19494
  • morcosqtya
    "FF gyorsítótár pedig megint más ugyanis, az egyszer már betöltött weblapokat elmenti a gépre"

Ez legfeljebb a következő rebootig marad meg, vagy tárolja visszamenőleg is valahol?
  • gergely1991
    Egy stabil mennyiséget használ fel és csak annyit vesz le szabad helyből amennyit állítottál rajta.Tartalma törlődik ugyan de minden indításkor újabb tartalommal van ellátva a fájl(ha ezt kikapcsolod eltűnik automatikusan).Ez a lapozófájl arra jó hogy az éppen nem használt futó folyamatokat a HDD-re másolja így helyet ad a fizikai memóriának a többi éppen használandó futó programoknak.A FF gyorsítótár pedig megint más ugyanis, az egyszer már betöltött weblapokat elmenti a gépre,majd a következő alkalommal pedig gyorsabban( HDD-ről) tölti be(Ha azt szeretnéd hogy ne a cache-röl töltsön :CTRL+F5).
  • morcosqtya
    Nálam C:-n és D:-n is (egyazon fizikai winchester eltérő méretű partíciói) van már pagefile (mivel engedélyeztem).
    Hátránya tehát igazából nincs? Legfeljebb megnő a beállított maximális méretre, ennyi?
    Reboot-nál törlődik a tartalma?

Én ezzel kevertem (gyorsítótár) az FF-ben:

• gergely1991
    MF-ben nem hiszem hogy lehetne beállítani(talán about:config?) hogy a fizikai/virtuális memóriából mennyit használjon a feladatkezelőben viszont be lehet állítani a program prioritását.

"Külön lapozófájl van más és más alkalmazásoknak, vagy egyazon fájlt használják eltérő "mértékben"??"

Egyetlen egy pagefile.sys van, az is abban a meghajtó gyökérkönyvtárában található amelyikben alkalmaztad a virtuális memóriát.
  • morcosqtya
    A rendszerbeállításokban megadható a minimális, a maximális mérete a pagefile-nak, illetve rábízható az oprendszerre, hogy kezelje automatikusan.
    Jelenleg beállítottam mindkét partícióra 2048/8000 Mb-ra (min/max).
    (kísérleti...)
    Ha most a foxban átállítom, hogy mennyit használjon az csak azt eredményezi, hogy a rendszerben korábbiakban leírt módon beállított virtuális memóriából mennyit használhat maga a böngésző, illetve annak keretein belül hogyan mozoghat? Mindezt anélkül, hogy kvázi felülbírálhatná a windows-ban beállított lapozófájl paramétereket.
    ?
    Jól értelmezem?
  • [HUN]FaTaL
    Egy féle swap file van (linuxon külön partíció).
  • Thanatos
    swamp file? :D
  • MasterJay
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne.
    Arra lettem figyelmes, hogy a kiterjesztések fülön 3db Java Console található. Ez így normális? Hogy lehet ebből egyet faragni, és abból is ugye a jelenlegi legújabbat?
  • KranaZoli #16356
    Forecastfox Weather
  • morcosqtya
    De ez nem csak a mozillában van?
    Külön lapozófájl van más és más alkalmazásoknak, vagy egyazon fájlt használják eltérő "mértékben"??
    Van egy alap Windows-os beállítás (és swap-file) is?
    Az a lapozófájl ugyanaz mint ez?

Nem vagyok ebben járatos..
  • akyyy
    melyik a legjobb időjárás kieg?
  • Optimus Prime
    Hát, pár program igényli, sok helyen írva van a az ennyi és annyi méretű swamp fájl. egyébként csak egy pagefile.sys fájl használt a C: meghajtó gyökérkönyvárában.
  • morcosqtya
    És a hátránya mi (ha nagy)?
    Teleszemeteli a winchestert?
    8 Gb mellett azt gondolná az ember nincs is szükség ilyesmire...
    :-/
  • Optimus Prime
    Nekem alapból - most volt XP reinstall és nem babráltam - egyéni méreten, ami 2046 min és 4092 max érték. Amúgy 2 GB memóriám van. Én általában ráhúztam mindig annyit, hogy a RAM-mal együtt legyen 4 GB min.
  • Carmang
    Sztem állítsd 2 gigára. Vannak programok, amik igénylik a lapozófájlt, a rendszermemória méretétől függetlenül
  • morcosqtya
    Magyarul, most nincs is értelme?? Vegyem le 0-ra?
  • Armagedown
    ha kevesebb van akkor a gépben levő ram másfélszeresére kell állítani , de azt hiszem sok volna neked a 12
  • morcosqtya
    Mekkorára érdemes hagyni a lapozófájlt?
    (RAM: 8Gb, 64-es win7)
  • Optimus Prime
    Ilyen nekem is volt, mindegyik verziónál. Több honlap és hosszabb futásidő után 1-1,2 GB volt a max a lapozófájl, a Feladatkezelő szerint.
  • morcosqtya
    Pont ez a bajom nekem is.
    A régi "lassabb" ff verzióknál (még a plugin container-es idők előtt (3.6 előtt?)) ilyen nem volt egyszer sem.
    Soha nem crash-elt nálam egyik böngésző sem.

Most meg felmegy a ram-használat 2,8 Gb-ra..
  • biomage
    Hogy tudom, rendezni a böngésző eszköztárban lévőket?
  • SzocsA
    kösz! a legújabb verzión ezeket az ikonokat be lehet rakni?
  • gergely1991
    nézet>eszköztár>testreszabás majd megfogod az ikonokat és áthelyezed oda ahová gondoltad:)
  • Optimus Prime
    Néha zárd be, főleg ha mást is futtatsz közbe. Az IE ennyi idő után random crashelt 500x. Sajna sose jöttem rá melyik update miatt. :S
  • biomage
    méghogy gyorsabb :S
    3 óra FF használat és a memóriában 500MB leterhelést okoz és randomban 100% cpu lefoglalás
  • SzocsA
    azt hogy lehet visszacsinálni, ami ezen a képen van, hogy az újratöltés, megszakítás és kezdőoldal linkje egy helyen elől, ugrás előre-vissza nyilak után legyenek?
  • gergely1991
    nekem még 1x se csinálta, de valakinek jól jöhet ez:)
  • grimm13
    Hello mindenki nekem az lenne a problémám hogy nem jeleníti meg rendesen a lapokat a firefox.Pl.: a vizipipawebaruhaz(.hu) oldalán nem jeleníti meg a vásárlók kedvencei menüpontot, legújabb termékeink és akciós termékek menüpontokat valamint az ehhez hasonlóakat. Megpróbáltam azt hogy töröltem az appdata/Roaming-ból a mozilla mappát ami megoldotta a problémáét viszont így eltűnnek a könyvjelzőim (rengeteg van :S szerencse hogy csináltam biztonsági mentést. a kiegészítőim közül egyik sem blokkol, szerintem.... tud valaki valami tanácsot ?
  • Deer
    A verziószámok az aktuális Firefox-tól függnek, hibás frissítés okozza a hibát.
  • Deer
    Ha valaki ilyen hibával találkozik:
    Error:Platform version 1.9.0.4 is not compatible with min version>=1.9.0.5. max version<=1.9.0.5

akkor újrainstall nélkül is egyszerűen megoldhatja.
    A firefox könyvtárában az application.ini-ben változtassa meg
    a minversion=1.9, a maxversion meg egyezzen meg a kiírt platform verzióval.
  • kisbesi
    Sziasztok
    Lehet kicsit off de mióta az új firefoxom van ,a youtube nem mutatja hogy a videó mennyire töltött be.
    Nem tudjátok mért van ez?
  • Optimus Prime
    Én azt szeretném még tudni, hogy ha telepítete a JRE-t, ami ugye kell és két féle plug-int telepít a Firefoxra, akkor a javascript parancsok miért nem működik? Pl. ha egy képre klikkelek új ablakban jelenik meg, de így ez nem működik. Az egyetlen megoldás, ha letiltott a plug-int, de gondolom van ettől jobb megoldás is.
  • KranaZoli #16332
    Status-4-Evar

Ha arra gondolsz, hogy alul egy csík, akkor ezzel a kieggel lehet. (azt is, meg mást is.)
  • biomage
    Újabb kérdés :)

Megszoktam hogy a jobb alsó saroknál látom a betöltés státuszát, mit kéne beállítanom hogy az legyen újra?
  • Optimus Prime
    Ah, csak a kérdést kellet feltennem egy fórumba. A minden könyvjelző megjelenítésében van.

Egyébként valaki nem tudja mikor lesz kompatibilis ZoneAlarm plugin?
  • Optimus Prime
    Bár rég Firefox-os vagyok az új 4-es verziónál van egy gondom. Hogy lehet menteni a könyvjelzőket?
    A régi 3-asban volt egy menüpont ahol szépen exportálni majd importálni - reinstall után pl. - szépen visszatudtam állítani.
  • Garfield
    jótanács
  • biomage
    nem biztos de talán Nézet-eszköztárak-conduit engine
  • Malakai
    Nem néztem különösebben utána, de az én tippem, hogy az os (win téma) függő.
    A friss profilt nézve is nálam pl odáig aero átlátszó és aero border van végig körben a tartalom rész+egyéb toolbarok körül ha nincs maximalizálva. Aero nélkül meg az ablak title alapszíne, win7 basic témával pedig semmi vonal nincs ott.
  • Adaaam
    Erre a vonalra gondoltam: