Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Már jópárszor volt róla szó a topicban...
3.7pre óta nincs beépített kikapcsolása a verzió ellenõrzésnek, mert ezt az addont nyomatja a mozilla, ami a sajátja, kikapcsolja a verzió követést is amellett, hogy az addon listában megjelenik visszajelzésre egy gomb, hogy az adott firefox verzióval mûködik-e az addon vagy sem.

Mellesleg az általad linkelt addon se tesz többet, csak a kompatibilitás ellenõrzését kapcsolja ki, nem teszi kompatibilissé az egyéb addonokat, olyan nem létezik.
Ha egy addon elméletileg nem kompatibilis még és mégis megy az csak amiatt van, mert a Firefox azon része nem változott, amitõl az esetleg függ.

Ezt csak azért írom, hogy ne várd azt, hogy az inkompatibilis, nem is mûködõ addonok ettõl menni fognak.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Na, ez a lényeg! EPIC!

Akkor beteszem kedvencek közé az addon-t, csak ezért kérdeztem, hogy hasznos-e?! <#eljen>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
I don't know.

Mijjaza Compatibility Reporter és mit csinál, akkor talán fogom tudni. Én nem használom 1iket sem. Vártam a végeleges Fox4-esre, így nem volt gondom az addon-okkal.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

LoSA
A kiegészítõ is teljesen jól mûködik! 😉

Malakai
Már gondoltam rá, hogy megkérdezem van vmi általam ismeretlen hátulütõje a Compatibility Reporternek, hogy mindig egyéb addonokat, meg rdf-ben turkálást választotok inkább? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Akkor mûködik?! Gyakorlatban is mûködik, vagy csak engedte feltenni?!

Nem próbáltam még, mert Nekem minden addon-om kompatibilis. Ill. ez egy friss addon. 😊

1ébként nincsen semmit.

LoSA
Köszönöm szépen a segítséget, sikerült feltennem a kiegészítõt és találtam még pár hasznosat, onnan, amit belinkeltél! <#worship>

KranaZoli
Ezt most találtam. Ezzel fel lehet tenni Fox4-re is. Ugyan kiírja, hogy nem kompatibilis, de felmegy. Azt meg Te tudod kipróbálni, hogy mûködik-e. 😊

Disable Add-on Compatibility Checks 1.0

És innen tettem fel a BuzzerBaster addon-t:

Buzzerbeateres segédprogramok.

Malakai
Továbbra is Add-on Compatibility Reporter megoldja a telepítést, persze ha után nem mûködik, akkor várni kell...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Azt hittem vmi olyan addon, ami helyett esetleg lehet alternatív megoldást keresni. Ezt így passzolom, de vannak itt olyanok, akik talán értenek hozzá, hogyan lehet megbabrálni, hogy elfogadja a Fox4-es. <#worship>

LoSA
BuzzerBuster 1.1

Ez a Buzzerbeater.com stratégiai játék kiegészítõje... Amit tudom, hogy már nem fejlesztenek tovább.

KranaZoli
Újraindítottam a Fox-om, de Nekem ilyen továbbra sincs. 😄

Figyuka!

Nem lehet, hogy Neked van még vmi AdBlock kiegészítésed és az teszi ki, nem az AdBlock?! Mind1, csak nem értettem mi akar ez lenni. De Nálam asztali gépemen sem jött elõ ilyen tegnap. (legalábbis asszem 😊

Losa

Melyik az?!

LoSA
Srácok, arra van valami megoldás, hogy régi kiegészítõt telepítsek, ami nem kompatibilis a 4el?! De kéne nagyon... 😄 És sajnos ezt a kiegészítõt már nem fogják "fejleszteni" 😉

[HUN]FaTaL

Indítsd újra a foxot a frissítés után 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

KranaZoli
Frissítettem. Szerintem asztali gépemen is az 1.3.5 van fenn, de Nálam ilyen. Mintha mindig is ilyen lett volna.

<#nemtudom>

lee86
Lefuttattam csökkentett módban a böngészõt, továbbra sem mûködött, ami viszont érdekes, hogy a www.imgur.com-nak is van ilyen HTML5-ös drag&drop okossága, ott felismerte rendesen a szándékomat.

Lehet, hogy frissítésnél zavarhatott be?

&#161;Hala Madrid!

[HUN]FaTaL
Ki van bõvítve nekem is. 😊

Malakai
Én is hasonlóan használomm a filtereket, annyi, hogy a saját nem alapszik semmin, csak simán gyûjtögetem magamtól.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL
Frissítsd az adblockot 1.3.5-re, kattints a nagy piros gomb melletti lenyíló gombra és nézelõdj. 😊

De az lol, hogy saját magával lehet kiszûrni. 😄

1. EasyList, Fanboys list, saját (hufilter + ajnasz mix, kivéve pár dolgot belõle), ruadlist
2. Lehet használni, legfeljebb letiltod, ha olyat szûr, ami nem tetszik.

KranaZoli
Figyuka Fatal!

A PH-s Fox topic-pt csak olvasgatom, ha néha beleolvasok. Mi ez az AdBlock Facebook téma?! Beleolvastam pár hsz-be, de nem értem. Én semmi FB xarságot nem tapasztalok. (?!) Talán azért mert nincs is FB account-om, vagy mi?!

1xerûen nem értem, hogy mi a probléma, hiába keresem. 😊

Ill. ha már 1x AdBlock újra feltenném a kérdést, hogy tanuljak. 😉

1.) Ki milyen szûrõket használ AdBlock-ban?!

2.) Ill. errõl mi a véleményetek:

Reklámszûrõ bevetése malware-ek ellen

"Kattints a Malware Domains-re, a megjelenõ ablakban fogadd el a rendszeres frissítésrõl és importálásról szóló kérdést OK-val.
Ezzel kész is vagy, sikeresen importáltad a fenyegetést jelentõ oldalak url-jeit a szûrõ listájába."

Használtok-e ilyen Malware védelmet, ill. vajon lehet-é benne ráció, hogy jó dolog ilyet használni?!

THX! <#worship>

Malakai
FF4 támogjat a html5 drag'n'drop API-t és mûködik is nálam gmailen is. Ha valami miatt nem jó, azt egy kiegészítõ teheti nagy valószinûséggel, ami pl letiltja azt a scriptet, vagy a böngészõbe való drag'n'dropolást globálisan felülírja.

Persze az is elképzelhetõ, hogy valami lokalizált bug...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lee86
Sziasztok!

Gmail-ben van ez a drag&drop funkció, amivel kívülrõl lehet gyorsan fájlokat csatolni az e-mailhez.

Windows XP SP1-en vagyok, és amióta áttértem 4.0-ra, megszûnt mûködni ez az opció. Megpróbáltam guglival körbejárni a problémát, sikertelenül. Nincs esetleg valakinek ötlete, hogy mivel tudnám újra mûködésre bírni ezt a fícsört? (ugyanezen a gépen, a legfrissebb Chrome-mal simán mûködik a dolog) Köszi!

&#161;Hala Madrid!

[HUN]FaTaL
Mi az hogy a helyére más böngészõben? Chromehoz van millió kieg, Operában alapfunkció. 😄 Max ieben nincs ilyen.

KranaZoli
Én is így vagyok vele, de már a TabMixPlus addon-t használom erre a célra (is).

Humesz
Undo Closed Tab gomb nélkül én már nem tudnék élni.
Hónapok óta használom és már reflexbõl kattintok a helyére más böngészõkben is 😊))
KranaZoli
OK-OK. Így már világos. Azt hittem van vmi 1xerû módja, hogy az amúgy szerintem transzparens fox-ot átlátszóvá varázsolni.

Lefizették Õket a Persona-sok. 😄

Szerintem sokkal egyszerûbb egy Stylish addont felrakni, mint a userChrome.css szerkesztésével szórakozni. Plusz a stylish-sal ki-be kapcsolgathatod bármikor, van elõnézet stb.

Malakai
Egyrészt: Customizing Mozilla.

Röviden, a userChrome.css a firefox felületének alap css beállításainak felülírására való, helye a <profil mappa>\chrome\userChrome.css, Firefox 4 már nem készíti el alapból, se a könyvtárát, se a példafilet, neked kell létrehozni. A változások életbelépéséhez újraindítás kell mindig, más nem márcsak emiatt is jobb Stylish-t használni, az lényegében menet közben csinálja teljesen ugyanazt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
És hol van ez a fájl és tudnád kicsit bõvebben?! Ebben Én <#lama> vagyok. <#vigyor3>

Malakai
Itt nincs nagy trükközés, Firefox 4 támogatja az átlátszóságot egyéb elemeken is, talán még magán a tartalmi részen is, bár azt azért kétlem (abban az esetben akár honlapokon lehetne átlátni a desktopra, teszemazt sg-n megadná, hogy az oldalsó üres sávok átlátszóak legyenek <#zavart1>), ez a userstyle vagy a userChrome.css-be írt sorok csak megadják neki, hogy ne fehér legyen, hanem átlátszó.

Konkrétan ennyit beírsz a userChrome.css-be akkor már láthatod is a hatását:
#navigator-toolbox,
#navigator-toolbox > * {
background: rgba( 0, 0, 0, 0 ) !important;
}

Ami csak azt adja meg, hogy a navigátor részen (minden toolbar) és annak minden közvetlen alrészének a háttere legyen teljesen átlátszó.
A letölthetõ userstyle persze átfogóbb ennél, több helyen megad egyebeket, átmeneteket használ és fel van készítve egy-két egyéb addon jelenlétére is, de ennyi a lényege, semmi ördöngõsség nincs mögötte.

Firefox 3 alatt még kellett, mert az nem támogatta at átlátszóságot közvetlen.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Nahh, szerintem Te vagy Fatal embere a PH addonra. 😊

De hogyan lehetne a Fox-ot rávenni, hogy mindennemû user script nélkül azt a ruhát tartsa meg, amit persona váltáskor Magára húz?!

Ilyet nem lehet?!

Malakai
Épp ezt mondom, semmi script nem kell, ez csak css, lényegében minden amit egy userstyleban csinálsz megcsinálható userChrome.css-ben is (stylish nélkül).

Ha valami bug van az pont azért van, mert ez csak css, amivel így megvannak a határok, és akkor oda már addon kell és XUL-ban turkálás és Javascript.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Hát ez az de amikor persona preview nézetek között váltogatok semmi user script nincs. Azt a köztes transzparens állapotot nem lehet vhogyan kihozni belõle script-ek nélkül?!

Elsõ ránézésre elég sok bug komment van ezeknél az aero és transzparens user fájloknál.

Én 1et próbáltam, a multirow bookmark-ot, elsõ ránézésére okés, aztán utána derültek ki a bug-ok abban is. 😞

Malakai
Hogyne tudná fox alapból, egy userstyle semmi olyat nem tud csinálni, amit fox alapból ne tudna.
Dizájn döntés volt, ennyi.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Itt az ideje elkezdi. Én naponta 1x fogom lájkolni. 😄

Lck: THX!!!

Nem bug-os ez a Stylish megoldás?!

Ám érdekes, ha ellátogattok a Persona oldalra és a preview persona nézetben néha amikor üríti a persona-t és tölti be az új preview nézetet transzparens lesz az egész Fox, minden user script nélkül.

Állítom tudja a Fox alapból, csak a Persona készítõk keze van benne, hogy ne legyen transzparens. 😊

[HUN]FaTaL
Rám ugyan biztos nem, nem értek a jshez, meg úgy kb gõzöm sincs a kiegek mûködésérõl. 😄

KranaZoli
Látom próbálkozol vele PH-n is, meg itt is. 😄

Asszem ez a feladat Rád marad. <#vigyor>

[HUN]FaTaL
Cool, thx. 😊

Valakinek nincs kedve portolni a Chromeos prohardver kieget az FFhez, aki ért hozzá? Szívesen használnám az FF4-et, gyakorlatilag ez tart vissza tõle. 😄

lck
Lehet volt már, de ha valakit érdekel a FF4-ben eredetileg beígért aero menü, eszköztár és fülek. Ezzel beállíthatja. Elõször a Stylish-t kell telepíteni, aztán ki lehet választani a beállításokat.
KranaZoli
Áhámm! Nem értem, hogy lehet de minden megtörténhet. <#hehe> A lényeg, hogy akkor már okés, ha jól értem.

1ébként van olyan addon, ami gyors menübe tesz 2db opciót:

- új lap;
- aktuális lap bezárása.
- ill. egy újdonság Undo Closed Tab.

(nem rossz 😊

CloseTab 1.2.0

Humesz
Köszi neked is és Malakai-nak is, mondom mi volt a gond:

Amikor rányomtam, hogy testreszab, akkor a plusz jel eltûnt a tabsor végérõl. De nem eltûnt csak átkerült a sor legvégére, mintha "jobbrazárták" volna 😊 Na ezt most vettem csak észre.
KranaZoli
Én ezt csak most kezdtem el olvasgatni. Azért nincs a Testreszabásban új lap, mert az a + jel a tabfül sor végén. Azt onnan el tudod húzni bárhova, ha nem oda kell.

Másikat kitenni meg gondolom csak van vmi addon.

Húzd be a + jelet a testreszabás dobozba és akkor már lesz új lapod. 😊

Humesz
Én is arról beszélek, hogy a customize cuccok között nincs 'új lap' csak 'új ablak'.
Én eddig sem a '+' jelrõl beszéltem, azt hiszem ennek a leírtak alapjá világosnak kellett lennie.
[HUN]FaTaL
A homályos mûködés egyébként direct2d/directwrite bug, bár már javítottak rajta, de pl. a Chrome opengl-t használ ott ez egyáltalán nincs jelen.

KranaZoli
Már nem nézegetem és nem is fogom nézegetni a GPU-t Én sem.

Ha majd megjelenik a köv. Fox és benne a release notes-ban, hogy foltoztak rajta; látom a VGA driver-ekben release notes-ában, hogy foglalkoznak a problémával ésatöbbi ésatöbbi akkor majd újra beállítom tesztelési céllal a GPU gyorsítást.

Addig meg szépen elvagyok idle üzemmódban is. Rendereljen a GPU, csak nem mind1, hogy mit miért és hogyan.

Nekem elég drága mulatság ez így még. Elegendõ ha game közben renderel a GPU.

Én "kicsit laikus" szemmel nézvén ezt a GPU gyorsításos böngészést és eltekintve attól, hogy ezzel jobb a finom görgetés; stb... nem mind1, hogy egy friss generációs VGA megy 3D-ben; vagy egy 4 éves VGA. Nem hiszem, hogy minden VGA-nak egyformán a 3D-s órajelére lenne itt szükség.

De azt sem hiszem, hogy az UVD üzemmód erre van kitalálva. (ha az UVD-n értetted korábban a 2D-s órajeleket). A VGA-m -1 generáció. Ha pl. egy 6950-es; GTX570-es lenne ugyanúgy megemelné a Fox és a VGA driver 3D-be. Számomra meg fontosabb, hogy a VGA amit fõképp játékra használok és játékra vettem böngészés közben maradjon csak idle üzemmódban. Ezért is jók pl. a friss VGA-k, mert jó az Idle üzemmódjuk. Nem azért vettem 60-70ezres VGA-t, hogy a böngészés legyen simább. De szerintem nem csak Én, hanem a többség. Most gondoljunk bele: Vesz vki egy Radeon 6990; GTX590-es VGA-t és ugyanúgy a 3D-s órajellel renderel a böngészõ, mint egy Radeon 48xx; nv hasonló kártyánál. Azért ez nem mind1!

Nem tudok másra gondolni mint arra, hogy majd ki kell tesztelniük egy olyan VGA üzemmódot ami se nem UVD, se nem 3D. Vagy az UVD-t kitesztelni hardver gyorsításra és elegendõ-e?! Azonban el tudom képzelni, hogy nem lesz elég oda, ahova a full 3D-s GPU órajel kell majd.

(Az UVD-t azonban jelenleg nem erre találták és tesztelték le AMD mérnökei, de gondolom nV mérnökei sem.)

"Amíg renderel addig 3dben van. Az már a vga driver szarsága, ha utána nem rakja vissza."

Megnyitod az oldalt. 3D-be vált a GPU. Nézd meg az oldal tartalmát és döntsd el kell-é oda 3D-s órajel?! Végig 3D-ben marad a VGA. Egész addig amíg be nem zárod a tab-ot. Ahogy írtam YT vidinél, ha engedélyezed a GPU gyorsítást akkor mindaddig UVD-ben marad a GPU amíg be nem zárod a tab fület. Akkor is ha inaktív a tab fül. Mert akasztja UVD-ben a driver a kártyát. (kapuzza) Gondolom ugyanígy folyamatos renderelést érzékel a VGA driver; mert vagy bug-os a driver és/vagy bug-osan; kezdetlegesen mûködik a GPU gyorsítás még a böngészõkben.

Ez Nekem mind bug. Tök mind1, hogy VGA driver bug; vagy Fox4 bug. Ez minden csak nem normális mûködés.

Az intelligens megoldás az lenne UVD-nél, ha nem aktív a tabfül akkor visszavált a VGA idle üzemmódba, ha újra aktív lesz, akkor vissza UVD-be.

Ha kell a 3D-s renderelés, akkor 3D de abban a pillanatban amikor már nem kell, akkor vissza idle üzemmódba. Ha nem aktív a tabfül, akkor meg pláne.

Neked nem, Nekem nem, sokaknak WU után is homályosak a fontok.

Ezért, ezekért mondom Én, hogy van és lesz ebben ráció de a jelenlegi mûködés erõsen tesztelés szagú; kezdetleges mûködésû történet még.

Jahogy úgy... Én azt hittem, hogy a "+" jel mellett van külön toolbar button is, ezek szerint ez a 2 dolog egy és ugyanaz. Oké. Nekem viszont jó a tab mellett 😊

Malakai
Csak ott van az, ezt írtam, hogy ott van a tabok mögött, rakd át, ha nem oda kell. Persze ha több kell belõlle (?) akkor használj addont.

És nem régi dolog kavarás, vagy addon teszi, friss, érintetlen profillal is ott van.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Tabok mellett ott van, de a toolbar button nincs, customize cuccok között sem.
Én 3.6-ra telepítettem rá, lehet valami régi cuccos bekavart, azért nincs. Mondjuk nekem nem is hiányzik, elég a tabok mellett.

Humesz
Azért írtam ide, mert nincs ott! 😊 Ez ilyen egyszerû! Neked sincs ott a 4-ben!
Malakai
@spm: Pedig ott kell lennie, alapból is a tabok után közvetlen kint kéne lennie, ha nincs ott akkor pedig a customize toolbar ablakban a többi gomb közt.

@MasterJay: Addon se kell hozzá, jobb gomb, customize, ott van egy Downloads gomb ezt rakhatod ki oda, ahova akarod. Hogyha azt szeretnéd, hogy lent jelenjen meg, akkor jogg gomb, Add-on Bar legyen bekapcsolva és oda lehúzhatod.

(\__/) ( X.x) ( } . { )