19494
-
#16364 "FF gyorsítótár pedig megint más ugyanis, az egyszer már betöltött weblapokat elmenti a gépre"
Ez legfeljebb a következő rebootig marad meg, vagy tárolja visszamenőleg is valahol? -
#16363 Egy stabil mennyiséget használ fel és csak annyit vesz le szabad helyből amennyit állítottál rajta.Tartalma törlődik ugyan de minden indításkor újabb tartalommal van ellátva a fájl(ha ezt kikapcsolod eltűnik automatikusan).Ez a lapozófájl arra jó hogy az éppen nem használt futó folyamatokat a HDD-re másolja így helyet ad a fizikai memóriának a többi éppen használandó futó programoknak.A FF gyorsítótár pedig megint más ugyanis, az egyszer már betöltött weblapokat elmenti a gépre,majd a következő alkalommal pedig gyorsabban( HDD-ről) tölti be(Ha azt szeretnéd hogy ne a cache-röl töltsön :CTRL+F5). -
#16362 Nálam C:-n és D:-n is (egyazon fizikai winchester eltérő méretű partíciói) van már pagefile (mivel engedélyeztem).
Hátránya tehát igazából nincs? Legfeljebb megnő a beállított maximális méretre, ennyi?
Reboot-nál törlődik a tartalma?
Én ezzel kevertem (gyorsítótár) az FF-ben:
-
#16361 MF-ben nem hiszem hogy lehetne beállítani(talán about:config?) hogy a fizikai/virtuális memóriából mennyit használjon a feladatkezelőben viszont be lehet állítani a program prioritását.
"Külön lapozófájl van más és más alkalmazásoknak, vagy egyazon fájlt használják eltérő "mértékben"??"
Egyetlen egy pagefile.sys van, az is abban a meghajtó gyökérkönyvtárában található amelyikben alkalmaztad a virtuális memóriát. -
#16360 A rendszerbeállításokban megadható a minimális, a maximális mérete a pagefile-nak, illetve rábízható az oprendszerre, hogy kezelje automatikusan.
Jelenleg beállítottam mindkét partícióra 2048/8000 Mb-ra (min/max).
(kísérleti...)
Ha most a foxban átállítom, hogy mennyit használjon az csak azt eredményezi, hogy a rendszerben korábbiakban leírt módon beállított virtuális memóriából mennyit használhat maga a böngésző, illetve annak keretein belül hogyan mozoghat? Mindezt anélkül, hogy kvázi felülbírálhatná a windows-ban beállított lapozófájl paramétereket.
?
Jól értelmezem?
-
#16359 Egy féle swap file van (linuxon külön partíció). -
Thanatos #16358 swamp file? :D -
MasterJay #16357 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Arra lettem figyelmes, hogy a kiterjesztések fülön 3db Java Console található. Ez így normális? Hogy lehet ebből egyet faragni, és abból is ugye a jelenlegi legújabbat? -
#16356 Forecastfox Weather -
#16355 De ez nem csak a mozillában van?
Külön lapozófájl van más és más alkalmazásoknak, vagy egyazon fájlt használják eltérő "mértékben"??
Van egy alap Windows-os beállítás (és swap-file) is?
Az a lapozófájl ugyanaz mint ez?
Nem vagyok ebben járatos.. -
#16354 melyik a legjobb időjárás kieg? -
#16353 Hát, pár program igényli, sok helyen írva van a az ennyi és annyi méretű swamp fájl. egyébként csak egy pagefile.sys fájl használt a C: meghajtó gyökérkönyvárában. -
#16352 És a hátránya mi (ha nagy)?
Teleszemeteli a winchestert?
8 Gb mellett azt gondolná az ember nincs is szükség ilyesmire...
:-/ -
#16351 Nekem alapból - most volt XP reinstall és nem babráltam - egyéni méreten, ami 2046 min és 4092 max érték. Amúgy 2 GB memóriám van. Én általában ráhúztam mindig annyit, hogy a RAM-mal együtt legyen 4 GB min. -
#16350 Sztem állítsd 2 gigára. Vannak programok, amik igénylik a lapozófájlt, a rendszermemória méretétől függetlenül -
#16349 Magyarul, most nincs is értelme?? Vegyem le 0-ra? -
#16348 ha kevesebb van akkor a gépben levő ram másfélszeresére kell állítani , de azt hiszem sok volna neked a 12 -
#16347 Mekkorára érdemes hagyni a lapozófájlt?
(RAM: 8Gb, 64-es win7) -
#16346 Ilyen nekem is volt, mindegyik verziónál. Több honlap és hosszabb futásidő után 1-1,2 GB volt a max a lapozófájl, a Feladatkezelő szerint. -
#16345 Pont ez a bajom nekem is.
A régi "lassabb" ff verzióknál (még a plugin container-es idők előtt (3.6 előtt?)) ilyen nem volt egyszer sem.
Soha nem crash-elt nálam egyik böngésző sem.
Most meg felmegy a ram-használat 2,8 Gb-ra.. -
#16344 Hogy tudom, rendezni a böngésző eszköztárban lévőket? -
SzocsA #16343 kösz! a legújabb verzión ezeket az ikonokat be lehet rakni? -
#16342 nézet>eszköztár>testreszabás majd megfogod az ikonokat és áthelyezed oda ahová gondoltad:) -
#16341 Néha zárd be, főleg ha mást is futtatsz közbe. Az IE ennyi idő után random crashelt 500x. Sajna sose jöttem rá melyik update miatt. :S -
#16340 méghogy gyorsabb :S
3 óra FF használat és a memóriában 500MB leterhelést okoz és randomban 100% cpu lefoglalás -
SzocsA #16339 azt hogy lehet visszacsinálni, ami ezen a képen van, hogy az újratöltés, megszakítás és kezdőoldal linkje egy helyen elől, ugrás előre-vissza nyilak után legyenek?
-
#16338 nekem még 1x se csinálta, de valakinek jól jöhet ez:) -
grimm13 #16337 Hello mindenki nekem az lenne a problémám hogy nem jeleníti meg rendesen a lapokat a firefox.Pl.: a vizipipawebaruhaz(.hu) oldalán nem jeleníti meg a vásárlók kedvencei menüpontot, legújabb termékeink és akciós termékek menüpontokat valamint az ehhez hasonlóakat. Megpróbáltam azt hogy töröltem az appdata/Roaming-ból a mozilla mappát ami megoldotta a problémáét viszont így eltűnnek a könyvjelzőim (rengeteg van :S szerencse hogy csináltam biztonsági mentést. a kiegészítőim közül egyik sem blokkol, szerintem.... tud valaki valami tanácsot ? -
#16336 A verziószámok az aktuális Firefox-tól függnek, hibás frissítés okozza a hibát. -
#16335 Ha valaki ilyen hibával találkozik:
Error:Platform version 1.9.0.4 is not compatible with min version>=1.9.0.5. max version<=1.9.0.5
akkor újrainstall nélkül is egyszerűen megoldhatja.
A firefox könyvtárában az application.ini-ben változtassa meg
a minversion=1.9, a maxversion meg egyezzen meg a kiírt platform verzióval. -
kisbesi #16334 Sziasztok
Lehet kicsit off de mióta az új firefoxom van ,a youtube nem mutatja hogy a videó mennyire töltött be.
Nem tudjátok mért van ez?
-
#16333 Én azt szeretném még tudni, hogy ha telepítete a JRE-t, ami ugye kell és két féle plug-int telepít a Firefoxra, akkor a javascript parancsok miért nem működik? Pl. ha egy képre klikkelek új ablakban jelenik meg, de így ez nem működik. Az egyetlen megoldás, ha letiltott a plug-int, de gondolom van ettől jobb megoldás is. -
#16332 Status-4-Evar
Ha arra gondolsz, hogy alul egy csík, akkor ezzel a kieggel lehet. (azt is, meg mást is.) -
#16331 Újabb kérdés :)
Megszoktam hogy a jobb alsó saroknál látom a betöltés státuszát, mit kéne beállítanom hogy az legyen újra? -
#16330 Ah, csak a kérdést kellet feltennem egy fórumba. A minden könyvjelző megjelenítésében van.
Egyébként valaki nem tudja mikor lesz kompatibilis ZoneAlarm plugin? -
#16329 Bár rég Firefox-os vagyok az új 4-es verziónál van egy gondom. Hogy lehet menteni a könyvjelzőket?
A régi 3-asban volt egy menüpont ahol szépen exportálni majd importálni - reinstall után pl. - szépen visszatudtam állítani. -
Garfield #16328 jótanács -
#16327 nem biztos de talán Nézet-eszköztárak-conduit engine -
#16326 Nem néztem különösebben utána, de az én tippem, hogy az os (win téma) függő.
A friss profilt nézve is nálam pl odáig aero átlátszó és aero border van végig körben a tartalom rész+egyéb toolbarok körül ha nincs maximalizálva. Aero nélkül meg az ablak title alapszíne, win7 basic témával pedig semmi vonal nincs ott. -
#16325 Erre a vonalra gondoltam: