Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

te érted még mindig félre amit irok de hagyuk. én csak arra akartam kijukadni hogy ami neked szemét az nem feltétlen az, de mind1...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

A J2SE Runtime Environment 5.0 Update 2 programot telepítettem a gépemre.
A Firefox 1.0.2 böngészõt használom.
Érdekes, hogy az un. virtuális utazás (séta) program Java alkalmazásait támogatja a feltelepített progi, de vannak olyan streemload alkalmazások, ahol ugyan kéri a betöltést (meg is jelenik a Java ikon), de nem töltõdik be.

Az alábbiakban adok 2 címet a fentiek bemutatására:

1. Virtuális séta múzeumban

http://www.louvre.or.jp/louvre/QTVR/anglais/index.htm (itt mûködik a program!)

2. Niagara vízesés (webcamera)

http://www.fallsview.com/Stream/WideLive.shtml ( itt nem mûködik!)

A Firefox program könyvtáraiban hol kellene megjelennie a Java telepítés valamilyen elemének (plugin ?) ?

A Firefox-ban engedélyeztem a használatát.

Üdvözlettel: gy?jt?

Wacak
Én csak egy kis segítséget kértem, mert nem tudtam mit tegyek. Ennyi...

Wacak
Sajnos Nekem az elõzõ nem csak azt tette fel. Nem vagyok hülye, s tudom, hogy vannak olyan dolgok, amik egy progihoz szükségesek. De nem ezekre gondoltam. Sajnálom, ha félreértetted, amit irtam.

én a dolgokra amit felpakolt értetem amit modntam mivel azok ha jól sejtem a fejelsztõi környezet részei és az sem szemét, de mind1 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Wacak
Thanatos!
Nem a progira irtam, hogy "szemét", hanem azokra a dolgokra, amiket felpakolt az, amit régebben szedtem le. Mellesleg a programot használom, hiszen éppen ezért kerestem azt a megoldást, ami a legjobb. Ha nem használnám, akkor fel sem tettem volna.
De azért.. köszi, hogy segítettél.

hátakkor mi a gond? amugy azért mert te nem hazsnálod attól még nem lesz szemét az adott progi...

Wacak
Jaaa és még annyit, hogy Typical-t telepitettem, vagyis mindent, ami benne volt.

Wacak
Garfield, Thanatos!
Feltelepiítettm a J2SE Runtime Environment 5.0 Update 2 verziót. A telepítõ file kicsi, mivel a netrõl telepít, vagyis nem az offline telepítõt szedtem le. Feltelepítve ez 117 MB-ot foglal el. Eddig még nem láttam semmiféle olyan cuccot, amit régebben felpakolt, ha a progit feltettem, amit én szemétnek neveztem.

szal az isntallnál irta hogy 100+ megát fog foglalni ha felkerül, elgalábbis ugyemléxem 😊

hm énis jre-t tettem csak fel probábólde arra nekem is 100 fölötti emgát irt (mármint a telepitett lesz anyi ) az install hamar lejött szal az tuti nem volt 100 mega de nekem ugy tünt neki is a telepitett cuccal van a gond vagy nem? 😊

Ha kézzel telepíted, akkor a Firefox-hoz kell egy registry-módosítás, csak akkor fog mûködni.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ja, a JDK tartalmazza a JRE-t.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Waczak, Thanatos!

Tényleg nem értem, mirõl beszéltek.

Java Runtime Enviroment 5.0 Update 2: 15 mega a telepítõ, feltelepítve 45-50 mega.

Java Development Kit 5.0 Update 2: telepítõje 51 mega, feltelepítve fogalmam sincs mennyi, mert nekem nem kell.

Ha csak a böngészõhöz, meg progik futtatásához (pl. Azureus bittorrent kliens) kell, akkor bõven elég letölteni az elõbbit.

Wacak
Thanatos!
Köszi, ezzel is nagyon sokat segítettél. <#wave>

amugy max anyival tod csökkenteni hogy kihagyod az extra karakterkészleteket meg az extra ynelvi támogatások (ez asszem olyan 50 mega ez a kettõ)

Wacak
Thanatos! Ok. és köszi a választ.

azóta megnéztem énis és az 5.0 verzio tényleg ekkora, de kivácsni lennék mi oylan borzasztó nagy 117 megában? álitom eberek 99%-nak a gépén nagysággal több szemét van mint ez a 117 mega...
az emg hogy vacak lenne változatlanul no comment...

Wacak
Remélem elég érthetõen irtam le a helyzetemet

Wacak
Thanatos! Tegnap este elmentem egy magyar oldalra, ahol a FireFox-ról van fenn mindenféle info. Ott adtak egy linket, ahonnan a Java-t le lehet szedni. Az a link elvezet a Java.com oldalra. Onnan szedtem le tegnap azt a verziót, ami a netrõl telepiti fel a java-t. ez 117 MB-os (feltelepités után) Ugy gondoltam, hogy ebbõl csak ez az egy verzió van. Lehet, hogy tévedek, s ezért irtam, hogyha valaki tud jobb megoldást, akkor esetleg azt választanám. Lehet, hogy nem kellett volna a "Tipical" telepitési módot használnom, hanem magamnak kellett volna egyenként kiválasztanom, amit szükséges feltenni, de sajnos nem vagyok PC guru, igy nemtom mi az, ami elegendõ lenne, hogy a java-s alaklamzásokat is tudjam használni.

figy te aszontad te is az alapot probáltad ha meg neked az a vacak akkor nc és télleg ne használj java-t... (igy hogy nem az alapot rekod fel mongyuk télleg felrak pár sallangot 😛)

akkor nem jót szedsz le, meny el a java.com-ra és onnét kapd le az alapot

Wacak
Thanatos! Köszi a "kedves" segítséget.

Wacak
Garfield! Nah utána néztem, mert msot éppen a tesóm gépén is az fut.. 117 MB és Java Runtime Enviroment 5.0 update 2. Szóval, nem 13 MB-os, hanem 117.

akkor ne használj javat ha annyira vacak...

Wacak
Garfield!
Igen, asszem igy hivják és kb. akkora a mérete, amit irtál. Amikor a neten egy olyan helyre megyek, ahova szükséges a java, akkor felajánlja, hogy feltelepiti. Az asztalra is kipakol egy pár dolgot. Már többször felpakoltam, de annyira vacak, hogy le is töröltem.

de a JavaSun-t nem akarom felpakolni, mert nagy és egy csomó szeméttel telepakolja a gépemet.

Itt most a 13 megás Java Runtime Enviroment-re gondolsz?

Wacak
Sziasztok! FireFox 1.0.2-t használok. Kellene hozzá egy Java alkalmazás is, de a JavaSun-t nem akarom felpakolni, mert nagy és egy csomó szeméttel telepakolja a gépemet. Tudna-e valaki valami tanácsot adni, hogy milyen Java-t tegyek fel, amit a FireFox tud használni. Remélem, hogy a JavaSun-on kivül is van lehetõség. Elõre is thx mindenkinek.

Mellesleg akinek csak pólóra fáj a foga, az tényleg vadásszon le valahonnan egy FF-logót és csináltassa meg egy plázában.

Aki viszont mélyre akar merülni a mörcsöndájzingban, az a póló mellett rendelje meg a lenti plüssállatkát a barátnõjének (tudatalatti manipulációnak se rossz: neeeem, ez nem róka, ez vörös panda, és ugyanez a cuki állatka van azon az ikonon is, amelyre mától az IE helyett kattintanod kell, ha böngészni akarsz <#idiota>), esetleg egy FF-os bögrét vagy a NY Times-os posztert, és akkor már nem is olyan drága a postaköltség. (Bezzeg a cuccok ára...<#idiota>)

Big Daddy
Jóvanna,csak írtam 1 számot<#idiota>

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Hogy az Eastpark címû nagyszerû magyar rajzfilmparódiából idézzek: Ezen még dolgozzál. <#idiota>

Egy szimpla poló kiszállítása Magyarországra $9.10.

Big Daddy
15 dolcsi a póló,5000 ft a pósta tök megéri.

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

shrek82
télleg... Sikerült, thx..

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

zeek
Töltsd le, nem fogod megbánni!

Rengeteg hasznos, és kényelmes funkicója van!
Pl.: Különbféle tiltások, stíluslap funkciók, formkezelések, képekkel végezhetõ különbféle mûveletek, információk a megnyitott oldalról, ablakméret változtatás, javascript mûveletek és információk, a nyitott oldal különbféle teszteési lehetõsége stb...
És ez csak néhány funkció a sok közzûl!

szex az élet ! ;) baszhatod a múltat, szopat a jelen, és nyalhatsz a jövőért.

Mr Manson
ilyen fasza kék polot kell még szerezni, nem gagyit

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

szedd le a logot a netrol. a feliratot, meg csak meg tudjak irni 😛
szal a plazas dolog sima ugy.

Mr Manson
Erre gondoltam:

Big Daddy
Nem is töltöttem le,mert nemtom mi lessz belõle.

Big Daddy
A könyvjelzõk kezelése menüben egyszerûen behúzod az egérrel a könyvjelzõk eszköztár mappába a kívánt oldalakat.

zeek
Sziasztok!
Daddy, nehéz lenne felsorolni! Nem tette ki az eszköztárat?

shrek82
hogy lehet kitenni a könyvjelzõket a címsor alá?hogy egy gombnyomással betölthetõ legyen..

Big Daddy
Ez mit is csinál?

Big Daddy
Csináltass egyet bármelyik plázába.

Mr Manson
OFF:
firefox-os polot lehet Mo.-n venni?

Sil78 irtal egyszer egy kiterjesztesrol, aminek segitsegevel a https:// oldalak passwordjeit is el lehet menteni a passwd managerbe. egyszeruen nem talalom itt a forumon. legyszives ird meg a nevet meg 1x. koszi.

zeek
Sziasztok!
Találtam egy nagyon jó extension-t az ff alá!!!
Persze lehet hogy már ismeritek, minden esetre itt a link
Web Developer Extension
Magyar változat is van! Szerinten csúúúúúúcs!!!
<#smile>

Sil78
Firefoxhoz nem olyan ActiveX plugin van, mint az IE-hez, ez jóval biztonságosabb, mert csak a Windows Media Playerhez tartozó vezérlõket tartalmazza. De persze még így sem igazán ajánlott telepíteni.

These are my friends, see how they glisten...

shrek82
sajnos elég gyakran elõfordul..szinte minden böngészéskor! Mondtam neki, hogy törölje ezeket a fájlokat.. Nem hiszem, hogy szüksége lenne ActiveX pluginra.. Én sem használom, és tökéletesen megy(általában- koppkoppkopp) a firefoxom! Végül ez az egyik fõ biztonsági rés az exploreren..Akkor meg minek legyen fennt Firefox alatt is?!?!
Na mind1, 1 szó mint 100 leszedte és nem teszi majd vissza!!
És neked meg ismét hálás köszönet a segítségedért!!!

Sil78
Ha mind a 4 van, akkor telepítve van az ActiveX plugin. Ha törlöd õket, akkor nem lesz. Milyen gyakran fordul elõ ez a hibaüzenet? Mert ha rendszeresen, akkor érdemes uninstallálni az ActiveX-et (azaz törölni ezt a 4 fájlt). Utána meg lehet persze próbálkozni az újratelepítésével is (ha használjátok, pl bizonyos oldalakon a videókhoz), olvasd el a #78-as hozzászólást.

These are my friends, see how they glisten...