308
Ki tud zongorazni?
  • Jim Morrison
    #308
  • tigeroo
    #307
    imádom ezt a rhodes hangzást... zseniális
    Rhodes Mark I, 1975

    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.01.23. 15:28:40
  • pityu0718
    #306
    Ejj, mit nem adtam volna egy ilyenért a 90's években? Nagyon profi hangszer, brutál jó billentéssel de eljárt felette az idő, nagyon sokat kérsz érte szerintem. Max. egy gyűjtő fogja ennyiért megvenni.
    Manapság 100 alatt is néha meglehet csípni egy jó masterkeyboard-ot, ennyiért meg már láttam Trinity Pro88-at is de Triton Pro 76-ot is eladót. Ez van, a hangszer piac jelenleg nagyon alacsony árakat produkál.
    De sok sikert, hátha szerencséd lesz!!
  • Kurucz969
    #305
    Jó állapotú, megkímélt, otthon használt Yamaha KX 88 eladó.

    Ez egy súlyozott billentyűs masterkeyboard, mely mellé "ajándékba adok" egy 190Font-ba kerülő Profi kemény tokot (flightcase), mely segíti a hangszer szállítását.

    A Hangszer Budapesten található, de más találkozó helyszín is megoldható.

    Érdeklődj telefonon, vagy e-mailben, +36305597003, [email protected]

    Irányára: 165-ezer
  • Mardu
    #304
    Sziasztok!
    Írtam egy zongorás darabot, DAW progiban megszerkesztettem stb... Viszont nagyon szeretném hallani egy hús vér zongorista előadásában. Én sajnos nem igazán tudok zongorázni. A zene igényel némi virtuozitást.
    Ő lenne az:


    Szóval nem lenne kedve valakinek feljátszani, és feltenni youtube-ra vagy soundcloudra? Persze nem erőszak, de ha tetszik a zene, akkor tudok küldeni midi fájlt, esetleg talán kottát is vagy ami kell.
    Ha érdekel a dolog akkor írj
    email-t:[email protected]
    vagy keress meg itt privátban

    (Máshol is közzétettem hasonló jellegű kérést, egyáltalán nem zavar, ha többen jelentkeznek a felhívásra, és többen játsszák el.)
  • Kazuma92
    #303
    Sziasztok
    Első, kezdő szintinek van valakinek véleménye erről?
    Casio CTK 230
    Köszi
  • Casillas
    #302
    Szintén szintetizátor eladó, viszont sokkkkkal egyszerűbb a lentinél :) Természetesen így sokkal olcsóbb is.

    CTK-2000
  • kmarcii
    #301
    Üdv!
    Köszi szépen a választ.
    A midizés nagyon távol áll tőlem, de szívesen játszom/énekelek automatikus kíséretre, úgy érzem, az az igazi műfajom (természetesen akkordbontásokkal, szólókkal, improvizációval, gondosan megválasztott hangszínekkel, önálló stílus kialakításával). Ehhez tanulom kiegészítésként a zongorajátékot. Be is iratkoztam egy zenesuliba, hogy ne a sötétben tapogatózzak :)
    Még egyszer köszi a tipeket!
  • Prody
    #300
    najó, már csak 130e :)
  • Prody
    #299
    Eladó egy KORG X50 szintetizátor! Újszerű állapot, keveset használt, hibátlan állapot minden szempontból, koncerten nem volt. Otthon és próbateremben volt használva. Állvány, tok, doboz, kézikönyv jár! Kipróbálható Budapesten (11.) és Érden! Sürgősen eladó!!! Email: [email protected].

    Ha kép kell, szóljatok! :)
    Ár: 145.000 FT
  • Chris 2000
    #298


    Szia Kata!

    Tessék egy profi, aki pl. hibázik a koncert közben. Pedig ő aztán hidd el, nem egy kategória sem a Rolling Stones-al, sem pedig Madonnával. Ráadásul egy olyan műfaj képviselője, ahol bizony ennél kisebb hiba miatt is lehurrogják az embert...:)

    Természetesen Én nem hurrogom le, mert
    1. Egyik kedvenc zongoristám,
    2. egy hiba, nem hiba...:)
    3. Ha egy életen át, minden nap ezt a Chopin művet játszanám, akkor sem lennék a segge végében sem...:)

    De ő sem mindig 100 százalékos...:)
  • ReszegKoldus
    #297
    Én egészen értettem
    Egy profi még élete legszarabb napján is közel 100%-ot fog nyújtani, míg más lehet, hogy 50-et (se).

    Itt most csak tippelek, úgyhogy majd kijavítotok, de néha az ilyen nagy öregek koncertfelvételeit nézve az az érzésem, hogy annyira zsigerből jönnek a sok ezerszer eljátszott számok, hogy ha akarnának se tudnának mellényúlni a hangszeren. Persze nem azt mondom, hogy nem is nyúlnak soha mellé, de nagyon ritka lehet az.
  • Kata
    #296
    Nem lehetünk, de a profi többször 100%-os mint nem. Az amatőr meg olyan, hogy ha nincs kedve, vagy esik az eső, vagy eggyel több sört ivott, akkor már borzalmasan rosszabb teljesítményt nyújt.
  • Kata
    #295
    Pontosan arról van szó, hogy a profi ugyanazt a profi szintet tudja nyújtani bárhol bármikor, ugyanolyan beleéléssel, érzésekkel, ettől profi. Szólsz Madonnának ugorjon fel énekelje már el a Locomotiont, és ugyanúgy el fogja énekelni mint 20... vagy 30 éve.
    Akit befolyásol a teljesítményében - és itt már akár a zenészektől is elvonatkoztathatunk - az egyéb dolgai az nem profi. Ott a Rolling Stones pl., a gitárosuk állandóan úgy be van szívva-lőve hogy azt sem tudja hol van, mégis halálos pontossággal és beleéléssel eljátszik mindent a koncertjeiken. Úgy látom, nem egészen értettétek meg amit írtam.
  • Chris 2000
    #294
    Kocsis Zoltánt is lehúzták bizony nem egyszer, hogy nem volt formában...stb stb... Szerintem ő bőven kimeríti a profi kategóriát. Én sem a vendéglátós zenészekről a kékaszemű, hosszúfeketehajú bazsevistákról beszélek. Mindannyian emberek vagyunk, és nem lehetünk mindig száz százalékosak... Csak ezt szerettem volna írni.
  • ReszegKoldus
    #293
    "a profi bármilyen körülmények között hozza a szintjét, és ugyanazt a szintet, ez a lényeg"
    Nem tudom, nekem erről nem a szintetizátorral felszerelt lakodalmas zenészek jutnak eszembe, inkább azok akik már 30-40 vagy akár több éve játsszák ugyanazokat a számokat, ugyanolyan átéléssel, mint régen. Ők szerintem pont attól profik, hogy az ilyen dolgokat "félreteszik" a koncert idejére és mindent beleadnak. Persze lehet, hogy belül szenvednek a tegnap esti üvegemelgetéstől, de a lényeg, hogy kívül ne látsszon és a közönség jól érezze magát.
  • Chris 2000
    #292
    Nehogy azt hidd, hogy nem értek hozzá...:) Sok mindennel egyet értek amit írtál, a villanycigány kifejezés pedig különösen a szívemhez nőtt...:) /Én sem villanycigányozok/

    Viszont gondolj csak bele, emberek vagyunk és nem hozhatjuk mindig ugyanazt a teljesítményt! Vannak hullámvölgyek, és bizony vannak ingadozások a teljesítményben.

    És akkor még nem beszéltünk arról, ha valaki beteg, piás, fáradt, szexhiányos, megbántódott...stb

    De mondhatom én ezt egy Nőnek...

    Egyébként meg boldog Nőnapot!
  • Chris 2000
    #291



  • Kata
    #290
    Hagyd, nem ért hozzá... Ha kicsit lejjebb görgetsz, láthatod, hogy neki ez a stílusa, ezt tudja nyújtani. Nem érdemes foglalkozni vele, skip.
  • disgust
    #289
    Egyáltalán nem baromság amit írt, váááá hülyegyerek, használd a csöpp eszecskédet mielőtt csak úgy betoppansz beugatni akárkinek is... :)
  • Chris 2000
    #288
    "Ja és ami a professzionalizmust elválasztja az amatőrségtől - és ezen a határon sokan képtelenek túlhaladni - hogy nem hangulat és alkalom függő a teljesítmény, a profi bármilyen körülmények között hozza a szintjét, és ugyanazt a szintet, ez a lényeg. Nincs olyan, hogy múltkor jobb vagy rosszabb voltál. :)"

    Hogyan lehet ekkora épületes baromságot írni???

    WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...:)
  • ZellerZoller
    #287
    Hello!

    Eladó egy új, kipróbált C.Giant LP6210C keyboard, szintetizátor. kotta tartóval, gyári dobozában.
    M-1000 hangforrás, digitalizált hangminták, 162 élethű hangzás, (beleértve 128 standard GM-hangzás, 5 népies és az ütősök 6 csoportjának hangzását), 200 előre programozott ritmus (rock and roll, popzene, dzsessz), 50 demó dal, 11x5cm háttérvilágított LCD kijelző, USB/MIDI csatlakozó, audio kimenet, Bass-Boost stereo hangzás, numerikus kódolás/tekerőgombos választási funkció, kiséret hangerejének szabályozása, sebességszabályozás.
    Ha érdekel írj: [email protected]
  • Kata
    #286
    Ja és ami a professzionalizmust elválasztja az amatőrségtől - és ezen a határon sokan képtelenek túlhaladni - hogy nem hangulat és alkalom függő a teljesítmény, a profi bármilyen körülmények között hozza a szintjét, és ugyanazt a szintet, ez a lényeg. Nincs olyan, hogy múltkor jobb vagy rosszabb voltál. :)
  • Kata
    #285
    Én 14 éve zongorázom elég komoly szinten, énekhangom azonban nincs jó, de azt tudom, hogy igazából (nem memóriakártyáról) zenélni és énekelni egyszerre igencsak nehéz feladat. Ha szépen akarsz játszani, akkor evidens, hogy irány a zongoraiskola, utána bármit le tudsz játszani valamilyen szinten, kotta alapján, aztán onnan már van hová fejlődni. A hangzattan sem a C-F-G dúrokban merül ki, és a bontott, riffes játékmód igencsak sok évnyi gyakorlást igényel hogy ne hangozzék bénán. Szóval ha fejleszteni akarod a játéktudásod, akkor egy komoly zongoratanár. Ja és felejtsd el a rugós billentyűs szintiket, kalapácsmechanika való a billentyűs hangszerek alá. :)
    Viszont ha munka jelleggel űzöd, akkor az anyagi és teljesítmény érdekek előtérbe kerülnek a művészet és technikai tudás rovására. Ergó vagy éveket beleölsz még mire eljutsz egy szintre (persze tehetség fokától ez lehet gyorsabb vagy lassabb folyamat), vagy gyakorolod az éneket hogy ne legyen vernyákolás, a zenét meg tolod floppiról mint a többi villanycigány és nyomod a C-F-G-t. :)
    Eldöntés kérdése mi fontosabb, de a hangszeres technikát csak zongoratanárnál, képzett zenésznél tudod elsajátítani. Meg persze napi 25 óra gyakorlás. :)
    Milyen technika, repertoár? A technikát fentebb leírtam, a legtöbb villanycigány floppiról zenél midi alapokkal és gyakorlatilag csak rákaraokézik. A repertoár már húzós kérdés, mert egyrészt ha ilyen lakodalmakat akarsz végigbazseválni az legalább 8-9 óra. Plusz mindig kell tartalékban majdnem még egyszer annyi. Ahogy eddig láttam őket, néhány órán át játszanak amit akarnak, aztán onnantól úgyis kérnek és minden második a kékaszeme vagy a keserűméz. A dolog még ott is feladatot ró rád, hogy folyamatosan frissíteni kell a repertoárod az újabb slágerekkel, olyanokat mindenhol kérnek, unokatesóm esküvőjén is lady gagát követeltek szerencsétlentől. :D
    Félreértések végett: én nem villanycigányozok, sose csináltam, nincs ebben gyakorlati tapasztalatom, de van közeli ismerősöm aki műveli.
  • kmarcii
    #284
    Üdv!

    A tapasztaltabb szintis zenészektől kérdeznék. Nagy vágyam, hogy zenéléssel foglalkozzak, legalább másodállásban (hobbi szinten kb. 10 éve szintizek). Egy ideig elhanyagoltam a zenélést, mostanában kezdem újból "elővenni" a hangszert. Nem vagyok kezdő, egy 20-30 fős társaságot egész jól el tudok szórakoztatni, persze ez sok mindentől függ (hangulat, alkalom, stb.). Viszont szeretnék még ügyesebben játszani, még tovább fejlődni. Rengetegféle gyakorlókönyv, tanfolyam, stb. van, így nehéz eldönteni, hogy mi az, amit meg kell tanulnom/gyakorolnom kell még.
    Ezért arra lennék kíváncsi, mik azok az elméleti és gyakorlati ismeretek, amire egy zenésznek feltétlenül szüksége van (milyen játéktechnika, mekkora repertoár, stb.)?
    Az énektudásomat emellett folyamatosan fejlesztem, jártam énektanárhoz is, de itt most inkább a hangszeres játék érdekel.

    Köszi
    Marci
  • Ist2000
    #283
    Sziasztok!

    Szeretném eladni kihasználatlansága miatt a 6 hónapja vásárolt "USB to Host" Yamaha PSR E-333 szintetizátoromat (mely egyben midi billentyűzet is) 45.000,- Ft-os (irány)áron (az ár alkuképes, vagy esetleg csere jó aksival rendelkező netbook-ra, subnotebook-ra).

    Eredetileg úgy terveztem, hogy kialakítok a szobámban egy zenei sarkot, ám sajnos ez idő- és helyhiány folytán ezidáig nem valósult meg, és úgy gondolom, hogy ha 6 hónap alatt nem sikerült komolyan nekiveselkednem, akkor már nem is igen fogok, így hát jobb lenne a szintinek egy olyan tulajdonosnál, aki használja is, mivel jelenleg csak itt hever fent bedobozolva a szekrényem tetején. (Az elmúlt 6 hónapban csupán párszor volt bekapcsolva, komolyabban pedig még nem is volt használva.)

    A készülék tökéletes önálló kísérőautomatikás szintetizátornak (kezdőknek és haladóknak egyaránt) vagy számítógépes zeneszerzéshez midi billentyűzetként (pl. Fl Studio 10-hez).
    Számítógéphez csatlakoztatva USB-n keresztül fel- és letölthető szoftver által midi, SMF0 és SMF1, valamint sty (stílus) fájlok.

    A szinti teljesen újszerű, kifogástalan állapotú, "szinte bontatlan", por- és karcmentes, eredeti dobozában van, csomagolásával, minden tartozékával, papírjaival és jótállási jeggyel együtt. A jótállási jegy szerinti hivatalos garancia amúgy 2013 augusztusáig érvényes.



    Tartozékai: adapter, kottatartó, magyar nyelvű leírás.
    De adok hozzá ajándék USB kábelt és ajándék extra zenéket, valamint stílusokat is (igény szerint feltöltve).
    Csatlakozói: 12V DC bemenet, fejhallgató kimenet, USB/MIDI be-/kimenet, AUX pedál bemenet.

    Megtekinthető és ki is próbálható (akár USB-vel szoftveresen is).
    Ha esetleg bővebb információ is érdekel: http://aprod.hu/hirdetes/szinte-bontatlan-usb-to-host-yamaha-szintetizator-midi-garanciaval-elado-ajandekok-ID8nq7.html
  • huxny
    #282
    Küldtem privát üzenetet. Várom válaszod.
  • beniz
    #281
    Sziasztok!
    Kezdő hangszer vásárlása előtt állok, és segítségeteket szeretném kérni, melyik lehet a jobb választás a kettő közül?:
    - Yamaha E423
    - Korg i3
    Érdekelne, hogy melyik a jobb tudásilag, hangzásilag, és persze a megbízhatóság sem utolsó szempont..!
    Előre is köszönöm szépen, ha tudtok segíteni!
  • Gladiator
    #280
    Akit érdekel, annak megsúgom, hogy eladom Yamaha NP-30 típusú szintetizátoromat, mert a kezdeti nagy lelkesedésem igencsak alább hagyott, ráadásul visszamentem külföldre, ahova meg amúgy sem tudtam magammal hozni. 45.000Ft-ért, ajándék adapterrel, viheti, aki gondolja. Szinte alig használt. A dobozát a padláson tartottam, az már lehet nincs a legjobb állapotban, de az nem is lényeg.
  • laknerlorand
    #279
    SZIASZTOK! A bogaras. szuperegyüttes FELVÉTELT HIRDET a feltöltendő "SZINTETIZÁTOR-BILLENTYŰS-ELEKTRONIKAI-HANGZÁS-ZSENI" zenekari posztra! Vörösdiploma és EGYÉB HANGSZERES TUDÁS ELŐNY (főként fúvos)! Csak NAGYON KOMOLY elhivatottságú jelentkezőket várunk, kacsákat nem, csak, ha komolyan gondolják! Stílus: a mindenre ráhúzható ALTERNATÍV valami. Vizsgaidőszakon kívül kb heti egy 2-3 órás próbára kell számítani, illetve arra, hogy néha bántóan kicsúfoljuk, esetleg időnként rálép a Marci! Az életkort tekintve kb 17-23 közöttieket keresünk, hogy ne legyen nagy korkülönbség, mi 17-19 évesek vagyunk. Budapesen lakunk (Óbuda), tehát a próbák, koncertek szempontjából kedvező, ha te is itt laksz! Ha szeretnétek jelentkezni, akkor a [email protected] -ra írjatok vagy facebookon Lakner Lóránd Lászlónak (nekem)! Referencia anyagot örömmel meghallgatunk, illetve próbákon esetenként irdatlanul elborulunk! Ha nem ismernél minket, egy kis ízelítő:
    http://www.youtube.com/watch?v=wA4INxg8jGU
    http://www.youtube.com/watch?v=aIzAJwmg-b0
    http://www.youtube.com/watch?v=TIAyUfoFpRc&feature=mfu_in_order&list=UL
    http://www.youtube.com/watch?v=QU9XDgomGe0&feature=mfu_in_order&list=UL
    http://www.facebook.com/pages/bogaras-ex-After-School-Program/207057136017112
    A több ezer jelentkező közül egy valaki tehát egy zenekarban játszhat a VILÁG LEGMAGASABB BASSZUSGITÁROSÁVAL! :) Szeretettel várunk minden jelentkezőt, de ha személyesen nem is érdekel a dolog, de tudsz valakit, akit érdekelne, kérlek, azt is írd meg! Köszi! bogaras.
  • mikszer
    #278
    Hát, ha zongoristának akarsz kinézni, akkor a DP-61-el is próbálkozhatsz. Bár a hangját még nem hallottam, előtte mindenképp próbáld ki. Pedált is kapsz hozzá, de ezzel csak akkor mész valamire, ha zongorázol. A szintetizátorokkal annyi könnyebbséged lesz, hogy könnyebb őket szállítani (ha nem csak a szobában fog állni a hangszer), ellenben kell hozzá plusz állványt venni (kb +5000 Ft)
  • martin4955
    #277
    Sziasztok!
    Én kb. 1 éve kezdtem el szintetizátorozni egy ctk-481 -en, és most szeretném lecserélni valami komolyabbra. Sajnos még mindig csak a nagyon alacsony árkategóriában gondolkodhatok, de azért érdekelne a véleményetek: szerintetek egy Classic Cantabile DP-61 II digitális zongora vagy egy ebben az árkategóriában kapható szintetizátor (pl. Yamaha PSR E323) éri meg jobban?
  • paradan
    #276
    [email protected]

    Itt lehet érdeklődni a Roland XP 80-al kapcsolatban.
  • paradan
    #275
    Re: Remix versenyek!

    HozzászólásSzerző: paradan » 1 perccel ezelőtt
    Sziasztok. A lelkes remixkészítőknek volna egy tippem, épp készülök külföldre, és van egy szintetizátorom, ami igazi ritkaság és szeretném továbbadni valakinek. Igazábol egy remixversenyt simán meg lehet vele nyerni, olyan minőségi hangszínei vannak.

    Na de nem akarom tul-"hype"olni, hallani kell...az meggyőzőbb.

    Akit komolyan érdekel az keressen meg. Ha már kábé 1-2 hét eltelt, valszeg már elkelt a hangszer, de azért írj egy üzenetet.
    A szinti , mi más lenne : :) Roland XP 80.

    Már 10 éve foglalkozom zenéléssel, karcmentes, minden tökéletesen mukodik, szervízben átvizsgálva.
    csak studioban volt használva. Természetesen élőzésre is jó mert 7 oktávos.

    Ja egy rakás hangszín van benne, de nem olyanok mint a mai muanyag szintikben!



    hajrá (a bolti ár 500k körül volt) én 150-ért adom.
  • Jano
    #274
    Henry Mancini - Love story
  • infracore
    #273
    Ez ugrott be...
    Félteni kell
  • tigeroo
    #272
    sziasztok! segítségetek szeretném kérni,

    ebben a mixben
    1:26-tól van egy zongora téma, szeretném tudni hogy mi a címe (mert rohadtul ismerős!)
  • Gvik
    #271
    Nekem digitális zongorám van (Casio Privia 330) nemrég óta, ezzel meg vagyok elégedve, de mivel nekem is első billentyűs hangszerem, összehasonlítási alapom nincs, szóval ezt totál kezdőként írom :)
    Amikor teszteket keresgettem, az egyikben írták, hogy a Casio ennél a sorozatnál szedte össze magát és zárkózott fel nagyjából a többi márkához. Szóval szerintem érdemes lenne megnézni, hogy ezt a CTK-3000 modellt a Privia előtt kezdték e el gyártani.
  • Bueno nacho
    #270
    Sziasztok!

    Abszolút kezdő vagyok zongorázás terén, ehhez mérten szeretnék egy kezdő hangszert vásárolni. Kb. 50ezrem lenne rá, pár ezer pluszba még rámehet. Már nézegettem is neten szintiket, Casio CTK-3000-et néztem ki magamnak, de végigolvasva a fórumot, lehet, hogy Yamaha lenne a jobb választás. A jelöltjeim:

    Casio CTK-3000
    Yamaha PSR-E323
    Yamaha PSR-E333

    Szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Természetesen ha ilyen árban tudtok jobbat ajánlani, szívesen várom a javaslatokat.
  • Megafon
    #269
    Ez jó!