Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Ugyanúgy kell, mint máskor is. Megnyitod az animációt tartalmazó oldalat, jobb egérgomb valami üres helyen (nem a flash animáción, ha máshogy nem megy, tedd ki teljes képernyõsre az ablakot, akkor tuti lesz hely a flash mellett), Oldal adatainak megjelenítése, Média fül, kikeresed a .swf fájlt és mented.

These are my friends, see how they glisten...

ivjoe
Egy kérdésem lenne! Errõl az oldalról kellene az egyik moci Flash animja. VAgyis el kéne mentenem. Ez alapesetben menne is, de itt most asszem a javasript bekavar! PLS HELP!!!
Sil78
Akkor viszont tényleg kéne egy screenshot róla... (Illetve elõbb töröld a Gyorsítótárat/Ideiglenesen letöltött Internetes fájlokat és az SG-s cookie-kat mindkét böngészõben, és úgy nézd meg az oldalat.)

Hedgehunter
Megneztem IE ben es nem ugyanaz.......😞
Sil78
A fõoldal elrendezése szerintem az új design-nak köszönhetõ, nézd meg, szerintem IE-ben is tökugyanaz. Az egy oldalon megjelenített hozzászólások számát a profilodban tudod beállítani, kimész a fórum fõoldalára és baloldalt Beállítások. A maximum 250, szóval ez a topic pl tuti többoldalas lesz így is.

Sil78
Az importáláshoz nem kell kiterjesztés, simán Könyvjelzõk / Könyvjelzõk kezelése / Fájl menü / Importálás.

shrek82
Egyébként a Bookmark Backupot Sil magyarosította! Ebben topikban az 57es hozzászólásban megtalálhatod!

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

shrek82
Elõször használd a Favorites converter - IMPORT kiterjesztést, amivel IE-bõl importálod firefoxba a könyvjelzõket, aztán tedd fel a Favorites converter - EXPORT kiterjesztést, amivel a firefoxos könyvjelzõket exportálod az IE könyvjelzõkké! Így egyszerûbb talán, mint IE-view-t használni mindig, mikor oda is el akarod menteni a könyvjelzõt! De mielõtt bármit is csinálsz a bookmarkokkal, sztem tedd fel a Bookmark Backup nevû hasznos kiterjesztést, ami az általad megadott könyvtárba naponta menti többek közt a könyvjelzõket! Így ha gáz van...

shrek82
ne bénázz! Próbáld meg itt feltölteni a képet! Egyszerû...
Megnyomod Print Screen-t, aztán vmi grafikus programban beilleszted a képet, majd elmented jpg-ként, utána felmész oda és betallózás után feltöltöd! Ennyi.
Remélem segítettem!<#vigyor2>

Az ieview az nem arra szolgál, hogy a foxban megnyitott oldalt megnyissa ie-ben? Végülis, úgy is lehet, bár én arra akarom használni ezt, hogy idõnként elmentsem a bookmarkjaimat. Elsõsorban mostmár foxot használok, így abban gyûlnek, ellenben ie-hez is kellhet néha, illetve az, hogy ott külön fájlokban van tárolva, sokkal áttekinthetõbb és rendszerezhetõbb. Mivel rendszeresen mentem-visszarakom ghostban, igy viszonylag sûrûn van rendszerezgetés, bár az a favorites converter jól hangzik.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Hedgehunter
Safe modban is ugyanaz......
Hedgehunter
DE amikor belepek egy cikkbe a cikk normalisan rendezett, annyi kivetellel hogy a also csuszkat kell kozepre allitani a hozzaszolasok miatt (igy tudom elolvasni) 😞
Hedgehunter
Kurva bena vagyok mert nem tudom a kepet felrakni, megprobalom elmagyarazani....😊 Eddig a fohirek kozepen voltak egymas alatt (gondolom ez a normalis, IE alatt is igy nezett ki) a kepernyo ket szelen reklamok meg a jelentektelenebb hirek....😊 Most meg a bal felen a kepernyonek a fohirek, a jobb szelen meg a jelentektelen hirek....😊 A hozzaszolasok is elfertek egy kepernyon, most mar nem, de ez csak azota amiota felraktam a plugineket, elotte normal volt.......
Crazyn
thx, sikerült

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Sil78
Tudnál errõl mutatni egy screenshot-ot, pontosan hogy néz ki? Safe Mode-ban is ezt csinálja? Egyáltalán biztosan a Firefox hibája? IE-ben máshogy néz ki? (Pl az SG design-ja nemrég megváltozott, nem az a baj a fõoldallal?)

Sil78
A témákat úgy tudod installálni, ha pl letöltötted a .jar fájlt a gépedre, hogy megnyitod az Eszközök / Témák ablakot, és ráhúzod a fájlt az egérrel. Illetve van egy Local Install nevû kiterjesztés, ami a Kiterjesztések és a Témák ablakhoz hozzáad egy gombot, amivel kikeresheted és telepítheted a fájlokat a gépedrõl.

Kiterjesztéseknél pedig vagy engedélyezed elõtte az oldalnak a programok telepítését (katt a figyelmeztetõsávra, ami ilyenkor megjelenik az oldal tetején, vagy Eszközök / Beállítások / Webes szolgáltatások), vagy letöltöd a fájlt és ráhúzod a Firefox ablakára.

ivjoe
Engedélyezni kell az oldalnak a telepítést. Nézz föl! Ott van az eszköztárak alatt! A letöltésük meg nagyon egyszerû. Én pl FlashGettel nyomom és csak bele kell húzni az ablakába! Így mostmár minden EXT-t letöltök!
Crazyn
Hi! Nem tudja vki, hogy az update oldalról mé nem tok installálni theme fájlokat? Rányomom, hogy install, de semmi. A .jar fájlokat letom szedni, de utána nemtok velük mit csinálni. Ugyanez van a kiegészítésekkel is, hogy nemcsnál semmit.

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Hedgehunter
felraktam egy par plugint (tweaker, adblock, konyvjelzok kezelese) es a sg.hu folap atrendezodott + a hozzaszolasok nicsenek egy kepernyon. Mi lett vele (firefoxxal?)<#conf>
Aquir
persze lehet hogy Photoshop, de igy elsõre vicces volt 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
ki monta hogy arról van szó 😊
én a számot mutatnám, nem a nyelvet (csak monta h angolul nézte) 😊
az ott egyébként egy topiccím 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sil78
Mi van vele? Az ott nyilván egy kép, nem szöveg. Hogyan is tudná lefordítani?

Aquir
lol, ezt akkor láttam mikor angolra fordítva megnéztem egy oldalt 😊

Sil78
Arra azért vigyázni kell, hogy ez felülírja az IE-s könyvjelzõket, szóval ha van olyan, amit meg kéne belõlük menteni, akkor érdemes elõtte beimportálni azokat.

Ugyanis, ha szükség van rá, akkor szoktam még továbbra is használni azt, lévén, pár oldal nem jön be foxban, és én úgy szoktam menteni is, ellenben kézzel átrakosgatni fárasztó lenne. Tehát, foxba könnyû konvertálni, de foxból...???

IEview?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

shrek82
De lehet! Méghozzá a Favorites Converter nevû kiterjesztéssel! Megadod neki, hogy hol vannak a bookmarkjaid, aztán, hogy hol vannak a Favorites-jeid, aztán mehet is!

Ja, sil csak az elsõszámú hivatalos tesztelõ 😊
Egyébként, poént, mennyire másként néznek a tesztelõk a programra, mint a programozók. Pl. egy volt kollégám a hivatalos tesztelõje volt nexus:jupiter incidentnek, és õ is említette ezt. De ami igazán durva: olvastam a fable-rõl, hogy ott a programozók kitalálták, hogy a városok olyan zónák, ahol nem lehet gyilkolni, lévén, ott vannak a gyerekek, és milyen dolog lenne, ha a játékos legyilkolhatná a gyerekeket. Erre a tesztelõk kimentek a város szélére, és onnét lenyilazták a gyerekeket.
Egyébként, egy "hülye" kérdés: nem lehet megoldani valahogy, hogy a foxos bookmark fájlt átkonvertáljuk exploreressé? Ugyanis, ha szükség van rá, akkor szoktam még továbbra is használni azt, lévén, pár oldal nem jön be foxban, és én úgy szoktam menteni is, ellenben kézzel átrakosgatni fárasztó lenne. Tehát, foxba könnyû konvertálni, de foxból...???

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sil78
Nem, nem vagyok programozó...

lck
off
Te Sil!
Véletlenül nem Te írod unalmas óráídban a Firefoxot ? 😄
Sil78
Nem nézegettem a forráskódját, csak megnéztem a DOM Inspectorban az ablakot.

ivjoe
Te Sil, hány évig nézegetted a FF forráskódját, hogy ilyeneket tudsz???
Jó, akkor mi van a forráskód 1024. sorában?
shrek82
igen, azt az ablakot akarom megnyitni!De az is segített, amit montál! Köszönöm

Sil78
Mármint a Kiterjesztések ablakot (Eszközök / Kiterjesztések) akarod megnyitni? Annak a címe chrome://mozapps/content/extensions/extensions.xul?type=extensions, ha ezt felveszed mondjuk könyvjelzõnek, akkor szerintem megnyithatod böngészõlapon is. Utánanézek majd, van-e olyan kiterjesztés, ami gombot is csinál hozzá, de ma nem mûxik az Extensionsmirror.

Big Daddy
Köszönöm!

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

shrek82
és másnál sem mûkszik az extensionsmirror?? <#falbav>

shrek82
Létezik vmi olyan ext, amivel a kiterjesztéseket ki tudom rakni böngészõ eszköztárba? Csak hogy ne kelljen mindig bemennem a menübe(nem vagyok annyira nagyon lusta, csak compact menu-m van és ott nincs egybõl szem elõtt az eszköztár menü...)!

Sil78
Már volt szó róla párszor, hogy minden beállításodat a Profilodban tárolja (XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve). Pl:
bookmarks.html - könyvjelzõk
cookies.txt - cookie-k
hostperm.1 - cookie-kkal és popupokkal kapcsolatos engedélyek
stb, stb...

<#eljen> pontosan..., én pl csak egyszer szedtem le de 3 gépen az az "egy" megy... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

shrek82
Be van állítva mindkét extben a könyvtár, és 1.02nél mikor feltettem rendesen mûködött is! Maj leszedem és felrakom újra, hátha az segít! Azért köszi

Big Daddy
Hogy lehet elmenteni a kedvenceket,sütiket az ff-bõl?

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Sil78
Vannak olyanok is, akik meg csak egy példányban töltötték le, és utána több gépre telepítették.

loál 😄DD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

ivjoe
Én meg letöltöttem a suliban, és egy csomó gépre. Mióta a rendszergazdi meglátta, azóta majdnem minden gépen van fályerfúxi!
Vagy esetleg a gépedre már rá is mászott a pie. Az nagyon vicces kis programocska, te ugyan törölheted a cachet, mégis, õ visszaállítja a törlés elötti állapotot, és ezt csak speciális programokkal lehet törölni. Állítólag flashben terjed, bár nem tudom, hogy már mûködik-e élesben, nemrég még csak tesztelgette a készítõje.
Azért abba az 50 millió letöltésbe számoljuk bele, hogy én 2 gépen töltöttem le, sõt, az egyiken magyarul és ánglisul is. Szóval, így már mindjárt jóval alacsonyabb lett a letöltések száma 😊

Aquir
igen, miután letöltöttem a Firefoxot, ellátogattam a magyar oldalra is 😊)

Felfedező
Pár nappal ezelött a Firefox átlépte az 50 millió letöltést!! <#worship><#eljen><#eljen><#eljen>

Sil78
De kompatibilis, csak nyilván még nem állítottál be hozzá mappákat (ezeket a kiterjesztés beállításainál neked kell megadnod, honnan tudná magától, hogy neked milyen mappáid vannak?).

shrek82
Nemtom, hogy látszik-e rendesen ezeken a képeken, hogy mi a bajom vele, ezért itt egy nagyítás!

Amikor rámegyek a képre/linkre, csak egy ici-pici kocka nyílik le, az elõre beállított könyvtárnevek helyett...

shrek82
Ez mitõl lehet? Van vmi megoldás, vagy egyszerûen ez a két ext.(save link és save image in folder) nem kompatibilisek 1.03-mal?

Firefox- és rendszertakarításra ajánlom a CleanMOCache-t.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."