Zongora, szintetizátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Casionak nem annyira szépek a hangszínei (Casiom is van/volt), szóval, ha olyat akarsz, amit hallgatni is jó (jobb), akkor Yamaha. Ezért 😊
- A helyzet reménytelen, de nem súlyos.
Szívesen cserélgetnék hangszíneket az alábbi szintikhez:
YAMAHA CS1X, KORG X3.
Üdv: Shiva
Kéz alatt vettem, de a srác nemrég vette boltban. Az ottaniak hozzáállását tolmácsoltam alább. Amúgy elõtte körbenéztem, hogy milyen cuccost veszek, és szinte mindenhol benne volt a hirdetésben a Proteus szoft.
Amúgy én 30-ért jutottam hozzá, de nem sokkal többért van újan is.
Segítsetek!!!
Cserébe tudom felajánlani szintimodul (szoftveres) gyûjteményemet ha érdekel valakit!!!!
Amúgy mennyibe van egy ilyen? 😊
Segytséget szeretnék kérni az itt fórumozóktól!
Nemrég vettem egy EMU X-board 49 midi billentyût, de nagy csalódásomra (ki tudja miért) a hozzá hirdetett E-MU Proteus X2 szoftver hiányzott belõle. Az eladók nem tudtak hozzászólni a kérdéshez...
Hol tudnám megszerezni?
Már kínomban torrentben is kerestem, de ott sem találom!
Valaki segítsen!
Jelenleg egy Casio 481-esem van, amennyiben az jo neked, akkor beszámíthatjuk.
Ha szereted, és szívesen játszol, akkor úgyis meg fogsz tanulni... Könyvbõl nem lehet szerintem...
15hónapja játszok szintetizátoron, de mivel tanárhoz nem jártam szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e ajánlani egy pár olyan könyvet, ami elsõsorban kezdõknek készült és bár nem ér fel a zeneiskola képzésével mégis tud valami rálátást biztosítani a játék alapjaira?
Pl: mennyit gyakorolsz, mennyire vagy tehetséges, mennyire jó a tanárod, mennyire gyorsan tanulsz...
És, hogy milyen szinten szertnéd eljátszani a darabot, mert el lehet azt szarul is játszani, meg ellehet úgyis, ahogy Chopin játszotta...
Egy Für Elise-hez is kell azért három év, ha valaki normálisan meg akarja tanulni...
Persze - most nem dicsekedni akarok - nekem elég volt egy hét is hozzá, de az csak egy ilyen alap szintû játék, egy laikus azt hiszi zongorista vagyok, egy komolyzenész meg sírva fakadna...
MENNYIRE SOK MINDENTÕL FÜGG, UGYE?
Egyébként egy nagyon szép hobbit választottál, és kívánom, hogy mihamarabb el tudd játszani kedvenc Chopin darabodat...
Kitartást!
Üdv, Chris
hahoo.
figyu, meddig kell zongoráznom, hogy eljátszak egy Chopin-t????????????
tényleg. mondjuk ezt: Waltz No. 7 Op. 64-2
Kedvencem, egyszerûen annyira szeretem, nagyon jó.
most kezdtem csak sajnos zongorázni a fõiskolán, pedig már jó lenne remekül tudni. szal hány év kell ehhez?
Az egyik ismerõsöm rendelkezik egy zongorával, amire ezek vannak írva:
Carl Stein
kaiserl:königl: Hof Fortepiano Verfertiger
Wien
Ha valaki tudja hogy kb. mennyit ér, vagy hol és mennyiért lehet felértékeltetni, az kérem küldjön egy e-mailt ([email protected] )
van még egy nagy rakás kép, csak idõ hiányában nem tudom feltölteni...
Is it dark or is it bright? What\'s the latest on the screen? Please tell me my name! I haven\'t checked it today...
(ide feldobhatod a képet)
amúgy felnyitod a billentyûs részt és ott írja a gyártót (elvileg)
Van egy zongoránk csak azt nem tudjuk mijen. (azonkívûl hogy fekete <#vigyor3>#vigyor3> ). thehát csak ezt szeretném megtudnni. Jó volna ha valaki tudna segíteni.
C dúrban:
a második hangra épülõ moll szeptim (Dm7), az ötödik hangra épülõ dúr szeptim (=domináns) G dúr 7, és az alaphangra épülõ dúr major szeptim (=tonika) tehát a Cma7 dúr.
Minden más hangra ugyanígy, tehát D-re:
2. hang - Em7 , 5. hang - A7 , 1. hang Dma7
..
stb.
Amúgy ezek nem a szólamok, hanem a hangnemek. 😊
Így építsd fel. 😊
+ A lentebbi Casio szinti (jó nagy kép van hozzá 😊) ) még mindig csak "tanuló" szinti, szal hülyéknek csinálták, hogy villog, meg kijelzõn ujjrend, beépített dalok kottával + tanító funkció, hogy a húgom is megtanuljon szintizni, zeneiskola alapelméletekkel meg ohne... szal lesz pár képzetlen zenészünk... 😞
Persze akinek nem inge, ne vegye magára! 😊
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,
Most kezdtem el jazzel ismerkedni, talaltam egy jo siteot ahol lehet tanulni, 2-5-1 osszhangzatot tanitja, mutat 4-et: C durban Dm7-G7-Cma7 , F durban Gm7-C7-Fma7, D durban Em7-A7-Dma7 es B (Hb) durban Em7-A7-D7 hangzatokat. Aztan azt mondja, hogy tanuljam meg az osszes szolamban (vagy hogy nevezik a cdur gmol ddur... meg ezeket, ami az angolban 'key' ?), de nem tudom, hogy hogy epitsem fel a tobbi szolamban, valaki segitsen kerlek.
Szoval arra lennek kivancsi, hogy hogy epulnek fel ezek a 2-5-1 es hangzatok, mert ezt nem irja a doksi, az alapjan meg tudnak gyartani a tobbi 2-5-1es akkordot is ahogy keri, Koszi szepen: vajdi. <#smile>#smile>
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,
legjobb?... 170 dolcsiert mutass mar jobb szintit..
de minek jobb?? faberakas??? vagy... 800 watt beepitett hang?? vagy mire gondolsz hogy jobb??
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
a mai napig meg akarok tanulni...cswak kéne valami olcsó sznti....
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
\"haj de odaver az öreg neki, csitt csatt bimm bamm, ahogy kell. Szeretem ahogy pakolgatja ezeket az alattomos, menetelõs, láposmocsaras, plazmikus fossal beoltott darabkákat.\"
a leütésérzékeny (velocity érzékeny) + hajlítókerekes kivitel a 30-50 ezer forintos kategória, persze ez sem kalapácsmechanikus mint a digitális zongorák, hanem szintetizátor szinten vannak, persze az is elég bõven, pedál is megy azokhoz
nagy elõnye MIDI-nek, hogy végtelen hangszert lehet hozzá letölteni, és gépen még egyéb effekteket rákeverni valós idõben, komolyabb szintik is tudják
szoftverbõl állítható a késés pl. Reason-ben, Cakewalk
a MIDI port az a joystick port, nem tudom, hogy USB-n lehet-e MIDI-zni
esetleg akit érdekel az itt több infót talál:
MIDI Billentyûzet
Digitális zongora/bill. vásárlása
google is sok oldalt dob ki
Ismerõsömnek van pianínója, néha azon szoktam "mûvészkedni", azért annka még van hangja, bár állítólag több, mint 100 éves... hol lesznek a szintik ilyen idõs korukban? :-)
Midiket is tud? USB-n??? uramisten, Szent Programozók, mp3-as plugint a népnek... :-)
Mennyit késik a gép, ill milyen szabványt (v mifenét) használsz ASIO-t? S hány ms-os? A bill leütésérzékeny? Ennek is van polifónia ill multitimbrális foka?
Elõre kösz (én még naon amatõr vok), csak úgy nem merek megvenni egy MIDIbillt a netrõl..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Nekem is jó lenne egy ilyen szinti, be tudnám vinni a kottáimat a számítógépbe. Hol lehet beszereni? <#rolleyes>#rolleyes>
Míg szánkon a szó már tovatûnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-
de örülök a topic nyitásának
a szintetizátoroknak az a bajuk, hogy drágák (számomra) és korlátoltak a lehetõségeik, de tetszik ez a tanítós funkció és a bill. világítás, kezdetnek tökéletes, aztán eldöntöd érdekel-e a téma
bár most már könnyû PC-hez kötni, én mégis maradok a PC-n való zenélésnél MIDI billentyûvel <#vigyor4>#vigyor4>
nekem az utóbbi van (8-10 ezer forint), de egy hajlítókerekes normál méretû billentyûs se sokkal drágább (30-50 e forint)
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Tavaly karácsonyra én is CASIO szintit kaptam: 5 oktávos és nagyon szép a hangja, imádom <#wink>#wink>
Míg szánkon a szó már tovatûnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-