19494
  • KaBuTo666
    Nálam is jelentkezik ez a probléma, azt hittem hogy az internetem fos.
  • Borg
    Nálam nem csinál ilyet.
  • Bokafix2
    Ugyanez a gond nálam is. Félig-meddig tölti be a lapokat, ezért kipróbáltam más böngészőket is, és azoknál minden oké. Úgy gondolom a legutóbbi frissítésben lehet valami zűr, mert addig a frissítésig problémamentesen működött a róka, és nincs semmilyen addonom se ami bezavarhatna, szóval csak az update lehet.
  • ibrik
    Verzió: 59.0 (64 bites)
    Kb. 1-2 napja valami nem stimmel a Firefox-al...

Találkozott már valaki azzal, hogy egy oldalon lévő URL-re jobb egérgombos menüben a "Megnyitás új lapon"-ra kattintva a megnyíló új lapon nem akar megnyílni az oldal, vagy csak részben vagy hibásan jelenik meg a tartalma?
    Próbáltam a "Megnyitás új ablakban" verziót is, egy-két esetben sikerült úgy megnyitni az új oldalt hiba nélkül, de legtöbbször így is a fent leírt jelenség történik...

Lehet ezt valahogy orvosolni? (pl. az about:config-ban?)
    Vagy várjuk meg a frissítést, hátha javítják?
    Utoljára szerkesztette: ibrik, 2018.03.14. 17:35:41
  • gergely1991
    Például többek közt az egyik live-nál találkoztam vele.Ahol régebbinél ment az nem jelenti feltétlenül hogy az összesnél is gondnélkül fog menni.Először azthittem reklám, bár az volt html5-s videónál is.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2018.02.18. 13:53:26
  • Malakai
    Ránéztem ilyen ősrégi videókra is flash letiltásával és nekem nem volt problémám, még saját unlisted videómat is lejátszotta amit 10 éve raktam fel (és ami azt jelenti, hogy kb 9 éve senki nem nézte meg). Mi az, aminél még mindig flash-t erőltet akkor a tube?

Persze flash-t tartani azért érdemes lehet, hisz sok-sok év múlva is bele fog futni az ember olyan oldalba, ami használja.
  • gergely1991
    Ezzel még bepróbálkozhatsz,ha nem akkor egy flash bővítményt a mozilla-ba.
  • gergely1991
    A html5 még nem minden videónál jelenik meg szóval a flasht még nem temetném youtube szempontból....
  • Malakai
    Röviden igen, a webes szabványok és a böngészők fejlődése kiszorítja, a nagy lépést a média / videó tartalmak támogatása jelentette. Lényegében, ahol a flash-nek még van kis piaca (de az is rohamosan csökken) azok a böngészőben futó játékok.
    A flash egy újabb támadási felület lényegében, egy olyan, amit az adott böngésző gyártója nem tud kontrollálni azon túl, hogy egy hotpatch-el mondjuk letiltja a plugint (volt rá példa). Plusz a technológia fejlődésére sincs ráhatásuk, szabványoktól független, az Adobe kezében lévő tech. Ezek olyan hátrányai, ami miatt a böngészők nem kívánják tovább támogatni.
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.02.17. 18:37:50
  • pett3rson
    HTML5-öt használnak helyette vagy hogy próbálják kiirtani?
  • Malakai
    Flash-t már inkább kiírtani próbálják minden böngészőben, nem integrálni.
    Volt egy saját (web standard alapú) flash engine project-je mozillának, de az hamar elhalt emlékeim szerint.
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.02.17. 10:49:37
  • pett3rson
    Nem tudom, azért kérdeztem. Chrome-nál tudtam róla, de mintha ez lett volna az egyik új fícsör Quantum-nak, hogy már ez is van benne. mindegy, nem néztem utána, nekem működik faszául minden, ADblocker-t teszek fel rá csak, többi beállítás meg jó ahogy van.
  • Malakai
    Egyébként flash már nem kötelező youtube-hoz elég régóta.

A lejátszási problémára így nincs ötletem. Hibaüzenet, jelenség, mi történik?
  • Malakai
    Volt valaha fox-ba integrált flash? Szerintem Chrome-ra gondolsz.
  • pett3rson
    Flash nincs beépítve már a Quantum-ba?
  • gergely1991
    Flash telepítve?
  • Kopecz
    Sziasztok!
    Másnak sem akaródzik a Firefox Quantum 58.0.2.-ben a YouTube-videók lejátszódni? CCleanerrel böngésző kipucolva, böngésző alaphelyzetbe állítva és a többi hasonló finomságok is elvégeve, mégsem akaródzik a YouTube lejátszani a videókat.

Szerintetek mi lehet? Ötletek? Másnál is van ilyen?
  • Zsolt01
    Mi is volt a kérdésem!
    Alap illem dolog szerintem, ha tudom a választ egy adott kérdésre, akkor válaszolok!
  • RoboKutya78
    Én erre azt mondom Tanulj meg helyesen írni és ne a számítógépre hagyatkozz mert meg fogsz lepődni:)
    Főleg ha arra gondolok hogy olyanok fejlesztik a helyesírási részt akiknél a szóbetűzés alaptantárgy :)
    ideje leporolni a helyesírásszótárat vagy venni egyet:)

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.01.11. 22:04:59
  • Zsolt01
    Sziasztok!
    Automatikus helyesírás ellenőrzés nem megy magától mostanában!
    Én kell mindig helyi menüben bekapcsoljam írás közben!
    Régebbi verziónál beállításokban lehetett állítani. De most?
  • Jim Morrison
    @aprilmpls
    This is a public service announcement that Firefox 57.0.4 has just been released. It contains mitigations for the Spectre and Meltdown timing attacks, so please update your installations as soon as possible.
  • ibrik
    Fel kell menni az Adobe oldalára és letölteni/telepíteni a legfrissebb Flash Player-t.
  • Borg
    Dehogy kell, amelyiknek meg még igen, az meg is érdemli.
  • greger74
    ez az új firefox biztos jó?
    kipróbáltam chrome böngészőt, azzal megy a flash, firefoxal meg nem
    mit rontok el?
  • Malakai
    A weboldalaknak kell.
  • greger74
    hali
    egyre többet xarakodik a böngészőm (vagy valami) az adobe flash / shockwave lejátszásokkal (pontosan nemtom melyik)
    minden frissítve van de mégis
    lehet azért mert ha jól tudom lassan megszűnik ez a flash izé?
    le tudom másra cserélni vagy ezt majd a weboldalaknak kell?
  • ibrik
    Már nem tudom szerkeszteni, de sikerült magamtól is rájönnöm a megoldásra, ha valakit szintén zavarna a felhasználónév/jelszó mezőknél felugró figyelmeztetés

FIGYELEM! CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
    Belépés az about:config "oldalra".
    A security.insecure_field_warning.contextual.enabled értékét kell "false"-ra állítani
  • ibrik
    "Csodálatos" újítása a Firefox-nak ez a "nem biztonságos jelszómegadás"-os figyelmeztetés.
    Most aztán adtunk a biztonságnak...!
    Aki az oldalát nem "https:"-es módon csinálta meg, az rögtön alakítsa át az oldalát biztonságosra!
    Na de mi felhasználók, ha megbízunk egy adott nem https oldalban, miért nem dönthetjük el, hogy ezt a figyelmeztetést akár ki is kapcsolhassuk?
    Bevallom, utálom megadni rengeteg oldalon a használt különböző felhasználó neveimet, ezért a cookie-k segítségével a felhasználónév megjegyzését szoktam engedélyezni a belépéseknél, csak a jelszót kell begépelni.

De ezzel az új funkcióval az érintett oldalakon - legtöbbnél magamtól nem is mindig emlékszem a különböző felhasználói neveimre - csak ez a számomra zavaró figyelmeztetés ugrik elő, minden ilyen esetben külön a felhasználónevet is be kell külön gépelni...

Ha valaki rájött, hogyan lehet kikapcsolni ezt a funkciót egyes oldalak esetében, az ne tartsa magában az infót!
    Előre is köszönöm.
  • Norbertboy
    Viszont ez segített. Én voltam figyelmetlen és az N-es verziót raktam fel.
  • Norbertboy
    Sajnos nem segített. :(
  • k1571
    Esetleg ez? Nem játssza le a 4K-s videókat a Windows 10? "A Microsoft eltávolította a HEVC kodeket az őszi alkotói frissítésből."
  • Norbertboy
    Sziasztok!

Mi lehet a gond? Tegnap újra raktam a gépem, azóta pár youtube videót nem tudok megnézni!

• RoboKutya78
    itt vannak a régi verziók
    Jó lenne ha fel lenne írva a topik tetejébe:)
    https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/
  • Wreck86
    Érdekes, nem másolással, hanem beimportálással sikerült a "bookmarkbackups" mappából, a "bookmarks-2017-11-08_987_GUMp6+c9Wna8vfxLlzrb9w==.jsonlz4" fájlt.
    Itt mázlim volt, vagy van automatikus könyvjelző mentés?
  • Wreck86
    update:
    megvan:)
    https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/56.0.2/win64/hu/
  • Wreck86
    Szia, leszedtem a Foxot a gépről, megnéztem a régi mentésemet 56.0.2 64 bites, magyar volt.
    Ezt valahonnan a Fox oldaláról le tudom még tölteni?
    Köszi!
    M.
  • RoboKutya78
    nem
    ha befrissült akkor nem fog a régihez menni
    húzd ki a neted szedd le azt a verziót amit használtál telepítsd és arra másold fel a mentett verziódat

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.11.22. 21:14:17
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Olvasom a leni hsz-et, nekem is hasonló fog történni.
    A gépem merevlemez behalt, de még le tudtam menteni (de nem exportálás, importálással) a lentebb említett könyvtárakat, kb az egész Mozilla Firefoxot.
    Viszont látom, hogy ami települt már az új gépemre a Mozilla Firefox Quantum.
    Egy szimpla visszamásolással működni fog a dolog és ugyanúgy megjelennek a könyvjelzők?
    Vagy profilt kell felülírni?
    Köszi,
    M.
  • pett3rson
    Ennyire egyszerűen már nem is tudok gondolkozni :) 3 napig tartott mire rájöttem, hogy így tudom visszahozni a könyvjelzőket...köszi :D
    Eskü, hogy megnéztem vagy 4-szer ezt a testreszabást, de nem esett le, hogy az lesz a régi könyvjelzős dolog...istenem...
  • RoboKutya78
    JAVASLAT a FIREFOX Mentésére ha valaki nem tudná miből kell másolatot tartania.
    Másold át valahova mentsd el ha a foxod a te szád íze szerint jól működő verzióját használod
    --- a Program Files\Mozilla Firefox mappát mentsd ki.
    --- a AppData\Local\Mozilla mappát mentsd el.
    --- a AppData\Roaming\Mozilla mappát mentsd el
    Ha ezeket lemented pl a google drive-ra akkor nem vesztesz el se plugineket se elmentett könyvjelzőket.
    Értelemszerűen működik ugyanez a megoldás a többi böngésző esetében.
    Könyvjelzők megőrzésére javallt használat a syinc progi aktívállás

Ha beixeled a ne frissítse pipát vagy az én döntök a frissítésről esetleg utóbbit javaslom akkor nem lesz meglepi hogy ni mán megint nem kóser.
    Vagy a Program Files\Mozilla Firefox\updater.exe-t nevezd át vagy ne engedd ki a windows tűzfalán Így elve tutti nem fog frissülni a fox