19494
-
#16044 Firefox reklámok -
#16043 hát ez fantasztikus... csak akkor lehet angolra állítani ha regisztrálok és a profilomban átállítom a nyelvet.. ekkora egy szemetet... -
#16042 sziasztok!
nemtudja valaki hogyan lehet az imdb.com oldaláról eltűntetni azt hogy az ostoba magyar címek helyett full angol(eredeti nyelvű) legyen minden kiírás? az őrületbe kerget a sok félrefordított szemét, ráadásul felismerhetetlen címekkel látják el a filmeket. egyszerűen szétbsz az ideg már.
tom nem ff gond, de nemigazán találtam neki semmi helyet -
#16041 thx -
#16040 Olvasatlant meg ilyesmit színessé lehet tenni. Meg az aktuális tabot is lehet színezni, félkövérré tenni a feliratot, ilyesmi.
Nekem az olvasatlan tabok vannak félkövérré téve, Operában megszoktam. :) -
#16039 Még bug-os a Fox4-el. 3.6.x-el tökéletes. Én is használtam. Fox4-ben meg amit Fatal írt. Aktuális tabfül félkövér. Most ezt használom.
No, közben okosodtam All In One-ban. Akkor rejti el a kis ikonokat, ha a sidebar-t csukom be. Ha csak a megnyitott könyvjelzőket és csak azt zárom be, akkor maradnak a kis ikonok.
Ill. az auto megjelenítés/rejtés ami szintén eltűntet mindent.
Alakulgat. :) -
#16038 ColorfulTabs? -
#16037 megnézem ezt a tabmixet -
#16036 mondjuk színessé tenni őket -
#16035 Mire gondolsz kiemelés alatt? A szövegüket lehet félkövérré tenni a tabmix plussal. -
#16034 tudtok valami kiegészítőt, ami kiemeli a tabokat? szüleim egyszerűen nem látják őket:D , nem tudják használni a füleket -
#16033 Itt az a probléma, nem probléma hanem csak jobb lenne ha így működne, hogy meg lehet csinálni azt, hogy látszódjanak a kis ikonok, de ahogy kinyitom és becsukom a sidebar-t, akkor eltűnnek a kis ikonok. :(
Szóval nem elrejteni Őket, hanem always on top maradjanak az ikonok. A sidebar meg legyen ki be csukható, mely utóbbit tud is. -
#16032 "Azokat ne rejtse el. Asszem Opera is így működik, vagy nem?! Erre már emléxem pontosan..."
El lehet rejteni Operában azt is az egész sidebar kikapcsolásával, de össze is lehet csukni ott, és akkor a kis gombok maradnak, jól emlékszel. :) -
#16031 Feltettem notira ezt az Ill in One sidebar-t. Tetszik.
De egyelőre arra nem sikerült rájönnöm, hogy be lehet-é állítani úgy, hogy a kis ikonokat (könyvjelző; letöltések; stb...) állandóan mutassa. Azokat ne rejtse el. Asszem Opera is így működik, vagy nem?! Erre már emléxem pontosan... -
Thanatos #16030 én mondjuk nem "csak" a könyvjelzők miatt használom ezt, simán beleszerettem az opera stílusú sidebar-ba, akár history, akár könyvjelzők akár siteinforól legyen szó :)
bár tény, hogy nekem bookmarkbol is ezer van, sőt igazából nem is elég, mert van még mellette read it later szintén tele linkekkel, illetve megvan nyitva átlagban 50-70 tab is..., bár ezt épp mostanában igyekszem leszorítani igen kevés sikerrel :D -
Thanatos #16029 igen, ez a lényege :) -
#16028 Nekem kevés könyvjelzőm van, a címek általában a fejemben vannak, a pár darab gyakran használt elfér a könyvjelzőeszköztáron, az a néhány + amit ritkán nyitok meg jó lesz a könyvjelzők menüből, nem telepítek ezért külön extet, a ctrl+b-nek meg csak a bill. kombinációját tudom, sosem püfölgetem. :D -
#16027 Ja, hogy azt ki be lehet nyitni-csukni, mint Opera-nál?! Na, majd megnézem.
-
Thanatos #16026 nem kell mindig nyitva lennie, az elöbb emlitett ext úgy müxik mint opera sidebar, full baloldalra viszed monitoron egeret > katt és így kinyílik/bezáródik egy pillanat alatt, nekem ez így kényelmesebb mint bármelyik menü :) -
Thanatos #16025 jó hát úgy firefox 2.0 óta nem használtam ff-et all-in-one sidebar nélkül, szóval ebben nem voltam biztos, kb első ext amit felrakok... :)
pontosan, amióta a monitorom fullhd, még inkább musthave ext... :D
arról nem si beszélve hogy thin side switchet használok, ergo ugyanolyan gyors ki-be nyitni mitn egy sima menüt kb :D -
#16024 "Így kellene működnie a menünek, ahogy ez a sidebar-os működik."
Nem, nem úgy kellene és szerencsére nem is úgy működik. Egyetlen windowsos menü sem működik úgy, agyfaszt is kapnék. -
#16023 Ez így már határeset. Tökéletességre törekszem. Így kellene működnie a menünek, ahogy ez a sidebar-os működik.
Jahhh, sok helyet is foglal meg nem kell Nekem állandóan oda a sidebar. Jobb oldalt meg a Windows7 Sidebar gadget. :D
Nem marad helyem böngészni.
Áhhh, fene azt a válogatós formámat. Vagyis: Kellett Nekem használni Chrome-ban ezt a Neat könyvjelzők okosságot. :) -
#16022 CTRL+B, persze, hogy van. :)
De akkor meg az lesz a problémája, hogy bal oldalt sok helyet elfoglal (nem mintha fullhdban nem lenne tökmindegy, az oldalak úgyis 4:3-ra vannak optimalizálva) :D -
Thanatos #16021 vagy simán sidebarban megnyitni a könyvjelzőket, én pl all-in-one sidebar-t használok, de mintha ff-ben lenne alapból is valami bookmark sidebar -
#16020 "Lenyitom a könyvjelző menüt kattintok egy elemre, megnyitja de bezáródik a könyvjelzők menü. Szeretnék egymás után a könyvjelző mappából megnyitni több oldalt is melyek nem fértek ki az egy soros könyvjelző eszköztárra."
Rendezd őket egy mappába és nyisd azt ki görgővel. :D -
#16019 2.)
Szerintem nem sikerült jól leírnom, pedig igyekeztem. :) Nem próbáltad még Chrome alatt a Neat könyvjelzők kiegészítést? Nem az a gondom, hogy máshova akarom pakolni. Jó ott ahol van, vagy bal oldalt. Mind1. De jobb oldalt már megszoktam. (ja, csak a szöveg részét lehetne eltüntetni :)
Még1x, hátha sikerül. :)
Lenyitom a könyvjelző menüt kattintok egy elemre, megnyitja de bezáródik a könyvjelzők menü. Szeretnék egymás után a könyvjelző mappából megnyitni több oldalt is melyek nem fértek ki az egy soros könyvjelző eszköztárra. A Chrome-os Neat könyvjelző kieggel ez nagyon korrekt mert be lehet állítani, hogy maradjon nyitva a menü így könnyen meg lehet nyitni sok oldalt onnan anélkül, hogy állandóan nyitogatni kellene a menüt és megkeresni pl. újra a gyűjtőt, stb... Talán így érthetőbb.
(Nem tudom, csak remélem :)
Ok-Ok. Jól van elfogadom. Túllihegem ezt a GPU gyorsítás témát. Egyelőre az lesz, de bízom benne, hogy okosodni fog ez még.
Köszi! -
#16018 "Alap esetben Flash tartalmon engedélyezve van a GPU gyorsítás."
Igen, ezt a flash vezérli, nem az FF. Jobb gomb a videón és settings. Nem kapcsol vissza, bug.
"Kiveszem a flash tartalomról a GPU Acceleration támogatást. Fox4 restart. De mit kapok?! Szintén szinte végig 3D-s üzemmódban marad a YT tabfül. Nincs idle üzemmód; semmi köztes órajel. Mintha a HTML5-ös YT lenne engedélyezve."
Mert bevan kapcsolva a hardveres gyorsítás gondolom és akkor 3dben marad a vga. Állíts már be ATTben egy rohadt profilt az FFnek, nem tudom mit cirkuszolsz itt.
4.) Talán nem egy pre-alfa drivert kéne használni.
-
#16017 "Van vmi módja teljes képernyőre tenni így HTML5-ben a videót?!"
F11
2., Ez minek? Ott a könyvjelzők gomb a könyvjelző eszköztáron jobb oldalt, oda pakolod, ahova akarod.
3.) Szerintem nincs ilyen, esetleg stylishhoz írhatsz egyet ha érzel hozzá affinitást, nekem elég hogy a könyvjelző eszköztártól az ablak tetejéig transzparens. :) -
#16016 Sorry, de most van időm hsz-eket írni.
(látom, hogy az utolsó kommentek az Enyémek :)
GPU gyorsítás működése Fox4-ben és a YouTube
1.)
Alap esetben Flash tartalmon engedélyezve van a GPU gyorsítás. Ez Radeon HD5850 esetén annyit jelent, hogy ha a háttérben YT zene szól, akkor az órajeleket lefixálja a driver 400/900Mhz-re. És addig UVD üzemmódban marad, amíg be nem zárom a YT tabot. Okés, értem, elfogadom.
Tesztelgetném hogyan viselkedik a Fox4 GPU gyorsítása (simított görgetés; tab fülek animációja; stb...) tehermentesíteni a CPU-t, ...
De ebben a szituációban nem tudom, mert nincs se idle se 3D üzemmód a YT fül miatt.
2.)
Aktiválom YT-on a HTML5-öt. Ok, megszűnik az UVD kapuzás, de pár órás teszt után azt tapasztalom, hogy főleg 3D-ben marad a VGA(driver).
Ez sem túl nyerő. :)
3.)
Kiveszem a flash tartalomról a GPU Acceleration támogatást. Fox4 restart. De mit kapok?! Szintén szinte végig 3D-s üzemmódban marad a YT tabfül. Nincs idle üzemmód; semmi köztes órajel. Mintha a HTML5-ös YT lenne engedélyezve.
4.)
Ahogy ezeket állítgattam Fox bezárása után a 11.4 Cata friss Early Preview driver nem állítja idle üzemmódba az órajeleket. Marad a 3D-s órajel Windows asztalon is. :(
Sebaj. Fox4 újraindít, flash tartalmon GPU gyorsítás engedélyezése. Restart és YT vidi indítása. Naccerű. Aktiválódik az UVD üzemmód és leveszi 400/900-ra. Hallelúja! Kilépek Fox-ból visszaugrik 3D-be Windows asztalon. :(
Kérdésem így baromi 1xerű:
Hogy a retkes ...omba teszteljem; próbáljam így élvezni nyugodt szívvel a Fox4 GPU gyorsítását úgy, hogy YT zene szól az 1ik tab-on?!?!
Elhiszem, hogy jó dolog, tehermentesíti a CPU-t, és minden simábban fut 3D-s órajelen (szerencsére!) de mekkora egy bug-os dolog ez így?!
Fox4 bug; Cata 11.4 Early Preview bug?! Számít?!
Szóval Fox4 hardveres gyorsítás használata YT videóval, hogy a rákba kellene ezt?!
-
#16015 Az első pont sztornó, arra csupán az oldalon van a megoldás. :)
"Notes
Fullscreen support is partially implemented. Pressing the fullscreen button will expand the player to fill your browser. If your browser supports a fullscreen option, you can then use that to truly fill the screen" -
#16014 Ha benézne vki. :)
1.) Kérdésem: Beállítottam asztali gépen is kipróbálási(tesztelési) céllal a YouTube HTML5 Béta állapotot. Tettem ezt azért mert kíváncsi voltam, hogy milyen, ill. hogyan is viselkedik a VGA UVD üzemmódja. Vannak kellemes csalódásaim és amit nem értek. Ami tetszik, hogy így nincs Flash + UVD kapuzás. GPU órajele váltakozik Idle; 3D és egy köztes érték között. (ennek most nem jut eszembe a neve - az üzemmódnak :)
Viszont nem tudom teljes képernyőre tenni a videót. Teljes képernyő max. a böngészési képernyő. Fölül; alul a Fox menüi. :(
(eszköztársáv; kiegészítősáv)
Van vmi módja teljes képernyőre tenni így HTML5-ben a videót?!
2.) Már megnéztem egy raklapnyi stílusfájlt is ill. addon-okat, de mai napig nem leltem olyat, amelyik olyan könyvjelző menü lenne, mint Chrome-nál a Neat könyvjelzők kiegészítés.
Röviden: Ha kattintok egy könyvjelző elemre, akkor maradjon nyitva a könyvjelző legördülő lista; ill. ha pl. gyűjtő mappából klikk-eltem akkor bezáráskor jegyezze meg ezt a pozíciót + zárja be ha lenne több megnyitott mappa. Természetesen ez a kettő csak akkor ha tud olyat, hogy a mappa tartalmát nem csak popup jeleníti meg, hanem ugyanúgy lenyitja fa struktúrában, mint bármi egyéb menüpontot. Ha vki ismeri Chrome alatt a Neat könyvjelző kiegészítőt az tudja mire gondolok. Kicsit körülményes leírni. :)
3.) Nem találok olyan stílus fájlt, amely transzparens(aero) semi-transzparens jelenítené meg az addon manager-t; ill. a beállítások ablakot. Olyan van ami egy adott fekete témára készült, de Nekem sima kellene, mint pl. a "Choose Your Color" stílusfájl, vagy a "Downloads Manager: Full glass transparency (FF3.5)" stílusfájl.
Köszi! -
#16013 Érdekes. Nem szabadna fagynia. Max. a flash player-nek összeomlania, de nem lefagyni a Fox-nak.
Ez vagy VGA probléma lesz (lehet hardveres; szoftveres); vagy Windows hiba.
(de lehet egyéb is, pl.: RAM hiba)
Újrahúznám az OS-t. Sajnos nincs több 5letem, mert nem nagyon olvastam ilyet még, hogy lefagy a Fox4 Flash alatt. -
#16012 Nahh, ezt sem tudom most kipróbálni melós notin. :)
Pedig tesztelési céllal megnézném asztali gépen is.
HTML5-re vált a YouTube -
Zaicev #16011 Üdv!
Mindent megcsináltam, ahogy írtad, drivert frissítettem, directX-et frissítettem, vírust irtottam, de sajan most is lefagy a firefox. Időnként megjelenik a kis karika, mintha töltene, és percegig lefagy. Más alkalmazások futnak, de a böngésző nem. Nincs húzva a gépem, elég ez ami van tudásban. Tanácstalan vagyok mint egy kis község. -
#16010 Tesztek GPU gyorsításhoz:
WebGL Experiments -
#16009 Értsd már meg, hogy itt nem kiegről van szó, hanem arról, hogy alapból nincs ott, ahova én tettem a FF-ban :))) De lényegtelen is, mert ez nem téma, nem is volt. -
#16008 Amit írtam az frissíti a DX11-et is!
Nincs húzva a géped?! nV driver-ekről nem sokat tudok sajna. -
Zaicev #16007 A vga az geforce 9800 gtx+.
Akkor töltsem le azt amit ajánlottál? vagy a 11-est frissítsem? -
#16006 Milyen a VGA?!
Directx-et frissítsd. Ami Seven-ben azt is!!! -
#16005 "A direcX-ből a 11-es van fent, mert 64-es Win7 ultimate van fent."
Attól még a 9es telepítőt (ami nem 9es, mert egy db dx telepítő van ami frissíti az összeset) le kell futtatni, mert sok program azt használja.