Mozilla Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de nyilván akkor nincs,eh.
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
melyk könyvtárban tárolja a firefox a kedvenceket,mert ahol a avant browser tárolja nem találom és jó lenne ha nem kellene kézzel másolgatni ide-oda.?
- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.
I love this game!
Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV
These are my friends, see how they glisten...
Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV
I love this game!
Cill
A kiterjesztés egyébként, amit említettem (amelyikkel könnyebb szerkeszteni a user.js-t pl), a
ChromEdit.
user_pref("content.max.tokenizing.time", 2250000);
user_pref("content.notify.backoffcount", 5);
user_pref("content.notify.interval", 750000);
user_pref("content.notify.ontimer", true);
user_pref("content.switch.threshold", 750000);
user_pref("nglayout.initialpaint.delay", 750);
Ha megvan, mentsd el user.js néven, és rakd be a Profilodba. Utána indítsd újra a Firefoxot. (Van egy Edit User Files nevû kiterjesztés is, amivel ezeket a felhasználói fájlokat könnyebb kezelni és szerkesztgetni, de az extensionsmirror-on sajna karbantartás van, most nem tudok linket adni hozzá.)
Lehet módosítani is az értékeket, úgy, hogy szinkronban legyenek: a content.notify.interval és a content.switch.threshold legyen az nglayout.initialpaint.delay értékének 1000-szerese, a content.max.tokenizing.time meg ezeknek többszöröse (pl 3-szorosa).
A lényeg egyébként az nglayout.initialpaint.delay: a böngészõ nem kezdi el rögtön kirajzolni az oldalat, elõször néhány ezredmásodpercig vár az adatokra. Az alapérték 250. Ha ennél lejjebb teszed, látszólag gyorsabb lesz az oldalmegjelenítés (hisz azonnal megpróbálja megjeleníteni), viszont az oldal teljes betöltõdése jóval lassabb lehet, és gyakoribbak a hibák is. Ha viszont tovább vár, nem kell annyit számolnia és nem kell utólag újratördelnie az oldalt, így végül akár gyorsabb is lehet az oldalmegjelenítés. Az ideális érték függ a gép és az internetkapcsolat sebességétõl is. (Régi, gyengébb teljesítményû gépeknél pl meghálálhatja az 1000-1500-as beállítást is.)
Lathato hogy szet van esve, de az a poen hogy van amkor jol jeleniti meg. Alltalaban elsore nem, de ha nyomok neki egy frissit gombot mar jo. De nem 100% akkor sem. Kicsit rapszodikusan megy.
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
köszi szépen
firefox 1.0 alá szeretném feltenni ezt azt extensiont, de nincs bene magyar nyelv, viszont van cseh, meg mindenféle, és még véletlenül se angolul teszi fel, hanem valami számomra ismeretlen nyelven...
hogy tudnám rávenni az ékes angolságra ?
Eddigi legnagyobb problemam a Firefox-al:
gamespot -nal ez a kis vibralas a kezdolapon. Egyebkent le a kalappal, nekem teccik! 😊
Az a gondom, hogy mostanában nem tudom rendesen letölteni a file-okat. Kb a felüknél kiírja, hogy a letöltés sikeres...stb. Nemtom, hogy a böngészõvel van baj, vagy esetleg a tûzfalammal. Most cseréltem le.
Köszi a segtséget mindenkinek.
Cill
Még egy kérdés: A minimeze to tray-t nem lehet valami úton módon kirakini valami ikonba vagy beállítani hogy egybõl oda menjen a firefox ha lekicsínyítem??
A következõkben a javasolt mappák méretét is ellenõrzöm. Így kiderül, van-e alapja a feltételezésemnek.
Üdvözlettel: gy?jt?
Egy ideje azt tapasztalom, hogy a winchesterem rendszer particiójának foglalt része feltûnõen gyorsan "hízik". A rendszert tisztító programmal kellõ gyakorisággal tisztítom és a Temp könyvtárt is ki szoktam üríteni.
Kérdésem: lehetséges-e, hogy a Firefoxs Eszközök/Beállítások-ban olyan opciót állítottam be, amely a lemezen visszamaradó "hulladékot" szaporítja, vagy esetleg felesleges információkat õriz?
Szia Sil!
Ezt a képet már a #280-as javaslataid próbálgatásával szerkesztettem.
Köszönöm az instrukciókat.
2. A Minimize to Tray kiterjesztés telepítése
3. A böngészõ újraindítása
Ha hibaüzenetet kapsz, hogy a .dll nincs a megfelelõ helyen:
1. Ellenõrizd, hogy biztosan ott van-e a fájl, ahol kell.
2. A rosszul telepített Minimize to Tray kiterjesztés eltávolítása (Eszközök / Kiterjesztések, kijelölöd, és alul megnyomod az Eltávolítás gombot)
3. A böngészõ újraindítása
4. A Minimize to Tray kiterjesztés újratelepítése
5. A böngészõ újraindítása
Ha egy fórumon éppen írod a hozzászólást, akkor pl jelöld ki a szöveg egy részét, kattints a jobb egérgombbal, és a BBCode menüjébõl kiválaszthatod, hogy azt a szövegrészt pl félkövérré akarod tenni (és köré fogja rakni a megfelelõ elemeket). Vagy ha pl van egy link, amit be akarsz szúrni, akkor kijelölöd, másolás (vagy egyszerûen a linken kattintasz a jobb egérgombbal, és Hivatkozás címének másolása) - így a Vágólapra kerül -, és utána a Clipboard almenübõl kiválasztod mondjuk, hogy Make URL, és rögtön beszúrja linkként (vagy pl kijelölsz egy szöveget, és a Make Selection URL-t választod, akkor szöveges linked lesz). katt ide Érdemes vele kicsit eljátszogatni, próbálgatni, mondjuk olyan fórumon, ahol van elõnézet.
Mit kellet volna pontosan tennem?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Letöltöttem a BBcode kiterjesztést, de kissé béna felhasználóként nem tudom, hogyan kell használni. Egy kép fórumba illesztésével, esetleg egy link gyors beillesztésének rövid leírásával segíthetnél az alkalmazás megismerésében.
Elõre is köszönöm.
Egy újabb kérdés ( a Firefox Súgóban nem találom a választ).
A program Eszközök menüjében van egy DOM Inspector nevü menüpont.
Ha röviden leírnád, mire szogál. Nem emlékszem, hogy a programban alapban szerepelt, vagy a sok kiterjesztési lehetõségtõl megszédülve én töltöttem be.
Mielõtt beraktad a helyére a fájlt, ugye eltávolítottad a kiterjesztést, és utána, amikor már jó helyen volt a fájl, újra feltelepítetted?
2. A fõmenüben nem jelenik meg, csak a jobb egérgombos menüben (és abban is csak akkor, ha egy képen kattintasz a jobb egérgombbal), hisz ez egy képekkel kapcsolatos kiterjesztés. Nem a böngészõ beállításaira, és nem is egy egész weboldalra vonatkozik.
Sil köcce a szép gyûjteményt! Párat fel is raktam csak a Minimize to tray plugin nem akar menni... Letöltöttem a msvcr71.dll-t beraktam system32be és a firefox könyvtárba is ahogy a linken írták, de még mindíg kapok egy hibaüzit hogy nincs meg a dll és ezért nem tudom használni a progit/funkciót rendesen.
Ha van valami 5letetek azt szívesen fogadom!
Köcce elõre is!
VIVA FIREFOX
Az általad felsorolt kiterjesztések közül egyre több megtetszett.
Most installáltam az Image Zoom 0.1.7 verzióját.
A Firefox 1.0 böngészõben már kipróbáltam és mûködik.
A program honlapján (a lap alján) találtam két demonstrációs ábrát. (itt!)
A baloldali kép a jobb egérgomb segédmenü megnyitását mutatja.
1. kérdés: Hol lehet elõhívni a jobboldali Image Zoom Preferences ablakot?
2. kérdés: Megjelenik-e ez a kiterjesztés a Firefox 1.0 valamelyik ( Eszközök?) menüjében (valószínûleg nem mert segédmenüvel vezéreltek)
Örömmel venném, ha megválaszolnád a fenti kérdéseket.
Köszönöm.
Köszönöm.
Szóközzel mûködik a dolog!
Köszönöm a segítséget.
Még egy kérdés! A következõ címen (Minimize to Tray honlapja) :katt ide!
található három magyarázó szövegrész jobboldalo ábrákkal kiegészítve.
A harmadik pont úgy tûnik azt magyarázza, milyen beállítással lehet az ikonokat "leparancsolni" a helyükre.
A párbeszéd ablak hogyan hívható elõ?
A kiterjesztést az általad megadott módon (..xpi fájl letöltése, Thunderbird-Eszközök-Kiterjesztések-telepítõ ablak) letöltöttem és telepítettem. Meg is jelent az Eszközök menüpontban ( Minimize to Tray ).
Az Indítópultba a Thunderbird indító ikonját tettem be.
A Start menü-Programok-MozillaThunderbird-Mozilla Thunderbird (parancs ikon) Tulajdonságok menüpontban megjelenõ ablakban a Cél sorban kiegészítettem az elérési utat a példádban megadott módon (-turbo), de a gép nem fogadta el a módosítást. A hibaüzenet:" A cél mezõben megadott név (itt az útvonal következik) érvrénytelen. Ellenõrizze az elérési út és a fájlnév helyességét"
A másik jelenség, hogy a bejelentkezés után a kis ikonok nem települnek le az eszközsorba. Igaz, ez több programommal is elõfordul idõnként és ez az op. rendszer hibája is lehet.
A turbosításnak szívesen nekifutnék még egyszer, ha a fentiekben leírtak alapján van valami ötleted. Miért nem fogadja el a rendszer az útvonal kiegészítést?