiak nyomják õket ezerrel. A gép nagyon bénán játszik Japánnal, így az USA pillanatok alatt legyalulja. Az USA szerintem így nagyon durva lesz. Lehet, hogy idõben kiugrok a tengelybõl és külön utón megyek . . . a világmeghódítás felé . . . elõtte még elkellene foglalni a spanyolokat.
Muki100
Megvan hogy melyik városokat kell elfoglalnod. Ha Japán is a szövetségesed akkor Vlagyivosztok kell, amúgy meg Leningrád, Moszkva, Sztálingrád és Baku asszem.

matthias92
jön majd egy event hogy sztálin békét kér, és akkor megkapod a területeket... meg lesz egy oan hogy no peace the bolsevik, na arra ne katt 😊))

matthias92
és végül sikerül defeat vagy victory lett?

Tegnap a magyar játék scenarioban lezajlott a legnagyobb tengeri ütközet, lehet, hogy valakinél volt már nagyobb, de nálam nagy élmény volt . . . A magyar flotta a légierõ támogatással megsemmisitette - 1942 május 17.-18. - a brit Földközi-tengeri fottát. A csata 36 óráig tartott és a magyar Szent László Supercsatahajó 2 Csatahajót, 1 CV-t és 2 LC lõtt ki. A brit részrõl 3 CV, 6 BB, 7 CL, és 9 DD valamint 7 SS vett részt. A magyarroknál 9 Naval-Bomber és 1 Super Csatahajó, 3 BB, 2 BC, 6 CL, 7 DD és 12 TP volt. A magyar flottár Horthy vezette.
A magyar flotta Egyiptomba szándékozót partraszállni, a légierõ Ciprusról fedezte . . .
BF109
Sziasztok!
A Szovjetúniót h lehet véglek kiiktatni a háborúból? El kell foglalni az összes tartományát? Elfoglaltam az országukat a németekkel kb, az Ural-Volga -Kaszpi tenger-Kaukázus vonalig, minden nagyobb városukat mégis folytatják a harcot, lekötnek egy csomó sereget, pedig már mennék az USA ellen...

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Köszi szépen, mindezek tudatában Svájcnál kalandosabb játékot ígérõ országot is fogok tudni irányítani talán! 😊
I.C.ram
bó'tbó'?
sztetek honnan tudom megszerezni a vicktoriát!!
thx
I.C.ram
Épp ezért a wasted IC a fel nem használt IC. Nem elkölteni meg amgy sem lehet, mindenképpen szét kell osztanod.
Muki100
a wasted IC az, ami el van költve de mégse használod. Ha termelésre, utánpótlásra vagy fejlesztés (mármint upgrade) több IC van rakva mint kellene neki azt nem használja ki, ezért figyelni kell hogy a wasted IC mindig 0 legyen. Vagy csak beállítod hogy automatikusan kezelje.

I.C.ram
-A területek fix nyersanyagot adnak, viszont van pár tech, amit, ha kifejlesztesz, akkor nõ a hatásfok a kitermelésnek, ergó több nyersanyagot fognak adni a területeid.

-Egy gyár az = 1 IC. Azaz amennyi gyárad van a területeden, annyi IC-t kapsz alapjáraton, azaz annyi lesz a base IC-d. Viszont van a bónuszokkal megtoldott IC-d, amibõl gazdálkodhatsz. Ilyen bónuszokat adhatnak a különbözõ miniszterek, technológiák, illetve eventek és egyes országoknál a béke minuszt ad.

-Tegyük fel van 100 alap IC-d. A miniszterek, tech-ek adnak mondjuk +15%ot. Akkor az azt jelenti, hogy van 100*1,15+100=115 IC-d. Ha mondjuk 5 ICbe kerül egy egység, akkor 23 (23*5=115) INF egységet tudsz egyszerre gyártani. Persze ez a gyakorlatban nem így van, mert az ICdbõl nem csak egység építésre kell költened, hanem kell úgynevezett jóléti árucikkeket gyártani a népnek, különben nõni fog az elégedetlenség (dissent), és akkor csökken az iparod hatásfoka, és lázadók is megjelenhetnek. Továbbá kell még költeni az ellátmány gyártására, amit a katonáid emésztenek fel. Ezeket kereskedelmi úton is beszerezheted, ha van elég fölösleges nyersanyagod.

-1 IC fogyaszt naponta 2 Energy-t, 1 Metal-t, és 0.5 Rare Materials-t. Ilyenkor mindig a bónuszokkal megtoldott ICt kell nézni. Tehát: Elõzõ példához visszanyúlva: 100 Base IC-d van abból lett ugye a 115 felhasználható IC. Ha minden ICdnek kivan rendelve valami feladat pl 30 IC consumer goodsot gyárt, 60 IC ellátmányt (supply) maradék 25 pedig INF-et, akkor ugyebár az ICd 100% le van foglalva, és termel. Ebben azesetben összesen 230 energy-t, 115 metalt és 57.5 rare materials-t fog fogyasztani az iparod naponta. Nem muszáj minden IC-d kihasználni. Azt is megteheted, hogy csak 50 ICt osztasz el, maradék meg "idle" azaz nem csinál semmit. Ez viszont nem érdemes csinálni, mert lehet, hogy ilyenkor nem fogyaszt annyi nyersanyagot az iparod, viszont, ha supply-t gyártani azt ellehet adni a világpiacon. 1 IC 4db supplyt tud gyártani/nap. Az azt jelenti, hogy 2 energy 1 metal és 0.5 rarebõl elõtudsz állítani 4 supplyt. 4 supply árárból meg kb 20-30 energyt lehet venni, persze csak akkor, ha elég jó a viszonyod ez eladó országgal.
Üdv!
Nemrég vettem meg a cuccot és õszintén szólva, nem teljesen értem a gazdasági mechanizmust... Leírom a sejtéseimet, valaki javítson... Köszönöm elõre is.

Vannak ugye provinciáim. Ezek adnak nekem nyersanyagokat, méghozzá fix, nem növelhetõ mennyiségben. Olajat esznek a gépesített egységek, metalt és energyt meg CSAK (?) a gyárak. A gyárak száma egyenesen arányos az IC-vel. Az IC-t el kell osztani a különbözõ területek (reinforcements, updates, consumer goods...) közt. Az IC növelése gyárak építésével történik (??). A gyárak illetve seregek építése/képzése IC-be kerül.

Na ezt nem értem!!! Van pl. 10 gyáram, ami bónuszok nélkül ad X mennyiségû IC-t (tizet? húszat?). Megrendelek egy infanty egységet, 3 IC-ért. Mibõl von le hármat?? Lesz 10 gyáram, de ezek csak X-3 (7, 17...) IC-t adnak? És mi az a wasted IC?
2. verzió egy teljesen szabad elvû lenne/ az is, itt lehet stalinista vagy liberal felé nyomulni így akár a szovjet szövetség, vagy az angol szövi sem lehetetlen megvalosítani 1938-39-re.
Most textelem az 1. verziót amiben most már 1941-t írnak. Többé-kevésbé sikerült a pályát a történelmi tengelyen tartani. Talán annyi különbséggel, hogy az "ellenséges magyar szomszédok" kicsit arogánsak. . .
Nagyobb az esélye, hogy mikor 39'-ben Olaszország lerohanta Albániát, berágott Görögországra erre a Románia szövetkezik a görögökkel. Ekkor meg a németek rágnak be akikkel szövetségben van Magyarország.
Kb. 1936' végére nem lehetetlen az országgal akár a 180-190 IC összerakása.
1939-1940 körül már jó kis hadi flotta, légierõ és hadsereg szedhetõ össze, így akár segíthetünk az olaszoknak is a Földközi-tengeri csatákban. Ciprust mindenképpen érdemes elfoglalni, jó ugrodeszka.
Hát ezt szomorúan olvasom . . . na mindegy akkor egy sima 1936' scenarioba probálom belesûriteni a O.M. Monarhiát.
Egyébként csináltam kb. Japán erõségû Magyarországot a DD.ben, két felállásban. Az elsõ mikor már szövetségben vannak Németországgal, a másik szabadon válaszható dolgok a "jövöre" nézve . . .
I.C.ram
Nem létezik ilyen. Elég sûrûn járok a hivatalos fórumra, és sokan mondják, hogy az editor önmagában is bugos, és hogy tuti nem lesz az armageddonhoz.
Armageddon és az Abyss dolgok nem mûködnek a DD editorában. Nem tud valaki egy olyan editor ami értelmezi az Armagedont és az Abysst?

ja

Vickyben?
valaki leirná hogy hogyan lehet demokráciát csinálni
már egy csomoszorsikerültde most valahogy nem megy

nem kifejezetten erre gondoltam hanem úgy összességében
I.C.ram
Én múltkor azt csinaáltam, hogy eladtam az egész SZU hadseregem a franciáknak. Szerencsétlen németek nem bírtak betörni franciákhoz, aztán én meg pár egységgel hátbatámadtam a németeket, és 41 közepére már el is esett németország. 😊 Bár a rohadt event, ami felosztja európát elég szarul van megírva, és elment a kedvem a további játéktól. Most kezdtem egyet USAval. Egész flottámat odaadtam az olaszoknak. földi erõmet meg kivágtam a kukába. Azt a pár egységet, ami volt.
matthias92
nekem lenne 1-2 partnerem de az egyik cs-zni szokott a másik meg b@ssza feltenni a patcht, pedig jó lenne hosthoz...

Muki100
Eddig nem volt nagy siker, erõs host hiányában.

Hi @ all!
Szoktatok multizni? Van vkinek kedve hozzá?
/nem vagyok kezdõ😉/
matthias92
amúgy meg 41-re simán lelehet gyõzni a szövetségeseket... cheat nélkül megcsináltam

matthias92
jimkirk kérdezte

de most minek irkálsz be ilyeneket hogy meghódítottam a fél világot meg de nagy májer vagyok figyi cheatelni mindenki tud meg átirogatni a dolgokat sztem túl sok ember erre nem kíváncsi
matthias92
2300 ic-t pedig úgy varázsoltam magamnak, hogy
visszaszereztem magyarország területeit. (asszem szlovének nem voltak benne birodalmunkba úgyhogy maribor és ljubljana kimaradt). mashine toolsokat nyomattam, ami így asszem +15%-ot adott. + jött rá az event hogy +1% ipari kapacitás mert valami 40 percenttel feljebb volt folyamatosan. Nemtudom már mi is volt pontosan, de bejött. Ja és central planing felé 1 lvl-lel jöttem így +15% IC 😊
aztán elkezdtem építeni és építeni a légvédelmet meg a területekre minden szöszt 😊

matthias92
c:\program files\paradox interactive\Hearts of Iron 2\db\building_costs.txt - és itt az IC-nek a buildtime=360-at átírtam buildtime=1-re😊)

JimKirk
Azt tudom, de erdekelt hogy hogyan.
matthias92
a-a

átírtam a gyárak gyártási idejét 360-ról 1-re 😊

I.C.ram
cheattel...
JimKirk
Igen, en is hallottam rola meg regebben de meg soha nem probaltam ki!

#6393-as hozzaszolasban emlitetted, hogy felturboztad az IC-t. Hogyan?<#alien>