21
-
fonak #21 A következő procigenerációnál az amd is át fog térni a btx-re, valószínűleg... különben elmaradottnak fogják bélyegezni őket:) -
#20 Felül a táp, csak az alaplap átkerül a jobb oldalróűl a bal oldalra, ha szemből nézzük. A hűtés elvileg jobb kell legyen, mert nem elszívja a procitól a meleget, hanem egy venti ráfújja a hideget. Erre mondjuk az ibm 5 éve már rájött, mert ezeréves p1-es gépeink így vannak szerelve. Ami haszna még lesz, hogy mivel a pci-os pci-x-es kártyákat fordítva kell behelyezni, ezért a hűtő nem eshet le róla. -
#19 A több százhoz képest igen, de tény hogy itt óriáscégeket sorol.. -
#18 "Jelenleg mindössze néhány vállalat..."
És felsorolva 16 cég. A néhánynál azért ez jóval több :) -
#17 Ezt a lapot max fekvő házba lehet beépíteni.
Álló házban hogy nézne ki? Allul a táp?!, allul lesz a ps2 csati?! Vagy a gép bal oldalára rögzítik az alaplapot?! Akkor meg adtak a sz*rnak 1 pofont. A proci középre kerül, 1 szép nagy hűtővel. Pont minden bele fog akadni. Igaz így semmi különösebb változás nincs. :) -
Sityi #16 Szerinted? -
blackeagle #15 És érdekelni fogja az AMD -t ? Nincs annyira rossz helyzetben ,hogy ne maradjon az ATX-nél. Aki AMD-t akar ,az vesz hozzá ATX-es házat ,ennyi. -
Gabest #14 Sok gumicsirkét tartotok otthon? :))) -
Sityi #13 Emlékeztek még arra az időszakra, amikor az ATX-et vezették be? Eltartott egy pár évig. Innentől fogva <megfogja a gumicsirke nyakát> szerintem nem kell aggódni egy jó darabig a házcserén. Szerintem. <gumicsirkét hanyagul a sarokba dobja> -
#12 az anandtech tesztje alapjan, NEM jobb a hutes BTX eseten. microBTX eseten jobb, de nem az a aminstream !
szoval ez egy felesleges dolog, jolenne, ha elbukna ... mondhatnam: RAMBUS fiasko II. :( -
BlackRose #11 http://www.formfactors.org/FFDetail.asp?FFID=12&CatID=1 -
BlackRose #10 OK, megvan...
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=1876&p=3 -
BlackRose #9 Most nem tudom pontossan, de itt úgy néz ki mintha ez nem az ATX-et hanem a micro-ATX et váltaná fel... az alsó kép is valahogy a hasonfekvő doboznak felel meg (Front, Rear) és ugyis olvastam máshol, hogy Desktop Systems... akkor most ez azt jelentené, hogy a komoly gépeknek (csúcskategóriás) maradna az ATX? Ha esetleg valakinek lenne információja... megoszthatná itt velünk. -
BlackRose #8 Most csak arra vagyok kíváncsi, hogy amikor az ATX-et tervezték akkor miért mondták, hogy az ATX azért kell mert most jobb a hűtés meg stb. szerintem akkor is úgy tervezték, hogy a hűtés maximálissan meglegyen oldva, és most nem hiszem, hogy ez jobb lenne... Nekem ugyan tök mindegy, egy Mobo kinézete (ugyís csukva tartom a gépházat, az átlátszó baromdobozokat meg kinem birom állni - Chieftec Dragon rulez) de nem tudom elképzelni, hogy erre szükség lenne, mert egyszerűen ha egy 2 procis alaplap megfér az ATX szabványban és jó le is lesz hűtve, akkor egy 1 CPU-s rendszer messziről megfelel, és gondoljunk csak bele pl. a RDRAM-ra is ami volt egy darabig, akinek volt az tudja, hogy kétszer jobban fűt a DDR-nél. Egyedül a grafikus kártya lenne a baj, de szerintem az sem veheti fel a versenyt 2 vagy sőt 4 XEON hőtermelésével, és ezek is megvannak az ATX-ben. Sőt az 1-U rack form factor is elegendő, pedig azt hiszem ott még gyengébb a hőáramlás... -
BlueGold #7 Ezt az egész BTX-et szerintem csak azért találták ki az Intelnél, hogy megint megszivassák az AMD-t ( mint anno a Slot 1-es lapokkal )az AMD-nek újra át kell tervezni az Atlon 64/FX-es lapokat ami plusz idő, az idő pedig pénz. -
Noffir #6 A PH fórumon nagyon szidják, mondjuk nem tudom hánynak van közüllük valódi tapasztalata ilyennel. Mindenesetre abban biztosak lehetünk, hogy ha az Intel beindul...szóval a köv. 10 évben ez lesz a defacto.
Van valakinek képe egy kibelezett G5-ösről? A neten csak promóciós anyagokat találtam, azokon meg leginkább csak két nagy G5-ös feliratú dobozt látni lenn és kész. Hm...mit tennék én azzal, ha egyszer egy a kezembe kerülne... :-)) -
#5 Azért mégis csak mérnökök dobták fel :-) -
#4 ekkora összevisszaságot mintha feldobták volna az alkatrészeket és ahova esik ott lesz a helye tervezéssel készitették volna :D
egyikoldalon a floppy másikon (benne a légcsatornában) a HDD csati 4pin es +12v egyik oldalon középen (szintén a levegő utjában) a táp csatlakozó majd a pci bus nál egy molex.
megnézhettek volna egy g5 öst hogy hogy kell légterelést csinálni -
#3 a BTX-et azért erőlteti annyira az Intel, mert ATX rendszerben már a 3,8Ghz-es processzorát nem lehet megfelelő mértékben hűteni. Ha tovább akarják növelni a processzor órajelét, akkor másmilyen hűtési rendszerre van szükségük.
Mielőtt nekemesnének az Intel imádók, előbb olvassák el a Tomshardware-en a legutóbbi Intel processzortesztet. -
eke #2 Pontosan. A lényeg, hogy mindenféle okkal kihúzzák a zsebedből a pénzt. Jó példa erre a mai processzor és grafikuskártya kínálat is... -
blackeagle #1 Egy újabb bör ,amit a pénztárcánk fog csak bánni.