Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz a segítséget.
Így jobb 😊

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

garferi
Lényegében bármennyi könyvjelzõt elmenthetsz, nincsen korlátozva. Érdekes is lenne ha lenne.
Egyszerûen csak nem mutatja az összeset, de több módon is elérheted õket. Például bármelyikre rákereshetsz a címsorba beírva belõlük egy részletet vagy egy címkét. Esetleg CTRL+B bill. kombinációval és alul a "Nem rendezett könyvjelzõk"-kel.
Ha a legújabb Firefoxot használod akkor a könyvjelzõk menüben alul szintén van egy "Nem rendezett könyvjelzõk" gomb, vagy csinálhatsz egy legördülõ menüt is nekik a következõképpen:

Kattints jobb gombbal a könyvjelzõ eszköztáron és válaszd ki az "Új könyvjelzõ..." lehetõséget. Ha nem lenne könyvjelzõ eszköztárad akkor ÍGY bekapcsolhatod.
Név: Könyvjelzõk
Hely: place:folder=UNFILED_BOOKMARKS&folder=UNFILED_BOOKMARKS&sort=12&queryType=1
Hozzáadás gomb.

Így ha újraindítod a böngészõt akkor azok a könyvjelzõk amiket úgy adtál hozzá a böngészõhöz, hogy csak a csillag gombra kattintottál a címsor jobb oldalán (nem rendezett könyvjelzõk) most már megfognak jelenni az újonnan hozzáadott mappában, méghozzá olyan sorrendben, hogy a legutóbb mentett könyvjelzõ lesz legfelül. Ezt a sorrendet megtudod változtatni úgy, hogy a mappát kitörlöd és újra létrehozod, de most a "sort=12"-ben a számot átírod valami másra:

0 - Natural bookmark order
1 - Sort by title, A-Z
2 - Sort by title, Z-A
3 - Sort by visit date, most recent last
4 - Sort by visit date, most recent first
5 - Sort by uri, A-Z
6 - Sort by uri, Z-A
7 - Sort by visit count, ascending
8 - Sort by visit count, descending
9 - Sort by keyword, A-Z
10 - Sort by keyword, Z-A
11 - Sort by date added, most recent last
12 - Sort by date added, most recent first
13 - Sort by last modified date, most recent last
14 - Sort by last modified date, most recent first
17 - Sort by tags, ascending
18 - Sort by tags, descending
19 - Sort by annotation, ascending
20 - Sort by annotation, descending

Hasonlóképpen tudod az összes felvitt címke (tags) mappáját is kitenni, csak a következõ adatokkal:
Név: Címkék
Hely: place:type=6&sort=1
Böngészõ újraindít és kész.

Okleveles pokoli operátor és a kárhozottak rendszergarázdája... wwww.redorchestra.hu, www.silenthunter.hu

gergely1991
Általában itt:C:\Documents and settings\profilneved\Application data\mozilla
De nem hinném hogy most is ott lenne mert a windows közvetlenül a D-n volt.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok

A Ff mennyi könyvjelzõt tud kezelni?
Mert jó párat megjeleztem de gyszerûen nincsenek sehol.
A nemrég könvjelzettek közt van 10 de utána eltûnik vagyis az úkabbak kerülnek bele és a régieknek nyoma veszik.

Hogyen lehet ezt kijavítani vagy van valami kiegészítés hozzá?
Ebböl a szempontból nekem jobban bejön ai ie,ott ez sokkal egyszerûbb és kényelmesebb.

Üdv
Kalapos

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Benny04
hi
újratettem a gépet, a ff a D:-n volt, és a kérdésem: hol tárolja a könyvjelzõket meg kiterjesztéseket?

Shortstop
Köszi

garferi
Lásd korábbi hozzászólásomat: #16951
Az X alatt található csillagos ikon is a könyvjelzõk elérését szolgálja.

Okleveles pokoli operátor és a kárhozottak rendszergarázdája... wwww.redorchestra.hu, www.silenthunter.hu

Shortstop
Újabb FF-ban benne van a könyvjelzõ eszköztár? Kerestem képeken de nem találtam. Viszont ez elég hasznos számomra.

Jakuza001
Vajon mikor fogjak vegre kijavitani a memory leaket az FF-ben ? Kezd mar idegelni, hogy a gep lelassul egy ido utan, ha tobb klienst nyitok meg es az egy ideig a hatterben van. Nerm hiszem el, hogy ezt evek ota nem sikerult megoldani.

Shortstop
Firefoxszal szar nekem is minden HD video, viszont Operával szép minden, és jó. Ennek ellenére nem váltok 😊

kössssssssssz!

garferi
Címsorba beírod: about:config
Megkeresed: "browser.showQuitWarning" és átállítod "true"-ra.

hogy lehet a firefoxba 1 olyat belebarkácsolni, hogy kilépéskor rákérdezzen hogy mentse az adott oldalakat és következõ indításkor azokkal induljon :?

gergely1991
És ha csökkentett módban indítod?
(amennyiben alapértelmezett)start menü>firefox>jobb gomb(helyi menü)>csökkentett mód

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

kirol
Köszi!

A Flash player-t újrarakva már tökéletesen megy. 😊

Sziasztok!

Szerintetek van erre az idegesítõ dologra megoldás?Úgy használom a ff-ot, hogy el van tüntetve a címsáv (nem a címsor, hanem a ff. fejléce), ott vannak a tabok, de ha csak egy mp-et is "gondolkodik" a program, akkor a tabok felett (tehát eltakarja õket) megjelenik a fejléc és a rajta lévõ aktuális szöveg és mindig ott is marad 2-3 mp-ig, és engem ez rohadtul idegesít.Csatolok róla egy képet.

Tehát ez (a képen éppen kék) sáv ugrik be mindig, alatta vannak a tabok.

Köszi, ha valaki tud segíteni!

K.W.

gergely1991
Lehetõségek/tippek:
1.Telepítsd újra a firefox-ot vagy
2.Telepítsd újra a flash plugint vagy
3.Hardveres gyorsítás
Kattints jobb gombbal a flash objektumra:settings >Display>Hardware Acceraled enable

kirol
Ott most sincs. De firefox alatt sem volt korábban.

Csak a Firefox esetében? Az Internet Explorer esetében nincs gond?
kirol
Az mitõl lehet, hogy youtube 1080p-s videó firefox alatt teljes képernyõn akad, de brutálul?

Nagyon köszönöm a segítséget sikerült megcsinálnom 😊
gergely1991
Próbáld meg hogy a Mozillát eltávolítod úgy hogy a eltávolítóban kijelölöd "A firefox alkalmazáshoz kapcsolódó....." opciót majd uninstal gombra kattints.Mivel minden információt töröl(sütik,könyvjelzõk,jelszavak,elõzmények stb.) ezért érdemes lementeni azokat(például könyvjelzõk lementése:könyvjelzõk>minden könyvjelzõ megjelenítése>Importálás és mentés>mentés kiválasztod hogy hova mentse el a json fájlt majd mentés gomb). Erre esetre még a mozbackup-ot szokták javasolni(én nem ismerem).
Megjegyzés:A címsori része a windows xp-ben nem fog úgy kinézni ahogyan szeretnéd.

ProGabe
milyen windows-od van? mert az alsó kép win7-es, a felsõ xp

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

berczely
Alapból ilyen funkció csak az Opera böngészõben van tudtommal!

Nemár, alapból ilyen funkció nincs benne?

berczely
Auto-Refresh Add-on, google a barátod!

sziasztok,
azt hol tudom beállítani, hogy a Firefox egy adott megnyitott oldalt x idõnként frissítsen?
kössz

Nem nincs :/
garferi
Nincsen feltéve rá egy olyan témafájl ami régivé varázsolja? Eszközök/Kiegészítõk/Megjelenés

Azt hogy 7.0.1
garferi
A sugó/névjegybe mit ír, mi a verziószáma?

Letöröltem, letöltöttem és újra feltelepítettem, de ugyanaz a helyzet. A kiegészítõket is letiltottam hátha az a baj, de nem.
garferi
Ja, én meg fordítva értelmeztem, hiába, késõ volt és még a sör is elfogyott... 😊
Innen töltsd le a legújabb Firefoxot és telepítsd fel.

berczely
Töröld le a böngészõt a vezérlõpultban majd utána tedd fel a legfrissebb 7-es verziót amit a hivatalos weboldalon találsz!

Az én Mozillám úgy néz ahogy az elsõ képen viszont úgy kellene, hogy kinézzen amilyen a másodikon.

http://kepkezelo.com/images/tpdkbt91kfayphl1ogdy.png
http://kepkezelo.com/images/o3zx07t0c0vmukdnzgv9.jpg

Létszi valaki segítsen, hogy lehet átalakítani!
garferi
A toolbarok leirtása sosem árt, legtöbbször csak gondot okoznak. A Firefox és a Flash Player frissítése pedig erõsen ajánlott.

garferi
Csináltam neked egy videót arról, hogy hogyan tudod visszaállítani a felhasználói felületet a régi elrendezésre: KATT

Mayorpapa
DE! Anyám, pedig én nem állítottam be ilyet, elég fura. Köszönöm!

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

garferi
Az általános beállításokban nincs véletlenül a "A Firefox indításakor" lehetõség "A legutóbbi ablakok és lapok megjelenítése"-re állítva?

Mayorpapa
A problémám egy részét megoldotta az elsõ tipped, most már csak egy oldalt nyit meg indításkor, de nem a beállítottat, hanem azt, amit a legutóbbi bezáráskor néztem. Egyébként köszönöm szépen a segítségedet!

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Az én Mozillám úgy néz ahogy az elsõ képen viszont úgy kellene, hogy kinézzen amilyen a másodikon.

http://kepkezelo.com/images/tpdkbt91kfayphl1ogdy.png
http://kepkezelo.com/images/o3zx07t0c0vmukdnzgv9.jpg
berczely
Mert nem változtattak a kinézeten. 😊

Sziasztok!- Én feltelepítettem a 7.1-es új verziót, de nem változott semmi minden olyan mint a régi verziónál (a kinézet nem változott). Miért van ez?
garferi
Ha vannak telepítve kiegészítõid akkor egyenként tiltsd le õket, hátha valamelyik okozza.
Esetleg nevezd át a prefs.js fájlt ami a Firefox profile könyvárában van és a beállításokat tartalmazza. Ha generál egy újat a következõ megnyitáskor akkor talán megoldódik a probléma. Esetleg ha találsz user.js nevû fájlt ugyanabban a mappában akkor azt töröld ki.

Mayorpapa
mindegyik javaslatot kipróbáltam/megcsináltam, de nem vezetett eredményre...Van még más ötleted?

garferi
Címsorba írd be, hogy about:config és keress rá a "plugins.update.notifyuser" értékre, ha "True" akkor tedd "False"-ra.
Ha nem oldaná meg akkor a Mozilla honlapjáról töltsd le a legújabb verziót és csinálj vele egy javítótelepítést. Ha ez sem oldaná meg akkor a Startmenü futtatásba írd be, hogy %appdata% és nevezd át valami másra a Mozilla mappát, csinálj róla egy másolatot és most létrehozott másolatot nevezd vissza Mozilla-ra.

Mayorpapa
sziasztok! két problémám is van: 1. egy ideje amikor elindítom a böngészõt, egyszerre 3 lap nyílik meg: az alapértelmezetten beállított oldal, plusz mindig két másik (Cooliris meg flashgot oldala). Bármit néztem, sehol sem találtam semmit, ahol ezt kiiktathatnám. Hol lehet ezt kiiktatni?
2.) Amikor indítom a böngészõt, elõtte kis ablakban mindig leellenõrzi a kiegészítõk kompatibilitását. Ezt is ki lehetne kapcsolna valahol, mert a kiegészítõknél nem találtam... Köszi elõre is a segítséget! Üdv mindenkinek!

Optimus Prime
Mostanság csinál pár fagysást és kék halált a Firefox. 6.0.2 verziót használok, csak a Zonealarm Tollbar van fent.
Töröljem le, mert még az elején a 3.6 verziót is használtam. Gondoltam letörlöm és frissen újra teszem az új... 7.0(?) verziót. Meg az új Flasht.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

garferi
Furcsa, mert nekem sincsen ott a http://, de ha kijelölöm az url-t és kimásolom majd beillesztem valahova akkor már ott van. Neked azt nem másolta ki amíg rejtett volt?

Higany
Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. A lekérdezés lefutása után, a megjelenõ részben, hogyan tudom, hogy idõrendben melyik a legújabb bejegyzés? Köszi!