Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Most nem tudom ezt neked kipróbálni, mert TBM eleve felülírja, de about:configban browser.link.open_newwindow-t 1-re állítod, akkor minden linkel elméletileg alapból ugyanabban a tabban nyit.

@DjDano: Ilyenre kb annyit lehet, hogy bármi lehet, spybot, vírus írtás.. Csak a foxal vannak gondok? Újrainstall...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lck
Hali !
Speed Dial kiegészítõt használok gyorshívónak.
Az idõk során sikerült szép lassan számomra tetszetõssé varázsolni. Egy dolog zavar még:
Két csoportot használok. Mert nem fér ki minden kedvenc egy oldalra. A két csoport fül mellett megjelenik egy hosszú üres csík, amit valahogyan jó lenne eltüntetni. A képen poros nyíllal jelölt részre gondolok.
Vagy úgy hogy esetleg átlátszóvá váljon, vagy hogy ne is fülek legyenek, hanem gombok a háttérképen belül ( Mint a Chrome SpeedDial-jában. ) Gondolok valami Stylish kiegészítõre, vagy akármilyen rejtett beállításra.
Ha ebben lenne valakinek ötlete megköszönném.
Calver
rá lehet valahogy "kényszeríteni" tûzrókát, hogy amit weblap egy másik lapon akar megnyitni (target="_blank"), azt a jelenlegin nyissa meg? van erre valami gyorsbillentyû, vagy addon ami ad egy gyorsbillentyût?

"The trees move. Do you not see it?"

DjDano
Sziasztok! Egy nagyon különös dolog szokott mostanában elõjönni nálam. Böngészés közben se szó se beszéd bezáródik a böngészõ, semmi hibaüzenet, ha újból megnyitom úgy indult mint ha én zártam volna be, tehát a legutóbb látogatott honlapokat nyitja meg... Nagyon ritkán 1-2 hetente jön elõ a probléma, de akkor is érdekes. Vajon mi okozhatja? <#conf><#conf>

Érdekes volt ez a 10-es verzióra való frissítés nálam. A frissítés sikeres volt, de ahányszor felnyitottam a böngészõt, annyiszor jelenítette meg külön Tab-ban a frissítéssel kapcsolatos reklámoldalt. Még egy másik érdekes dolog is megjenet, éspedig az, hogy ahányszor felnyitottam, mindig megjelent az Add-ons ellenõrzõ ablakocska és csak azután nyílt fel a Firefox. Már kezdett idegesítõ lenni.
Nekem már a 4-es verziótól volt frissítve, gondoltam, hogy inkább jó lenne egy uninstall és csak a 10-es verziót tegyem fel. Miután letöröltem a régi verziót (és utána a Mozilla Firefox mappákat is töröltem minden honnan manuálisan) és feltettem a 10-est, azota megszöntek a problémák, tökéletesen megy.

Ezt csak azért írtam le, hogy úgy néha kell egy teljes Uninstall, hogy ne legyenek meglepetések!<#pias>
RelakS
jé...
most nézem, hogy ezt kellett false-ra állítani, hogy ne rohadjon szét a google föld

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

RelakS
kipróbálom, ha majd megint eltûnik (most egy ideje jól viselkedik... Murphy?)

garferi
Akinek eltûnik a kurzor az about:config-ban állítsa át a dom.ipc.plugins.enabled sort true-ra. Esetleg ha ez nem oldaná meg, akkor a többi dom.ipc.plugins-t is alapértemezett értékre, utána böngészõ restart.

Okleveles pokoli operátor és a kárhozottak rendszergarázdája... wwww.redorchestra.hu, www.silenthunter.hu

Malakai
Safe modeban próbáld ki, ha ott nem tûnik el, akkor jó eséllyel vmi addon/plugin a bûnös.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
csak a firefox 10-nél. Tegnap valahogy sikerült visszakapnom a kurzort, de nem tudom, mit nyomkodtam össze. Újraindítás azonnal segít. A furcsa, hogy a melós gépen ilyet nem tapasztaltam (igaz, ott nem is lógok ennyit a neten 😄 )

Csak ennél a böngészõnél van így?
RelakS
Ez de furcsa...
Amióta a 10-es verzió van fent, idõnként eltûnik a kurzor. Elég macerás így írni pl ide, meg a címsávba 😄

A a most kiadott 3.6.26 os verzióval van ez a gond a 3.6.25 rendben van.

gergely1991
Az kizárólag a te hibád. hogy nem frissítesz legalább a 9.0-ás verzióra.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok 3.6-firefoxnál akinek 1.9.2.25 van az most semmiképp se frissítse 1.9.2.26-ra valamit elcsesztek vele. You tube nál nem tudom oda vissza tekerni a videókat, folyton visszaugrik ahol volt nem engedi tekerni. 100% a firefox hibája régit visszaraktam azzal nincs baj,szóval aki frissít erre figyeljen<#felkialtas>!

Túl sok kemény plugin! így akartam írni.
Elnézést, most látom, hogy ott van a Flash. Arra gondoltam, hogy nehogy esetleg összeütközzön az Nvidia 3D a Shockwave-vel. Ki kell próbálni. Valamelyiket törlöd és megpróbálod.
Túl sok plugin! A helyedben legalább a DivX cuccokat letörölném. Nálam valamikor a DivX nagyon lelassította a böngészõt. Az is megtörténhet hogy valamelyik plugin ütközik egy másikkal. Nálam igaz sokkal több plugin van, de nem blokkolt azt hiszem egyszer sem. Ami nekem furcsa, hogy nem szerepel nálad a Shockwave Flash és a Shockwave for Director 11... verzió, na de ezért nem kellene blokkoljon.
Biztos vagy benne, hogy nincs vírus a gépeden?
UnknownAsshole
Valahogy be lehet állítani, hogy a címsávba csak az alap URL-ek jelenjenek meg ? Pl ha lenyomok egy "y"-t akkor csak annyi jöjjön ki hogy youtube.com és ilyenek ne hogy youtube.com/watch/blablablabla.
Remélem értitek 😄
Köszi
gergely1991
Kapcsold ki akkor a flash-t,youtubehoz nem kötelezõ😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

KranaZoli
Semmi különös. Esetleg próbáld ki a friss Béta Flash Player-t:

Download Flash Player 11.2 Beta for Desktops

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

ProGabe
a rákosság vigye el, hogy szarrá szaggatnak a flash videók, chrome alatt stabil 24 fps van. így egy k*rva reklámot sem bírok megnézni youtube-on

még a végén váltok, pedig a kényelem is nagy úr. nálatok mi a helyzet a flash-el?

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Ezek a bõvitmények vannak rajta

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

KranaZoli
Ezt Én sem értem teljesen...

btw: Nyomd le az egér középsõ görgõjét és úgy scroll-ozod az oldalt ahogyan akarod.

(bill.-vel is oldalazik Nálam)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nekem az FF10-zel lehet oldalra görgetni, és semmit nem kellett beállítani.
A www.port.hu és 20adót be kell állítani...

Adj egy ilyen oldalt, ahol lehet oldalra is görgetni.
a Crhome-ban és régebben a firefoxban is lehet/ett. A billentyûzettel oldalazni. <#conf>
Egér még mindig nem.. <#falbav>

Megcsináltam, de még mindig nem mûködik.... :S

Címsorba írd be, hogy about:config, ott a keresésbe ezt: mousewheel.horizscroll.withnokey.action
Hol találom?

Malakai
about:config
mousewheel.horizscroll.withnokey.action = 1

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az nincs a gépen, leszedtem...
A Chrome-al mûködik, sajnos....

Az Internet Explorer-rel mûködik ez az oldal görgetés?
Sziasztok!

Régebben mikor egy oldal ahol oldalra is lehet görgetni, az egér görgõjével tudtam oldalazni.. de 8-as változat óta nem tudom ezt csinálni.. Most a 10-es van feltelepítve.

Van megoldás?

Köszi, de sikerült rájönnöm, miért nem ugrott át a fókusz.Telepítettem egy tab lock nevû kiegészítõt és õ volt a ludas.Azért köszi a segítséget 😊
ProGabe
"Amugy meg ez a kiadas a nesze semmi fogd meg jol kategoria."

azért a teljes képernyõs html 5 nem elhanyagolható. az más kérdés, hogy eddig olyan volt, mintha kormány nélküli kocsit vettél volna

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Malakai
Tab Mix Plusnak pl része a tab fókusz állítgatása.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok!

Tudnátok olyan kiegészítõt ajánlani, ami az új tabot helyezi fókuszba?Tehát ne kelljen egérrel külön rákattintanom az olvasásához, hanem egybõl az legyen elõttem.Már egy csomó ilyen-olyan tab kiegészítõt végignéztem, de egyikben sincs ilyen funkció.
Köszi a segítséget!
Tárgytalan, megoldódott, köcsög symantec firewall. Automatic-ra váltott az internet access, permit all-ra átrakva jó.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Hali

Van egy kis gondom. Frissítettem a firefoxom a 10-es verzióra, elõtte 7.01 volt, az a gond, hogy egy oldalt sem nyit meg, mindre azt írja, hogy az oldal nem elérhetõ. Visszaraktam a 7-est ami mûködött mostmár az sem jó. Nyomtam fullos uninstallt, megint felraktam a 7-est de így sem mûxik. Ami fura, hogy internet explorer mûködik, azzal nincs ilyen gond, viszont a chrome is ugyanúgy rossz lett mint a firefox. Most mi a franc van? Op. rendszer Win Xp.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

KranaZoli
De ez így olyan misztikus. Mint a nanotechnika; vagy a NASA laboratóriumában készült, ... <#alien>

Malakai
Eredeti angolban normálisan, érthetõen, röviden, úgy írják. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jakuza001
Ezt a tereles ugy birom. 😄DDD

"A webböngészõ tartalmaz egy rejtett „elõre” gombot, ami csak akkor válik elérhetõvé, illetve kattinthatóvá, ha a felhasználó a „vissza” gombbal visszalép az elõzõleg megtekintett weboldalra."

Nem am azt irjak, hogy innentol nem lesz elore gomb alapallapotban, hogy tobb helyet sporoljanak meg a fejlecen. 😄

Amugy meg ez a kiadas a nesze semmi fogd meg jol kategoria.

KranaZoli
Oooops, félrevezetõ az IPON cikk. MEA-CULPA. PH-n "kiokosítottak" (Thanks to DS39)

Hamarosan megjelenik a Firefox ESR

"Az ESR verziót a Mozilla a nagyvállalatoknak, közintézményeknek, egyetemeknek és egyéb szervezeteknek szánja, vagyis olyanoknak, akik önállóan, nagy számú számítógépre végzik a szoftverterítést. A tervek szerint a Firefox ESR évente egyszer fog megjelenni és kizárólag biztonsági frissítéseket fognak hozzá kiadni. Tehát a megjelenések között nem fog változni sem a háttér- és megjelenítõ-rendszer, sem a kiegészítõkezelés. "

<#worship>

KranaZoli
Megérkezett a Firefox 10

"A 10-es kiadás azért fontos, mert ez a változat a többivel ellentétben egy évig nem frissül majd, de kiterjesztett terméktámogatás jár hozzá, méghozzá nem kevesebb, mint 54 hétig.

Ezzel a lépéssel a Mozilla illetékesei azokat a felhasználókat szeretnék meghódítani, akiket elriaszt az, hogy a webböngészõbõl hathetente újabb verziószámmal ellátott kiadás érkezik."

<#fejvakaras>

"A Mozilla Firefox 10-es kiadását felvértezték a HTML 5 szabvánnyal kapcsolatos támogatásokkal, valamint a CSS-t érintõ legfrissebb megoldások támogatásával is. Az új Firefox teljes képernyõs API támogatással, WebGL élsimítás támogatásával, CSS 3D transzformációk támogatásával és a <bdi> elem támogatásával érkezik – utóbbival kétirányú szövegelhatárolást lehet megvalósítani. A webböngészõ tartalmaz egy rejtett „elõre” gombot, ami csak akkor válik elérhetõvé, illetve kattinthatóvá, ha a felhasználó a „vissza” gombbal visszalép az elõzõleg megtekintett weboldalra."

"A frissítõ mechanizmussal kapcsolatban sok még a teendõ, azaz még sokat kell dolgozniuk a szekembereknek ahhoz, hogy a Firefox csendben, automatikusan a háttérben frissülhessen, de reméljük, elõbb-utóbb azért most már csak felgyorsul a tempó."

Nahhh, ki vannak(lesznek) elégítve az "igények". <#vigyor>

KranaZoli
Epic! 😄

9-es verzió óta nem nagyon nézegetem már a memória foglalását sem a Fox-nak. Amikor jött a hír, hogy majd kevesebb memóriát fog enni a Fox, ill. jobban odafigyelnek majd a memória ürítésekre, stb... akkor ránéztem párszor, hogy mi a helyzet láttam vmit javult.

Aztán a 9-es Fox-tól kezdtem el azt érezni, hogy hiába nyitok meg 30 tabfület egyszerre nem különösebben zavartatja Magát a böngészõ.

Skyrim-hoz próbálgattam egy csomó modot, ezek vannak könyvjelzõ mappákba rendezve (van olyan is, hogy 40db). Megnyitom ezt a 40 könyvjelzõt és azon kívül, hogy sokáig tart mire betölti a Nexus oldaláról (bár most javítottak már a site-on) simán tudok mellette másik tab-ok olvasgatni, fórumozgatni, ... Ezt elõzõ Fox-okban nem tudtam kivitelezni.

Egyelõre tetszik az irány amerre mennek, a gyors verzió váltások, hogy hamarabb jutnak el a felhasználókhoz az újítások, ... <#eljen>

PLaci
Magától nekem sem omlott össze a Flash, csak ha én lõttem ki az egy magot 100%-on evõ plugin-container -t. <#idiota>

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

KranaZoli
Én is vmelyik addon-ra gyanakszom. PH-n is sokan panaszkodnak összeomlásra, ugyanakkor meg a többség mégis azt írja, hogy semmi problémája.

Nekem régebben is fõként a Flash player hányta össze Magát. De már verziók óta se a Flash; se a Fox semmi ilyet nem csinál. GUI is gyorsult.

Egyedül a sima görgetés, ami Nekem(!) még nagyon gyatra. Opera; Chrome biztos jobbak ebben, sõt talán sok másban is, de Én azt érzem mintha javulna a Fox.

Memória zabálását már rég nem néztem az volt még nagyon silány, gondolom talán javult vmit de az még biztos nem az igazi. És az addon-ok nélkül is olyan volt.

Fox elindít. Taszk memória foglalás megnéz. 25db tabfül megnyit, majd bezár és kb. 2x-es méret maradt a memóriában. Szûz; addonok nélküli profillal is.

Vagy vírus van a gépeden (több vírusellenõrzõ programmal kell átnézni a gépet) vagy az Add-on között van egy olyan, ami okozza ezt. Az is megtörténhet, újra kell telepíts az alaplap és a videokártya programokat.
KranaZoli
Semmi okom nincs arra, hogy azt írjam fasza a Fox, de már nagyon régóta nincs összeomlási problémám. Fix-en 19db addon-t van telepítve + Avast addon.