Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
Winfos SUXXX!
Sajnos, ez elõfordulhat bármivel. Nálam is elõ szokott fordulni a firefoxxal, de már sok egyéb programmal is elõfordult, pl. dc, protowall, játékok.... Ilyenkor valami megzavarja õt a bezárási procedúrában, ezért a felhasználói felületrõl már eltûntette a nyomait, de magát a folyamatot vagy nem tudta, vagy valami egyéb ok miatt nem zárta be. Ilyen esetben hasonlóan mûködik, mint rengeteg más folyamat, netán thread, ami fut a háttértben, és neked errõl semmi infód nincs, csak éppen itt ez nem végez hasznos munkát. Jobb megoldást én sem tudok rá, mint bezárni. Ha pedig nagyon sûrûn csinálja, megpróbálhatsz egy registry kipucoló programot. Ha még eztán is, és ez téged nagyon zavar, akkor szerintem csak egy win. újraratelepítés marad.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sil78
Kis pontosítás: maga a FlashGot nem letöltésvezérlõ, csak egy kiterjesztés, amivel használható szinte bármilyen külsõ letöltésvezérlõ.

A Firefox beépített letöltéskezelõje is tud néhány olyan alap dolgot, amit a letöltésvezérlõk, pl szüneteltetni, újraindítani a letöltést, de messze áll egy igazi letöltésvezérlõtõl (bár különbözõ kiterjesztésekkel lehet még rajta javítani).

These are my friends, see how they glisten...

shrek82
Van, méghozzá a Flashgot, amivel külsõ letöltésvezérlõt is "ráállíthatsz" a firefoxodra...

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

jah énis de csak ritkán jön elõ nagyon, ilyenkor énis kilövöm taskmanagerbõl és köv inditásra már jó, jobb 5letem nincs rá

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sziasztok!

Miért van az, hogy mikor elindítom a Firefoxot akkor nem nyillik meg a böngészõ, holott a taskmanager-ben pedig fut a program. Csak úgy tudom újra elindítani hogy leállítom a taskmanager-ben manuálisan. Valaki találkozott már ilyennel?

van bár elég primitiv , külsõt jobb használni

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

RelakSfromhome
irefox-hoz van letöltésvezérlõ, vagy azt külsõ progival kell megoldani?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Sil78
Azért is írtam, hogy ez a kódneve. ;-)

Csak egy kis kiigazítás, mert lehet, hogy egyesek félreértik. A deer park nevet csak azért adták az új verziónak, hogy ezzel is megkülönböztessék, hogy ez nem a végleges, hanem csak egy fejlesztõi verzió. De a véglegesben már nem deer park lesz, hanem marad a fox. Azért õk sem akarnak kész vadasparkot készíteni....😊

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Zacsy
nem is tölttem le csak meglátam a címet, de azért kösz

\"Nem az a lényeg h mit nézel! Hanem, hogy mit látsz!\"

Sil78
Ha 1.5-öt láttál, az valószínûleg el volt írva. A következõ javítóverzió száma 1.0.5 (azaz az 1.0 óta az 5. javítóverzió - ez azt jelenti, hogy semmi lényeges változtatás nincs benne, csak biztonsági javítások és bugfixek). A következõ nagyobb kiadás majd az 1.1 lesz, pár hónap múlva (ennek a kódneve Deer Park, és jelenleg a legelsõ alfa tesztverzió érhetõ el belõle - amit még nem a nagy nyilvánosságnak szántak, hétköznapi használatra nem alkalmas). Az igazi "1.5" még kicsit arrébb lesz. ;-)

Egyébként torrent oldalakról (meg hasonló, nem teljesen megbízható helyekrõl) soha ne tölts le Firefoxot, lehetõleg csak a hivatalos oldalakól (pl mozilla.org, mozilla-europe.org, vagy a magyar oldalak: firefox.hu vagy mozilla.fsf.hu), vagy a beépített szoftverfrissítések segítségével. Egy ellenõrizetlen helyrõl letöltve nem lehetsz benne biztos, hogy nem került bele káros kód - ráadásul a Firefox teljesen ingyenes, nem kell a beszerzésével trükközni.

Zacsy
Jó mert láttam egy torrnetes oldalon hogy FireFox 1.5 english és ebbõl következtettem hogy van vagy lesz. Látom te nagy FireFox guru vagy!<#circling><#kacsint>

Sil78
Az 1.0.5? Nem lehet pontosan tudni, jelenleg még folyik az elõzetes tesztelése.

Zacsy
Valaki nem tudja hogy mikor jelenik meg az 1.5 már ha ez lesz a verzió száma.

ivjoe
ojje!
MEg TÉK is!
Sil78
Félig off: láttátok már, hogy van végre RSS az Origón? :-)

Sil!
Király vagy! Gyorsítótár ûrítése után megoldódott a hiba!
Köszi!
Másik böngészõvel megnyílnak az oldalak, csak bizonyos oldalaknál csinálja szám szerint 2-nél, ma már a citromail.hu-t se nyitja meg. A cím jó nem írtam be, benne van a legörgethetõ listában, de ha beírom akkor se nyitja meg.Netkapcsolatom hibátlan. Megpróbálkozok a gyorsítótár ürítésével.
Az ideiglenes fájlokat hol találom?
Sil78
Szerintem még ne mondj le a profilodról. Másik böngészõben megnyílnak azok az oldalak, akkor is, ha üríted elõtte a böngészõben az ideiglenes fájlokat? Minden oldalnál ezt csinálja, vagy csak bizonyos oldalaknál? Biztos jól írtad a címet? A Gyorsítótárat próbáltad már üríteni? A netkapcsolatod rendben van, nincs valami ideiglenes kimaradás?

ivjoe
Sziasztok!
Olyan problémám van 1.0.4-es Mozilla Firefoxal, hogy nem nyit meg olyan weblapokat amiket eddig simán megnyitott. Azt írja ki hogy a következõ fájl nem található./ ellenõrizze az elérési utat.
Mi lehet a hiba?
Már újra telepítettem a Mozillát de a beállítások megmaradnak.
Hogyan lehet teljesen eltávolítani csontra, hogy ne emlékezzen a webcímekre, beállításokra?
Faterx
A lapja is jó és korrekt, de a nagy találmány az ikonok
Faterx
Ez tényleg jópofa!
shrek82
azért neked is köszi 😊

shrek82
köszi

Sil78
Csomagold ki. Az xpi-k tulképp sima zip fájlok. (Vagy pl ha telepítetted az ikoncsomagot, akkor a program mappáján belül - nem a profilodban! - a chrome\icons\default mappában megtalálod õket, lásd pl main-window.ico.)

Aquir
hátrébb (visszább) sztem le lesz írva, asszem én is visszakerestem egyszer ilyenért

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

shrek82
😊) Köszi, ezt vágom, csak azt nem, hogy hogyan tudom kivenni az xpi fájlból az ikont? mert így nem tudom azt betenni...

Aquir
tulajdonságok/ Ikoncsere? 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

shrek82
Ha letöltök egy icon firefoxhoz, akkor hogy tudom azt megcsainálni, hogy az Asztalon és a Gyorsindítóban lévõ parancsikonok is ezt használják? Mert nem találom az ikonfájlt...

shrek82
Nálam is...De komoly! Elõször nem tuttam, mi a fene az a kis zöld kör a forecastom elõtt...<#nemtudom><#taps><#taps>

csodálatos a windows.... "valószínûleg elvesztek".... lol

Törölt felhasználó
Úgy kell ahogy a #1476 leírták.
Na, közben felfedeztem, hogy ha a noscriptet eltávolítom, a flashblock megjavul, ha újra feltelepítem, megint meghülyül. Az oldalukon is azt olvastam, hogy másnak is ez a gondja. Valószinûleg javascript alapú a flashblock. De azthiszem, mind a kettõ fontos volna egy biztonságos rendszerhez. Most akkor hogy lehetne beállítani, hogy a flashblock scriptjét engedélyezze a noscript? Hiszen a weblapokon lévõ scipteket lehet engedélyeztetni.

Na, visszaraktam a windowsom ghostból. És mivel fox 1.03 volt rajta, így úgy kezdtem az egészet, hogy leszedtem az 103at, letöröltem a prog. filesban és a doc.&settingben minden bejegyzését. Felraktam az 104et, és ugyanazokat a kiterjesztéseket raktam csak fel + a noscript 109et, ugyanazokat a beállításokat alkalmaztam, de mégis, azóta a flashblock a legtöbb oldalon nem mûködik. Ugyanazok a flashek, amik korábban blokkolva voltak, most nem. Kivéve néhányat, mert néhány most is blokkolva van (a ghost visszarakás elött szintén upgradelve volt 104re a fox)

Aquir
jé nálam megjelent a Regionális radarkép az Európai felhõzetrõl a Forecastfoxban 😊

nekem is ez a gondom, tegnap elveszett minden belõle! de csak a firefoxból! hogy lehetne visszahozni? nagyon fontos lenne, mert többszáz jelszó, elõzmény, kedvenc...

Törölt felhasználó
Mûködik. Köszi. <#taps><#worship>
ivjoe
Ha új profilt hoztál létre, akkor elindítod a profilkezelõt! Start menü --> Futtatás --> Beírod: firefox.exe -p
Törölt felhasználó
Az lenne a kérdésem hogy hol lehet visszaállítani defaultra vagyis az eredeti felhasználóra a Firefoxot? Valamiért egy alapverzió jön be állandóan amiben nincsenek meg a kedvencek, cookik sem, semmiféle skin. Az lenne jó ha nem tünne el az összes kedvenc. Safe módban is elindítottam de ott is az alap jön be, semmi más. <#confused>
Holnap +próbálom, Remélem mûködni fog. <#wow3><#wow3><#wow3>

Mágneskép amiből csak akarod! http://egyedihuto.atw.hu

Új fórum a szabad szoftverekrõl: GNU Fórum
Sil78
Elsõ lépés: próbáld meg elindítani Safe Mode-ban (parancsikont hozzá találsz a Start menüben). Úgy se megy? Akkor se, ha elõtte törlöd a xul.mfl fájlt a profilodból? Ezt nézd meg, ha nem segít, mondom tovább. (Ha Safe Mode-ban elindul és fut rendesen, akkor majd kellene egy felsorolás a telepített kiterjesztésekrõl és témákról.)

Sziasztok. Szükségem lenne egy kis segítségra a progival kapcsolatban. A megjelenésétõl kezdve használtam, nem is volt vele gondom eddig. A probléma úgy kezdõdött, hogy néha egyszerúen nem akart elindulni. Töltött egy darabig a winyó, de aztán semmi. Restart és ment. Ezt eljátszogattuk kb két hétig, de most ott tartok, hogy Operát kellett feltennem mert abszolút behalt. Uninstalláltam, feltettem újra, de nem oldotta meg a problémát.

<#wow3><#wow3><#wow3><#wow3><#wow3><#wow3><#wow3><#wow3><#wow3><#wow3>

Mágneskép amiből csak akarod! http://egyedihuto.atw.hu

Felfedező
Ezt mind megtettem sõt még a registryben maradt bejegyzéseket is töröltem... ennek ellenére ha a Mozilla Firefox könyvtárba telepítem, az alább leírt furcsaságokat mûveli... de mindegy lényeg, hogy most minden jól müxik..

ivjoe
Akkor nem törölted "normálisan" a FF-ot.
TEhát, FF törlése:
1. Simán futtatod az uninstall filet!
2. Törlöd azt a mappát, ahová telepítetted! Default: C:\Program Files\Mozilla Firefox
3. Törlöd a profilokat! Default: C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\Mozilla
Felfedező
Sikerült megoldanom a problémát, újratelepítettem egy sima Mozilla nevü könyvtárba és minden jó lett....

Aquir
hát ott valami nagyon nem jó, én most léptem oda, és keresett megfelelõ összetevõt, felnyomta a javát, és megy is

Felfedező
Az eszem megáll, hogy miket mûvel az a xar... a java-s oldalakra(chat.hu..stb) nem tudok belépni
mert egyszerûen kilép a Firefoxból.... semmi hibaüzenet.. Explorer alatt meg minden megy pöpecül... komolyan nem vágom mi lehet a bibi...