Zongora, szintetizátor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikszer
Márkahû vagyok 😊
A Casionak nem annyira szépek a hangszínei (Casiom is van/volt), szóval, ha olyat akarsz, amit hallgatni is jó (jobb), akkor Yamaha. Ezért 😊

- A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

Értem, kösz a véleményt, kifejted, hogy miért? 😄
mikszer
yamaha

Kérlek segítsetek választani.😊
Helló mindenki, én szintetizátort szeretnék venni, és kettõt találtam ami megfizethetõ lenne számomra, de sajnos nem nagyon értek hozzá, hogy mit kell figyelni.
Ez a kettõ az: Yamaha
Casio
Elõre is köszönöm. 😄
Sziasztok az elõbbi kérdésen/kérésen kívül még eszembe jutott ez:
Szívesen cserélgetnék hangszíneket az alábbi szintikhez:
YAMAHA CS1X, KORG X3.
Üdv: Shiva
Szia!
Kéz alatt vettem, de a srác nemrég vette boltban. Az ottaniak hozzáállását tolmácsoltam alább. Amúgy elõtte körbenéztem, hogy milyen cuccost veszek, és szinte mindenhol benne volt a hirdetésben a Proteus szoft.
Amúgy én 30-ért jutottam hozzá, de nem sokkal többért van újan is.
Segítsetek!!!
Cserébe tudom felajánlani szintimodul (szoftveres) gyûjteményemet ha érdekel valakit!!!!

mikszer
Hol vetted? Benne volt a hirdetésében, hogy jár hozzá? (mert akkor vidd csak vissza, hogy nem azt kaptad, amit vettél).
Amúgy mennyibe van egy ilyen? 😊

Sziasztok!

Segytséget szeretnék kérni az itt fórumozóktól!

Nemrég vettem egy EMU X-board 49 midi billentyût, de nagy csalódásomra (ki tudja miért) a hozzá hirdetett E-MU Proteus X2 szoftver hiányzott belõle. Az eladók nem tudtak hozzászólni a kérdéshez...
Hol tudnám megszerezni?
Már kínomban torrentben is kerestem, de ott sem találom!

Valaki segítsen!

Szewy
nektek mi a véleményetek a farfisa tk 76, és tk 615 -rõl?
az utóbbit össze lehet kötni a géppel?

Keresek hasznalt Korg R3-mat. Az anyagiakban biztos megegyezunk.
Jelenleg egy Casio 481-esem van, amennyiben az jo neked, akkor beszámíthatjuk.
www.hells.gportal.hu

Szintetizátoron úgy tudsz leghamarabb megtanulni, ha van szintis ismerõsöd, és sokat nézed/hallgatod, hogyan játszik... Meg kell tanulni az akkordok lefogását, minimális szolfézs, de ezek tényleg alapszintûek...

Ha szereted, és szívesen játszol, akkor úgyis meg fogsz tanulni... Könyvbõl nem lehet szerintem...
Hali mindenkinek!
15hónapja játszok szintetizátoron, de mivel tanárhoz nem jártam szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e ajánlani egy pár olyan könyvet, ami elsõsorban kezdõknek készült és bár nem ér fel a zeneiskola képzésével mégis tud valami rálátást biztosítani a játék alapjaira?
Hát, az attól függ... Az rengeteg de rengeteg mindentõl függ...

Pl: mennyit gyakorolsz, mennyire vagy tehetséges, mennyire jó a tanárod, mennyire gyorsan tanulsz...
És, hogy milyen szinten szertnéd eljátszani a darabot, mert el lehet azt szarul is játszani, meg ellehet úgyis, ahogy Chopin játszotta...

Egy Für Elise-hez is kell azért három év, ha valaki normálisan meg akarja tanulni...
Persze - most nem dicsekedni akarok - nekem elég volt egy hét is hozzá, de az csak egy ilyen alap szintû játék, egy laikus azt hiszi zongorista vagyok, egy komolyzenész meg sírva fakadna...

MENNYIRE SOK MINDENTÕL FÜGG, UGYE?

Egyébként egy nagyon szép hobbit választottál, és kívánom, hogy mihamarabb el tudd játszani kedvenc Chopin darabodat...

Kitartást!

Üdv, Chris

hahoo.
figyu, meddig kell zongoráznom, hogy eljátszak egy Chopin-t????????????
tényleg. mondjuk ezt: Waltz No. 7 Op. 64-2
Kedvencem, egyszerûen annyira szeretem, nagyon jó.
most kezdtem csak sajnos zongorázni a fõiskolán, pedig már jó lenne remekül tudni. szal hány év kell ehhez?
Gladiator
Régen tanultam vagy 5-6 évig zongorázni, de akkor kis szaros létemre amit erõszakkal csináltattak velem azt persze utáltam. most már bánom, hogy abbahagytam, de valszeg most újra el fogom kezdeni. itthon emgvan még a jó öreg zongoránk, behangoltatom, veszek egy vmi tankönyvet, aztán felidézem amit tanultam. esetleg vki tud mai elõadóknak neten fellelhetõ kottájáról? mysongbook nem jó, emrt ott szinte scak gitárra írják. zongorára elég "összecsapott"

Kata
Nekem egy Korg-om van pár éve, tanulgatok rajta.

[/cserf][/fülünyúl]

Üdvözlök mindenkit!
Az egyik ismerõsöm rendelkezik egy zongorával, amire ezek vannak írva:

Carl Stein
kaiserl:königl: Hof Fortepiano Verfertiger
Wien

Ha valaki tudja hogy kb. mennyit ér, vagy hol és mennyiért lehet felértékeltetni, az kérem küldjön egy e-mailt ([email protected] )

van még egy nagy rakás kép, csak idõ hiányában nem tudom feltölteni...
Stigmata
én szintizek és nemsoká kapok egy új korg-ot 😛

Is it dark or is it bright? What\'s the latest on the screen? Please tell me my name! I haven\'t checked it today...

pianino vagy zongora?
(ide feldobhatod a képet)
amúgy felnyitod a billentyûs részt és ott írja a gyártót (elvileg)

Hali!
Van egy zongoránk csak azt nem tudjuk mijen. (azonkívûl hogy fekete <#vigyor3> ). thehát csak ezt szeretném megtudnni. Jó volna ha valaki tudna segíteni. .
szia! köszi szépen a választ, azóta már megoldottam a problémámat, ugyanis eléggé ráálltam a jazzre, és a zongora tanulására, gyakorlatban és elméletben is. könyvtárban találtam csak meg a Gonda Jazz könyvet, ami most nálam lesz egy darabig... ha jártok ircre benézhettek a #jazz.hu csatira amit nem rég indítottunk el, már vagyunk néhányan rendszeres látpgatók. <#vigyor5>

mikszer
2-5-1 hangzatok: összhangzattan... 2. fok, 5. fok, 1. fok
C dúrban:
a második hangra épülõ moll szeptim (Dm7), az ötödik hangra épülõ dúr szeptim (=domináns) G dúr 7, és az alaphangra épülõ dúr major szeptim (=tonika) tehát a Cma7 dúr.
Minden más hangra ugyanígy, tehát D-re:
2. hang - Em7 , 5. hang - A7 , 1. hang Dma7
..
stb.
Amúgy ezek nem a szólamok, hanem a hangnemek. 😊
Így építsd fel. 😊

+ A lentebbi Casio szinti (jó nagy kép van hozzá 😊) ) még mindig csak "tanuló" szinti, szal hülyéknek csinálták, hogy villog, meg kijelzõn ujjrend, beépített dalok kottával + tanító funkció, hogy a húgom is megtanuljon szintizni, zeneiskola alapelméletekkel meg ohne... szal lesz pár képzetlen zenészünk... 😞
Persze akinek nem inge, ne vegye magára! 😊

CSOCSO
nah megkaptuk a szintit karira... nagyon dogos😊 jackson - liberian girl zenejet nyuzom rajta allandoan.. meg a coca cola zenejet. mert az rovid es konnyu😊
seAke
Lehet valahol még Hammond orgonát venni szerintetek?

[allstars&#8482;] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

nekem egy ilyen "szintim" van:

* meg tudnám gyártani <#idiota>

Sziasztok!
Most kezdtem el jazzel ismerkedni, talaltam egy jo siteot ahol lehet tanulni, 2-5-1 osszhangzatot tanitja, mutat 4-et: C durban Dm7-G7-Cma7 , F durban Gm7-C7-Fma7, D durban Em7-A7-Dma7 es B (Hb) durban Em7-A7-D7 hangzatokat. Aztan azt mondja, hogy tanuljam meg az osszes szolamban (vagy hogy nevezik a cdur gmol ddur... meg ezeket, ami az angolban 'key' ?), de nem tudom, hogy hogy epitsem fel a tobbi szolamban, valaki segitsen kerlek.

Szoval arra lennek kivancsi, hogy hogy epulnek fel ezek a 2-5-1 es hangzatok, mert ezt nem irja a doksi, az alapjan meg tudnak gyartani a tobbi 2-5-1es akkordot is ahogy keri, Koszi szepen: vajdi. <#smile>

seAke
ez konkrétan a világ egyik legprofibb szintije

[allstars&#8482;] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

CSOCSO
pont felsoroltad a ket legelterjedtebb szintit...

legjobb?... 170 dolcsiert mutass mar jobb szintit..
de minek jobb?? faberakas??? vagy... 800 watt beepitett hang?? vagy mire gondolsz hogy jobb??
Tetsuo
Nem azért.. de a Casio nem a legjobb szinti hírében áll, sõt a Roland sem..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Gitározni én is meg szeretnék tanulni, állítólag ujjaim vannak hozzá... ja, ez off itt, storno

CSOCSO

ez 200 dodo..ilyen van/lesz nekem /ocsemnek karacsonykor
Match
én gitározok vagy 5 éve, de elõtte zongoráztam 1 hétig 😄
a mai napig meg akarok tanulni...cswak kéne valami olcsó sznti....

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

CSOCSO
LOL 😊
Narcotic Syntax
<#idiota>

\"haj de odaver az öreg neki, csitt csatt bimm bamm, ahogy kell. Szeretem ahogy pakolgatja ezeket az alattomos, menetelõs, láposmocsaras, plazmikus fossal beoltott darabkákat.\"

PResident Evil
- Te láttad már Stevie Wonder házát ?
- Nem
- Még Õ sem...

Gerzson
sok éve vettem, lehet ugyanezt nem kapod meg, de található jópár a piacon, sajna nem tudnék most azonnal mondani egy üzletet és modelt

a leütésérzékeny (velocity érzékeny) + hajlítókerekes kivitel a 30-50 ezer forintos kategória, persze ez sem kalapácsmechanikus mint a digitális zongorák, hanem szintetizátor szinten vannak, persze az is elég bõven, pedál is megy azokhoz
nagy elõnye MIDI-nek, hogy végtelen hangszert lehet hozzá letölteni, és gépen még egyéb effekteket rákeverni valós idõben, komolyabb szintik is tudják

szoftverbõl állítható a késés pl. Reason-ben, Cakewalk
a MIDI port az a joystick port, nem tudom, hogy USB-n lehet-e MIDI-zni

esetleg akit érdekel az itt több infót talál:

MIDI Billentyûzet
Digitális zongora/bill. vásárlása

google is sok oldalt dob ki

Ez nagyon jó lehet!
Ismerõsömnek van pianínója, néha azon szoktam "mûvészkedni", azért annka még van hangja, bár állítólag több, mint 100 éves... hol lesznek a szintik ilyen idõs korukban? :-)
Midiket is tud? USB-n??? uramisten, Szent Programozók, mp3-as plugint a népnek... :-)

Tetsuo
Hasonlóra akarok beruházni (de fontosabb nekem a sok tekerõspoti). Kérdések:
Mennyit késik a gép, ill milyen szabványt (v mifenét) használsz ASIO-t? S hány ms-os? A bill leütésérzékeny? Ennek is van polifónia ill multitimbrális foka?

Elõre kösz (én még naon amatõr vok), csak úgy nem merek megvenni egy MIDIbillt a netrõl..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

CSOCSO
az a cucc 40 ezer ft volt kb. de az ocsem zongorazni akar.. talaltunk tanart is.. de en a tanitos szintire szavazok.. oke.. szartse fog tudni a dolog hattererol... de legalabb le fog tudni jatszani egy .. akarmit😊
CSOCSO
lattam yamaha cuccokat is.. fa meg fem az egesz... gyonyoru volt.... talan majd ha tudok faszan zongorazni akkor veszek egy uber yamahat
CSOCSO
nemtom.. amerikaban vettem. de minden midi zenet lejatszik elvileg😊 szal mar letoltottem annyi midi zenet hogy jujjjjjjjjj😊
Szabina
Hú, az alsó tök jó még nem is láttam ilyent! <#smile>
Nekem is jó lenne egy ilyen szinti, be tudnám vinni a kottáimat a számítógépbe. Hol lehet beszereni? <#rolleyes>

Míg szánkon a szó már tovatûnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-

Gerzson
ha ilyen topic nem is, de hasonlóval már találkoztál 3 évvel ezelõtt: MIDI-hez hangszerminta
de örülök a topic nyitásának
a szintetizátoroknak az a bajuk, hogy drágák (számomra) és korlátoltak a lehetõségeik, de tetszik ez a tanítós funkció és a bill. világítás, kezdetnek tökéletes, aztán eldöntöd érdekel-e a téma
bár most már könnyû PC-hez kötni, én mégis maradok a PC-n való zenélésnél MIDI billentyûvel <#vigyor4>

nekem az utóbbi van (8-10 ezer forint), de egy hajlítókerekes normál méretû billentyûs se sokkal drágább (30-50 e forint)

Jano
Jóideig Yamaha PSR-500-at nyomkodtam, de nem az enyém volt. :CCCCCCCCCcc

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Szabina
Én tudok zongorázni!
Tavaly karácsonyra én is CASIO szintit kaptam: 5 oktávos és nagyon szép a hangja, imádom <#wink>

Míg szánkon a szó már tovatûnt a nap, élvezd míg teheted holnapokat(...)! -Horatius-

ThePartyFace
Ez is ilyen step-by-step zongora? Vagy ez mar nem tanit semmire?😊

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!