Mozilla Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
U.i.: Nem az a topik, de itt jegyezném meg, hogy a Thunderbird-bõl egyidõben jelenik meg a szintén 1.0.2-es verzió.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
És ha egyszer már betöltötte (firefox), akkor utána már gond nélkül tölti be mindannyiszor(gondolom restartig)..
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
Mitõl lehet az, hogy amikor felmegyek az origo.hu-ra, nem tölti be elsõre az oldalt rendesen, csak az origo feliratot a tetején?? Amikor rányomok a firissitésre, akkor betölti rendesen, de mér csak másodszorra?? vagy másnak rendesen betölti egybõl az egész oldalt, és megint nálam nem jó vmelyik beállítás??
These are my friends, see how they glisten...
1. Megcsinálod magadnak. Azaz letöltöd a gépre a telepítõjét (a .xpi fájlt), és kicsomagolod mondjuk WinZippel. Az install.rdf fájlt megnyitod valamilyen szövegszerkesztõvel, átviszed a <em:locale>locale/en-US/forecastfox/</em:locale> sort a lista elejére, és elmented simán. Utána visszacsomagolod .xpi-vé, és telepíted.
2. Megcsinálom én, és elküldöm mondjuk emailben.
3. Megvárod, amíg kész leszek a sajátommal, és akkor kaphatsz többé-kevésbé magyar nyelvû verziót is.
Na mindegy - legalább bõvül a szókincsem :-)
közben egyszercsak kifagy a Firefox! Valaki nem tudja mi lehet a gigszer? Lehet, hogy java probléma?...
Tom, hogy errõl is volt már szó, de nem találom, hiába olvastam vissza..
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy amikor idõtúllépés miatt nem nyit meg egy oldalt, akkor a címmezõben azért bennthagyja a címet??
Egyébként feltettem ezt a Forecastot én is!! Egyelõre teccik.. Mennyi idõnként frissít?
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Mindenesetre ahogy elnézem, ez egy új verzió (valahogy lemaradtam róla eddig), de mindjárt telepítem és ellenõrzöm, mi lehet a gond. Maguk az idõjárási adatok egyébként mindig angolul lesznek, ezeket közvetlenül kapják a weather.com-tól, és nem fordíthatják le, nem változtathatnak rajta sajnos (csak a beállítások lokalizálhatók).
Az igazság az hogy most Suse alatt használom - lehet hogy azzal van a gond. Az idõjárási adatokat nagyrészt angolul írja ki, csak az opciók menüvel van gond.
Keresõ ügyben a FF népes tábora mindent megtudhat a hozzászólásodból!
Üdvözlettel: gy?jt?
nagyon jó leirás, meg is csináltam gyorsan sg keresõt ez alapján 😊 thx
még egy kapcoslodo kérdés: kulcsszos keresés helyett ezt a fajta keresést esetleg bele lehet aplikálni a jobb felsõ beépitett keresõbe is valahogy?
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
1. Van ugye a beépített keresõmezõ. Van hozzá lenyitható nyilacska, amivel lehet keresõt választani. Alapból a Google-n áll, de ha átkapcsolod másikra, akkor azt megjegyzi. Lehet hozzáadni még további engine-eket is, pl a Mycroft keresõpluginjai közül, vagy akár az említett SZTAKI szótárakat is. A telepített keresõplugineket eltávolítani úgy lehet, ha a C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\ mappából törlöd a megfelelõ 2 (egy .png és egy .src) fájlt. Használhatók ezek a keresõk úgy is, hogy kijelölsz pl egy szövegrészt az oldalon az egérrel, és a jobb egérgombos menübõl a "... keresése a weben" menüpontot választod. Alapból a jobb egérgombos menübõl azzal a keresõvel fog keresni, ami fent épp be van állítva, de a Context Search kiterjesztés segítségével válogathatsz a telepített pluginek közül, hogy melyikkel keressen.
2. Lehet keresni a címsorból is, ha nem webcímet írsz be. Alapból ilyenkor egy Google I'm Feelin' Lucky (Jó napom van) keresést fog csinálni, azaz a Google találatai közül a legelsõt megnyitja. Ha ehelyett pl sima Google-keresést akarsz, akkor ahhoz az about:config-ban a keyword.URL értékét kell megváltoztatni mondjuk erre: http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q=
3. A címsorból lehet használni többféle keresõt is (gyakorlatilag bármelyiket), nagyon egyszerûen, ún. kulcsszavak segítségével (így még a beépített keresõ használatát is meg lehet spórolni).
a) Az egyszerûbbik módszer: megnyitod a keresõ oldalát, és beállítgatod a kívánt paramétereket (pl hogy milyen nyelven keressen, vagy pl hogy a Google-n képeket keressen, stb). Ha ezzel megvagy, akkor az oldalon a keresõmezõbe belekattintasz a jobb egérgombbal, és "kulcsszó hozzáadása a kereséshez". (Kipróbálhatod akár itt az SG fórumkeresõjével is, itt rögtön jobbra fönt.) Ezzel felveszed az adott keresõt könyvjelzõnek: adsz neki egy nevet, és egy kulcsszót (valamilyen párbetûs rövidítést). Ha ezzel megvagy, utána csak be kell írnod a kulcsszót (rövidítést) és utána a keresendõ kifejezéseket a címsorba, és ha megnyomod az entert, végrehajtja a keresést.
b) A bonyolultabb módszer ugyanerre: mint az elõzõ pontban, szintén beállítgatod a kívánt keresõt, de a jobb egérgombos cucc helyett konkrétan rá is keresel valamilyen kifejezésre vele, és az eredményként kapott találati oldalat veszed fel könyvjelzõnek. Utána átszerkeszted (a könyvjelzõn jobb egérgomb, Tulajdonságok) a könyvjelzõt úgy, hogy a Hely sorban látható linkben kicseréled azt a szót, amire eredetileg rákerestél, egy %s -re, és szintén adsz neki egy rövidítést (kulcsszót). Az eredmény ugyanaz: a címsorból kereshetsz a kulcsszó segítségével a kívánt keresõn.
gyûjtõ
Ha már a ForecastFox-nál tartunk. Nem tudod hogyan lehet a menüjét angolra átállítani. Az alapértelmezett nyelvem a FF-ban magyar + alatta angol, de ez a kiterjesztés valamiért spanyolul(?) jön be. Régebben volt már angol, de most hogy új FF-ot raktam, bejött így és nem tudom átállítani.
2. A ForecastFox beállításainál a 2. fülön a legalsó beállításnál szedd ki a pipát, akkor elvileg nem lesz figyelmeztetés.
Nekem 2 problémám lenne, lehet hogy voltak már, de nincs kedvem visszaolvasni, 1000 bocs.
Az egyik, hogy ha mondjuk nyitva van egy oldal (használok tabber-t) és könyvjelzõbõl nyitok rá egy másikat akkor az miért abban az ablakban az adott oldal helyén nyílik meg, miért nem nyit egy másik tabot (probaltam beallitani de nemmegy).
A másik pedig hogy az idõjárás elõrejelzõs kiegészítésnél, az idõjárásfrissülésnél ne jöjjön fel bal alul a tálcán ilyen kis figyelmeztetés, mert Q3 motoros játékoknál elbassza a gamma értéket és vid_restartot kell csinálni hogy megjavuljon. Elméletileg azt hittem hogy sikerült beállítanom de rájöttem hogy nem jó, segítsetek plz
respect to the man in the ice cream van
Úgy emlékszem, valahol e témakörben olvastam, hogy a Firefox programban meg lehet jeleníteni egy gyorskeresõ legördülõ menüben több keresõt is (pl Google, Yahoo stb).
Hol lehet ezt a menüt megtalálni? Kell-e hozzá valamelyik kiterjesztés?
Van valami ötleted a #545 hozzászólásra?
gyûjtõ
Sil, mostanában az open selection <...> menük mindig vannak, ha kivan jelõlve valami, ha nem. Nincs ötleted?
Megnéztem a beállításokat, ahol lehetett kiszedtem, de még így is sok, ezért kérdeztem, ezt a menu editort megnézem, köszi
Az én tûzfalamban nincs reklámszûrés, de meglehetõsen fölöslegesnek is tartom. IE-t pl rendkívül ritkán használok, ott elférnek a reklámok (sõt, ha valamiért kell, ott szoktam megnézni, hogy néz ki eredetileg az oldal), Firefoxban meg ott az Adblock. Egyébként az Adblocknál nem fenyeget olyan veszély, hogy kiszûrj valami olyat, amit nem kéne, hisz csak azt szûri, amit te megadsz neki. Nem volt vele gondom akkor se, amikor a saját feltételeimet használtam, és nincs vele semmi baj azóta se, amióta a Filterset G-t használom (ami többnyire regex-eket tartalmaz).
ez nem igaz, pont ellenkezõleg. más emberkék írásaiból(meg beszélgetéseibõl) vontam le a következtetéseimet. Írhattam volna, hogy akinek nem inge... ,de gondoltam nincs rá szükség.
"Ugyanis vannak hozzám hasonlóan olyan vakmerõ emberek, akik azt hiszik, hogy rendesen karbantartott Windows-zal és józan, normális nethasználattal nem fognak beszopni mindenfélét, ergo a tûzfal csak egy erõforrászabáló szoftver. (eddig olyan 3 éve gond nélkül mûkszik ez a hozzáállás.)"
a tûzfal a megelõzésre jó, vagyis a gép kevesebb karbantartást igényel. ráadásúl sok hasznos dolgot is tud, pl beépített WhoIs, aktív tartalom/java szûrés - és megint kiemelném, hogy minden szoftverre.
"De csak hogy egy másik felhasználói kört említsek, akiknél nem mûködik a megoldásod: aki otthon routerrel LAN-t csinál és arról megy fel a netre, az a router tûzfala mellé valószínûleg már nem fog felrakni szoftveres tûzfalat."
nem azt mondtam, hogy fölösleges az adblock (vagy bármi iylen jellegû szürõ), hanem azt hogy FF elõtt is volt élet, amit sokan nem hisznek.
példának mondtam, h pl az én tûzfalam helyettesíti és ezért meg ezért jobb is. de mondhattam volna nem tûzfal programot amivel ugyan ez az eredméyn érhetõ el.
Az egész arra föl volt, hogy FF elõtt (akár IEben) is lehetett reklámot szûrni, vagyis ezért külön nem kell isteníteni.
"Beállítás kérdése az egész."
ez igaz. de pl nem állíthatod, hogy hogyan tüntesse el, csak azt, hogy mit...
<#kerdes>#kerdes>
Beállítás kérdése az egész.
Én az AdBlock-ban a hirdetõ cégek weboldalait szoktam berakni a filterbe, így tuti, hogy csak a hirdetések hiányoznak. A "banner" szót nem nagyon akarom szûrni az általad említettek miatt, de a gyakorlatom azt mutatja, hogy nincs is rá szükség, mert ami a hirdetéses weboldalak után marad, az már nem zavaró.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Az a gond, hogy a saját példáddal általánosítasz.
Ugyanis vannak hozzám hasonlóan olyan vakmerõ emberek, akik azt hiszik, hogy rendesen karbantartott Windows-zal és józan, normális nethasználattal nem fognak beszopni mindenfélét, ergo a tûzfal csak egy erõforrászabáló szoftver. (eddig olyan 3 éve gond nélkül mûkszik ez a hozzáállás.)
De csak hogy egy másik felhasználói kört említsek, akiknél nem mûködik a megoldásod: aki otthon routerrel LAN-t csinál és arról megy fel a netre, az a router tûzfala mellé valószínûleg már nem fog felrakni szoftveres tûzfalat.