Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DjDano
Van állapotsor, csak én rühellem ezért nem használom. 😊

Jakuza: Abszulút nem szúrják el szerintem, inkább sokkal racionálisabb, letisztultabb és mégis funckciókban gazdagabb!

RelakS
Nekem meg cseszett megjegyezni, mikor valami fület kicsibe összenyomtam. Ezt nem is fogja, vagy már javították?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Mérges leszek, ha állapotsort kiiktatják. Legyen akkor választható, basszus.
Jakuza001
Egyszeruen nem ertem, miert kell egyre jobban elszurni az FF funkciot es kinezetet.
Mar a 2.x utan szivtam a fogam egyes funkcio eltunesevel, na de most meg inkabb.

Stefling
Na hálistennek.. 😄 Mikorra várható?

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Második pont: Az állapotsor teljesen eltûnik? Se loading progress, se átirányítási cím alul?
Doomista
Jáj de várom, jáj.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

DjDano
A legújabb Firefox 4 beta7pre több apróbb de hasznos újítást is tartalmaz:

1. A címsor alján egy világoskék folyamatjelzõ csík jelzi az oldal betöltõdését
2. A címsor jobb oldalán megjelenik annak a hivatkozásnak a címe amire éppen ráviszed az egérkurzort
3. Átalakult a névjegy is, kibõvült és ezentúl onnan érhetõ el a frissítés is.

5c0rp330n
mifele teszt alapjan veri? mutasd meg. mellesleg azzal h nincsenek hozza addonok, a legtobb embernel mar nem is lehet jobb mint pl az ff. de meg chrome-nal, operanal sem hiszem hogy jobb lenne vagy egyaltalan megkozelitene.

RelakS
Nálunk még mindig az IE6 (!) a hivatalos céges böngészõ, és az Office 2000 a hivatalos office alkalmazás -_-'

Bár talán már állunk át Win7-re meg Office 2010-re...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Stefling
Hisz még a tesztek alapján is veri. 😊 Nincs abba semmi, hogy most az IE valamivel jobb, mint a ff, majd lesz ez fordítva is, örökké nem lehet a ff sem a elgjobb, ez tény.

Ez most épp olyan, mint régen az Nvidia és az Ati, régen az Nvidia volt a nyerõ (jórégen) mostmeg már egy jóideje az Ati és mindig arra mennek az emberek, amelyik gyorsabb, teljesítményben jobbat nyújt.

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

5c0rp330n
"Valóban van 1 réteg aki semmi áron nem hajlandó a már már mwgszokásból használt böngészõjét leváltani"

ez a reteg pontosan az, amelyik miatt az ie nem halt ki mar nagyon regen, hiaba volt toronymagasan a legszarabb bongeszo.

#14570: nem ver oda semmit, egy fos. epeszu ember ie-t nem csak azert nem hasznal mert egy szar, hanem elvbol sem.

Üdv!
Ismertek olyan addont, ami egy azonnal írható post-it-et illeszt a böngészõbe? Valami jegyzettömböt esetleg, ami mozgatható, ehhez hasonlót?
Airbus A380
Csak éppen Xp-n nem jó és ezzel máris elintézték a terjedését.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Valóban van 1 réteg aki semmi áron nem hajlandó a már már mwgszokásból használt böngészõjét leváltani de sokan vannak olyanok is akiket ha meg gyõzõl kipróbálják és jó is akkor váltanak.

Azért 1 böngészõ nem valami ûbergiga bonyolult dolog hogy ne lehessen egyikrõl a másikra átszokni.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Stefling
Én hiszem, ugyanis pár fórumon már sokan váltottak is, annyira elnyerték a tetszésüket, én maradok ff-nál.. de ez még változhat.
Alig pár addont használok, amit nélkülözni tudnék.
Ha még a 6. béta se tudja normálisan megjeleníteni a betûstílust D2D-ben, az IE9 meg igen, akkor... sztem nem kell tovább írnom. 😊

Gondolod, hogy a már évek óta használt, relatíve bevált böngészõt, amihez már kiforrott addonok vannak bárki is hipp-hopp lecserélne? Nem hinném.
Stefling
Nem az, most tesztelgetem és odaveri a ff-ot 😉 Annyi hogy nincsenek hozzá addonok, valamint reklámblokkoló.
Eddig valóban fos volt, ahogy Te nevezted, de már nem az, kellemesen csalódtam az új verzióban.

Narxis
<#eljen><#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

5c0rp330n
IE egy fos.

Malakai
És ez miért jön nekem? Pár hozzászólással lejjebb én írtam, hogy használja azt. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok!
FF-hez van olyan kiegészítõ, amivel az .SWF fájlokat egy kattintással el tudom menteni. Most az a bajom, ha találok olyan flash játékot, ami tetszik mindig meg kell nyitni az IE-t, mert az leszedi az ITF mappába onnan meg ki tudom egyszerûen másolni, de jobb lenne ha nem két böngészõ kellene ehhez. Nézegettem a kiegészítõket, de valahogy nem találtam meg a megfelelõt az FF ideiglenes mappája meg igencsak kezelhetetlen ilyen a célra.

Doomista
Nem olyan biztos az, hogy 1 hátránya van...
Az FF biztonságosabb mint az IE, és az IE-ben van activex vezérlõ, amit sajnos nem tudnak orvosolni a vírusok ellen + az adblock plus is egy hasznos dolog. És persze a legtöbb legjobb kiterjesztések is FF alá vannak. Úgy hogy hiába is vannak elõnyei az IE-nek, az FF-nek is egyaránt vannak, így ismét arra a pontra jutunk, mint évek óta, az ember maga dönti el hogy mi a legjobb neki. Más hiába prédikál neki, ha csak nem tudja eldönteni hogy számára melyik a jobb, de mivel mint sok felhasználó, én is évek óta FF-t használok, így az esély arra, hogy IE-t használjak, egyenlõre a 0 alatti értékkel. Akkor inkább Opera.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
Nekem meg nem a gyorsaság számít, ha az számítana akkor Operát használnék, a kiegészítõkkel számomra egyszerûbb, kényelmesebb és GYORSABB a böngészés. Firefox mellett még egyedül Chrome-ot tudnék használni, mást nem.

18 kiegészítõt használok, de még sose omlott össze a Firefox.

Stefling
Ja és FF-ban a D2D iszonyat gáz.. kiveri a szemem az egybefojt font stílus... míg ugyanez IE-ben jól van megoldva! 😊

Stefling
Egy hátránya van, nincs AD-Block benne, ennyi.
Firefoxtól?

- ff-ban nem a tabok mellett van a címsoe
- ff-ban alul ott van a statusbar

Elsõsorban a gyorsaság számít szerintem, nem az, hogy kétmilió kieget hazsnálok... egyik haverom is pl idõjárástól kezdve az atyaúristent is betette, és csodálkozik, hogy néha összeomlik neki az egész böngészõ.. 😄 legalább 20 kieget használ, de elvileg már operát használ, az se rossz végülis.

Narxis
Vannak hozzá kiegészítõk? Nincs? Kösz akkor nem kell.

Doomista
FF-tõl lopta a dizájn ötleteket, nagy ügy... <#levele>

Stefling

Stefling
No mindegy. Most próbáltam ki az I9-et és elmondanám ide-oda veri a ff 4.0-t! Gyorsaságban és külsõleg is. Iszonyat gyors, Acid teszten is jobbat ért el mint a ff, ráadásul alul eltûnt az állípot jelzõ sáv, ami megint csak tök jó, napersze ha rámegyek egy linkre egy kis buborékként mutatja, iszonyat jó, tetszik! Gyorsabban is indul, nagyon sokat változott, még a végén visszatérek arra.. 😄
Ja! Ami még nagyon jó, abban is fut a D2D, DE nem rosszak a betûtípusok! Nincs elmosódva meg semmi. Tudom, hogy ebben is ki lehet kapcsolni, de azt inkább hagyuk.. 😄 nevetséges, mert annyira szakadozva tölti be az oldalt, ráadásul, ha kikapcsolom, érdekesebben görget.. kicsit el lett rontva ez a 4-es verzió, oké, megértem hogy béla verzió, nade az IE9 is, de még sincs ilyen hiba benne, ráadásul az még csak az elsõ béla, itt meg már a 6.! Szóval valamit nagyon elrontottak a srácok.
Dehát ez mindig is így ment, mindenki ahhoz megy, amelyik épp a legjobb. 😉

Airbus A380
A feletted linkelt kieg-el elég sok minden megy.

DjDano
Léteztik egy Add-on Compatibility Reporter nevü kiterjesztés amivel engedélyezhetõk az egyes add-onok, illetve el tudod küldeni a jelentést a mozzillának a komptibilitásról.

Add-on Compatibility Reporter

Malakai
Ami nem kompatibilis azt nem fogja neked semmi azzá tenni, csak a fejlesztõ. Minden beállítás maximum a kompatibilitás ellenõrzést kapcsolja ki.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Stefling
Köszi, de ezzel is próbálkoztam már... nem sokat segített.

Malakai
Úgy tûnik Beta6-ban se lett javítva a renderelés hiba, továbbra is baromi lassú az egész fox, ha nincs gpu gyorsítás.

@Stefling: Add-on Compatibility Reporter

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Stefling
Nekem egy se ment vele.

lck
about:config - logikai (bool) változó: extensions.checkCompatibility.4b = "false" - val 70-80%-ban már mennek.
Evin
Érdekes hibát találtam. Ha eltüntetem a menüsort, bezárásra mindig lecsapja magát ha több lap van megnyitva, de ha kint hagyom, rákérdez, hogy mentse-e.
WinXp SP3 legfrissebb

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Evin
Pedig már ez a hivatalosan elérhetõ.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Stefling
A kiegek majd csak novembertõl lesznek kompatibilisek vele.

lck
Kösz - már szedem is. Remélem a kiegészítõket nem tiltja le, mondván hogy nem kompatibilis 😊
DjDano
Tölthetõ a Firefox 4.0 beta 6, ugyan még hivatalosan csak pár nap múlva várható, de szinte mindig megegyezik a "candidate build" a véglegessel:

Firefox 4.0 beta6

autoszimulator
nálam a bal szélsõ kiszélesíti, a jobb oldali pedig teljes képernyõre teszi ki.

.: mobilize.hu :.

Ja, így már más. 😊
Stefling

Mi az a persona?
ProGabe
ezt tényleg ilyen nehéz megnézni és beírni ide? <#ticking>

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Narxis
<#nevetes2><#nevetes2>

slime001
Köszi tettem rá personát most már okés. Csak az volt a gáz, hogy az átlátszóság miatt néha olvashatatlan volt a szöveg a tabokon.

AVIRA - \"More than security.\"

Airbus A380
...
Egy tudós professzor találkozik két indiánnal:
- Elnézést uram, maga milyen indián?
- Inka.
- És a barátja?
- Õ méginkább.

<#taps>