19494
  • fery02
    Ja, a 2.0 verzió van fent, újratelepítettem már, de továbbra sem mozognak a mozgóképek, meg úgy vettem észre, hogy meghagyta a beállításaimat is, pedig újratelepítés előtt kitöröltem a mappáját a Program Files mappából is. Ez esetben viszont tudja valaki, hogy hol vannak ennek a beállításai? :P Köszönöm a választ előre is!
  • Faterx
    Nálam 45 körül szokott lenni
  • Met
    Na, AI Roboform és IE Tab nélkül 70 mega körül van, ez normálisnak mondható?
  • fery02
    Megoldás van rá, hogy mozogjanak Firefox-ban a gif-ek? (5let: jó volna egy FAQ a topicnak) Köszi a választ!
  • via_mala
    Én az AI Roboform-ra gyanakodnék. Tiltsd le egy próba erejéig és kiderül.
  • grizzly21
    köszi:) előzőben máshol volt
  • Sil78
    Eszközök / Személyes adatok törlése...
  • grizzly21
    nem tudjátok firefox 2 ben hogy lehet üriteni a gyorsitotárat? nem találom
  • Sil78
    A 2048 az 2MB (2x1024KB) és a 32MB-os memóriához tartozik alapból, annál azért lehet kicsit többet is, mondjuk 4-et. 18432 = 18MB lenne.

Próbáld meg letiltani az IE Tab-ot, és úgy tesztelni. (Lehet helyette használni pl az IEView-t.) Az AdBlock 0.7.2.2-ben már ki van javítva a memóriával kapcsolatos bug, bár elvileg azt még csinálja, hogy tab bezárásakor nem szabadítja fel a memóriát, csak később.
  • Met
    "32MB-nál 2048" 2048-ot írtam be :) vagy nemjó? vagy 18432-t kellett volna merthogy 1 giga ram van a gépben?

Safe Mode-ban most 50 mega körül használ
    Ad Block 0.7.2.2
    IE Tab 1.2.0.20061120
  • Sil78
    Hogyhogy 32MB-ra? Az több, mint amennyi alapból 4GB-os memóriához tartozik...
    Safe Mode-ban is sokat használ? AdBlock-ból milyen verziód van? Az IE Tab egyébként lehet ludas, de az AdBlock bizonyos verzióinak is van a memóriakezeléssel kapcsolatos bugja.
  • Rage47
    Flashget-et használj.
    te jó ég, 900MB-ot, sima FF-el... :D
  • Met
    ekkora fileokat normális ember valami letöltés vezérlővel szed le...
  • quack
    miért van az hogy a nagyobb méretű fileok letöltésekor (100%nál mielőtt kiirűn hogy a letöltés befejezve) sokszor beszarik az egész? kurvajó amikor mondjuk 900MB leszenvedése után meghal, és persze se a file nincs meg, se folytatni nemtudom se semmi
  • Met
    köszi, átírtam 32MB-ra
    Most megint felkúszott 90megára ezért Safe Mode-ban tesztelem.
    Adblock Plus, AI Roboform, Fasterfox, IE Tab, MR Tech Local Install van fent.
    Témákból Aluminium Alloy és Tinseltown.
    Radeon 9600Pro-m van 2.6.87es Omega Driverrel.
  • Sil78
    Hát, először nézd meg, Safe Mode-ban is ennyit fogyaszt-e, mert ha nem, akkor lehet, hogy valamelyik kiterjesztés okozza. Vagy ha észreveszed mondjuk, hogy valamelyik plugin használatakor lép fel (pl Flash), akkor azt újratelepíteni... De okozhatják bizonyos videókártyáknál a régi, bugos driverek is.

Meg lehet csökkenteni a Memory Cache méretét (bár ez nem a teljes memóriafogyasztás), az about:config-ban a browser.cache.memory.capacity értékének lehet megadni valami szimpatikus számot KB-ban. Az alapbeállítás Firefox 2-ben (ezen lehet csökkenteni): 32MB-nál 2048, 64MB-nál 4096, 128MB-nál 6144, 256MB-nál 10240, 512MB-nál 14336, 1GB-nál 18432, 2GB-nál 24576 és 4GB esetén 30720. Hogy éppen konkrétan mennyit használ, azt az about:cache?device=memory címen lehet megnézni. Ez egy egész (integer) típusú kulcs amúgy, ha nem létezik az about:config-ban, létre kell hozni.
  • Met
    a 100 megás ram fogyasztáson nem lehet csökkenteni?
  • Sil78
    Ha olyan oldalról akarsz telepíteni egy kiterjesztést, ahonnan még nem tettél ilyet, akkor előtte engedélyezned kell, ez egy biztonsági intézkedés. Ilyenkor kijön egy figyelmeztető sáv az oldal tetején, azon van egy gomb, amire ha rákattintasz, hozzáadhatod az oldalat azoknak a listájához, ahonnan engedélyezed a kiterjesztések telepítését. Utána próbáld meg újra telepíteni.
    De kicsit később belinkeltem a frissített változatot is.
  • zutyu
    én erre süti vagyok.
    Mit ír ki és miért nem tom telepíteni?
  • Sil78
    Miért, nekem is van perpill 62 (igaz, én fordítok is, de amit nem használok, azt le szoktam szedni utána), és meg se kottyan neki.
  • XRV
    pfuuhh tényleg fent volt neked :-))
    2 év mire elindult a Firefox :-)
    köszi
  • Doomista
    n.m.
    Sajnos nincs uj verzioja,legalábbis én nem találtam :(
  • HunnernesKonge
    Mostmár jó.
  • Doomista
    Adom,nyugi,csak ennyit kell mondani nekem.
    SafeDownload
  • HunnernesKonge
    Neve? Bocs Doomista, de nincs idom utánanézni...
    Egy linkért nagyon hálás lennék.
  • Doomista
    talán mert nincs benne ? én nem találom ^^
    de erre van jülön kiterjesztés,ugyanugy bevizsgálja nodal,stbvel a fájlt.
  • HunnernesKonge
    Valaki megmondaná hogy hol lehet a 2.0ban beállitani a virusirtot? (a letöltött fileokat kellene megnéznie.)
    Eddig NOD+1.5 volt az ment faszán,
    most Kaspersky+2.0 van de seholsem találom azt hogy hol lehet megadni a virusirto elérési utját.

(A NOD jobb mint a Kaspersky hozzászolásoktol kérem tekintsunk el. Köszönöm.)
  • Doomista
    és a google.
  • ivjoe
    https://addons.mozilla.org/
  • Brolly28
    kösz
  • ivjoe
    #1976, ez a PC-m régen, de ha nagyon szeretnéd, ha visszamegyek a koliba, legenerálom a laptopomon lévőket, az 63. -.-
  • Doomista
    1. nem plugin hanem kiterjesztés.
    plugin=java,adobe reader,flash player pl...
    2.firefox.hu , extensionsmirror.nl
  • Brolly28
    az lenne a kérdésem h te honnan szedsz le plug ineket a forefoxhoz?
  • Mr Manson
    Hivatalos 64bites kliens várható?
  • XRV
    Muti azt a 63 at :-)
  • Doomista
    pont azt amit irtam.
    de mondom,berakom feketére a háttért,puf huhu....berakok egy betütipust...huhu...
    telejsen használhatatlanná teszi az oldalt.elis rontja.

az igaz hogy érteni kell a csshez :) há értsek az illetö akkor...ha megcsinálta,akor csak ért hozzá...még fejleszteni is tudja magát...
  • Sil78
    Nem egészen értem a hozzászólásodat, de az a kiterjesztés valószínűleg valami accessibility-vel kapcsolatos cucc lehetett, amiket pl gyengénlátóknak csinálnak. Tetszőleges oldal színét, betűtípusát, hátterét, stb meg lehet amúgy változtatni Firefoxban mindenféle kiterjesztés nélkül, a userContent.css fájllal. Ha érdekel, keress rá a topicban, de komolyabb átalakításokhoz nem árt konyítani is valamit a css-hez.
  • Doomista
    van egy olyan kiterjesztés,amivel az oldal szinét,betütipusát meglehet változtatni...csak ez nagyon szr...mert kiprobáltam,oszt az egész honlapot egy szinbe rakta,1 féle betütipus,stb,és igy undoritonak nézhetetlen volt...ez pl egy felesleges program.viszont ezt profibban megcsinni meglehet,és ha elég profin megcsinná valaki,jo program lenne.
  • urbijoe
    már sikerült betüszint és háttérszint is állitani
    köszi
  • Sil78
    (És mint szintén említettem, a legtöbb téma képeket használ a tabokhoz, így nem ilyen egyszerű megváltoztatni a színét, mint ezzel a régi módszerrel. A betűtípussal és betűszínnel többet értek.)