19494
  • ZiP90
    Túlságosan elhamarkodott voltam...

Csak msnen jó, és csak .htm vagy .html-nél... szal ha linkelnek nekem képet azt acdseevel akarja megnyitni ami meg nem tudja, mert neten van a kép... a tb-vel meg még mindig nem jó...
  • ZiP90
    Végre!!

Semmit nem csináltam, erre most végre megnyitja a linket!
    Köszi Sil a segítséget, hát végülis tök véletlen odlódott mmeg a probléma, de azér köszii
  • ZiP90
    Jah és kasperskyvel kapcsolatban ha letiltom az egész védelmet, akkor 100 h. nem megy a tűzfal sem.
  • ZiP90
    Nah pont ez a gond most. Nem tom h átállítja-e az alapértelmezett böngészőt vagy sem. Ha úgy csinálom ahogy te mondtad és beállítom IE-t alap.-ra akkor FFnél Eszközöknél leellenőzöm és még akkor is azt írja az FF az alap. Ha úgy csinálom, ahogy xrv mondta (ezelőtt így állítottam át mindig) akkor nem nyílik meg sem ie-ben sem ff-ben h. nem lenne alap.-ra téve és úgy indul...
  • Sil78
    ??? Pontosítsd, kérlek. Mit akarsz kitörölni és honnan (esetleg miért)? Az egész kiterjesztést, vagy egy hibásan beállított szűrőt, vagy mit?
  • ZiP90
    jbal: Eszközök / Kiegészítések És ott Adblocknál eltávolítás... de nem olyan szar az :)
  • jbal
    Hello!
    Ezt az Adblock szart hogy lehet kitörölni?
  • Sil78
    Vannak olyan tűzfalak, amik kikapcsolt állapotban is be tudnak kavarni. Az is engedélyezve van, hogy egy programkomponens elindítson egy másik programot? Az jutott még eszembe reggel, hogy nem néztük meg, hogy ha az IE az alapértelmezett, akkor megnyitja-e a linkeket, vagy szintén nem csinál semmit.
  • ZiP90
    Nah szóval most értem haza, és látom az üziket.

Sil: Igen, a Kasperskynek (az újnak) van saját tűzfala, de ott engedélyezve van az FF mindennemű használata, ezenkívűl próbáltam úgy ezt a dolgot, hogy lekapcsoltam a tűzfalat, és úgy is, hogy egész Kasperskyt

XRV: Azért jó h. írtál, mert már kezdem kételkedni, hogy (csak) az FF-fel van a baj. Ugye Sil írta a módszert h. Programok Hozzáférhetőségénél kell átállítani az alapértelmezett böngészőre az FF-t. Nah az nekem úgy történt, h. mikor átállítottam, végigment vmi kis ablakban ilyen beállítás cucc és kész. Most megpróbáltam IE-t visszaállítani a te módszereddel, beállítottam, hogy ha nem alapértelmezett jöjjön fel a kis ablak indításnál, de csak nem jött! Utána megnéztem FF-en belül h. alapértelmezett-e az FF és azt írta, hogy igen, az!

Most akkor mind2 alapértelmezett lenne?! Kétlem!

Szóval lehet akkor ezzel van a gond... Ezzel tudtok vmit kezdeni esetleg?

Előre is köszi, és köszi Sil, és XRV
  • Sil78
    Olyan óriási monitorod van? Egyébként böngészhetsz akárhány lapon, maximum időnként kapcsolgatni kell a tabok közt. ;-)
  • Sil78
    Hát, van egy ezeréves kiterjesztés twoview néven, amivel kétfelé lehet osztani az ablakot, de hogy működik-e még (valószínűleg már a feltevéséhez is kell a Mr Tech Local Install segítsége)... Meg egy hasonló Split Screen néven. Meg a Content Holder.
  • urbijoe
    ez igy ténleg jo lenne ,mert egyszerre 4 oldalon tudnák böngészni
  • Petyko
    Köszi via_mala , valami hasonlóra gondoltam, olyanra, ami méretezhető is és az eredeti méretben jeleníti meg az oldalt. Ez azért már közelebb vitt a megoldáshoz. :)
  • via_mala
    Szerintem a Tab Catalog tetszeni fog neked.
  • Petyko
    Sziasztok,
    abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehetne megjeleníteni több weboldalt egy képernyőn a FFban. Van-e ilyen beállítási lehetőség, vagy valamilyen plugin. Kb. erre gondoltam.

Köszi.
  • Sil78
    Már egy ideje ezzel szenvedünk, és az ez utáni, további lépések sem segítettek.
  • XRV
    Esetleg ellenőrizd, hogy a Firefox az alapértelmezett böngésző. Nekem is volt valami hasonló, hogy nem nyitotta meg a linkeket. Én ha jól emlékszem azt csináltam hogy az IE-t tettem alapértelmezett böngészőnek és utána FF-t újfent visszatettem alapértelmezettnek.

IE>eszközök>internetbeállítások>programok fül és ott pipát tenni a "Az Internet Explorer ellenőrizze, hogy alapértelmezett böngésző-e" és IE újraindítás után alapértelmezetté tenni.

Tán a linkek kattinthatóak lesznek.. ha igen akkor FF-t visszatenni alapértelmezettnek hasonló eljárással.

FF>eszközök>beállítások>főlap és ott alul pipát tenni az "Indításkor ellenőrzés, hogy ....."

Remélem, tudtam segíteni.
  • XRV
    Hát azt hogy az MSN ből soha nem nyitja meg a Firefox cáfolom, mert nekem is MSN van és Firefox az alapértelmezett és megnyitja kattra :-)
  • Sil78
    Nincs annak valami tűzfal-komponense véletlenül? :gyanakszik:
  • Sil78
    Megsérülhetett a localstore.rdf fájl a profilodban, csukd be a Firefoxot és töröld ezt a fájlt (a profilodat XP esetén a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve útvonalon találod, az Application Data rejtett mappa). Utána újra be kell majd állítgatnod az eszköztáraidat.
  • ZiP90
    1ikkel sem mentem semmire :(
    Azért köszi a segítséget :)
    Ha van még 5leted, nyugodtan írhatod ;)

Még azt hozzáfűzöm, hogy működött ez régen (még a windows reinstall után is) csak mostanság kezdte ezt csinálni. Talán akkor amikor felraktam Kaspersky-t, de már megnéztem, hogyha lekapcsolom akkor sem lesz jó.
    Hátha ez segít...
  • Mikilaci
    Üdv!

Nem csináltam semmit a firefox-al elvileg és elveszett az összes kedvencem és azokat az eszköztárakat amiket kikapcsolok mindig visszakapcsolja a következő belépéskor és a eszköztáramat is átrendezi. Mitől lehet ez és mi a megoldás? Még annyit, hogy Google Desktop és valami pcforum-os desktop volt még felrakva, de azt már leszedtem és semmi változás. Légyszi valaki adjon valami tippet !
  • Sil78
    Hmm. Firefox becsuk, Start menü / Futtatásba: firefox.exe -silent -nosplash -setDefaultBrowser sem segít? Esetleg Vezérlőpult / Teljesítmény és karbantartás / baloldalt Fájltípusoknál próbáld meg hozzárendelni az "url: http protokoll"-hoz.
  • ZiP90
    Fennvan a Plus! és régebben, amíg 1általán megnyílt a link, addig az FFben nyílt, Msnből is!

ThunderBirdből működnie kéne... jah, kéne! de nem megy :(
    3 hetes a windows most a gépen, nem akarom újrahúzni csak emiatt, vmi megoldásnak kell lennie!!
  • Sil78
    Mondjuk az MSN alapból nem is fogja soha Firefoxban megnyitni a linkeket, még ha az is az alapértelmezett böngésző... Ahhoz pl Gaim vagy Trillian kell helyette, vagy felrakni hozzá a Messenger Plus!-t (persze nagyon odafigyelve a telepítésekor, "szponzorok" nélkül, mert hajlamos különben csúnya spyware-eket is felrakni) egy StuffPlug nevű pluginnal együtt.

De a Thunderbird-ös linkeknek működnie kéne.
  • ZiP90
    Ugye volt az a gondom, hogy mikor msnben (vagy tbben) rákattintok 1 linkre akkor semmi nem történik!?

Azóta msnen ezt írja, ha linkre kattintok: "A kért keresési kulcs nem volt található egyik aktív aktiválási környezetben sem."

Amit Sil mondott azt beállítottam...

Vki segítsen plz!
  • Dying Soul
    Gondoltam rá, beállítottam a xp tűzfalánál, azóta nincs ezzel probléma...eddig.
  • Sil78
    Tűzfalad van? Nézd meg, engedélyezve van-e benne a Firefox. Pl verzióváltáskor is van, hogy letiltja.
  • Dying Soul
    Az a szolgáltató hibája, hogy van netem és msn is működik, letöltés is megy, de semmilyen oldalt nem hoz be?
  • cooldoc
    Jó a netkapcsolatod? Van tűzfalad?
  • trackmaniac
    Hali! Próbálom telepíteni a Firefox-ot, a letöltéssel minden okés, de amikor rákattintok, hogy futtatás, utána semmi. Mit csináljak?
  • cooldoc
    Firefox 2.0 trükkök - tippek
  • moon21
    hello!
    fentvan az új Firefox 2, és a következő a problémám vele:
    internetezés közben egyszer csak nem akar behozni semmit, az oldalakat probálná betölteni, de nem tud továbbmenni, és nem hoz be semmit. bezárom az összes ablakot, és a Feladatkezelőben még ottvan egy firefox.exe, azt is bezárom, utána megint elinditom a Firefox-ot, akkor már behozza az oldalakat.
    nem tudja valaki, hogy ezt miért csinálja?? az 1-es verzióban nem volt ilyen :(
  • Sil78
    Az. Ha felraktad, akkor jobb egérgomb a Kiterjesztéskezelőben a letiltott kiterjesztéseken, és "kompatibilissé tétel".
  • via_mala
    Köszi!

Ez az?
  • via_mala
    Viccesen hangzik. Melyik az a kiterjesztés?
  • Sil78
    Az InfoLister pl tök fölösleges lesz, ha felteszed a Mr Tech Local Install-t (ez az, aminek a segítségével kompatibilissé teheted a többi kiterjesztést).
  • bujdy4
    Feltettem a 2.0-ást és egy pár dolog pl. flash nem jelenik meg.Eddig jó volt.Mi lehet az oka?
  • Aquir
    engedélyezhetsz minden kiterjesztést 2.0-ában egy ujabb kiterjesztéssel
  • via_mala
    Az FF 1.5-öshöz feltett kiterjesztések átmennek a 2.0-ásba is?
    Tapasztalata van valakinek ezügyben?

Nekem 17 van fent aktívan, és jó lenne, ha átmennének:
    Add Bookmark Here 0.5.5
    BB Tags 1.0
    Copy Links 0.1.3
    Copy Plain Text 0.3.2
    CustomizeGoogle 0.50
    Download Manager Tweak 0.7.1
    FlashGot 0.5.96.060823
    InfoLister 0.9e
    Linkification 1.2.4
    Locate in Bookmark Folders 0.2.4
    NoScript 1.1.4.1
    PDF Download 0.7.4
    Redirect Remover 1.1
    sztakidict 0.2
    Tab Mix Plus 0.3.0.5 - bár ennek néhány funkciója valszeg már nagyrészt meg van valósítva
    Title Save 0.1c
    VideoDownloader 1.1

Ezek közül mi fog/nem fog átmenni?

Az is jó ha alapból tudja az FF2 valamelyik fenti funkciót. :)