19494
-
#17244 Oooops, félrevezető az IPON cikk. MEA-CULPA. PH-n "kiokosítottak" (Thanks to DS39)
Hamarosan megjelenik a Firefox ESR
"Az ESR verziót a Mozilla a nagyvállalatoknak, közintézményeknek, egyetemeknek és egyéb szervezeteknek szánja, vagyis olyanoknak, akik önállóan, nagy számú számítógépre végzik a szoftverterítést. A tervek szerint a Firefox ESR évente egyszer fog megjelenni és kizárólag biztonsági frissítéseket fognak hozzá kiadni. Tehát a megjelenések között nem fog változni sem a háttér- és megjelenítő-rendszer, sem a kiegészítőkezelés. "
-
#17243 Megérkezett a Firefox 10
"A 10-es kiadás azért fontos, mert ez a változat a többivel ellentétben egy évig nem frissül majd, de kiterjesztett terméktámogatás jár hozzá, méghozzá nem kevesebb, mint 54 hétig.
Ezzel a lépéssel a Mozilla illetékesei azokat a felhasználókat szeretnék meghódítani, akiket elriaszt az, hogy a webböngészőből hathetente újabb verziószámmal ellátott kiadás érkezik."
"A Mozilla Firefox 10-es kiadását felvértezték a HTML 5 szabvánnyal kapcsolatos támogatásokkal, valamint a CSS-t érintő legfrissebb megoldások támogatásával is. Az új Firefox teljes képernyős API támogatással, WebGL élsimítás támogatásával, CSS 3D transzformációk támogatásával és a <bdi> elem támogatásával érkezik – utóbbival kétirányú szövegelhatárolást lehet megvalósítani. A webböngésző tartalmaz egy rejtett „előre” gombot, ami csak akkor válik elérhetővé, illetve kattinthatóvá, ha a felhasználó a „vissza” gombbal visszalép az előzőleg megtekintett weboldalra."
"A frissítő mechanizmussal kapcsolatban sok még a teendő, azaz még sokat kell dolgozniuk a szekembereknek ahhoz, hogy a Firefox csendben, automatikusan a háttérben frissülhessen, de reméljük, előbb-utóbb azért most már csak felgyorsul a tempó."
Nahhh, ki vannak(lesznek) elégítve az "igények". -
#17242 Epic! :D
9-es verzió óta nem nagyon nézegetem már a memória foglalását sem a Fox-nak. Amikor jött a hír, hogy majd kevesebb memóriát fog enni a Fox, ill. jobban odafigyelnek majd a memória ürítésekre, stb... akkor ránéztem párszor, hogy mi a helyzet láttam vmit javult.
Aztán a 9-es Fox-tól kezdtem el azt érezni, hogy hiába nyitok meg 30 tabfület egyszerre nem különösebben zavartatja Magát a böngésző.
Skyrim-hoz próbálgattam egy csomó modot, ezek vannak könyvjelző mappákba rendezve (van olyan is, hogy 40db). Megnyitom ezt a 40 könyvjelzőt és azon kívül, hogy sokáig tart mire betölti a Nexus oldaláról (bár most javítottak már a site-on) simán tudok mellette másik tab-ok olvasgatni, fórumozgatni, ... Ezt előző Fox-okban nem tudtam kivitelezni.
Egyelőre tetszik az irány amerre mennek, a gyors verzió váltások, hogy hamarabb jutnak el a felhasználókhoz az újítások, ... -
#17241 Magától nekem sem omlott össze a Flash, csak ha én lőttem ki az egy magot 100%-on evő plugin-container -t. -
#17240 Én is vmelyik addon-ra gyanakszom. PH-n is sokan panaszkodnak összeomlásra, ugyanakkor meg a többség mégis azt írja, hogy semmi problémája.
Nekem régebben is főként a Flash player hányta össze Magát. De már verziók óta se a Flash; se a Fox semmi ilyet nem csinál. GUI is gyorsult.
Egyedül a sima görgetés, ami Nekem(!) még nagyon gyatra. Opera; Chrome biztos jobbak ebben, sőt talán sok másban is, de Én azt érzem mintha javulna a Fox.
Memória zabálását már rég nem néztem az volt még nagyon silány, gondolom talán javult vmit de az még biztos nem az igazi. És az addon-ok nélkül is olyan volt.
Fox elindít. Taszk memória foglalás megnéz. 25db tabfül megnyit, majd bezár és kb. 2x-es méret maradt a memóriában. Szűz; addonok nélküli profillal is. -
kl24h #17239 Vagy vírus van a gépeden (több vírusellenőrző programmal kell átnézni a gépet) vagy az Add-on között van egy olyan, ami okozza ezt. Az is megtörténhet, újra kell telepíts az alaplap és a videokártya programokat. -
#17238 Semmi okom nincs arra, hogy azt írjam fasza a Fox, de már nagyon régóta nincs összeomlási problémám. Fix-en 19db addon-t van telepítve + Avast addon. -
Ironman2 #17237 Nálam még mindig véletlenszerüen összeomlik az egész.Azért ez a Chrome-ben nem nagyon fordul elő.2 nap alatt már vagy 4-szer összeomlott.idegesítő
És tegnap óta van fennt a 10,de azzal is simán összeomlik -
#17236 Szerintem épp a külsejét a legkevésbé fontos testre szabni ugyanis kezdő felhasználóknak a legkönnyebb addon-okkal egyénre szabni és ha már vki hozzányúlt a külsőhöz utána szerintem már nincs is 2 ugyanolyan felület. Van aki full aero-t használ; van aki mindenféle giccses stílust próbálgat, van akinek meg épp bejön ez a minimal design. Egyre inkább ebbe az irányba megy a külső, vagyis a minimal design felé.
Több tabfül, akár 40db egyidejű megnyitása után már egyáltalán nem érzem azt a lomhaságot ami az előző verziókkal volt. Ebben már a 9-es is sokat javult.
Ami még nem tetszik az az, hogy azért 2012-ben legyen már smooth egy lap görgetés még akkor is, ha tele van YT beágyazott videókkal; főleg ha a hardveres gyorsítás is be van kapcsolva.
Engem speciel ez az 1 dolog bosszant még a Fox-ban. A többi, amire Én használom az már okés. Természetesen van add-on a simább görgetéshez, de ezt a fícsört 2012-ben már nagyon elvárnám. -
kl24h #17235 Ez lenne a frissítés: releasenotes, azért csak van valami újítás benne. -
#17234 Plussz divat is most ez.
Egyszerűen nem kell annyi mindent várni egy verzióváltástól, nem csoda-sebességel fejlesztik a Firefoxot, csak a számozás változott, meg hogy megpróbálják ugye fix időközönként kiadni verziókat, ami elméletileg 5 hetente.
Fejlesztések meg vannak, csak nem a felhasználói felületet érintik. 10-esre viszont tényleg ígértek ilyesmit, de már korábban is elejtették, hogy valószinüleg csúsztatják az kezelőfelület átalakítását (nem mondták meddig).
Én annó azoknak a mockupoknak is bedőltem, valahogy azt hittem azok már eldöntött dolgok, hogy bekerülnek elöbb-utóbb, de ha az ember az UX csatornát nézi meg, az sem igazán különbözik az alap nightlyktól kinézetben. :( -
Ironman2 #17233 Olyan fordító van a Firefoxhoz ami egész oldalakat lefordít egy gombnyomásra? Mint pl a Google Translate -
#17232 Kijött a magyar 10-es, de kellett neki vagy 3-4 browser restart, mire rájött, hogy mit kezdjen a kiterjesztésekkel...
Elsőre még szét is esett grafikusan. -
#17231 A számozásnak eleve nincs semmi értelme szerintem és bármi lehetne. Ez a számozás sokkal inkább szól arról, hogy IE; Opera; Chrome már 10-es számnál tart az FF meg pl.: 3-as. Talán sok felhasználónak ez azt jelenti, hogy akkor ez butább böngésző. Passz!
Speciel tökön is szúrnám Magam, ha állandóan a felületet basztatnák. Majd fogják is, de csak kis mértékben. Back nyíl majd eltűnik ha nincs back a történetben, ... -
Ironman2 #17230 Mondjuk egy új telepítés nem ártana azért néha.A frissítésekben nem lehet megbizni -
kl24h #17229 Hát szerintem mindig van valami újítás, mert frissítéskor egyes Add-ons nem szokott működni, ezt gondolom te is észrevetted. Úgyhogy nemcsak a számozással haladnak.
Lehet nem tűnik fel semmi változás, de végig kellene böngésszed az opciókat, mert lehet ott megtalálod az újdonságot vagy újdonságokat.
A másik dolog, hogy mennyire lassítja a gépet, a videóknál nem használja-e jobban a gépet, meg egy csomó dolog meg lehet változtatva benne, ehhez idő kell kitapasztalni. Nálam még nem frissített, kíváncsi vagyok, mikor fog frissíteni, aztán meglátom "mi újság". -
#17228 Az volt az ígéret,hogy a 10-es verzió azért hoz némi újítást... felület..stb.
Erre nekem semmi nem tűnik fel. Tényleg jobb lesz ha befejezik a számozást mert így nem sok értelme van.
Pláne,hogy semmi újat nem nyújt egy egy új verza! -
#17227 Meg már a véglegesből is :) -
#17226 ESR-ből van magyar is ... -
Ironman2 #17225 Firefox 10 angol! -
#17224 holnap jön -
kl24h #17223 #17186
Ugyanezt tudom ajánlani Ironman2nek is. -
#17222 Hali!
10-es mikorra várható? Van valami dátum? Mert ez a béta szar :) -
Ironman2 #17221 Ja nálam is lefagy állandóan -
#17220 Köszi,nálam is majdnem így volt beállítva a custom rész csak én minden előzményt töröltetni akartam vele bezáráskor.A böngészésit muszáj meghagyni mert csak akkor mutatja a könyvjelzőket.A letöltésit törölheti. -
kl24h #17219 Nem volt ilyen gondom, de itt leírja szépen, tehát Tools > Options > Privacy fül és a Location Bar résznél valószínűleg nálad az van, hogy Nothing, kicseréled History and Bookmarks. Ez ennyi lenne.
A másik probléma, hogy megjegyzi az összes látogatott oldalt a Könyvjelzőbe, lehet, hogy csak itt (a Privacy fülben) a History részben az van, hogy Firefox will: Remember history, de ebben nem vagyok biztos, átcseréled a Custom Settings-re és ott kiválasztod ahogy akarod, nálam így van: kép. Ki kell próbálni. -
#17218 Senkinek nem volt ilyen gondja a firefoxxal?Nekem most ez a legújabb 9.x verzió van fent de a korábbival ugyanilyen gond vaolt.Csak azért használom ezt a chrome helyett mert minden más szempontból jobban bejött mint a chrome,ez a könyvjelző téma a legbosszantóbb hiányossága. -
#17217 Olyan gondom van a firefoxszal hogy nem jeleníti meg a könyvjelzőimet.Egy időben minden látogatott lapot mutatott a könyvjelzőknél-amit fel sem vettem csillaggal azt is,most meg semmit nem mutat ha lenyitom a címsávból a könyvjelzős fület.Pedig a beállításoknál megnéztem és megvannak a felvett könyvjelzők de a címsávból már nem lehet látni őket.Mit csináljak? -
#17216 Most meg csak a facebook volt megnyitva és totál lefagyott. Kikellett lőnöm.
Ez a majom meg törli ilyenkor a cache-t. Régen volt egy addon, hogy összeomláskor ne törölje a cache-t. Most ilyen nincs már? -
#17215 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1100255345&no=17180]#17180[/URL] -
#17214 Azzal lehet valamit kezdeni, hogy néha fél percre megfagy a Firefox és utána magához tér? Valami hack vagy beállítás esetleg? -
Puhos #17213 Nem akarom elkiabálni de már kora délután óta rendesen működik. A NIS2011 az eredeti verzió. Remélem most már nem lesz baj vele. Köszönöm a segítségedet mindenben . -
kl24h #17212 Az amit bekarikáztál, az a "javascript...", az semmi hiba, valószínűleg az egér ott maradott, ahol van az URL Beszúrása gombnál és akkor lent a Firefox kiírta a linket.
Ahogy látom a Windows magyar, egy próbát azért meg lehetne tenni, hogy tedd fel a Firefox angol verzióját és akkor próbáld hogy összeomlik vagy nem. Nálam angol verzió van.
Még az ilyen összeomlásokat vírus is szokta okozni, de ahogy látom Nortont használsz, annál nem nagyon történik meg ilyen, csak ha meg van crackelve, mert akkor nem ad olyan védelmet, mint crack nélkül. -
Puhos #17211 Szia!
Itt van két kép. A bal alsó sarokban lévő pirossal bekarikázott résznél van valami gond, csak azt nem tudom hogy mi a bánatom lehet. Az első kép az sg fórum "Milyen gépet vegyek" topikja a második pedig a Radeon HD Series topikja. Mitól van ez a jelenség?
Kép1:
Kép2:
Köszi szépen. -
Puhos #17210 Szia!
Valami csak nem jó ezzel a FF-al. Miután felraktam, már volt egy összeomlás!
Itt egy kép:
Most meg a "kép beszúrés " gomb inaktív, így kénytelen vagyok Opera-ról írni! Egyébként a Symantec IPS kompatibils a 9.0.1 -es verzióval tudomásom szerint, de nincs az Add-ons listában benne. -
majonur #17209 win 7 et hasznalok 6 giga rammal, nem az a baj hogy 2 gigat hasznal a bongeszo, hanem hogy ilyenkor elkezd hulyesegeket csinalni.
Megprobalom ujratelepiteni, mert csak frissitve volt a 3 rol 9 re. -
kl24h #17208 A #17206 hozzászólás mellé még annyit hozzáfűznék, hogy időnként böngészés közben ki kell "X"-elni a böngészőt és mikor újraindítod, akkor megint kevés RAM-ot használ. Ez van, így írták meg a Firefox-ot. Azért még az Internet Explorer esetében is megnövekedhet a RAM használat. Manapság 4 GB RAM megfelelő lenne, mondjuk Windows XP esetében, hogy jól menjen a böngésző. -
kl24h #17207 Nézd meg az Add-ons listába, lehet nem kompatibilis még, így a Firefox automatikusan kikapcsolja, ezért kell várni egy kicsit, amíg Norton-ék kiadnak egy olyan frissítést főleg az ilyen kiegészítők részére, ami kompatibilis lesz a 9.01 Firefoxal. -
#17206 Ha a frissítettél rá akkor szerintem tedd fel újra. -
majonur #17205 Sziasztok! Felraktam a napokban Firefox legfrisebb valtozatat (9.0.1), es azt vettem eszre, hogy mikozben bongeszek egyfolytaban dagad a program fizikai memoria hasznalata. A bongeszo inditasakor altalaban 100-200 mega ramot hasznal, egy kis ido mulva felugrik 1.5-2 gigaig, ilyenkor mar elkezd akadozni pl a flash video lejatszas, vagy a oldalak lefele gorgetese. A regebbie firefox -ok nem csinaltak ilyet. Mi lehet a gond?