Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha elektromos formában jön akkor igen
Sil, hogy lehet a kobb katból eltávolítani részeket, mert 1600x-os felbontásban már alig fér ki, pedig a 3/4re semmi szükségem
a tuzfalad hulyeseg ellen is ved?

errõl mondjuk nem közvetlenûl az ff tehet, de akkor is idegesítõ
áh, megvan mit utálok még, hogy az extek felülírják egymás beállításait.
már vagy a 3. extbe állítom, hogy a linkes tabokat a háttérbe nyissa, sõt még about confba is megtaláltam és beállítottam, de nem még mindig elõre nyitja...
van hozzá egy praktikus ki bedobó ablak (mint flasgetnél, csak lehet állítani a méretét), amire csak rá kell húzni a reklámot (akármilyen progiból) és máris szûri.

plusz adblock ügye teljesen leveszi a cuccot, mintha sose lett volna (ez elég veszélyes mert olyat is szûrhet amit nem kéne), míg a tûzfalam egy linkre cseréli, ami nem zavararó (mint egy reklám).
eh, honnan szeded ezeket? unalbatban az about:configot olvasgatod?
btw, THX

Érdekes ez az adblock, nekem ugyan fent van, de kivan kapcsolva, mert a tûzfalam eddig is szûrt mindent operában és IEben is, sõt minden progit ami neten kommunikál megszûr (értsd: flashget bannerja, MSN mess banerja stb.) A másik ff topikba ítrta valaki, hogy meglepõdött amikor IE be nézett egy oldalt, h mennyi minden van amit kiszûr az AB, nekem meg fel sem tunt, hogy egyáltalán csinál vmit, mivel a tûzfal már rég kiszûrte (ráadásúl tûzfalban elég csak 1x beállítani, nem kell alkalmazásonként).
Ezt csak azért írom, mert egy újabb FF csoda, amirõl az emberek azt hiszik még soha nem volt.
Sil78
Persze. Ott nagyjából elég a sher.index.hu -t megadni szûrõnek. Ha az index.hu-n rákattintasz lent a böngészõ jobb alsó sarkában az Adblock feliratra (ahol felsorolja az adott oldal blokkolható elemeit), a sher.index.hu-s sorokat bordó, dõlt betûvel kell, hogy kiírja, ha le vannak tiltva.

These are my friends, see how they glisten...

GregSB
aha... köszi, mostmár remélem nem lesz gond vele 😊

azzalis, de figy, amikor rányomsz hogy adblock akor kiir egy url-t ott töröld ki a végérõl a pontos filenevet és irj a helyére egy csillagot..., gondolom neked azé jeleniti emg mégis mert váltogatja hogy miylen reklám jelenjen meg... de ha végére csillagot risz ugy jo lesz

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

GregSB
Hehe, rájöttem hogy lehet túljárni az indexen 😄

Ha egyesével kiadblockoltam a reklámokat, újratöltésnél mindíg visszajöttek. A megoldás: csinálni kell egy ilyen filtert:

*/sher.index.hu/*

GregSB
Az index.hu-val is?

Mert akkor nem értem miért nem megy nálam... <#fejvakaras>

nekem tökéletesen megy

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

GregSB
Üdv!

Nektek mûködik rendesen az AdBlock extension?

Nekem nem akar. Pl. az index.hu-n szépen kiszedtem az összes reklámot, de ha újratöltöm az oldalt úgyanúgy megjelennek...

Nem tudjátok miért nem mûködik nálam?

Sil78
Szerintem a legegyszerûbben úgy, ha az about:config-ban az accessibility.typeaheadfind.enablesound értékét átkapcsolod false-ra.

Tudom, tudom, about:config, de nem tehetek róla, ha ilyeneket kérdezel... ;-)

lol... 😛PP

Sil, hogyan lehet kikapcsolni a keresés hangját? azt ami akkor jön mikor már olyan karaktereket gépelünk ami nem illeszkedik és a mezõ is pirosra vált?
olvasd a nicket 😊

rlvileg van dé én nem tom hogy szal kérdezd a nálamnál okosabbakat 😉
én csak azt nem értem hogy minek 3db letöltésmanager? mindent háromszor szedsz le vagy minek? 😄D szerintem egy is bõven elég, ed hát tetudod 😊

Szervusztok!

Korábban letöltöttem az FF 1-hez a FlashGot kiterjesztést, amely kiterjesztés jónéhány letöltõ programot integrál.
Az én gépemen a ReGet Deluxe , a Well Get és a HiDownload letöltõ programok vannak telepítve. A FlashGot a háromból a HiDownload programot nem jeleníti meg.

Van-e arra lehetõség, hogy ezt a letöltõ programot is bevarázsoljam a FlashGot alá?

gyûjtõ

Üdvözlettel: gy?jt?

mindenesetre ettõl függetlenül szerintem nem kéne hogy bezavarjon az hogy más az alapértelmezett böngészõ mint az ie... bár ha már enyire haldoklik a win hogy ie inditás után behal akor arra a gépre ráférne egy reinstall...

shrek82
tomtom, én azt használom, de õk megvették a NAV2005öt egy évre, és akkor már mér ne! Nod sztem is jobb..

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

shrek82
ooops, bocs...
nem ezt akartam írni : " ...a firefox volt az alapért.letöltési könyvtár..."

természetesen az alapértelmezett BÖNGÉSZÕ volt a firefox!!
<#lama><#lama><#lama>

szerintem semmi köze sincs hozzá... amugy meg használjon valami normális viruskeresgélõt pl nod32-t 😛

shrek82
ha már itt vagyok, lenne még egy kérdésem!
Bnõmnek is ajánlottam a firefoxot böngészéshez.teccett is nekik, meg minden, de ma kiderült, hogy mióta ezt használják (kb másfél hó) azóta a NAV nem frissítette magát! A kérdésem az lenne, hogy vajon lehetséges-e, hogy azért nem frissített rendesen a NAV, mert a firefox volt az alapért.letöltési könyvtár?!?!
Egyébként az explorerrel amúgy is valami gáz volt, mert miután elindították, egybõl dobta a hibaüzit, hogy le fog állni, és le is állt, tehát használhatatlan volt...

Na csak ennyi..

énis köci, majd melgesem miylen 😊

shrek82
köszi szépen!!

Thanatos: igen azt értettem!

thx again

Sil78
Egy kis érdekesség: írjátok be a címsorba, hogy about:mozilla, és nyomjatok egy entert... <#kacsint> (És egy kicsit bõvebb infó errõl: katt ide...)

Sil78
Enhanced History Manager, azon belül az Advanced Search (vagy a hozzá tartozó gomb lenyitható menüjébõl a Search History...).

hm, ez engem is érdekelne, elõzmények alatt a history-t érted ugye?

shrek82
sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó itt, de nincs most kedvem visszaolvasni 500 üzenetet >fáradt vagyok hozzá<, szóval van olyan kiterjesztés, amivel az elõzmények között tudok mondjuk egy kulcsszó megadásával keresgélni?
Elõre is köszi

probálok "felnõni" hozzád gondolkodásmodba erre neked ez se teccik, bah... 😛

csak a magad nevében... 😉
lehet , de legalább nem vagyok ezzel egyedül 😊

annyira hülye vagy hogy már fáj 😄
én kérek elnézést... 😉
és mint mondtam nekem spec nincs benne ilyen téren ami nem tetszik..., szoval pls te is inkább a magad nevében beszélj mert nem hiszem hogy te is belelátsz mindenki felyébe... (amugy emgjegyzem ezért van az hogy orvosok legalább fele használhatatlan gyk 😛)

ui.: még egy, hallotad már azt a mondást hogy öndicséret büdös? 😊

hihetetlenûl nehéz a felfogásod...

#527: míg egy átlag júzer, csak az érzi, hogy nem tetszik neki, addig én megmondom, h mért nem tetszik neki és hgoy lehetne javítani rajta. Tudod ez olyan szakmai dolog. Tod, amikor odamész a dokihoz, hogy fáj...

És itt fejeztem be, ne is válszolj semmit.
Elnézést is kérek az utcsó pár fölösleges kommentér.
"figy, nekem szakirányú tantárgy volt a felhasználói interfész. el tudom dönteni, hogy egy UI jó vagy nem."

nagyon olyan hangvételü volt mint ha te akarnád mindenkinek diktálni hogy mi a jó és mi nemaz... 😊
amugy tényleg le kéne zárni mert szvsz hiába kapcsolotik FFhez valamenyire eléggé offtopic 😊

te nyüglödsz itt hogy mér a consol köré épül...

eh már gépelni sem tudok rendesen...én itt le is zárom a témát
tuti nem olvastad el amiket írtam.
maga a linuxos GUIk közvetlenûl nem testreszabhatóbba, csak a hogy mondtad mélyebben bele nyúlva - és itt a pont.
ja és kitünõ példa vagy arra, amit amita #498-asban írtam a másofik bekezdés középtájára zárójelben.

Elmész FF hivatalos oldalára és nagy betûkkel írja a fícsöröket.

"meg szeretnélek kérni hogy ne te döntsd el hogy nekem mi a jó gui és mi nem az"
nem is akartam, nemtom honnan veszed...
mégis szted kinék kéne olyan?
ebbõl látni, h nem vagy képben.
jah és még azt megnézném hogy mikor fognak egy full multiplatform progit only gui, no console (legalábbis az egyszeri user szemében, tehát max nagyon eldugva és amit szinte senki nem használ) megcsinálni 😛

hát nemtom én közvélemény kutatáshoz nem értek én csak azt tudom modnani ami az én szemszögömböl nézve jó és igy tekintve nekem semmi bajom se FF-el se linuxos guikal (pl kde teljesen jó), hogy másnek mi a bajuk vele nemtom (bsõplayer tényleg nem tul jó abban azért még énis egyetértek 😛) az meg hogy FF nem testreszabható szerintem anyira mint VS.net (tom meglepõ de láttam már...) szeirntem nem olyan háde nagy probléma... (jah és azt emgjegyzem hogy egy linux gui ezerszer testreszabbhatóbb mint a win alapból már csak a célközönség miatt is..., akik azt hazsnálnják belemernek nyulni mélyebben és ált sikerül is nekik mig winbe a célközönsége nem, vagypedig összeomlás lessz a vége 😛) és mint mondottam ez az én véleményem, azt én nem tudom kitalálni hogy másnak pontosan mi hogy jó..., ellenben ehez kapcsolodoan meg szeretnélek kérni hogy ne te döntsd el hogy nekem mi a jó gui és mi nem az 😊
jah és én errõl a "reklámozásrol" még nem is hallotam amit emlitesz bár lehet azért mert én reklámokat auto átugrom és pl ff-et se reklámok miatt használok 😊

figy, nekem szakirányú tantárgy volt a felhasználói interfész. el tudom dönteni, hogy egy UI jó vagy nem.
Ha értenéd, hogy mit írtam, nem szóltál volna be.
Vannak iratlan szabályok egy UI készítésénél, hiába van kismillió gui linuxhoz, ha csak 2-3at használ a többség. Nem véletlenûl van ez. De még ezek sem ütik meg a szintet. Nem véletlenûl teccik az egybites júzernek a win és óckodik a linuxtól. Winnél komoly munka van az UI kialakításá mögött, ellentétben a linuxal, ahol inkább az érezhetõ, h olyan lett amilyenre sikerült. Az FF fõ felülete üdítõ kivétel (érdekes módon kisértetiesen hasonlít az IEre). A bsplayer meg példának okáért hihetetlenûl rosszúl van felépítve (átláthatatlan az egész, ömlesztett menük stb. pl nem normális, hogy helyi menünek (jobbkatt) annyi minden jön be, hogy el sem fér a képernyõben).
És mint mondtam nem a konzol van bajom, az is kell, én is használom. De ha egy GUI-s alkalmazásról az virít, hogy konzolról portolták, akkor az egy rosz megoldás. Megint csak ismétlem magam, winnél úgy 10 évvel ezelõtt voltak ilyenek, amikor megpróbálták a DOS alkalmazásokat átrakni és pl a menüs szerkezetet úgy ahogy van win komponensekkel megoldani. (konzol alkalmazásnál a menü képezi a központi elemet, azon keresztûl navigálsz és csak azt látod egy idõben, míg GUInál a menû csak a bal felsõ sarokba eldugott kiegészítés.) Nem olyan rég, linuxos atyafiak azt hangoztatták, hogy a GUI teljesen fölösleges, a konzol tökéletesen jó mindenre. Aztán pillanatok alatt elszaporodtak a GUIk, ami magában nem gond- sõt -,de sajnos a minõségük elég silány.

Visszakanyarodva az FFhez. PL nagyban reklámozták, hogy highly customizable toolbar, mintha feltalálták volna a spanyolviaszt. Nézd meg pl M$ vördöt, már az sokkal jobban átalakítható és testreszabható, vagy ha van lehetõséged nézd meg a VS.Net felületét, na az igen, az testreszabható. Az FF nem, csak annyit tud, hogy megjelenít különbözõ sorokat és egy palettáról ikonokat lehet rá húzni és itt kész (alapból).

Többet nem szólnék a GUIról, mert már igencsak egy külön topik témája lehetne.
erre csak azt tom mondani hogy képbenvagyok, de hagyuk 😊
látszik te a fejedbe vetted hogy minden ami konzol vagy az van elõtérben szar minden más az isten... nc... 😊

Neked is csak azt tudom mondani, mint amit tomo #493 felvetésére mondtam a #494 hozzászólásomban.
Külön hagy gratuláljak ahhoz, hogy pontosan sikerült azt írnod amit tomo az említett kommentben.
És mivel végig súróltuk az FFet nem voltam offtopik.
Sajnos elég sok az egymás utáni írásom, de csak azért, mert garfield/tomo/sil válaszaira egy idõben írtam. Ezért elnézést kérek. Rösteltem is magam, de így legalább könnyebben követhetõ mire mit írtam.
amugy látom sikerült sitenesen szétoffolni a topicot, grat 😊

jah, biztos ezé van kismillio gui linuxhoz is... 😊

átmásoltam az exteket, de valszeg maguknak az exteknek van baja és nekem nincs kedve kitesztelni, hogy melyik-melyikkel akad(nagyvalószínûséggel a session saver szarakodik (még csak 0.akárhányas), de nélküle (még így hibásan is) semmit nem ér)