Mozilla Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
These are my friends, see how they glisten...
Ha olyat ír ki, hogy a profil használatban van, NE csinálj újat, hanem nézd meg (Ctrl+Alt+Del), nem fut-e egy olyan firefox.exe, aminek nem kéne (miután becsuktad az összes Firefox ablakot). Ha fut, lõdd ki, és utána indítsd újra a Firefoxot. Ha mégis csináltál új profilt, a Profilkezelõ segítségével (Start menü / Futtatás: firefox.exe -p) tudsz visszatérni a régi profilhoz ill. törölni az újat.
Vezérlõpult -> Mappa beállításai -> Nézet -> Rejtett fájlok és mappák * megjelenítése
- 2. Documents and Setting -> User név mappa ( amit adtál magadnak az XP telepítésekor ) -> Application Data -> Mozilla -> Firefox -> Profiles -> (köv. mappa ) ...default -> bookmarks <--> kedvencek, könyvjelzõ
A FF hol tárolja a kedvenceit?
Jelenleg csak "safe" módban indul el normálisan a FF (...firefox.exe" -safe-mode)
Akkor történt a hiba mikor a beépülõ pluginokat akartam frissíteni (flashgot,idõjárás plugin) köv indításkor 3-4 cm sávban alul kiirta az oldalhoz tartozó 1-2 html kódot, és el volt tolva az oldal annyira hogy csak a szélét lehetett látni... <#idiota>#idiota>
Ekkor jött a képbe a safe mód.
Itt viszont nem voltak ugye pluginok, de még a kedvencek megvoltak...most viszont úgy jön be hogy felugrik a "felhasználói profil létrehozása".
Alapértelmezettet nem engedi, mert használatban van a többi meg default. :C
A kérdés:
Merre van a kedvencek+a könyvjelzõk helye? <#wow3>#wow3>
A Firefox a "memory cache" méretét (ezt a lemezes gyorsítótár mellett, az oldalak újratöltésének gyorsítására használja, lásd about:cache) a rendelkezésre álló memória alapján, dinamikusan határozza meg alapból. Ha soknak találod a felhasznált memóriát, akkor ezt korlátozhatod: az about:config-ban hozz létre (bármelyik soron jobb egérgomb, Új...) egy új, browser.cache.memory.capacity nevû, egész (integer) típusú preferenciát, és az értéke legyen pl 16384 (vagy amennyit akarsz, KB-ban). (Persze ez a Firefox memóriahasználatának csak egy része, de segíthet.)
most raktam fel rendszerreinstall után a firefox 1.0.4-et,s azt vettem észre,hogy qvasok memóriát eszik... :/
elõbb 111 megánál járt a feladatkezelõ szerint
pedg nincs is nyitva csak egy ablak és azobelül 2-3 tab..
most pl 3 tab van nyitva és 88 megát eszik...
nincsenek pluginek csak a flashgot
valaki tud megoldást a problémára?
lecserélni nem akarom mert ahhoz túl jó
de ha ennyi memót eszik akkor nem kóser valami... :/
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Köszönöm a hozzászólásod. Valóban tft képernyõrõl van szó!
Azt hiszem, igazad van abban, hogy a maximálisan megengedett felbontásból érdemes engedni (bár a lépernyõ doksijában egyben alapbeállításnak javasolják az általam használt értékeket)
Ami a Windows képernyõbeállításait illeti, én is ott kezdtem a dolgot, csak azt tapasztaltam, hogy Windows programablakban jónak ítélt karakterméretek ellenére az Interneten bolha nagyságú betûk jelennek meg és ezeket - bizonyos határok között a Firefox böngészõ beállításaiban tudtam úgy-ahogy befolyásolni.
Igaz, hogy a megnövelt betûk miatt néhány honlapon a betûk túlnyúlnak pl. a keretezett részeken.
Az általad megadott értékek mellett lehet optimalizálni a dolgot (nézhetõ karakterek a Windows programablakban, ugyanakkor olvasható holapok).
Üdvözlettel: gyûjtõ
Üdvözlettel: gy?jt?
Egyébként nekem is 17-es tftm van (gondolom, az lcd-t a tft-re érted, ahogy szokták értelmezni, és nem a tényleges lcd monitorra), én mégis csak 1024*768-ban használom. Tudom, hogy elméletileg a nem alap felbontáson használva igencsak torzul a megjelenítés, de én nemigazán tapasztaltam ilyet. Nálam mondjuk 75 Hz a max frissítés, és én abban is használom, de attól még nem olyan rossz a 60 hz sem
Cyrus: gondolom, tudod, hogy a tft és az lcd csak akkor villan, amikor az adott képpont színe változik. Tehát, általánosságban (hacsak nem használ, gyors, sûrûn cserélõdõ képû programokat emberünk, akkor ér a 60hz legalább 85-100-at crt-ben
Pl. ha egy képet megjelenít és úgyhagy, akkor akár 1 hz is sokkal jobb, mint a crt-ben a 140hz.
Azért a flashgetget ajánlatos vigyázni is. Pl. nem egy spyware irtó találja a különbözõ moduljait nem épp veszélytelennek (pl. a microsoft antispy is)
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]
Az alábbi problémám megjelenítéssel függ össze. Lehet, hogy átnyúlik a Windows XP
beállításához. 17"-os LCD monitort használok 128x1024-es beállítással, 60 Hz mellett, DPI 120. Ez a teljesítmény benne van. Az interneten böngészve Firefox-szal igen kicsi betûméretekkel jelennek meg a lapok (a Beállításokban a betûméretet már a legnagyobb méretre állítva sem az igazi néhány oldal.
Hol és milyen beállításokkal próbálkozzak?
Üdvözlettel: gy?jt?
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
(Egyébként egy tipp: amikor letöltésvezérlõt telepítesz, és a FlashGot-on keresztül akarod használni, akkor a program telepítésekor figyelj oda arra, hogy maga a program ne telepítsen saját plugint Firefoxhoz, csak az IE-hez.)
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●