Mozilla Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3.7pre óta nincs beépített kikapcsolása a verzió ellenõrzésnek, mert ezt az addont nyomatja a mozilla, ami a sajátja, kikapcsolja a verzió követést is amellett, hogy az addon listában megjelenik visszajelzésre egy gomb, hogy az adott firefox verzióval mûködik-e az addon vagy sem.
Mellesleg az általad linkelt addon se tesz többet, csak a kompatibilitás ellenõrzését kapcsolja ki, nem teszi kompatibilissé az egyéb addonokat, olyan nem létezik.
Ha egy addon elméletileg nem kompatibilis még és mégis megy az csak amiatt van, mert a Firefox azon része nem változott, amitõl az esetleg függ.
Ezt csak azért írom, hogy ne várd azt, hogy az inkompatibilis, nem is mûködõ addonok ettõl menni fognak.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Akkor beteszem kedvencek közé az addon-t, csak ezért kérdeztem, hogy hasznos-e?! <#eljen>#eljen>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Mijjaza Compatibility Reporter és mit csinál, akkor talán fogom tudni. Én nem használom 1iket sem. Vártam a végeleges Fox4-esre, így nem volt gondom az addon-okkal.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem próbáltam még, mert Nekem minden addon-om kompatibilis. Ill. ez egy friss addon. 😊
1ébként nincsen semmit.
Disable Add-on Compatibility Checks 1.0
És innen tettem fel a BuzzerBaster addon-t:
Buzzerbeateres segédprogramok.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ez a Buzzerbeater.com stratégiai játék kiegészítõje... Amit tudom, hogy már nem fejlesztenek tovább.
Figyuka!
Nem lehet, hogy Neked van még vmi AdBlock kiegészítésed és az teszi ki, nem az AdBlock?! Mind1, csak nem értettem mi akar ez lenni. De Nálam asztali gépemen sem jött elõ ilyen tegnap. (legalábbis asszem 😊
Losa
Melyik az?!
<#nemtudom>#nemtudom>
Lehet, hogy frissítésnél zavarhatott be?
¡Hala Madrid!
(\__/) ( X.x) ( } . { )
De az lol, hogy saját magával lehet kiszûrni. 😄
1. EasyList, Fanboys list, saját (hufilter + ajnasz mix, kivéve pár dolgot belõle), ruadlist
2. Lehet használni, legfeljebb letiltod, ha olyat szûr, ami nem tetszik.
http://goo.gl/gd6Zi5
A PH-s Fox topic-pt csak olvasgatom, ha néha beleolvasok. Mi ez az AdBlock Facebook téma?! Beleolvastam pár hsz-be, de nem értem. Én semmi FB xarságot nem tapasztalok. (?!) Talán azért mert nincs is FB account-om, vagy mi?!
1xerûen nem értem, hogy mi a probléma, hiába keresem. 😊
Ill. ha már 1x AdBlock újra feltenném a kérdést, hogy tanuljak. 😉
1.) Ki milyen szûrõket használ AdBlock-ban?!
2.) Ill. errõl mi a véleményetek:
Reklámszûrõ bevetése malware-ek ellen
"Kattints a Malware Domains-re, a megjelenõ ablakban fogadd el a rendszeres frissítésrõl és importálásról szóló kérdést OK-val.
Ezzel kész is vagy, sikeresen importáltad a fenyegetést jelentõ oldalak url-jeit a szûrõ listájába."
Használtok-e ilyen Malware védelmet, ill. vajon lehet-é benne ráció, hogy jó dolog ilyet használni?!
THX! <#worship>#worship>
Persze az is elképzelhetõ, hogy valami lokalizált bug...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Gmail-ben van ez a drag&drop funkció, amivel kívülrõl lehet gyorsan fájlokat csatolni az e-mailhez.
Windows XP SP1-en vagyok, és amióta áttértem 4.0-ra, megszûnt mûködni ez az opció. Megpróbáltam guglival körbejárni a problémát, sikertelenül. Nincs esetleg valakinek ötlete, hogy mivel tudnám újra mûködésre bírni ezt a fícsört? (ugyanezen a gépen, a legfrissebb Chrome-mal simán mûködik a dolog) Köszi!
¡Hala Madrid!
Hónapok óta használom és már reflexbõl kattintok a helyére más böngészõkben is 😊))
Lefizették Õket a Persona-sok. 😄
Röviden, a userChrome.css a firefox felületének alap css beállításainak felülírására való, helye a <profil mappa>\chrome\userChrome.css, Firefox 4 már nem készíti el alapból, se a könyvtárát, se a példafilet, neked kell létrehozni. A változások életbelépéséhez újraindítás kell mindig, más nem márcsak emiatt is jobb Stylish-t használni, az lényegében menet közben csinálja teljesen ugyanazt.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Konkrétan ennyit beírsz a userChrome.css-be akkor már láthatod is a hatását:
#navigator-toolbox,
#navigator-toolbox > * {
background: rgba( 0, 0, 0, 0 ) !important;
}
Ami csak azt adja meg, hogy a navigátor részen (minden toolbar) és annak minden közvetlen alrészének a háttere legyen teljesen átlátszó.
A letölthetõ userstyle persze átfogóbb ennél, több helyen megad egyebeket, átmeneteket használ és fel van készítve egy-két egyéb addon jelenlétére is, de ennyi a lényege, semmi ördöngõsség nincs mögötte.
Firefox 3 alatt még kellett, mert az nem támogatta at átlátszóságot közvetlen.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
De hogyan lehetne a Fox-ot rávenni, hogy mindennemû user script nélkül azt a ruhát tartsa meg, amit persona váltáskor Magára húz?!
Ilyet nem lehet?!
Ha valami bug van az pont azért van, mert ez csak css, amivel így megvannak a határok, és akkor oda már addon kell és XUL-ban turkálás és Javascript.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Elsõ ránézésre elég sok bug komment van ezeknél az aero és transzparens user fájloknál.
Én 1et próbáltam, a multirow bookmark-ot, elsõ ránézésére okés, aztán utána derültek ki a bug-ok abban is. 😞
Dizájn döntés volt, ennyi.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Lck: THX!!!
Nem bug-os ez a Stylish megoldás?!
Ám érdekes, ha ellátogattok a Persona oldalra és a preview persona nézetben néha amikor üríti a persona-t és tölti be az új preview nézetet transzparens lesz az egész Fox, minden user script nélkül.
Állítom tudja a Fox alapból, csak a Persona készítõk keze van benne, hogy ne legyen transzparens. 😊
Asszem ez a feladat Rád marad. <#vigyor>#vigyor>
Valakinek nincs kedve portolni a Chromeos prohardver kieget az FFhez, aki ért hozzá? Szívesen használnám az FF4-et, gyakorlatilag ez tart vissza tõle. 😄
1ébként van olyan addon, ami gyors menübe tesz 2db opciót:
- új lap;
- aktuális lap bezárása.
- ill. egy újdonság Undo Closed Tab.
(nem rossz 😊
CloseTab 1.2.0
Amikor rányomtam, hogy testreszab, akkor a plusz jel eltûnt a tabsor végérõl. De nem eltûnt csak átkerült a sor legvégére, mintha "jobbrazárták" volna 😊 Na ezt most vettem csak észre.
Másikat kitenni meg gondolom csak van vmi addon.
Húzd be a + jelet a testreszabás dobozba és akkor már lesz új lapod. 😊
Én eddig sem a '+' jelrõl beszéltem, azt hiszem ennek a leírtak alapjá világosnak kellett lennie.
Ha majd megjelenik a köv. Fox és benne a release notes-ban, hogy foltoztak rajta; látom a VGA driver-ekben release notes-ában, hogy foglalkoznak a problémával ésatöbbi ésatöbbi akkor majd újra beállítom tesztelési céllal a GPU gyorsítást.
Addig meg szépen elvagyok idle üzemmódban is. Rendereljen a GPU, csak nem mind1, hogy mit miért és hogyan.
Nekem elég drága mulatság ez így még. Elegendõ ha game közben renderel a GPU.
Én "kicsit laikus" szemmel nézvén ezt a GPU gyorsításos böngészést és eltekintve attól, hogy ezzel jobb a finom görgetés; stb... nem mind1, hogy egy friss generációs VGA megy 3D-ben; vagy egy 4 éves VGA. Nem hiszem, hogy minden VGA-nak egyformán a 3D-s órajelére lenne itt szükség.
De azt sem hiszem, hogy az UVD üzemmód erre van kitalálva. (ha az UVD-n értetted korábban a 2D-s órajeleket). A VGA-m -1 generáció. Ha pl. egy 6950-es; GTX570-es lenne ugyanúgy megemelné a Fox és a VGA driver 3D-be. Számomra meg fontosabb, hogy a VGA amit fõképp játékra használok és játékra vettem böngészés közben maradjon csak idle üzemmódban. Ezért is jók pl. a friss VGA-k, mert jó az Idle üzemmódjuk. Nem azért vettem 60-70ezres VGA-t, hogy a böngészés legyen simább. De szerintem nem csak Én, hanem a többség. Most gondoljunk bele: Vesz vki egy Radeon 6990; GTX590-es VGA-t és ugyanúgy a 3D-s órajellel renderel a böngészõ, mint egy Radeon 48xx; nv hasonló kártyánál. Azért ez nem mind1!
Nem tudok másra gondolni mint arra, hogy majd ki kell tesztelniük egy olyan VGA üzemmódot ami se nem UVD, se nem 3D. Vagy az UVD-t kitesztelni hardver gyorsításra és elegendõ-e?! Azonban el tudom képzelni, hogy nem lesz elég oda, ahova a full 3D-s GPU órajel kell majd.
(Az UVD-t azonban jelenleg nem erre találták és tesztelték le AMD mérnökei, de gondolom nV mérnökei sem.)
"Amíg renderel addig 3dben van. Az már a vga driver szarsága, ha utána nem rakja vissza."
Megnyitod az oldalt. 3D-be vált a GPU. Nézd meg az oldal tartalmát és döntsd el kell-é oda 3D-s órajel?! Végig 3D-ben marad a VGA. Egész addig amíg be nem zárod a tab-ot. Ahogy írtam YT vidinél, ha engedélyezed a GPU gyorsítást akkor mindaddig UVD-ben marad a GPU amíg be nem zárod a tab fület. Akkor is ha inaktív a tab fül. Mert akasztja UVD-ben a driver a kártyát. (kapuzza) Gondolom ugyanígy folyamatos renderelést érzékel a VGA driver; mert vagy bug-os a driver és/vagy bug-osan; kezdetlegesen mûködik a GPU gyorsítás még a böngészõkben.
Ez Nekem mind bug. Tök mind1, hogy VGA driver bug; vagy Fox4 bug. Ez minden csak nem normális mûködés.
Az intelligens megoldás az lenne UVD-nél, ha nem aktív a tabfül akkor visszavált a VGA idle üzemmódba, ha újra aktív lesz, akkor vissza UVD-be.
Ha kell a 3D-s renderelés, akkor 3D de abban a pillanatban amikor már nem kell, akkor vissza idle üzemmódba. Ha nem aktív a tabfül, akkor meg pláne.
Neked nem, Nekem nem, sokaknak WU után is homályosak a fontok.
Ezért, ezekért mondom Én, hogy van és lesz ebben ráció de a jelenlegi mûködés erõsen tesztelés szagú; kezdetleges mûködésû történet még.
És nem régi dolog kavarás, vagy addon teszi, friss, érintetlen profillal is ott van.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Én 3.6-ra telepítettem rá, lehet valami régi cuccos bekavart, azért nincs. Mondjuk nekem nem is hiányzik, elég a tabok mellett.
@MasterJay: Addon se kell hozzá, jobb gomb, customize, ott van egy Downloads gomb ezt rakhatod ki oda, ahova akarod. Hogyha azt szeretnéd, hogy lent jelenjen meg, akkor jogg gomb, Add-on Bar legyen bekapcsolva és oda lehúzhatod.
(\__/) ( X.x) ( } . { )