Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

A korábbi 3-as verzió mutatta, ha éppen volt egy folyamatban lévõ letöltés, a 4-es azonban nem. Ezt valahol lehet kapcsolni?

[HUN]FaTaL
"Egy példa: www.pcdome.hu -> Nekem pár nappal ezelõtt a nyitó lap 3D-be rakta a GPU-t. 1.) vagy VGA driver hiba; 2.) vagy ratyi az oldal (de mind2õt írtam, mint hátránya)"

Na akkor mégegyszer: Ez nem bug. Amíg renderel addig 3dben van. Az már a vga driver szarsága, ha utána nem rakja vissza. Én nem figyelgetem ezt, bár éppen Chromeal böngészek, de sosem pörgött fel a vga ventije FF-fel sem.

http://goo.gl/gd6Zi5

Jobb klikk, mentés másként, gépen kicsomagolás, install.rdf -ben maxversion rész átírása erre: 4.*.*

Aztán visszacsomagolás .xpi-be, katt és telepítés.

---

#15933: nekem sincs ilyen gomb, csak új ablak

Malakai
Új lap?
Kell lennie alapból, a tabbar sorában eleve ott van, ha ott nem kell, fogd meg és rakd át (jobb gomb, customize).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KranaZoli
Én csak annyit tudok, hogy a jelenlegi verzió az kukába való. Mindennapi böngészéshez; átlagos böngészõ használathoz az biztos.

Egy példa: www.pcdome.hu -> Nekem pár nappal ezelõtt a nyitó lap 3D-be rakta a GPU-t. 1.) vagy VGA driver hiba; 2.) vagy ratyi az oldal (de mind2õt írtam, mint hátránya)

Most ez jutott eszembe.

Jelenleg ez van:

"Az Overdrive minden olyan tartalomhoz aktiválja a 3D-s órajelet, ami Direct2D, DirectDraw vagy WebGL gyorsítással megy. Ez a része még nincs eldöntve, hogy hogyan fog véglegesen mûködni. Az az elsõdleges gond, hogy lehet olyan HTML5 és WebGL alkalmazást írni, ami még max. órajelen is akasztja a HD 5850-et. Ezt ki kell vizsgálniuk a rendszerprogramozóknak."

Nekem a Smooth Scroll és 1éb dolgok nem érnek annyit, hogy mert az simán görgeti az oldalt ehhez a Fox-nak a GPU 3D-s órajele kelljen. WHY?! 3Ghz-es CPU-val és 3D-s GPU-val sima a finom gögetés?! Azért ez pöttyet súlyos ár.

Ezért írtam amiket írtam. Ez még korai; gyermek cipõben lévõ újítás. Tök felesleges jelenleg. Mennyi olyan HMTL5-ös oldal van, amiket látogat egy átlag felhasználó és igényli a GPU 3D-s órajelét?!

Nekem nem kell megmondani, hogy hogyan kell mûködnie. Ahogy van, úgy qrvára nem kell mûködnie.

Az UVD szintben is az nem tetszik, hogy akasztja a GPU-t. Hiába inaktív a YT tabfül, az UVD órajel attól még állandó; ha csak pause-olva van egy videó a háttérben akkor is marad az UVD órajel. Pedig ami aktív az csak a hang. De a böngészõ nem annyira intelligens, hogy ezt érzékelje.

Nekem most ez a határ, mivel a YT videók UVD-s GPU gyorsítással szebbek, de hosszú távon még ezt sem döntöttem el. Több mint vszínû, hogy Flash tartalmon is tiltani fogom az UVD szintet; mert böngészéshez bõven elég az Idle GPU üzemmód.

A CPU-t meg nem úgy terheli, mint a GPU-t. Fenti oldal akkor is 3D-ben tartja a GPU-t; ha az inaktív. CPU viszont még ha aktív akkor is ahogy kell visszaveszi az órajelet. Nekem hosszú távon egészségtelen, hogy egy xaros böngészõ miatt menjen 3D-ben a GPU-m. Még akkor sem, ha ofkórz nem kap akkora terhelést mint game alatt. No, akkor kukáztam volna már az elején.

Mindenkinek Magának kell eldöntenie, hogy az elõnyök/hátrányok oldalon Számára melyek a fontosabb érvek.

Fog ez még finomodni. Muszáj Neki! Addig is ne Én legyek a tesztalany. 😉

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Humesz
Érdekes, azt írja, hogy nem FF4 kompatibilis ... azért király vagy köszi, ilyesmire gondoltam.
Ez esetleg?

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/new-tab-toolbar-button/

Humesz
Sziasztok!

Hanta: Nekem ilyen gondom ugyan nincs, viszont nem találom az "új lap" button-t!
Toolbar Buttons kieget használtam eddig és FF4-nél az 'új lap' gomb eltûnt. Új ablak gombot tudok kitenni de új lapot nem.

Valaki esetleg tud erre megoldást?

Köszi
[HUN]FaTaL
" És ki döntötte el, hogy a 2D elég a böngészõnek?! Mi csinálsz ha olyan oldalra tévedsz, amelyiknek 3D-s órajel kellene?! (ha már 1x használja vki a GPU gyorsítást) Ez így bug-os; nem megfelelõ mûködés - ahogy azt írtam. Kókányolt GPU gyorsítás."

Áruld már el, hogy akkor mégis hogy a faszba kellene mûködnie. 😊

2.) Mert a RENDERELÉS 3D-s értsd már meg. Az egész lapot a gpu rendereli, és mutass már egy oldalt, ahol bugosan renderel.

KranaZoli
1.) És ki döntötte el, hogy a 2D elég a böngészõnek?! Mi csinálsz ha olyan oldalra tévedsz, amelyiknek 3D-s órajel kellene?! (ha már 1x használja vki a GPU gyorsítást) Ez így bug-os; nem megfelelõ mûködés - ahogy azt írtam. Kókányolt GPU gyorsítás.

2.) Hogyne lenne. Vannak olyan oldalak, melyek tartalmában semmi sem indokolja a 3D-s GPU üzemmódot, mégis abba vált.

3.) Nálam sem homályos, de ez csak egy dolog. Ha az lett volna, tesztelni se tesztelgettem volna.

Nem igen használok Smooth Scroll-t. Alapból be sincs kapcsolva a Fox4-ben, viszont a GPU gyorsítás igen. Én teljesen jól elvoltam a 3.6.x-el is. Semmi különösebb hátrányát nem éreztem, hogy 3.6.x-el böngészek. Nekem fontosabb a nagyobb sávszél. Jó dolog lesz ez majd, de még több minden szól ellene, mint mellette.

Renderelni?! Milyen renderelés?! Fórumokon; infó magazinok oldalain; blog-okon; hír portálokon.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

[HUN]FaTaL
" ATT egy dolog és akkor épp tiltod a GPU gyorsítást."

Miért tiltanám a GPU gyorsítást?? Az órajel változtatását tiltom, 2D órajelekkel fog gyorsítani, böngészõnek jelenleg elég.

2., Semmi ilyesmi nincs
3., Nálam pl. nem homályos, updatelni kell a wint.

Mert a GPU gyorsabban renderel. Pl. hogy ne akadjon végre a smooth scroll. Miért jó az Aero? Na képzeld el ugyanezt a böngészõn belül.

KranaZoli
A Vista-t Én is befejeztem. De a Fox-ra még mindig kíváncsi vagyok!!! ATT egy dolog és akkor épp tiltod a GPU gyorsítást. Engem az érdekel, hogy milyen pluszt ad jelenleg a GPU gyorsítás, miért jó használni, stb...

Csak ismétlem Magam:

1.) Ez a Fox még nem az a Fox. Ez még kezdetleges újítás.

2.) Az oldalak többségén totál bug-osan mûködik a ratyi oldalak és a nem megfelelõen kiválasztott GPU üzemmód miatt.

3.) Egyéb bug-okról nem is beszélve, úgy mint homályos fontok, melyekkel böngészve a net-en azok kellõképpen nullához konvertálja az emberek netezési élmény index-ét.

Egyelõre ez még felejtõs történet. A Vista analógia volt. Neked lehet, hogy nem volt gondod vele az emberek többségének igen. De a Vista-t dobjuk, csak egy példa volt, több minden más lehetett volna még.

Maradjunk a Fox és GPU gyorsítás mellett! Még mindig több a Kontra, mint a Pro amivel egy átlagos ember találkozhat GPU gyorsítás mellett, mint nélküle. Ergó: egyelõre teljességgel nélkülözhetõ újítás. Nekem biztos. Több napot szántam rá, hogy megtapasztaljam a pro és kontra oldalait.

Még mindig érdekelne, hogy miért jó egy a GPU gyorsítás?! Eltekintve a pár db teszt oldaltól, melyeket 1x megnéztem, többet biztos nem fogok és hasonló érveken kívül?!

[HUN]FaTaL
ATT-ben fogod beállítasz 2D profilt és kizárod az FF.exe-t és akkor nem emelgeti az órajelet.

#15923: Én használtam SP1 nélkül a Vistát jópár helyen, nem volt avval semmi gond. Nem kéne a neten készült fikacikkekbõl és fikakommentekbõl tájékozódni. 😊 Részemrõl a témát befejeztem.

KranaZoli
Sajnos csak ilyen szösszenetekre van most idõm ezért a több hsz. I AM SORRY!

"A Vista sem volt gyerekcipõben"

Azért ezt gondolt át még1x. 😊 Egyértelmû, hogy SP1 megjelenése után kezdett jobb mederbe kerülni a Vista útja.

KranaZoli
No, most volt alkalmam megnézni pár oldalt, amik feltolják a GPU 3D-be hogyan viselkednek CPU-Z-ben. Gyönyörûen dolgozik a Giga BIOS. Szépen váltakozik a Mhz, ahogyan azt gondoltam.

Ezek Nekem fontosabbak, mint még mindig az a plusz, amit nem tudok, hogy mi, csak szeretném tudni!

KranaZoli
Ez nem szûklátókörûség. Van és lesz majd benne fantázia és ráció. De ez a Fox még nem az a Fox; az oldalak még távolról sem azok az oldalak; VGA driver-ek szintén gyerek cipõben járnak ezen a téren.

Én leírtam, hogy Részemrõl, Számomra, Nekem miért nincs rá szükséges és valóban kíváncsian várom, hogy milyen plusz-tól esek így el, hogy nem használom ezt a GPU gyorsítást.

Én bekapcsolva se éreztem semmi pluszt, kikapcsolva meg ha csak azt nézem, hogy a GPU-m végig idle üzemmódban van 157/300Mhz-en a 725/1000Mhz helyett Nekem óriási pozitívum.

Jó pár napig használtam GPU gyorsítással. Ennyi idõ alatt meg tudtam állapítani, hogy az általam látogatott oldalakon és az Én Internetezési szokásaimhoz szükségem van-é rá?! A válasz: Nincs.

Több érv szól ellene, mint mellette.

[HUN]FaTaL
Szerencsére nem mindenki ilyen szûklátókörû. 😄

A Vista sem volt gyerekcipõben csak az emberek felerõszakolták a 256 mega ramos szarjukra és utána fikázták. Én sem erõltettem az akkori gépemen.

nagy szerencse hogy nem mindenki olyan szûk látókörû mint te 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

KranaZoli
Ez még akkora egy felesleges dolog és annyira gyerek cipõben jár az újdonságával, mint a Vista a megjelenésekor.

Majd lesz már hozzá SP1 és az általam látogatott lapok 90% olyan lesz, amit írsz. De arra még jó pár évet várni kell.

Használja akinek szükséges. Nekem a net-ezési élmény indexem a sávszélesség határozza meg. 😊

lck
Nekem 2 monitorom van, és van a gépben TV tuner kártya A 2. monitor tv és filmnézés miatt van fenn a falon. Gyakran megy úgy a gép hogy én az elsõ monitoron böngészek a 2.on a család TV-t néz. Nem hardveres böngészõvel - ha görgetem az oldalt, akkor fent a tv képe beszaggat. A hardveres firefoxszal meg nem.
Nálam ez a létjogosultsága. Persze ez speciális eset.
[HUN]FaTaL
Meg a GPU gyorsabban rendereli az oldalakat, mint a cpu. Lásd Aero vs. XP féle megjelenítés.

[HUN]FaTaL
"Igen, sokkal jobb. Mert nem hallani a CPU hûtõt és semmi hátrányát nem tapasztalom ha hardver gyorsítás nélkül net-ezem. Én(!) Más lehet."

Még. 😊 Majd ha lesznek izmosabb cuccok HTML5ben, majd akkor.

Szerinted ugyanannyit fogyaszt a vga 3dben, ha a böngészõ alig terheli, mintha egy játék? Ne viccelõdjünk már...

KranaZoli
Igen, sokkal jobb. Mert nem hallani a CPU hûtõt és semmi hátrányát nem tapasztalom ha hardver gyorsítás nélkül net-ezem. Én(!) Más lehet.

UVD módban még elviselhetõ a hang és a fogyasztás(!)

3D-ben egy 5850-es; 5870; 68xx; 69xx; GTX570; stb... VGA fogyasztása jócskán nagyobb, mint ami a CPU-nak kell.

CPU-t nem nézegettem de kötve hiszem, hogy azon az oldalon amelyiken 3D-be vált a GPU és végig abban marad, ha pl. inaktív tab akkor is, a CPU is max. terhelés alatt marad.

Nem néztem, de majd megnézem CPU-Z-vel ha az asztali gépemnél leszek. 1-2 teszt oldalt kivéve, mi a ráknak ez a GPU gyorsítás. Sokaknak elqúrja pl. a fontokat és talán pár tört ms-el elõbb zárja a tab fület, vagy miért?!

Mi a létjogosultsága per pill. a GPU gyorsításnak?!

Komolyan érdekel!!! <#worship>

[HUN]FaTaL
"Nagyon nem tetszik Nekem ez a 3D üzemmód egy ratyi weblap miatt, ami tök feleslegesen tolja fel a GPU-t 3D-be."

Persze hát helyette sokkal jobb ha cpu-t tolja fel 😄

Köszi! Az 1. pont meg is oldotta.

KranaZoli
Ja, bocsánat - az elõbb csak hamar-gyorsan olvastam el, amire válaszoltam. Most újra átolvastam pár hsz-t. Látom közben jött válasz és nem is ez volt a kérdés. 😄

Találtam ezt a Gadget-et:

GPU Observer – Sidebar Gadget

Azért keresgettem ilyen gadget-et, mert több mint vszínû, hogy kukázni fogom a gpu gyorsítás támogatását, de elõtte meg akarom nézni mennyire tolják fel az oldalak 3D-be a GPU-t. Nem kell hozzá futnia semmilyen háttér alkalmazásnak. Nagyon nem tetszik Nekem ez a 3D üzemmód egy ratyi weblap miatt, ami tök feleslegesen tolja fel a GPU-t 3D-be. Nahhh, szóval hátha érdekel Benneteket is ilyesmi, vagy majd fog. 😄

KranaZoli

Adi
Mûködik. Köszönöm!😊

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Itt írnak egy megoldást (a harmadik, hosszú válasz), nem tudom mûködik-e, én nem használom:

http://support.mozilla.com/en-US/questions/797159#answer-151777

Adi
Köszönöm.
De akkor ezek szerint megszûnt, h a végén kérdezi meg, h akarom -e menteni vagy nem?😊

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

ProGabe
beállítások -> általános -> elsõ legördülõmenü

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Adi
Srácok feltettem az új FF-t és azt vettem észre, h megszûnt az a funkció ha több weblap van megnyitva egy ablakba akkor azt nem menti le a végén bezárás elõtt.
Pl.: egy sg.hu egy facebook, egy index meg mondjuk egy youtube meg még pár oldal. Mert régebben lementett több weboldalt és akkor reggel nem kellett szarakodnom a megnyitásukkal, hanem rögtön bejöttek. Ez nálam van csak vagy ti nálatok is??

Jakuza001
Mar reg megtalaltam nem errol van szo, hanem, miert szedtek le ?
Kutyat nem erdekli a Twitter reklam az FF oldalan, ellenben ha mar odalinkel, hogy mi az ujdonsag akkor azt irjak oda.

garferi
Több lehetõség is adott a probléma megoldására. Próbáld végig sorba õket, hátha valamelyik megoldja. Minden lehetõség után ellenõrizd le, hogy fennáll e még probléma.
1.) Töltsd le a legújabb Firefoxot és telepítsd felül a már meglévõ telepítésedre.
2.) Eszköztár testreszabása ablakban kattints a "Alapértelmezés" gombra.
3.) Zárd be a Firefoxot és az FF profile mappádban (Startmenü/Futtatásba: %appdata%/Mozilla/Firefox) keresd meg a "localstore.rdf" fájlt és töröld ki. Ezáltal visszaáll gyári defaultra az FF GUI-ja.
4.) Ha ezek közül egyik sem oldotta volna meg a problémát akkor szintén bezárt FF mellett Startmenü/Futtatásba: %appdata% és a Mozilla mappán nyomj egy Ctrl+C majd egy CTRL+V kombinációt, hogy csinálj róla egy másolatot.
A Mozilla mappát nevezd át Mozilla_old-ra, a másolatot pedig Mozilla-ra.
Ezután próbáld meg újra átrendezni a gombokat, hogy megjegyzi-e.

Okleveles pokoli operátor és a kárhozottak rendszergarázdája... wwww.redorchestra.hu, www.silenthunter.hu

garferi
Azt a usert akit érdekel a hibajavítás listája az képes beírni a googlebe, hogy Firefox release notes: Firefox 3.6.16 Release Notes 😊

Okleveles pokoli operátor és a kárhozottak rendszergarázdája... wwww.redorchestra.hu, www.silenthunter.hu

Jakuza001
Vajon ezek a Firefoxosok miert vettek ki az oldalukrol, amire a frissites utan elvisz a bongeszo, hogy a valtozasokat meglehessen nezni az uj frissitett verzioban ?

Tele van veluk a hocipom, hogy elvisz a http://www.mozilla.com/hu/firefox/3.6.16/whatsnew/ oldalra, ami elmeletileg arrol szolna, "whatsnew" hogy mi az ujdonsag benne erre ez olvashato az oldalon, hogy :

Ön a Firefox 3.6.16 verziót használja.
Biztonsági okokból javasoljuk a legfrissebb verzió letöltését.

Tartsuk a kapcsolatot

* Kövessen Twitteren
* Legyen rajongó a Facebookon
* Olvassa blogunkat

blablaba. Arrol viszont egy szo nem esik, hogy mit javitottak.

[HUN]FaTaL
Operában is jó, IE-t nem tudom. 😊

Akkor a beágyazás miatt, az egyik fajta youtube cuccon vagy funkciója van a görgõnek (pl. hangerõ), vagy csak simán ellop minden billentyû és egér parancsot, ahogy korábban is mondtam. 😊

Viszont az egeres anomáliádat még mindig nem tudom, hogy mi okozza, nekem mindkét gépen így mûködik, egyeken egy logitech belsejû asus egér, másikon MS. 😊

KranaZoli
Aha. Valóban a beágyazás módja más. A Flash vezérlõ panel legalábbis eltérõ. Az 1.) vidin látszik a Watch later és YouTube logo a 2.)-on elétrõ a vezérlõ panel.

Jahhh. Chrome-ban okés. Azzal egyéb nyûgjeim vannak. De ezt Te tudod. 😄

[HUN]FaTaL
Nálam is így viselkedik FF alatt, nem igazán értem a dolgot. 😄 De az ilyen anomáliák miatt rühellem többek között a flasht. Szerencsére chromeban mindenütt jó.

[HUN]FaTaL
Lehet, hogy a beágyazás módja? Passz, vagy valamelyik kieg okozza.

KranaZoli
Szerintetek mi a különbség a 2 cikk között?!

1.) Nem lopja el az egerem a beágyazott Flash:

Shift 2: Unleashed

2.) Ellopja az egerem a beágyazott Flash:

Duke Nukem Forever

Mindkettõ cikk PcDome.hu.

Na, ahogy az elsõ beágyazott Flash viselkedik az bejövõs Nekem és ezt szeretném minden beágyazott Flash tartalom fölött. Remélem ez lesz a trend. És akkor van remény Fox-ban is. 😊

N o N a m e
Direkt megnéztem hw gyorsítás on/off beállításokkal és ugyanannyi pontot kap (5ezer körül) peacekeeper teszten... és még a karakterek is szarok + gpu fogyasztás. Tényleg nem tudom ezt minek rakták bele. Érzésre se lassabb csak cpu-val. (win7sp1 aeroval)

Hello!
Váltottam FF4-re, azóta áll fenn ez a probléma. Testreszabásban beállítom, hogy milyen gombok legyenek kint és hogyan helyezkedjenek el meg az elválasztókat is, erre következõ indításnál teljesen elfelejti. Kezd már nagyon idegesíteni. Valaki tud erre megoldást?

Wacak
Köszi szépen a segítséget, addig amíg várakozom, addig kipróbálom, amit Krana Zoli ajánlott <#eplus2><#eplus2>

Wacak
Köszi szépen a segítséget! <#vigyor2>

Már le is szedtem és kipróbálom <#taps>

[HUN]FaTaL
Várnod kell, amíg az AVG 4.0 kompatibilissé teszi a kiegészítõt.

KranaZoli
Hát nem tudom. Nekem ettõl se gyorsabb nem lett a netezési élmény index-em amit érzékelek, se lassabb nem volt elõtte. 😄

Biztos vannak oldalak ahol hasznos a GPU gyorsítás, de szerintem ez még nagyon kiforratlan dolog.

Tegnap egy picit nézegettem (szerintem érdemes) - hogyan változik a GPU órajele az általam látogatott oldalakon. Lehet, hogy megnõtt az FPS szám 😊 - de Én semmi gyorsulást nem tapasztaltam. Viszont amikor láttam, hogy felugrik UVD-rõl 3D üzemmódba, WHY?! Jelenlegi oldalakra akkora egy felesleges dolog ez még. A 3D-s órajel böngészéshez Számomra kuka. UVD is határeset.

Még pár napig nézegetem, hogy gyorsul-e tõle a net-em, aztán lövöm ki a hardveres gyorsítást.

UVD-vel is az a gondom, ha pl. háttérben fut az ablak, amikor nem látszik a videó(!) - akkor is UVD üzemmódban van a VGA. Ha pause-olom, akkor is marad UVD üzemmódban.

Azt még nem néztem de gondolom ha vmelyik oldal felküldi az egekbe, akkor is ott marad, ha nem az az aktív tabfül. De ez csak tipp.

KranaZoli
Ja, az a linkscanner. Elmléxem. 😄

Ilyenekbõl van egy pár. A WOT is hasonló. Van egy adatbázis és abból eldönti ugyanezt, ha van infó az oldalakról. Te is tudsz regelni és megjelölni oldalakat, kommentet hozzáfûzni, stb... Chrome alatt Nekem is fent van a WOT. Avast vírusnyalogatónak is van ilyen WebReputation addon-ja. Azzal is voltak problémák, de Avast oldaláról foltozták; ill. foltozzák. Majd AVG is frissíteni fogja ezt a plugint biztos.

Addig meg próbáld ki a WOT-ot. WOT