963
vagy lány ,mire????
  • Membrah
    Lehet...
    Bár szerintem ez a normális...
    Nem hiszem,hogy időzni kellene a vásárlással...
    Rohadt gyorsan el lehet intézni...
    Főleg,ha előtte átnézem és összeírom,hogy mit akarok venni!
  • Membrah
    Valóban!
    Egy óráig én sem bírom...
  • JackDaniels #239
    1Óra??, Jól bírod:)
  • JackDaniels #238
    Naja. Nőben elég ritka aki így gondolkodik mint te:) Vagy csak én ismerek keveset?
  • Membrah
    A motivációra rengeteg ötletem van,de nem tudom mégse miért...?!
  • Membrah
    Érdekes ötlet!
    Egy vásárlásmániás nő naplója...
    Hmmm...
  • BenceYCE
    a birtoklási vágy
  • The Termentor
    nem epen a temaval kapcs. de en amikor bemegyek egy boltb akkor kb1 ora az amit kibirok. utana a szag, az az atmoszfera elkezd ingerelni es egyszeruen a semmitol ideges leszek.
    nem tudtam soha megerteni hogy valakinek miert elmeny az ha bemegy egy boltba? felizgatja? vagy maga a vasarlas?
    biztos van koze a penzhez. jo lenne a valaki aki szeret vasarolni, leirna a gondolatait. mit erez? mik azok amik bevillannak az agyaba?
  • Membrah
    Bár ami igaz,az igaz,a nők többsége borzasztóan sokat tud vackolni a vásárlással..
    Nem tudom pontosan miért,mert én úgy látom annak az embernek,akinek munkahelye és lakása van,annak bőven van dolga,nem ér rá a félnapos vásárlásokra...(ami egyébként is hülyesség lenne)
  • Membrah
    Hát valóban így van,de nem minden nőre igaz a vásárlási mánia...
    A "titok" az,hogy a nők eleve,már a ételvásárlásnál is jobban odafigyelnek mit vesznek...
    Valamint szeretik a szép dolgokat,az esztétikát és ügyelnek is rá,bár én nő létemre ezt felületességnek nevezem...
    Én gyűlölök vásárolni,kiráz a hideg,ha sokáig ott kell tespedni egy pénztárnál olyannyira,hogy még a kisboltot is utálom..
    A hipermarketeknél rohadt sok ember van,tömeg;a kisboltokban meg ismerik az mbert és a boltos néni leállna dumálni,amit megint nem szeretk,mert nem a barátom,nem a rokonom,s nem akarom megbántani,de ssemmi köe nincs hozzán,mégis kíváncsiskodik...
    Rosszul vagyok,amikor a barátnőim órákig tökölnek azzal,hogy a piros szoknya,vagy a lila pulcsit vegye-e meg...
    ÁÁáááááá!Idegtépő...Általában nem is szoktam elkísérni őket!
    Úgyhogy láthatjátok van arra is példa,amikor egy nő nem szeret vásárolni(....sőt!....)!!!
    Én csak akkor töltök max10-20perccel több időt a vásárlásra,ha ajándékot veszek...
    De már otthon eldöntöm,hogy mit és hol akarok venni,s mennyit szánok rá(reális keretek között),és meg is tudom valósítani!
    Ha másnak veszek valamit,akkor max. plussz egy helyre benézek...
    Kajánál pillanatok altt meglehet nézni,hogy meddig jó a termék,s ha már van egy listám,nem kell ott gondolkozni és vagy30 percet spórolok!
    Ruha,kiegészítő,stb.?
    Valami megtettszik,felpróbálom,jó=megveszem,ha nem drága,ha rossz rám,vagy drága,elhalasztom a vásárlást máskorra...
    Bőven van időm,nem kínoz az hogy mindent egy nap alatt vegyek meg...
    És "érdekes" módon mégsem meztelenül járok az utcán,s könnyen megtudom szerezni magamnak azt,ami tetszik...
  • [HUN]PAStheLoD
    mostanában ez megy körbe körbe a neten ^.^
  • nemcsakfeel

bocs : (először nem gondoltam volna hogy egy nő ilyen jól le tudja írni a dolgokat, grat a meglátásaidhoz!)
  • JackDaniels #229
    Az a nagy marha valóság, hogy ez így igaz!!Ééééérteed??!!
  • Membrah
    Hát remélem tetszett!
  • Membrah
    nnnna egyébként jó kérdés lehetne,hogy mire vágyik a férfi...
    A topic címével kapcsolatban,leírok egy kis poént...
    Nem rég kaptam meg e-mailben,s annak ellenére hogy nő vagyok,és én pedig kifejezetten uuuuuúúúúútálok vásárolni,nagyon jót nevettem rajta!
    Szal íme:
    Különbség

Én igazán soha nem értettem meg, miért különböznek annyira a
    férfi és női szexuális szükségletek. És soha nem értettem
    meg azokat a Vénusszal és Marssal kapcsolatos dolgokat.
    Ugyanúgy nem értettem, hogy a férfiak miért gondolkodnak
    fejjel, a nők viszont szívvel. És a végén, soha nem
    értettem, hogy miért csökken a női szexuális vágy a nagy
    "Igen!" kimondása után.

Például: Egyik este, múlt héten, feleségemmel feküdtünk az
    ágyban. Már lángolt a vágy és a hormonok, amikor mondta:
    - Nem tudok most, nincsen kedvem..... Csak akartam, hogy
    megölelj egy kicsit.
    - MIII??? - mondtam - ez most mit jelentsen?
    És akkor kimondta a mondatot, amelytől fél minden férj a
    bolygón:
    - Te egyszerűen nem érted az én érzelmi igényeimet,
    amelyekre szükségem van mint nőnek, hogy kielégítsem a te
    férfi testi szükségleteidet.

A furcsa arckifejezésemre csak azt mondta:
    - Hát nem tudsz szeretni egyszerűen magam miatt, és nem csak
    azért amit az ágyban csinálok veled? Rájöttem, hogy nem lesz
    semmi, elfordultam és elaludtam.

Következő nap felhívtam a főnököm és kivettem egy
    szabadnapot, hogy egész nap a feleségemmel legyek. Elmentünk
    ebédelni, aztán elvittem egy nagy bevásárlóközpontba ahol
    egy fél emeletnyi női ruha üzlet volt. Körbe mentem vele,
    amíg kiválasztott néhány drága ruhát. Nem tudta eldönteni,
    hogy melyiket vegye meg, így mondtam, hogy megvesszük az
    összeset. Cipőt is akart, amelyik illik a ruhához, mondtam
    hogy vegyünk mindegyik ruhához valót. Elérkeztünk az
    ékszerboltig, ahol vettem gyémánt fülbevalókat. Mondhatom,
    hogy itt már naagyooon izgatott volt. Biztos arra gondolt,
    hogy a csőd szélén vagyok. Arra gondoltam, hogy próbára tesz
    amikor kérte a tenisz csuklópántot, még ha életben nem is
    fogott tenisz ütőt. Biztos gondolkodásba ejtettem, amikor
    így válaszoltam:

- Persze, drágám.
    Szerintem már közel volt a szexuális csúcshoz az óriási
    izgalomtól. Végre mosolyogva szólt:
    - Azt hiszem, hogy ennyi lesz. Menjünk a pénztárhoz.
    Alig bírtam ki, hogy ne röhögjek, amikor válaszoltam:
    - Nem tudok most, nincsen kedvem.
    Az arca eltorzult és teljesen elsápadt:
    - MIIIII?
    Akkor elmondtam:
    - Csak azt akartam, hogy az öledben tartsad egy kicsit
    ezeket a ruhákat..... Te egyszerűen nem érted az én pénzügyi
    gondjaimat, amelyekkel meg kell küzdenem mint férfinak, hogy
    kielégítsem a vásárlási vágyadat, mint nőnek.

És amikor rám nézett úgy mintha ölni akarná, hozzátettem:
    - Hát nem tudsz szeretni egyszerűen magam miatt, és nem csak
    azokért ruhákért amiket veszek neked?

Szóval, ma este sem lesz szex...
  • Membrah
    Miért is?
  • Membrah
    Hát ez már főleg rajtad múlik....:-)
    De köszönöm,tényleg szerencsésnek mondhatom magam,hogy találtam egy olyan embert,akinél kívánni se lehetne jobbat!
    (remélhetőleg ő is így van ezzel felém...)
  • FtranX
    Jó neked, hogy számodra megadatott egy ilyen kapcsolat. Egy kicsit irigyellek. Azt hiszem most már nekem is ideje egy ilyet felpíteni. :)

• petroow
    hmm...

this is very súlyos !
  • Membrah
    Erre nem tudok mit mindani...Köszönöm..(Hol a pirulós szmájli?)
    Egyébként a témával kapcsolatban egy személyes dolog:
    Én legalább elmondhatom magamról,hogy a szerelmem tudja,hogy én mire vágyok-szerintem...-és én is ennek megfelelően adok neki annyit,amennyit csak lehet!
    Szerintem mondtam már,de mégiscsak ez a legfontosabb:kölcsönösség,empátia!!
    Egyébként a roma-kérdés más tészta...Rengeteg tévhit és pletyka kering,valamit rengeteg igazság is létezik...
    DE!!!
    Az emberek hajlamosak a beskatulyázni mindent és mindenkit,amit leht,mert azt hiszik ettők könnyebb és érthetőbb a világ,pedig ez nem igaz!
    Van ugyan főbb jellemzők,de minden ember más és más,és ezt felejtik el az "okosok"...!
  • FtranX
    te nagyon filozofikus elme lehetsz! :)

de van benne igazság.
  • FtranX
    ezzel is abszolut egyet tudok érteni!
    A szomszédban lakó családban az apa cigány. Rengeteget dolgozik, abszolut semmi baj nincs velük, sőt a házuk különbül néz ki, mint a legtöbb a környéken. Eszébe sem jutna senkinek "lerohadtcigányozni".
  • Membrah
    Visszatérve az eredeti témához,nem az kérdés,hogy mire vágyik a NŐ,hanem,hogy férfi és nő mit adhat egymásnak!
    És a másik fél elfogadása,tudván azt,hogy az a másik felünk!!!
  • Membrah
    Szerintem az a baj,hogy az emberek nem ismerik az aranyközéputat;nem értik meg a harmóniát,sem a világ lényegét!
    Hiszek a keleti filozófiában,vagy legalábbis némelyik részében..
    Szerintem létezik jin és jang.
    A keleti filozófiában nemcsak a földi élet,hanem az egész univerzum léte dualisztikus elven alapszik!
    Kezdet a véggel,a sötétség a világossággal áll szemben,de egymásból fakad!
    A nappal az éj terméke, a fehért azért látjuk,mert létezik a fekete!
    Az ellentétek összhangban vannak egymással,együtt alkotnak teljes egészet...
    Hiszek ebben és kezdem így irányítani az életem!
    A jót csak akkor értékeljük igazán,ha létezik és ismerjük a rosszat is!
    Így van ez a megkülönböztetéssel is...
    Ismerni kell a problémát,elismerni,hogy tudjuk mi a helyes!
    Persze nem kifejezetten ez a legjobb példa,de szerintem ilyen a világ!
  • Membrah
    A megkülönböztetés ma is ismert tény,de a legrosszabb ellenszer,ha hangoztatjuk a diszkriminációt,nem pedig megpróbáljuk bebizonyítani az ellenkezőjét!
    Nekem abszolút nincs bajom se a cigányokkal/homokosokkal/szőkékkel,de ha a rájuk tukmált sablon illenk rájuk,s a bizonyítás helyett fűnek-fának panaszkodik,akkor nem is kell semmit hozzáfűznöm,már önmagában igazolás az adott sztereotípiára!!!
  • FtranX
    így kéne hozzáállni mindenkinek! :)
    Sajnos azonban a többségnek, ha nem jön össze valami vagy nem úgy megy az élete, mint ahogy szeretné, akkor hajlamos -csak- másban keresni a hibát. ("kicsesztek velem", "diszkrimináltak, mert nő/cigány/homokos/szőke/kicsi/stb vagyok")
  • FtranX
  • Membrah
    A feminizus mára közhely és divatcikk lett!
    Régen a nők csupán azért küzdöttek,hogy legyen szavazati joguk,és kicsit szabadabban,önálóbban élhessenek...
    Mára pedig mindenben megjelenik:
    karrierista üzletasszonyok,tomboló idegbajosok,klimaxos nyanyák tömkelege!
    Ugyan már!
    Ez nevetséges!
    ha valaki mindig azzal foglalkozik,hogy mi miatt nem érte el ezt v. azt,ha mindig problémázik nem is halad előre!
    Nem siránkozni kell!
    Ezért nem jutunk előbbre,mert nyafogunk!
    Dolgozni kell normálisan s akkor talán értékelnek...
    s ha mégis vannak tényleges megkülönböztetések!
    akkor az illető dög..jön meg!Ha ettől ő boldogabb,akkor tessék!
    Felesleges árral szemben haladni!
  • Membrah
    Na ugye!!!
    Én szeretem az egyenlőséget,de utálom ha ezen folyik a vita...Felesleges és még ráadásul saját magát égeti az effajta hölgyemény!
    Én nem félek a pasiktól,simán elhajtom őket a búsba,ha baj van velük,s tudok magamnak munkát szerezni,de nem érdekel az,hogy engem miért vettek,vagy nem vettek fel az adott munkára/szakra,estébére...
    A lényeg,hogy elérjem a céljaimat,amik persze legyenek reálisak...
    Kit érdekel,ha egy pasi kap előléptetést,ha nem halok éhen,nyugisabb az életem,és nem nekem kell több embert felügyelni,vagy politizálni,vagy nem is tudom...
    Az intelligens nő tájékozott,talpraesett,de visszafogott,és nyugodt!
  • FtranX
    "A feministák nem nők,hanem hisztiző kislányok..."

Hát ilyet még nem sok nőtől hallottam! De ez jó jel. :)

A feministák pont azok, akiktől én a falra tudok mászni. Az ágyúval szúnyogra lövés tipikus esetei. Persze azzal egyetértek, hogy a nőknek legyenek egyenlő esélyei (mert egy nő miért ne lehetne olyan jó munkaerő mint egy férfi?), de egy "Xena-t" nem tudnék feleségül venni, mert hiányozna belőle az, amit egy nőt belülről tesz NŐvé.
  • BenceYCE
    teccik ...
  • Membrah
    Persze kérdezhetném revansként azt is,hogy:
    MIRE VÁGYIK A FÉRFI?!
    A férfiak gyakorlatiassabbak,s inkább az eszükre hallgatnak,a nők pedig inkább érzelmi alapon döntenek...
    De így vagyunk összhangban!Így vagyunk egy egész:a férfi írányít,és véd a gyakorlatban,a nő támogat,segít,gondoskodik,és érzelmileg színesebbé teszi az életet...
    Egyik a másik nélkül sivár és értéktelen lenne!
    Ha pedig már itt tartunk én az a típusó nő vagyok,aki nem a vadfeminizmusra esküszik...
    Megállom a helyem egyedül,de szeretem ha (finoman) irányítanak...Én is hajlamos vagyok az érzéseimre,megérzéseimre hagyatkozni,ami az életben nem mindig helyes.
    Szerintem ezért is jó,ha a vezető poziciókban férfiak vannak...
    A nő a háttérben is tud segíteni,a "kulisszák" mögött is megfelelően tud dolgozni a sikeren!
    Én nem az emancipáció ellen vagyok csupán elismerem,hogy a férfiak racionélisabbak és gyakorlatiasabbak,mint mi!
    (nnna ezzel biztos vagyok benne,hogy a hazai "Bridget Jonsokat" magamra haragítottam...)
    A feministák nem nők,hanem hisztiző kislányok...
    Ennyi idősen tudni kéne mi a dolgunk,s abékességet fontosabbnak tekinteni,mint azon filózni,hogy miért a pasik kapják a jobb munkát...
    Ez van,ezt kell szeretni...
    Szeretem ha nem néznek semmibe,de nem halok bele,ha a főnököm férfi!
  • Membrah
    Megszokás?
    Tény és való,hogy nem kell léptem nyomon ajnározni a másikat,mert nagyobb érték,ha ritkán mondja,teszi,de akkor ŐSZINTÉN és SZÍVBŐL!
    Baj csak akkor van,ha a férfi elfeledkezik bármit is adni abból,amit a NŐ szeret!
    De persze fordítva is igaz!
    Szerintem tudni kell adni!
    Az empátiát mire értettem?
    Arra,hogy ismerjem a szerelmem vágyait,beleéljem a helyzetébe magam,s tudjam,mit tehetek,ami őt boldoggá/boldogabbá teheti!
    És ha nekem még nehéz is megtennem,vagy bonyolult bizonyos lépéseket kieszközölnöm,akkor is megpróbálom megtenni,mert a célom az,hogy Őt boldoggá és elégedettebbé tegyem!
    És ez a legfontosabb!Nem számít a hogyan,csak az Ő öröme!
    Nehéz ezt megtanulni és elsajátítani,de idővel menni fog!
  • Membrah
    Teljesen igazad van abban,hogy az elérhetetlen mindig csábítóbb!Szerintem az embereket(legyen az férfi vagy nő) természetüknél fogva mindig is jobban érdekelték és kívánták az elérhetetlent,vagy tiltott "gyümölcsöt"!
    Viszont itt nem megszokásról van szó...
    Mire vágyik a NŐ?
    Magamból kiindulva tudok csak válaszolni a kérdésre...
    Kedvességre,figyelmességre,gyengédségre,törődésre,bizalomra és biztonságra!Lehet,hogy ez sok,vagy ezek hatalmas kívánságoknak tűnnek...(Azt se felejtsük el,hogy ezek egymásból fakadnak...!)
    Egy nőnek sztem női mivoltából kifolyólag természetes,alap dolgoknak számítanak ezek a képességek!
    Van ezer és ezeregy féle nő,úgyhogy biztos "tipp" nincs... Viszont NŐnek azt tartom,aki gyengéd,de talpraesett,család- és rendszerető,az összhangra és a harmóniára törekszik!
    Számomra a felsorolt tulajdonságok nem ismeretlenek,ezekkel rendelkezünk...(A biztonságot persze a férfi adja...),ezt próbáljuk adni,s ezt is várjuk viszont!
    Tehát a kölcsönösség itt is itt van!
    Ha szerelmem felé kedvességgel,gyengédséggel,bizalommal és törődéssel fordulok,szeretném,ha ő is így tenne!
    Nekünk nem kell Holdat és csillagokat ígérni,csupán viszonozni azt,amit mi is adunk!
    Persze a NŐnek is tudnia kell,hogy mit tud nyújtani a férfi,mi az ami szép gesztusnak számít,s megpróbálni nem elvárni a lehetetlent!(Tehát megint ott vunk,ahol elkezdtük:mi a fontos?EMPÁTIA!Beleképzelni a másik helyzetébe magunkat,s tudni mi esik neki jól!)
    De a vágyakat nem lehet megszabni...
    Nőnek és férfinak is vannak sajátságos vonásai,elvárásai,álmai,vágyai!
    Ezeket pedig nem lehet figyelmen kívül hagyni...Ami velünk született,azt nem lehet "levetkőzni"!
    Ezért van az,hogy megértem,ha a szerelmem nem ér rá,ha elfoglalt,vagy nem olyan szentimentális,mint én,de mégis vágyok az idillre,mert ez benne van a lényemben,és akarattal se tudom elhagyni...Irányítani valamelyest lehet,de eltörölni :SOHA!
  • BenceYCE
    Tehát a topic címe kicsit értelmetlen. Persze érdekel minket férfiakat, hogy mire vágyik a NŐ (NK), csak ha őszinték vagyunk azért egyszerűbb lenne azt kérdezni: Minek kell az a NŐnek?
    Mert ha kölcsönös a hozzáállás akkor mindenki megkapja a magáét.
    Ha viszont nem, akkor felteszem kérdést magamnak: Ő megtenné nekem amit én megteszek neki?
  • BenceYCE
    Igazad lehet, nem akarjuk...

Bár a kimagyarázással nem teljesen értek 1et.
    Biztos, hogy valaki akkor boldog ha mindent megkaphat?
    Fiú-lány tökmindegy.
    Magamról is tudom, hogy nem az kell ami a lábam előtt hever (mégha az jobb is), hanem ami elérhetetlen. Amiért küzd az ember és úgy véli érdemes érte élni. Ezért úgy vélem ha valaki mindent belead, akkor abból megszokás lesz és sokkal jobban fogja érezni a partner a hiányát. Erre az aktuális partner akinek a jóból sosem elég. (Hogyis volt az a 7 főbűnnel és a mohósággal?)
  • Membrah
    Megtudnák adni a pasik,csak nem akarják...
    Kimagyarázzák azzal,hogy az hülyesség...
    A NŐ nem arra vágyik,amit a hímek jónak látnak!
    A hímek amit jónak látnak,az nem mindig az,amire a NŐ vágyik!
    EMPÁTIA a kulcsszó!

• bld
    :)))
  • zozy
  • BenceYCE
    eks...