Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

galenius
ja olvastam az elõzõ hozzászólást csak gondoltam itt is van url fájl.
de nyilván akkor nincs,eh.

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

galenius
helo!
melyk könyvtárban tárolja a firefox a kedvenceket,mert ahol a avant browser tárolja nem találom és jó lenne ha nem kellene kézzel másolgatni ide-oda.?

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Iori
köszi a segítséget, de azt hol tudom megnézni hogy rendesen felrakta-e? mert még mindig nem tudja lejátszani a videot és más ActiveX alkalmazást se enged

I love this game!

köszike!

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

Sil78
A fájl neve bookmarks.html, és a Profilodban találod (mint minden más személyes cuccot meg beállítást is). Ha XP-d van, akkor a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles mappán belül keresd.

These are my friends, see how they glisten...

sziasztok! légyszi valaki írja már ide hogy a firefox hol tárolja, és milyen fileban a bookmarkokat! elõre is köszi!

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

Sil78
Mert az ActiveX nem extension, hanem plugin. A #78-as hozzászólásban megtalálod, hogy kell felrakni, de csak a saját felelõsségedre.

Iori
sziasztok, tudtok egy olyan extensiont mondani amivel letudom játszani a videokat a böngészõn belül? kerestem ActiveX extensiont de nem találtam az oldalon

I love this game!

köszönöm a segítséget, talán így már jó lesz😊
Cill
Sil78
Igen, ez az oldal konkrétan azért. Onnan lehet megismerni ezt a hibát, hogy elsõre rosszul hozza be, de egy frissítés megoldhatja. (Én pl feljebb raktam a várakozási idõt, és most már 100%-ban jól hozza be. Most így hirtelen nem is tudnék mondani másik olyan oldalat, ami ezért esik szét egyébként, a legtöbbször egyszerûen csak hibák szoktak lenni az oldal forrásában.)

A kiterjesztés egyébként, amit említettem (amelyikkel könnyebb szerkeszteni a user.js-t pl), a
ChromEdit.

Emiatt esik szet? Hogy gyorsan probalja megjeleniteni? Mert azt eszrevettem hogy az IE-vel ellentetben gyakorlatilag megjelenites kozben formazza az oldalt.
Sil78
Próbáld meg a következõt: nyiss egy szövegszerkesztõt (mondjuk Wordpad), és írd be ezt:

user_pref("content.max.tokenizing.time", 2250000);
user_pref("content.notify.backoffcount", 5);
user_pref("content.notify.interval", 750000);
user_pref("content.notify.ontimer", true);
user_pref("content.switch.threshold", 750000);
user_pref("nglayout.initialpaint.delay", 750);

Ha megvan, mentsd el user.js néven, és rakd be a Profilodba. Utána indítsd újra a Firefoxot. (Van egy Edit User Files nevû kiterjesztés is, amivel ezeket a felhasználói fájlokat könnyebb kezelni és szerkesztgetni, de az extensionsmirror-on sajna karbantartás van, most nem tudok linket adni hozzá.)

Lehet módosítani is az értékeket, úgy, hogy szinkronban legyenek: a content.notify.interval és a content.switch.threshold legyen az nglayout.initialpaint.delay értékének 1000-szerese, a content.max.tokenizing.time meg ezeknek többszöröse (pl 3-szorosa).

A lényeg egyébként az nglayout.initialpaint.delay: a böngészõ nem kezdi el rögtön kirajzolni az oldalat, elõször néhány ezredmásodpercig vár az adatokra. Az alapérték 250. Ha ennél lejjebb teszed, látszólag gyorsabb lesz az oldalmegjelenítés (hisz azonnal megpróbálja megjeleníteni), viszont az oldal teljes betöltõdése jóval lassabb lehet, és gyakoribbak a hibák is. Ha viszont tovább vár, nem kell annyit számolnia és nem kell utólag újratördelnie az oldalt, így végül akár gyorsabb is lehet az oldalmegjelenítés. Az ideális érték függ a gép és az internetkapcsolat sebességétõl is. (Régi, gyengébb teljesítményû gépeknél pl meghálálhatja az 1000-1500-as beállítást is.)

Hálás köszönet és bocs hogy nem olvastam vissza!

Itt van ket kep. A www.xbox365.hu-rol. A felso az Internet Explorer, az also meg Firefox-al keszult screenshot:

Lathato hogy szet van esve, de az a poen hogy van amkor jol jeleniti meg. Alltalaban elsore nem, de ha nyomok neki egy frissit gombot mar jo. De nem 100% akkor sem. Kicsit rapszodikusan megy.
Sil78
Ha adsz emailcímet priviben... <#kacsint> (Összedobtam egy hevenyészett fordítást is, de azzal még lesz munka, nem lett túl magyaros egyelõre...)

😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

😊

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Sil78
Na, kicseleztem, csináltam belõle olyan verziót, aminek hu-HU-val (vagy simán is) mennie kell: beleépítettem magyar verzióként az eredeti angolt... (Mondjuk ezzel az erõvel már csinálhatnék hozzá rendes magyarosítást is, mint a többi kiterjesztésemhez, csak ezt nem használom...)

Sil78
Hmm, ez furcsa... de akkor az összes többi kiterjesztésed is angol nyelvû lesz, nem?

hu-HU-val még szar volt, de en-US-al kiváló.

köszi szépen

Sil78
A Firefox parancsikonján jobb egérgomb, Tulajdonságok. A parancsikon elérési útja (Cél) után, szóközzel elválasztva odaírod, hogy -UILocale hu-HU <#kacsint>

ha valaki tudna segíteni...

firefox 1.0 alá szeretném feltenni ezt azt extensiont, de nincs bene magyar nyelv, viszont van cseh, meg mindenféle, és még véletlenül se angolul teszi fel, hanem valami számomra ismeretlen nyelven...

hogy tudnám rávenni az ékes angolságra ?

Sil78
De, a kiterjesztés beállításainál, lásd #269. Ha meg azt akarod, hogy mindig ott legyen az ikonja az óra mellett, akkor meg a turbo módra van szükséged, az is le van írva pár hozzászólással elõtte. (Viszont ha Firefoxnál használod a turbo módot, akkor állítólag nem fog mûködni a SingleWindowMode, azaz hogy új ablakok helyett új böngészõlapon nyissa meg a linkeket - a SingleWindowsMode mellesleg az ehhez hasonló problémák miatt is lett csak rejtett beállítás.)

Sil78
A furcsa letöltési problémákon gyakran segíthet a következõ módszer: Keresd meg a Profilodban (XP esetén pl C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve) a downloads.rdf fájlt, és töröld. Az Eszközök / Beállítások / Adatvédelem / Letöltéskezelõ elõzményei-nél meg állítsd be pl, hogy a sikeresen letöltött fájlokat távolítsa el a letöltési sorból.

Hja gamespot nekem is vibrál.. de segáz mert tulképp nem nagyon zavaró!

Sziasztok
Eddigi legnagyobb problemam a Firefox-al:
gamespot -nal ez a kis vibralas a kezdolapon. Egyebkent le a kalappal, nekem teccik! 😊
Sziasztok
Az a gondom, hogy mostanában nem tudom rendesen letölteni a file-okat. Kb a felüknél kiírja, hogy a letöltés sikeres...stb. Nemtom, hogy a böngészõvel van baj, vagy esetleg a tûzfalammal. Most cseréltem le.
Köszi a segtséget mindenkinek.
Cill
Hálás köszönet megoldódott, bár a profilom elszállt szal kellet csinálnom egy újat 😞
Még egy kérdés: A minimeze to tray-t nem lehet valami úton módon kirakini valami ikonba vagy beállítani hogy egybõl oda menjen a firefox ha lekicsínyítem??

A "hízást" csak a lemezterület ellenõrzésénél figyeltem meg, de úgy tûnt (lehet, hogy tévedek), hogy a Firefox böngészõ és a Thunderbird levelezõ használatával egyidõben jelentkezett.
A következõkben a javasolt mappák méretét is ellenõrzöm. Így kiderül, van-e alapja a feltételezésemnek.

Üdvözlettel: gy?jt?

Sil78
Miért, maga a Firefox mappa vagy a Profilod hízik ilyen gyorsan? Ha a Gyorsítótár méretét nem növelted a Beállításoknál, nem hiszem, hogy olyan sok helyet kéne foglalnia... Esetleg ha Thunderbirdöt használsz levelezésre, az tud némi felesleges méretnövekedést okozni, ha nem csinálod meg rendszeresen a mappák tömörítését (Fájl menü / Mappák tömörítése).

Szia Sil!

Egy ideje azt tapasztalom, hogy a winchesterem rendszer particiójának foglalt része feltûnõen gyorsan "hízik". A rendszert tisztító programmal kellõ gyakorisággal tisztítom és a Temp könyvtárt is ki szoktam üríteni.
Kérdésem: lehetséges-e, hogy a Firefoxs Eszközök/Beállítások-ban olyan opciót állítottam be, amely a lemezen visszamaradó "hulladékot" szaporítja, vagy esetleg felesleges információkat õriz?

Sil78
Az emotikonoknak itt más a kódja, azzal itt ne próbálkozz, nem fog menni. A phpBB fórumokon levõ alapemotikonok vannak csak benne. (Bár ez alapján lehetne csinálni speciálisan SG-s kiterjesztést is.)

Szia Sil!
Ezt a képet már a #280-as javaslataid próbálgatásával szerkesztettem.
Köszönöm az instrukciókat.

Sil78
1. Az msvcr71.dll bemásolása XP esetén a C:\Windows\System32 mappába.
2. A Minimize to Tray kiterjesztés telepítése
3. A böngészõ újraindítása

Ha hibaüzenetet kapsz, hogy a .dll nincs a megfelelõ helyen:
1. Ellenõrizd, hogy biztosan ott van-e a fájl, ahol kell.
2. A rosszul telepített Minimize to Tray kiterjesztés eltávolítása (Eszközök / Kiterjesztések, kijelölöd, és alul megnyomod az Eltávolítás gombot)
3. A böngészõ újraindítása
4. A Minimize to Tray kiterjesztés újratelepítése
5. A böngészõ újraindítása

Sil78
A BBCode kiterjesztés beállításainál adhatod meg, hogy a menüben melyik fajták jelenjenek meg: BBCode, HTML és XHTML kódokat lehet vele egyszerûen beilleszteni. HTML kódokat lehet használni pl az olyan nagyobb fórumokon, mint az Origo fóruma. A BBCode a szögletes zárójeles kód, amit általában phpBB meg hasonló alapú fórumokon lehet használni, pl itt is, csak az itteni kicsit eltér (pl az emotikonok kódja más).
Ha egy fórumon éppen írod a hozzászólást, akkor pl jelöld ki a szöveg egy részét, kattints a jobb egérgombbal, és a BBCode menüjébõl kiválaszthatod, hogy azt a szövegrészt pl félkövérré akarod tenni (és köré fogja rakni a megfelelõ elemeket). Vagy ha pl van egy link, amit be akarsz szúrni, akkor kijelölöd, másolás (vagy egyszerûen a linken kattintasz a jobb egérgombbal, és Hivatkozás címének másolása) - így a Vágólapra kerül -, és utána a Clipboard almenübõl kiválasztod mondjuk, hogy Make URL, és rögtön beszúrja linkként (vagy pl kijelölsz egy szöveget, és a Make Selection URL-t választod, akkor szöveges linked lesz). katt ide Érdemes vele kicsit eljátszogatni, próbálgatni, mondjuk olyan fórumon, ahol van elõnézet.

Sil78
A DOM Inspector asszem az 1.0-ban alapból nincs benne, csak ha a telepítésnél külön kijelölöd. Egyszerû felhasználóknak ez nem kell, honlapok szerkezetét (lásd Document Object Model) lehet vele megvizsgálni és módosítani élõben (persze a változtatások nem véglegesek).

Xpm van. System 32be másoltam. Nem távolítottam el semmilyen kiterjesztést....
Mit kellet volna pontosan tennem?<#fejvakaras>

Szia Sil!

Letöltöttem a BBcode kiterjesztést, de kissé béna felhasználóként nem tudom, hogyan kell használni. Egy kép fórumba illesztésével, esetleg egy link gyors beillesztésének rövid leírásával segíthetnél az alkalmazás megismerésében.

Elõre is köszönöm.

Köszönöm a választ.

Egy újabb kérdés ( a Firefox Súgóban nem találom a választ).
A program Eszközök menüjében van egy DOM Inspector nevü menüpont.
Ha röviden leírnád, mire szogál. Nem emlékszem, hogy a programban alapban szerepelt, vagy a sok kiterjesztési lehetõségtõl megszédülve én töltöttem be.

En meg szepen lassan atszoktam a firefoxra... 😊
Sil78
Milyen operációs rendszert használsz? Biztos a System32 a rendszermappa? (Pl Win98-nál és ME-nél a sima System az.)
Mielõtt beraktad a helyére a fájlt, ugye eltávolítottad a kiterjesztést, és utána, amikor már jó helyen volt a fájl, újra feltelepítetted?

Sil78
1. A jobboldali ábrán látható panel: Eszközök / Kiterjesztések, kijelölöd az Image Zoom-ot, és alul Beállítások...
2. A fõmenüben nem jelenik meg, csak a jobb egérgombos menüben (és abban is csak akkor, ha egy képen kattintasz a jobb egérgombbal), hisz ez egy képekkel kapcsolatos kiterjesztés. Nem a böngészõ beállításaira, és nem is egy egész weboldalra vonatkozik.

Hi All!

Sil köcce a szép gyûjteményt! Párat fel is raktam csak a Minimize to tray plugin nem akar menni... Letöltöttem a msvcr71.dll-t beraktam system32be és a firefox könyvtárba is ahogy a linken írták, de még mindíg kapok egy hibaüzit hogy nincs meg a dll és ezért nem tudom használni a progit/funkciót rendesen.

Ha van valami 5letetek azt szívesen fogadom!

Köcce elõre is!

VIVA FIREFOX

Szia Sil!

Az általad felsorolt kiterjesztések közül egyre több megtetszett.
Most installáltam az Image Zoom 0.1.7 verzióját.
A Firefox 1.0 böngészõben már kipróbáltam és mûködik.
A program honlapján (a lap alján) találtam két demonstrációs ábrát. (itt!)
A baloldali kép a jobb egérgomb segédmenü megnyitását mutatja.

1. kérdés: Hol lehet elõhívni a jobboldali Image Zoom Preferences ablakot?
2. kérdés: Megjelenik-e ez a kiterjesztés a Firefox 1.0 valamelyik ( Eszközök?) menüjében (valószínûleg nem mert segédmenüvel vezéreltek)

Örömmel venném, ha megválaszolnád a fenti kérdéseket.

Köszönöm.

Minden világos!

Köszönöm.

Sil78
A 3. ábrán látható panel úgy hívható elõ, ha a megfelelõ programban az Eszközök / Kiterjesztések közül kijelölöd a Minimize to Tray-t, és megnyomod a Beállítások gombot alul. Ha ez ki van pipálva, akkor minden esetben az óra mellé fogja lecsukni, nemcsak simán a tálcára, akkor is, ha bal egérgombbal kattintasz a _ gombra. (Alapból akkor csukja le az óra mellé, ha jobb egérgombbal kattintasz a _ -ra.)

Te a vesémbe látsz! Úgy látszik, meg kell tanulnom rendesen gépelni. Pedig az MS Word-öt valamikor tanultam.
Szóközzel mûködik a dolog!
Köszönöm a segítséget.

Szia Sil!
Még egy kérdés! A következõ címen (Minimize to Tray honlapja) :katt ide!
található három magyarázó szövegrész jobboldalo ábrákkal kiegészítve.
A harmadik pont úgy tûnik azt magyarázza, milyen beállítással lehet az ikonokat "leparancsolni" a helyükre.
A párbeszéd ablak hogyan hívható elõ?

Sil78
A -turbo -t a Cél mezõbe, az idézõjel után, szóközzel elválasztva írtad be?

Szia Sil!
A kiterjesztést az általad megadott módon (..xpi fájl letöltése, Thunderbird-Eszközök-Kiterjesztések-telepítõ ablak) letöltöttem és telepítettem. Meg is jelent az Eszközök menüpontban ( Minimize to Tray ).
Az Indítópultba a Thunderbird indító ikonját tettem be.
A Start menü-Programok-MozillaThunderbird-Mozilla Thunderbird (parancs ikon) Tulajdonságok menüpontban megjelenõ ablakban a Cél sorban kiegészítettem az elérési utat a példádban megadott módon (-turbo), de a gép nem fogadta el a módosítást. A hibaüzenet:" A cél mezõben megadott név (itt az útvonal következik) érvrénytelen. Ellenõrizze az elérési út és a fájlnév helyességét"

A másik jelenség, hogy a bejelentkezés után a kis ikonok nem települnek le az eszközsorba. Igaz, ez több programommal is elõfordul idõnként és ez az op. rendszer hibája is lehet.
A turbosításnak szívesen nekifutnék még egyszer, ha a fentiekben leírtak alapján van valami ötleted. Miért nem fogadja el a rendszer az útvonal kiegészítést?