19494
  • Neogan
    Köszi!
  • petipetya
    - Töltsd le a bövítményt a gépre.

- File kezelöben (TC, Krusader...) menj bele és állj rá az install.rdf filera:

- Nyomj egy szerkesztés gombot (F4), és keresd meg azt a sort, amiben az a szó van, hogy "maxVersion":

- Az ott megadott számot írd át az általad kívánt firefox verziószámra (ezt a böngészöben a súgó / névjegy alatt találod):

- Ha ez megvan, akkor a hagyományos behúzós módszerrel telepítheted a kiterjesztést:

AZ NE ZAVARJON MEG, HOGY EZT MÉG A 2.0b1-nél fotóztam le, természetesen neked arra kell átírni a vezriószámot a fájlban, amit a súgó / névjegy mutat.
  • petipetya
    Köszi.
  • cooldoc
    MR TECH Local Install. Ad-ons. Make Compatible. Vagy Nightly Tester Tool. Vagy belekotorsz a kiterjesztés chrome-jába a Javába, és a Max Version-t átállítod. Nekem 20 kiegészítőből 19 működik. (A Safe Cookies, pont ami 2.0 kompatibilis, nem megy a legújabb BonEcho-val).
  • urbijoe
    a firefox 2 beta-hoz vannak már kiterjesztések?
    mert legutobb mikor felraktam az enyimek nem mentek vele
  • Dj Faustus #4152
    Tools/Options menüpont/Privacy/Saved forms fül/Save informations I enter in forms and the search bars ne legyen bepipálva; illetve ugyanott a Clear saved form data now gomb lenyomásával törölheted az elmentett ürlapadatokat.
  • Neogan
    Nem tudjátok hogy lehet kikapcsolni az automatikus kiegészítést? Tehát mikor mondjuk Googleba beírok valamit akkor felhoz egy csomó hasonló kifejezést.
  • zserrbo
    Akit érdekel az előbbi teszt oldahoz van még 1 kis infó angolul:http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=81436
    állítólag maga teszt walesi szerzője írta .
  • zserrbo
    Ja ez igaz. Pl az UTorrent program ilyen "A programot sok kritika éri zárt forráskódja miatt. Ez lehetetlenné teszi a forráskód bevizsgálását kémkedő kódok ellen. A készító tagadja, hogy programja tartalmazna ilyet. Egy program vizsgálható a forráskód nélkül is – a víruslaborokhoz hasonló módon. Eddig (2006 júniusa) nem találtak erre utaló tevékenységet."

• ivjoe
    Igen, + az előbbinél tudjuk, h mit csinál a program, utóbbinál nem. ^^
  • zserrbo
    Én úgy tudom, hogy a nyílt forráskódú szoftvereket bárki módosíthatja tehet hozzá meg iyesmi. Ellentétben a zárt forráskódúval, ami lehet akár ingyenes is, de nem módosítható, legalábbis nem mindnekinek.
    Jól mondom?
  • ivjoe
    Igen, láttam a grafikont, az alapján vontam le a tanulságot. A valóságban pedig IE és a FF közül az utóbbi a gyorsabb, bár ezt a következtetést még 1.0 alatt vontam le.
    Nem a jelentésére voltam kíváncsi, hanem, h az elvet ismered-e. :D
  • zserrbo
    Először is igen tényleg ABC sorrednben van a lista, de rákattintva a "show graphs" (grafikon megjelenítése) feliratra, akkor már gyorsasái sorredben írja ki. Amúgy lehet, hogy az IE gyorsabb, de nem ennyire, mint, ahogy a teszt álítja.
    Persze, hogy tudom mit jelent az open source. Ehhez nem kell felsőfokú angol tudás, elég kevesebb is + nemárt egy kis számítástechinkai sem.
    Jelentése nyílt forráskód.
  • zserrbo
    Először is igen tényleg ABC sorrednben van a lista, de rákattintva a "show graphs" (grafikon megjelenítése) feliratra, akkor már gyorsasái sorredben írja ki. Amúgy lehet, hogy az IE gyorsabb, de nem ennyire, mint, ahogy a teszt álítja.
    Persze, hogy tudom mit jelent az open source. Ehhez nem kell felsőfokú angol tudás, elég kevesebb is + nemárt egy kis számítástechinkai sem.
    Jelentése nyílt forráskód.
  • ivjoe
    Csak úgy megemlíteném, hogy:
    1. A táblázat ábécé sorrendben van.
    2. Elég érdekes a teszt, tegnap linuxon néztem meg a Konqueror és a Firefox sebességét és érezni lehetett a különbséget a Firefox javára. :D
    3. Mond neked az a szó valamit, hogy Open Source?

Tényleg, erről jut eszembe: Megnyitjátok az Internet Explorer-t (ígérem nem mondok többet ilyet. :D), Súgó --> Névjegy. Ott ez áll:

Az NCSA Mosaic alapján. Az NCSA Mosaic(TM); programot a University of Illinois egyetemen működő National Center for Supercomputing Applications intézetben fejlesztették ki, Urbana-Champaignben.
    Terjesztése a Spyglass, Inc. vállalattal kötött licencszerződés keretében történik.
    A program az RSA Data Security Inc. vállalattól származó adatvédelmi szoftvert tartalmaz.
    A szoftver bizonyos részei az Independent JPEG Group munkáján alapulnak.
    A multimédiás szoftverösszetevők (többek közt az Indeo(R); video, az Indeo(R) audio és a Web Design Effects) az Intel Corp. termékei.
    A Unix verzió a Mainsoft Corporation termékeit is tartalmazza. Copyright (c) 1998-1999 Mainsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Mainsoft a Mainsoft Corporation védjegye.
    Figyelmeztetés: Jelen számítógépes program a szerzői jog és nemzetközi szerződések védelme alatt áll. A programnak vagy bármely részének illetéktelen másolása vagy terjesztése súlyos polgárjogi vagy büntetőjogi következményekkel járhat, és a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést vonhatja maga után.

Ehehhh...
  • cooldoc
    Nálam is gyorsabb.
  • Newfronter
    Érdekes, nálam a 2.0-ás FF sokkal gyorsabb, mint az 1.5, szal nem annyira jó ez a cikk. :D
  • zserrbo
    Erre mit mondotok:http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html#winspeed - érdemes megnézni a gafikont is? Mindezt ennél a táblázatnál:Hardware; 800 MHz Intel Pentium 3, 256 MB RAM.
    A Firefox benne sincs a top 3-ba, sőt.
  • cooldoc
    A Minefieldet nem vállalom be - ez a nyomorult B2 is freezel néha(főleg az Outpost 4.0-gyel), bár Bétához képest ölég stabil a lelkem.
    De a BonEcho nightly-jai se sokkal jobbak (persze azér' nightly-k).
  • ivjoe
    3.0 Alpha - Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:2.0b2) Gecko/20060910 Firefox/3.0_alpha - Build ID: 2006091021

^^

kamupersze
  • cooldoc
    2.0 B2 - Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1b2) Gecko/20060821 Firefox/2.0b2
  • ivjoe
    Down them all?
    Flashgot + letöltésvezérlő (pl flashget)?
  • petipetya
    Melyik az a kiterjesztés hozzá, amivel ha letöltök és megszakad, akkor a következő csatlakozáskor ugyanonnan folytatja?
  • Aquir
    jee 1.5.0.7-es firefox:)
  • McW
    Lécci help! A problémám a következő: kedvenc böngészőm nem akarja megjegyezni a beállításokat. Arról van szó, hogy szeretem tesreszabni a firefox kinézetét de amint bezárom az ablakokat és újraindítom visszatér default beállításra ráadásul mindig kis méretben! Ez már másodszor fordul elő, azóta volt win-reinstall, egy hónapig működött és most megint elkezdte. Csak 1-2 plugint használok, nem hinném, hogy az a baja. Egyszerűen mintha beszarna a motor. Újratelepítés se segít, legújabb verziót használom... Ötlet?
  • cooldoc
    Új Firefox-rémálom:
    http://www.zeropaid.com/bbs/spyware-adware/t-nsis-media-popups-38259.html
    http://www.piacesprofit.hu/?r=11105
    NSIS Media. Nagyon elgondolkodtató...Alig lehet kiirtani.
  • cooldoc
    Ja, akkor (mell)nézést:)
  • lck #4130
    cooldoc ez linux ! ( ránézésre Suse )
    itt más a tészta.
  • cooldoc
    "Biztonság" "Figyelmeztetés kiegészítők telepítése előtt". Itt vannak azok a helyek, ahonnan enged xpi-t, jar-t stb. telepíteni.
  • lck #4128
    Azért hogy jobban megismerd a linux lekivilágát. :-)
    Töltsd le a linuxos verziót, aztán abban olvasd el a rédmit. Ott le van írva hogy melyk 2 fájlt hova kell benásolni hogy működjön.
    ( Na ezért használok többnyire wint. )
  • cooldoc
    System32 folderbe kell írni, ergo: vagy nem futsz Rendszergazda-jogokkal, vagy nem enged a biztonság miatt telepíteni erről a helyről (ezt is állíthatod).
  • petipetya
    Szerintetek miert nem akarja telepiteni a macromedia flash playert?

• cooldoc
    Akit érdekel, Matthew megfixálta a Gmail Skins- kiegészítőt. az új javascript fent van itt:
    https://addons.mozilla.org/firefox/2127/
    Tehát most megint ott van a Beállításokban (ha angol a nyelv) , nem tűnik el!
  • zserrbo
    Értem és köszi.

Akkor nem aggódok, mert csak bizonyos rosszul felépített, nem szabványos oldalak nem jönnke be, legalábbis a Firefoxal. Amúgy meg ott az IE ilyenekre.
  • Dj Faustus #4123
    "Melyik az enyém vagy amit Cat 02 írt?"
    Cat02-esé.

"http://members.aon.at/gfluch/free_erotic_4u.htm "
    Ezzel az oldallal meg alapvetően bajok vannak.
    Például:
    <!-- Error 505 - Source Code Unavailable -->
    Vicces ;) Ha nem lehet a forráskódot titkosítani, hitessük el az egyszeri felhasználóval, hogy nem érhető el.

<object id="music" height="330px" width="360px" classid="clsid:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95">
    Ezt a Firefox - mivel nem ActiveX-et használ - nem tudja értelmezni.

<select id="cancion" onChange="document.all.music.filename=document.all.cancion.value;" size="20" name="Music">
    Az onChange attribútumban megadott Javascript parancs lefutása eléggé kétséges.

Szóval nem a Firefoxban, a weboldalban keresendő a hiba (csak IE-re optimalizálták, a szabványokkal nemigen törödtek).
  • zserrbo
    Az utóbbi nekem is megy, mert mikor az oldalon rákattintok a lejátszás jelére, akkor bejön külön a WM, de amit én modtam annál nekem csak az oldalon jön be a WM az IE-nél. Az FF-nél csak a lista van ott.
  • zserrbo
    Melyik az enyém vagy amit Cat 02 írt?
  • Dj Faustus #4120
    Nálam az említett oldal működik (nem fagy le, videó lejátszása gond nélkül megy).
    Egyébként érdemes a videókat Flash-ben kezelni (youtube, Google Video mintájára) - akkor nem kell a felhasználóknak különböző kódekeket/lejátszókat telepíteni; elegendő csak a Flasht beszerezniük.
  • Cat 02 #4119
    a wmp-s style de semmi pufferelés vagy vmi :(
    (sry de előző közben entert nyomtam vagy nem tom xD)
  • Cat 02 #4118
    pl itt 10 sec re lefagy FF és csak bejön