19494
  • Stefling
    De én használni szeretném, mert gyorsabban tölti az oldalakat. Eddig jó volt a font, de most hogy ujralöktem a gépet, már nem. :/
  • KranaZoli #16163
    Ok-Ok. Sorry. Nemrég értem haza és olvasgatom a topic-okat. Azt hittem a nyitó lapot írta át vmi. Még mindig azt gondolom, hogy ez vmi féreg miatt van.

Addon-t még nem néztem. De felesleges is lenne szerintem. 1 biztos. Magától csak úgy nem íródik át. :D

1ébként most néztem, van ilyen oldal valóban.

Ereszd még rá ezt is: link...
  • [HUN]FaTaL
    Sehogy mert nincs is ilyen.
  • grebber
    Éppen ez volt az első kérdésem hogy ÚJ ABLAK NYITÁSÁNÁL hol tudom beírni mi nyíljon meg?

Kezdőlapot megtaláltam az egyértelmű de szénné néztem beállításokat új ablakra nincs semmi ilyen!
  • KranaZoli #16160
    Még próbáld ki ezt: link

Miért?! Kézileg nem engedi módosítani?!
  • Ironman2
    Firefox,melyik fájlba menti a megjegyzett jelszavakat?
  • grebber
    Hitman Pro,Avast ,malwarebytes , windefender semmit nem talált!
    Akkor kézileg nem is lehet beállítani?
  • KranaZoli #16157
    Nem is voltam jó belőle.

Grebber Több mint vszínű, hogy vmi kártevő lesz ahogy azt Fatal is írta. Tipikus jelenség.
  • [HUN]FaTaL
    "http://search.babylon.com/ oldal jön be az üres lap helyett."

Akkor talán azt írd, nem helyette jön be, hanem mellette. Keress kártevőt.
  • grebber
    Edzésen voltam én nem nyomtam semmit sem.
    Ez nem kezdőlap hanem új ablak köze nincs a kezdőlaphoz!
  • [HUN]FaTaL
    Talán a kezdőlapnál?

Elállítódni meg vagy felraktál valami toolbart vagy vmi kókány oldal átlőtte.
  • grebber
    Új ablak nyitásakor eddig üres lap jött be nekem!
    Elmentem edzésre jöttem haza most valami http://search.babylon.com/ oldal jön be az üres lap helyett.

Kérdésem mitől változhatott meg és hol lehet ezt átállítani?
  • Máté94
    GPU gyorsítás kikapcs.
  • [HUN]FaTaL
    Persze mert ha egy ruhának az ára előbb 80%-al kevesebb aztán meg 70-nel, akkor már neked fizetnek érte?

Százalékszámítás középiskolában megvolt?:D
  • Stefling
    Újralöktem a gépem, de megint gány a betűtípusok, pedig minden egyes frissítést feltettem. Tipp? :/
  • KranaZoli #16149
    Igen, az Nekem is megfordult a fejemben, hogy el sem indul és hasonló "logikák". :)

A lényeg, ha ezt okosan csinálnák akkor lehetne némi nyomást gyakorolni az addon fejlesztőkre.
  • pointer4
    Jól van nu :D
    Én nekem fent van az említett két addon, és hasít :D
    Lehet nem szar 386-os gépekkel kellene tesztelniük :D Mert hogy 15 vagy 30 msec, az már kit érdekel :D
  • [HUN]FaTaL
    Nekem se frissített. Menj fel a kieg oldalra aztán frissítsd le kézzel.
  • KranaZoli #16146
    Most tapasztaltam notin, hogy AdBlock 1.3.5 van telepítve és frissíteném az addon-okat de azt írja ki, hogy nem találhatóak frissítések. Pedig van 1.3.6-os.

Kiegészítők oldal működik. Vki találkozott már ilyennel?! Ha igen, akkor van-é vmi megoldás ilyen problémára?!
  • KranaZoli #16145
    Ha csak indulás lenne lassú az Engem különösebben nem érdekel. Kibírom. :) Mozilla oldalán azt írják, hogy a "Firefox ettől lassabbá válhat". Legalább annyit olvass el, amit beollóztam. ;)

1ébként ebben mi a forradalmi?! Mindig is gyenge láncszemek voltak az addon-ok.

Ennek a listának Én 1etlen értelmét vélem felfedezni. Talán ad egy kicsi kezdő lökést arra, hogy az adott addon fejlesztői rávegyék Magukat, hogy foltozzanak az addon-jukon(jaikon) és lejjebb szoruljanak a listán. Ami Nekünk csak jó. :D

Amennyiben ezek valós adatok, akkor Én még addig is elmennék Mozilla helyében, hogy levenném ezeket az addon-okat a Kiegészítő oldalról. Ez most nagyon sarkítás mert így Én is kukázhatnám jó pár kiegem, de vmi ilyesmi felé kellene elmenniük. Szinte minden addon-ból van másik, egy csomó redundancia az addon-ok között. A legtöbbet használt addon-okat 1értelmű, hogy kordában kell tartani. Ha úgy nézzük ez egyfajta citrom díj féleség a kiegészítők "világában". Ha elterjed ez a lista a felhasználók között; valóban hetente frissítik akkor ez egy jó dolog lehet. Én ezt látom fontosnak ebben a listában.
  • Malakai
    Firebugnál az on for all webpages-t semmiképpen se érdemes belőni, mert sokat lassít.
  • Cat 02 #16143
    Akkor kétszer lassabb lesz
  • pointer4
    Arról olvastál, hogy mi lassabb a firefoxban ilyenkor? Elindulás, vagy weblap betöltés?

Viccesen amúgy ha a firebug meg a flashgot fel van rakva, akkor el sem indul olyan lassú lesz ? :D Az már több mint 100% :D
  • KranaZoli #16141
    Ezeket a Firefox-plugineket nem szabad használni

A cikk címe elég rémisztőre lett kitalálva. :)

"A Firefox fejlesztői legújabb kezdeményezésük keretében minden héten letesztelik majd a böngészőhöz elérhető száz legnépszerűbb plugin működésének sebességét, és publikálják ennek eredményét honlapjukon."

Lassú működésű kiegészítő

"A kiegészítők számos hasznos funkciót biztosítanak, de ugyanakkor a Firefox ettől lassabbá válhat. Néhány kiegészítő teljesen lelassíthatja a Firefox alkalmazást és megnehezítik használatot. Amennyiben úgy gondolja, hogy a kiegészítő lehet az oka a Firefox lassulásának, akkor nézze át a listában leggyakoribb okokat. Ne felejtse el, hogy a legjobb teljesítmény eléréséhez a nem használt kiegészítőket érdemes letiltani."
  • gergely1991
    4.0 változat már nem csinálja helyette:
    eszközök>beállítások>általános a firefox indításakor
  • KaBuTo666
    Ma csütörtök van, tudtad?
  • [HUN]FaTaL
    Ismert bug volt, rakd fel a véglegest.
  • KranaZoli #16137
    Nem tudom, de miért bétát tettél fel, amikor van végleges verzió is?!

Mozilla Firefox 4.0 magyar (12MB)
  • Synchronous
    Ma feltettem a firefox 4 bétát, és annyi gondom lenne hogy mikor elindítom mindig a legutóbb látogatott lap ugrik fel és nem a kezdőlap ahogy kéne.
    Ezt hogy lehet átállítani? Mert a beállításokban az általános fülnél a kezdőlap megjelenítése van bejelölve az indításnál... Akkor miért nem azt jeleníti meg, miért a legutóbb látogatott lapot tölti be?
  • KranaZoli #16135
  • Danyi95
    Időközben megoldódott!
  • Danyi95
    Hali!

Mi lehet a gond? Reggel óta ezt írja...

• KranaZoli #16132
    Fox-hoz létezik olyan addon, amelyik hasonló lenne, mint a Chrome Access kieg?!

Egy menügomb, mellyel legördülő listában lehet hozzáférni a következőkhöz: Extension (addon) Manager; Settings (beállítások); Downloads; History.

1db addon, mely legalább a fenti 4 elemet fogalja Magában. A Chrome-os többet is tud, de ez is elegendő lenne.

Hm?!
  • KranaZoli #16131
    Before: Még mindig nem tudom milyen égbekiáltó hibák vannak a Fox4-esben?! Az eredeti szálnál maradva.

Ha valóban olvasod a topic-ot olvashattad a későbbi hsz-eim is, pár napos tesztelés után. Flash GPU gyorsítás + hardveres gyorsítás. A kettő együttes alkalmazása (UVD szint vs. full 3D GPU gyorsítás ezek kombinálása). És később kitérvén arra, hogy egyáltalán van-é realitása ezeknek. Ez teljesen más "oldala az érmének".

Röviden: Fox4-esben a hardveres gyorsítást nem tudod 100%-ban kihasználni, ha pl. inaktív tabfülön YT videó szól, megy. Ez nem Fox hiba. Radeon esetében AMD UVD szinten kapuzza az órajeleket. Így tesztelték ki már jóval a Fox4 és hardveres gyorsította böngészők megjelenése előtt! Ez az órajel kapuzás nem engedi meg a teljes mértékű hardveres gyorsítást. Ugyanakkor UVD szint lehet, hogy elegendő is erre?! (átlagos böngészés) Erre a választ nem Nekem kell megadnom. Nyilván AMD-nél maradva megint csak hosszas fejlesztői és tesztelési munkát kell ebbe beleölni, hogy vajon mi lenne a leginkább megfelelő megoldás erre az anomáliára.

Több napon keresztül használtam GPU gyorsítás ill. nélküle a Fox4-est, hogy milyen pluszt ad ez Nekem, milyen hiányosságokat vélek majd benne felfedezni... Ha érdekel olvass vissza itt és esetleg a Radeon HD topic-ban.

Azonban az ember véleménye úgy érzem nem azért van, hogy ragaszkodjon hozzá hanem változtasson rajta, ha kell.

Jelenleg megint nem használok hardveres gyorsítást se Flash GPU gyorsítást!

Oka 1xerű: Elég sokat hallgatok háttérzene gyanánt YT kedvenc zenéket (melyek ezt a kérdést vizsgálván videónak számítanak) így ha a géppel semmit nem teszek, csak YT zenét hallgatok UVD szinten járatja a VGA-t teljességgel feleslegesen.

Ami talán Fox4 bug, de még ebben sem vagyok bizonyos, bár másnál is előjött már ez a hiba, hogy 3D-s üzemmódból kilépvén Fox-ból 3D-s órajeleken marad a VGA. És csak újraindítással állt vissza alap, idle órajelekre.
  • Jakuza001
    Wait nem te voltal aki kb egy heten keresztul azon voltal kiakadva milyen szar a 3d gyorsitasa ? :D

3 oldalt teleirtal, hogy milyen fos. En inkabb nem rinyalok, hanem nem teszem fel addig, amig a hbak a multe nem lesznek. :D
  • KranaZoli #16129
    Áve! Dear Fijjugok!

Tud vki ilyen (bármit) ami működik is és nem csak az alapértelmezett témával, hanem pl. Persona-val is.

Firefox4 Active Tab - Remove Bottom Border

A kép mondjuk elég hülye, de Én úgy gondolnám, hogy az alsó képen nincs alsó szegély. :D

Eddig Aero stílus fájlokat (stílus fájlokat) használtam, de ráuntam és most persona + colourful tabs (amit szeretek :).

Azonban, sajnos a tab fülek alatti szegély is színes. Pl. egy rózsaszín tabfül rózsaszín alsó szegéllyel egy kékes színű persona-val elég illúzióromboló. :)

Ha felül vannak a tabfülek (így több hely marad), akkor a címsor fölött, ellenkező esetben oldalak tetején van ez a szegély. :(

Nem akkora probléma, de ha vki tud vmi okosságot ne titkolódzón. :)

Notice:

Jakuza ezek akkor sem égbe kiáltó hibák és nem is belebuzulás kérdése. Fel kell pakolni pluszba pár addon-t. Nagy cucc. Nem férnek el. :)

Ettől függetlenül minden további nélkül használható a 3.6.16-os Fox is.
  • Malakai
    "plugint ami pl lementi bezarasnal az oldalakat"

Ezt kifejtenéd? Mert ha 3.x-re gondolok vissza alapfunkció nem volt semmi ilyesmi.
    Vagy ha arra gondolsz, hogy a sessiont lementse, hogy megjegyezze milyen tabok voltak megnyitva, akkor a funkció benne van, szerintem egy béta sem volt, amibe ne lett volna, max nem arra van állítva alapjáraton.
    Ha neked mégsem működik, akkor egy plussz kérdés, bugot jelentetted mozillánál?
  • Kori
    az mitől lehet hogy nem tudom bezárni a megnyitott lapokat?
    FF4
  • Jakuza001
    Hasznalok kiegeket, de nem mindegy hogy azert hasznalj kiegeket, mert kell valami plusz funkcio, vagy +30 kieget kell feltelepiteni, hogy azok a funkciok mukodjenek, amik az FF 3,x-ben, es csak azert nem mukodnek a FF 4 alatt, mert meg nem teljes a funkcionalitasa.

Ep esz ervek es a belebuzulas az FF-be nem ugyanaz.
    A jo dolgok mellett a hibakat is ugyaiugy eszre kell venni es nem elfogultnak lenni valamivel szemben, amit hasznalunk, ket kulonbozo dolog.
  • [HUN]FaTaL
    Ha nem telepítesz egyetlen kieget sem, akkor minek használsz FFet? Nem kötekedés, csak kiváncsi vagyok, mert az alap FF buta, mint a tök.