Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyébként sp2õt felrakod, akkor IE kapásból blokolja ezeket...
nem mész olyan csúnya oldalakra 😄
nem lehet, hogy nem a ff-hez volt köze a felugró ablakoknak, hanem esetleg fleshget vagy vmi hasonló letöltés vezérlõ progi? Azok szoktak ilyeneket csinálni...
lck
HELLO SIL !

Linuxfórumon itt találtam Firefox gyorsító beállításokat. Ezt-azt kipróbálam belõle, de én nem nagyon vettem észre gyorsulást.
Neked mi a véleményed róluk?
Szervusztok!

XP alatt Firefox böngészõt használok.

2-3 alkalommal elõfordult ( többnyire serial vagy crack vadászat közben), hogy a lapokon kószálva minden elõzmény nélkül belépett az Internet Explorer 6 és vele együtt egy csomó trójai.
Van-e olyan opcionális lehetõség, hogy a Firefox használata idejére (vagy egyáltalán) az IE böngészõt letiltsam?

Üdvözlettel: gy?jt?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

CarajoEsp
AA-s oldalon nekem is megy a zene, méghozzá nem is akárhogy. Szóval én kezdem nem érteni.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

zeek
Oxi! Köszi a segítséget!

szex az élet ! ;) baszhatod a múltat, szopat a jelen, és nyalhatsz a jövőért.

érdekes pedig nálam aztán semmi extra plugin nincs..., lehet várnotok kéne egy kicsit, leeht csak türelmetlenek vagytok 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sil78
Bár az EMBED sem szabványos, azt a legtöbb böngészõ ismeri. Nézd meg pl itt a különbözõ példákat, ezeknek mûködniük kell.

Az americasarmy-n nekem sem megy a zene, valószínûleg mert a nem szabványos document.all-t használja a document.getElementById helyett (bár a Javascripthez abszolút nem értek).

A doom3 egy flash oldal, ott persze hogy megy a zene (ha van Flash plugined).

These are my friends, see how they glisten...

zeek
Most próbáltam a doom3.com-ot ott viszont tökéletesen megy a hang.
Nem értem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

<#fejvakaras>

zeek
Nálam az sem megy!

aao.hu-s háttérzene tökéletesen megy alapból is ff alatt...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

zeek
A Minimaxnál állandó háttérze van úgy tudom, bár én még nem hallottam.
Van még egy oldal, ahol a zenét a jobb felsõ részen lehet vezérelni:
America's Army
Említetted a BGSOUND teget, tehát ha hejette az EMBED teget használom akkor az mûködni fog IE alatt is és a Firefox alatt is?

Sil78
Az elsõ oldalon van valami böngészõazonosító javascript, tehát IE-ben elvileg a BGSOUND-ot használja, a többi böngészõben meg EMBED-et. Viszont az EMBED-hez megadott lejátszandó fájlnév szerintem hibás, el van írva, ezért nem mûxik (ha maga a script mûködne is). Ne haragudj, de ezt az oldalat nem igazán van gusztusom ennél alaposabban megnézni.

A Minimaxnál pontosan hol kéne zenének lennie, pl melyik menüpontban?

zeek
Bocsi, a válasz nem magamnak szól hanem neked Sil8.

zeek
Köszi, de nem jött be! Ne nevess ki, de egy nagyon jó példa:
Alsófertályi hangkinyílvánítgatások
Másik példa:
Minimax
Valószínûnek tartom, hogy te is Firefox-ot használsz, kérlek nézd meg hogy neked megy-e!
Köszi!

Sil78
Mutass egy ilyen oldalat. Ha háttérzenérõl (olyan béna kis midi- vagy wav fájlokról) van szó akkor valószínûleg azért, mert a kezdõ weboldalszerkesztõk többnyire a nem szabványos (csak IE-ben mûködõ) BGSOUND tag-et használják hozzá, amit a Firefox nem támogat. Ebben az esetben a BGM Conductor nevû kiterjesztés segíthet, ezzel kompatibilissé tehetõ a Firefox-szal a BGSOUND is, illetve be lehet állítani, hogy pl automatikusan induljon-e el a háttérzene lejátszása, vagy csak kézzel, vagy egyáltalán ne.

zeek
Kérlek segítsetek!
Miért nincs hangja a Firefox-nak? Ha olyan weboldalra tévedek ahol lenni kellene hangnak, a Firefox alatt nincs!
Miért?
Köszi!

Amse
Nekem is ez oldotta meg.😊

Big Daddy
Tökéletesen mûködik még mindig.<#vigyor2>

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Amse
<#worship>Kira.Sikerült.Thx!

Sil78
Nem kellett volna új profilt csinálni. Csukd be a Firefoxot, és futtasd a Profilkezelõt (Start menü / Futtatásba írd be: firefox.exe -p), ott el tudod indítani a régi profilt (ill. ha még mindig nem, akkor a parent.lock nevû fájlt kell törölni a profilból, ha az is megmaradt véletlenül, de nem valószínû) és ha mûködik a régivel, törölheted is az újat.

Amse
Volt beragadt firefox, de most meg már az új profil-os ff jön be.HOgy lehet a régit visszarakni?

Big Daddy
Ez a cookie törlés asszem bejött.Köszi.

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Sil78
Mármint itt? Bejelölöd a "bejelentkezve marad" négyzeteket, és ha úgy sem mûködik, akkor törlöd a meglevõ SG-s cookie-kat.

Big Daddy
Az állandó kijelentkezésre nincs valami varázsszer?

Sil78
A #258-as és #261-es hozzászólásokba belinkelgettem anno egy csomó kiterjesztés fellelhetõségét, ez talán megkönnyíti a vadászatot. Amúgy nekem sincs meg mindegyik a gépen, szóval eltartana egy darabig FTP-re feltennem. Igaz, én is terveztem õket összegyûjteni, hogy akár a Mass Installerrel is fel tudjam õket tenni, ha nagyon kell.

Sil78
Szerintem nemcsak az extensions mappa kapcsolatos a kiterjesztésekkel, a telepítésükkor egészen biztosan "regisztrálja" is õket valahova. Illetve a prefs.js-t is tuti módosítja miattuk, hisz a kiterjesztések beállításai is ott vannak az about:configban, és anélkül elég nehéz lenne õket használni.

Sil78
Csukd be a Firefoxot, aztán Ctrl+Alt+Del, és ha ennek ellenére látsz a listában firefox.exe-t, akkor azt lõdd ki. Biztos bent maradt valamiért a memóriában. Leggyakrabban ez az oka, hogy új profilt csináltat.

Amse
Jajj mi történt?
Neteztem és 1x csak nem akart menni a görgõ az oldalakon.Firefox kikapcs, aztán bekapcs.Bejött 1 ablak, hogy válasszak profilt.Csak default profil volt, de azt nem engedte választani ezért csináltam 1 újat, de most meg alap lett a firefox.Nincsenek kedvencek és sütik is eltüntek.
Miért?

ivjoe
Viszont az érdekes, hogyha az elcseszõdött profil mappából visszcopyzom az extensions mappát, visszajön az ext lista! Csak használni nem tudom. Meg frissíteni se. Elõbb is kifagyott 😞((
ivjoe
Hát javítgatom, de teljesen elszállt! Nem tennéd fel FTP-re a kiterjesztéseket, amiket használsz? Nekem már nincsennek meg xpi-be, meg nem is mind volt meg úgy és mivel 64 k-val vagyok még vagy egy hónapig, kicsit sokáig tartana az öszes ext-t, amit használtam megkeresni. (Azok a kiterjesztések, amit a plug-in tápigba írtál, kb. fedik azokat, amiket én használok. )
ivjoe
Nálam mûködtek a keresõk. Márc 26-án linkeltem be, azóta (tegnapig) semmi gondom nem volt vele! Minden mûködött. A hiba abban lehet, hogy a forráskódot jegyzettömbben írtam (de hülye neve van magyarul 😄)Tehát semmi nem végzett rajta fordítást, tehát lehet benne kódolási hiba? (Megjegyzem ilyen cuccom nincs is.) A keresõket úgy írtam, hogy megnéztem a plug-int, amit írtál + a SZTAKIhoz írt plug-int, és mivel van egy kis programozói gyakorlatom pascalban fõleg, könnyen kitalálhattam az utasításokat, így írtam egyet.

A dologban nem is a visszaállítás érdekel, hanem, hogy mi okozta.
Sil78
Passz, külön felraktam a plugint, de nem megy. Nyilván kell hozzá ActiveX is, úgyhogy marad az IE erre az oldalra.

Sil78
Izé, Image Zoom a kiterjesztés neve.

Sil78
Elõször is, a Zoom Image kiterjesztés beállításainál szerintem szedd ki a pipákat a "Main Context menu" elemei elõl. Tök fölösleges annak az 5 db menüpontnak (Zoom In, Zoom Reset, Zoom Out, Custom Zoom és Image Fit) kétszer szerepelnie a jobb egérgombos menüben, hiszen ezek a Zoom Image almenüben is benne vannak.

Ha utána is elõfordul ez, akkor telepítsd a Menu Editor kiterjesztést, azzal ki lehet szedni további menüpontokat is.

Szervusztok!

A Firefox böngészõt használom. A kisunokám kedvéért idõnként bekapcsolom a mese TV-t (http://mese.tv/).
A fõoldalon "A mese tv bemutatkozó mûsora" képernyõn futni kellene a mûsornak.
Az oldal Súgója azt mondja, hogy a Nullsoft video plugin kell hozzá.
Dacára annak, hogy a gépemen telepítve van a Windows Media Player 10 és a Winamp 5.08 is, nem találom a keresett plugint (pedig ezek állítólag használják).
Áruljátok el, honnan lehet beszerezni és hová kell telepíteni vagy másolni?

Köszönöm.

Üdvözlettel: gy?jt?

shrek82
igen, köszönöm! De nem hagyom abba, és megint van egy kérdésem:
Néha elõfordul, hogy a jobb-egérgombos menüm teteje nem láccik. Ez nem olyan nagy gon, mikor lejjebb lehet görgetni az oldalt, de van, hogy nem lehet,és akkor nem tudom használni a "kép megjelenítése" menüpontot(pl):
Van erre vmi megoldás(azon kívül, hogy nem nézem meg az adott képet)?
itt egy kép errõl a jelenségrõl:

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

Sil78
Mármint a két linken jobb egérgomb, stb...

Sil78
Mind a két fájlt le kell tölteni a gépre, abba a mappába, amit mondtam. Nem simán rákattintani, hanem jobb egérgomb és Hivatkozás (IE-ben Cél) mentése más néven...

shrek82
Ha megynitom a második linket, akkor csak egy üres oldal jön be, amin van egy pici sg felirat a bal felsõ sarokban...Letöltöttem IEben free download managerrel, és bemásoltam ahova mondtad, de semmi...<#nemtudom><#nemtudom>
Újraindítottam a böngészõt, de nem jelenik meg a beépített keresõim között!!!<#help><#wilting>

Sil78
Hmm... Telepítettél elõtte valamit, pl valami kiterjesztést? Azt szedd le, csukd be a böngészõt, töröld a xul.mfl-t... Van mentett verziód a Profilodból (lásd pl Bookmark Backup kiterjesztés)? Megpróbálkozhatnál egy korábbi állapot visszaállításával...

(Megjegyzem, nekem eddig egyszer csinált ilyet a FF, pár napja, közvetlenül miután kipróbáltam az általad írt SG-s keresõplugineket. Konkrétan mind a kettõ telepítése után ez lett az eredmény, az elsõ után sikerült egy profilvisszaállítással helyreállítanom, de a második alkalommal kénytelen voltam új Profilt csinálni, mert a prefs.js elég rendesen elszállt.)

ivjoe
Na, ERRE varrjatok gombot!!! Légyszi gyorsan, mert az IE nagyon idegesít!
kimaxoltad magad regex ügyileg? 😊
Sil78
Nem tudok ilyen magyar nyelvû oldalról.
Jó az általad megadott feltétel is, az enyém csak valamivel tágabb nála: az blokkolja azokat is, amikor nem imgs2 az eleje a linknek, hanem mondjuk ad.adverticum.net, meg az adverticum.hu-s reklámokat is (mert olyan is van, nemcsak .net).
Én egyébként jelenleg nem saját szûrõfeltételeket használok az AdBlockhoz, hanem a Filterset G-t (pár kiegészítéssel, mert eredetileg nem magyar oldalakra tervezték). Ez nagyrészt regex-ekbõl (mintaillesztõ kifejezésekbõl) áll, úgy van megírva, hogy minél több reklámot kiszûrjön minél kevesebb feltétellel, lehetõleg hibák nékül.

shrek82
az *.adverticum.* szûrõfeltétel pontosan mit jelent? és van olyan oldal ahol ezekrõl a dolgokról MAGYARUL lehet olvasni? egyébként a probléma megoldása az volt, hogy ezt jelöltem meg blokkolandóként:
http://imgs2.adverticum.net/*
Persze nem teljesen vagyok biztos benne, hogy ezzel mit csináltam(vagyis az biztos, hogy a problémás rész már nem jön elõ)!!

Sil78
Hmm, ilyet még nem láttam, és nem is tudom reprodukálni a sajátomnál... Mondjuk próbálkoztál már egy egyszerû *.adverticum.* szûrõfeltétellel? Az oldal blokkolható elemeinek felsorolásánál nem látsz valami olyan blokkolandó cuccot, ami kimaradt? (Lásd jobb alsó sarokban az "AdBlock" felirat, vagy az Eszközök menün belül. Ami dõlt betûs, az már blokkolva van. Ha a többi sorra rákattintasz, azt is megmutatja, az oldalon belül azok hol helyezkednek el.)

cement
nekünk is így van minden egyes site-nál. evvan 😞

respect to the man in the ice cream van

shrek82
oops, bocsi, hogy ilyen szélesre hagytam... sorry <#lama>

shrek82
Sziasztok!

Vki, aki nagyon vágja az adblockot, segítsen nekem pls! Most visszaállítottam, hogy megjelenjen az adblock fülecske, és ezen az oldalon hiába blokkolok ott felül a megjelenõ adblock feliratra kattintva vmit, minden egyes újratöltésnél megjelenik, és amíg nem blokkolom, addig nem tudok semmire kattintani (teszem azt "KERESÉS")!! A kérdésem azt, hogy hogy hogyan lehetne végleg blokkolni azt a felsõ területet?? itt a kép:
[/img]