Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fter: Eszközök/beállítások/haladó/szoftverfrissítések/kiterjesztések és témák. Szerintem.
Kridzso: én sem akarok fikázni, de ismereteim szerint a géped magánjellegû adataira nézve jelenleg a google toolbar megléte jelenti a legnagyobb veszélyt. Én inkább vállalnék 10 egyéb spyware-t a gépemen, minthogy a google toolbar legyen rajta.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

sil!
hogy lehet letíltani az updatet exteknél?
106 óta minden nap megjelenik a piros nyilacska, h utána kiírhassa,h nem tud ápdételni. a detailnél meg felsorolja õket (disabledeket is).
Hali!
Van egy problémám. Firefox elméletileg nem engedi megnyílni a popupokat. Viszont egy csomó helyen, pl fw-es meg jónéhány külföldi oldalakon valahogy engedi õket megnyílni. (Nem akarok fikázni, de ie6 sp2 (+google toolbar adott esetben verhetetlen).
Vártam, hogy valamelyik nagyfrissítés kiküszöböli ezt.
Van valakinek 5lete?
Bocs, ha ezt a kérdést már felvetették, de nem nagyon van idõm keresgélni.
hi!
Na, a foxom ráadásul bekattant. Be van állítva, hogy a kezdõlapként üres oldal, és minden jól is mûködött tegnapig, azóta viszont mindig az utoljára megnyitott oldal jön be, még úgy is, ha közben volt egy gép kikapcsolás.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

stratoman
Maxthon rulez!

Petruz: nekem nem kell elmagyaráznod, milyen volt az ie5, mivel én is jól tudom. 2001 eleje óta használom aktívan a webet itthonról, elötte suliból, egyéb helyekrõl alkalomszerûen. Sõt, továbbmegyek. Használtad te a régi netscape-eket? Pl. amikor javasoltak nekem egy oldalt, hogy nézzek meg, aztán hosszú vitákat folytattunk, hogy vajon létezik-e, vagy sem, mert nekem csak egy fehér képernyõ jött be, és néhány hónap után jöttem rá, hogy az oldal jó, csak épp a netscape-ben nem megjeleníthetõ....

Sil: mivel úgyis te vagy itt a fõ szaktudora a dolgoknak, rádborítom minden eddig megtapasztalt problémám, úgyhogy most reszkess... }:-)
Szóval, a freemail oldalon nekem is csak ritkán jön be az a popup, mondjuk, olyan 1-2 naponta egy alkalommal. Pedig próbálkoztam az adblock-al is... Viszont, én aznap frissítettem a foxot, ahogy ide bekerült a megjegyzés az 106 megjelenésérõl, és ez után az elsõ freemail behíváskor jelent meg elösször az a popup. Szóval, fura egybeesés. Sõt, a frissítés óta, ha úgy akarom bezárni a foxot, hogy nem léptem ki az email cimemrõl, akkor bejön egy másik ablak, amiben megkérdezi, hogy ki akarok-e lépni, korábban ez sem jött be, hanem amikor legközelebb (gép újraindítás elött még) behoztam a freemail weblapot, automatán a be voltam lépve arra a címemre (ez a második popup jó, hogy megjelenik)
A fox teljes törlése már többször is megtörtént, ugyanis nekem van ghost mentésem még abból az idõbõl, amikor még nem ismertem a foxot (ez egy tiszta, telepítés utáni állapot, csak az igazán szükséges progik vannak felrakva, a netre is csak a programok és a windows befrissítésének idejére mentem fel), és ezt viszonylag sûrûn vissza szoktam rakni, de a fox cuccok mentésével nem sokat törõdök, azokat újra szoktam beállítani (kivétel a bookmarks). Természetesen ilyenkor a windows meghajtója formatálás alá kerül, a fox minden bejegyzésével.
Egyébként a telepített cuccok: kiterjesztések: flashgot 0.597, adblock 0.52039, lget 0.1, cookieculler 1.20, showip 0.32, redirect remover 0.32, flashblock 1.29, disable targets for downloads 1.0, és mától a scribe 0.21, session saver .2 d1. Témák: semmi, Acrobat reader 6, flash player 7, sun java runtime env. 1.5002 (a 15 megás verzió, nem a 100 mega körüli), shockwave player (nem tudom milyen verzió, kb 1 hónapja volt a legújabb), quicktime 6.52
Szóval, ennyi minden van benne. A scribe tényleg ment ctrl-s -el, csak az a gond, hogy amikor crach van, akkor csak az összeomlást jelzõ ablakhoz férek hozzá, azt tudom rakosgatni ide-oda, meg az ok gomját nyomogatni. Attól félek, hogy mivel nem lehet visszaváltanom a "bepötyögõs" ablakra, így talán a ctrl-s sem segíthet. A session saver pedig az eszközök menübe telepíti a mentés gombját. De reméljük a legjobbakat.

Egy másik problémám: a disable target for dowloads valamiért sztrájkol jó ideje. Valamikor régen még emlékszem, hogy mûködött, de az 104-es foxnál már nem (talán a fox 103ban???, vagy valami más okozta ezt a változást, nem tudom.) Pedig jól be vannak állítva a kiterjesztések, de semmit nem zár be.

És végül a végsõ, egész foxra kiterjedõ csak zavaró jellegû problémám. A4Tech egerem van, a legfrissebb kezelõszoftverével. Vegyük alapul ezt az oldalt. Ha éppen pötyögöm be ezt az üzenetet, az egér bárhol álljon is, ha görgetem az oldalt, akkor a bepötyögött üzenet kis ablaka gördül csak, ha pedig valahol a szövegdobozon kívül klikkelek egyet, akkor tudom görgetni a teljes sg topic ablakot. Míg ie-ben, ha ugyanitt vagyok, és a kurzor a szövegdoboz felett áll, akkor a szövegdoboz tartalma görgetõdik, ha pedig az egér (klikkelés nélkül) nem a szövegdoboz, de az sg ablak felett áll, akkor a topic szövegében görgethetek, de továbbra is tudok gépelni a szövegdobozba, anélkül is, hogy az a képernyõn lenne. Nekem ez utóbbi állapot lenne jó.
Na, ennyi mára, most jól lefárasztottam mindenkit a hülye kérdéseimmel.

Zacsy
Hónapokat fog késni a következõ Firefox kiadás
A Mozilla Alapítvány a napokban frissítette Firefox böngészõjének fejlesztési irányát és várható kiadásait ábrázoló ütemtervét. Az új tervekben a korábban még ebben a hónapban kiadni kívánt - "Deer Park" kódnéven emlegetett - 1.1-es verzió gyakorlatilag törlésre került, a Firefox következõ stabil változatának megjelenése pedig csak szeptermberben lesz várható.
A fejlesztõk a böngészõ új kiadásának jelentõs csúszását a böngészõ újabb változatába préselni kívánt funkciók megnövekedett mennyiségével indokolták. A jelenleg is kidolgozás alatt álló fejlesztések elsõsorban a könyvjelzõket, a keresõt, valamint a böngészõ frissítési funkcióját érintik majd, de ezen kívül oldal-specifikus beállítások is lehetõvé válnak majd az új változatban.

A fejlesztések nagy számát és mennyiségét a szoftver verziószáma is tükrözni fogja majd, így - ha minden az új tervek szerint megy - a következõ stabil Firefox változat 0.3 verziót átugorva, 1.5-ös verziószámmal fog majd megjelenni. A szoftver az eredetileg 1.1 verziószám alatt kiadni tervezett változat kódnevét fogja örökölni, azaz a jövõben ezt a verziót kell majd a "Deer Park" kódnév alatt érteni.

A fejlesztõk egyébként már tervezik a Firefox várhatóan az 1.5-ös verziót követõ 2.0-s - "The Ocho" kódnevû - változatát, valamint ötleteket gyûjtenek a 3-as verzióban megvalósítandó új funkciókhoz is.
PC Forum

gondolom tudjátok csak egy kis érdekesség képen bemásoltam

\"Nem az a lényeg h mit nézel! Hanem, hogy mit látsz!\"

Sil78
1.:
a) Van egy Scribe nevû kiterjesztés, amivel a szövegdobozokba beírt cuccok egy gyorsbillentyûvel (asszem Ctrl+S vagy valami hasonló) elmenthetõk egy fájlba, és késõbb visszatölthetõk. Hosszabb hozzászólások esetén érdemes lehet használni.
b) A SessionSaver újabban a szövegeket is meg tudja jegyezni crash esetén, és jó eséllyel visszahozza õket. Ha használsz Tab Mixet vagy MiniT-t, akkor viszont a SessionSaver kilõve, próbáld inkább helyette a SessionSaver módosított, "light" verzióját, ami Crash Recovery néven fut, az talán nem akad össze az említett kiterjesztésekkel.
3) Ha ez a probléma gyakran elõfordul, érdemes lehet egy tiszta telepítést csinálni, új profillal. Azaz a régi profilt áthelyezed máshova, régi verzió uninstall, az utána megmaradt fájlokat törölni a program mappájából (plugins mappa maradhat persze), újratelepítés és a fontosabb fájlokat (vagy csak a könyvjelzõket) visszamásolod az új profilba. Persze ha sok kiterjesztést használsz, akkor ez elég macerás az újratelepítésük miatt.

2. A popupblokkolóról írtam az #1575-ben, vissza tuti nem fejlesztették, talán az oldal lett cselesebb. A freemail.hu-t megnézem, ki- meg beléptem, kikapcsolt AdBlock mellett, de nem látok semmilyen popupot.

These are my friends, see how they glisten...

PetruZ
Sztem semmi gond, most már ti is átérzitek, hogy milyen volt anno az IE5-tel sz*pni. 😊

(Bocs. 😊 )
Nekem két problémám van, most miután frissítettem 106-ra. Az egyik, hogy idõnként továbbra is hibás, és néha kiadja az ablakot, hogy hibát okozott és bezáródik. Ehhez már kezdek hozzászokni, és már csak azt várom, hogy az 1.5 -ben oldódik meg ez a probléma, bár az roppantul zavar, hogy amikor kiírja, hogy hiba van, akkor onnéttól nem lehet semmit csinálni, hanem csak leokézni, és már zárja is be az ablakot. Valahogy elég sûrûn hajlamos levél vagy hozzászólás pötyögés közben történni. Ha legalább clipboardra tudnám másolni a bepötyögött írást, nem lenne gondom vele, így max egy képet tudok lementeni róla, és az alapján visszapötyögni ugyanazt. Márpedig annál unalmasabb nincs, amikor ugyanazt kell újra beírnod egy hiba miatt.
A másik: az 106-ban jópár popup felugrik, amiket az 104 és 103 tökéletesen letiltott. Lásd pl: freemail.hu lap megnyitásakor nagyon szeret egy ilyen bejönni. Visszafejlesztették a popup blokkolót?

Sil78
Pl Tab Mix kiterjesztés.

NuCLEARScoRp
Na tessék:

"A Mozilla ezzel együtt azt is bejelentette, hogy a várhatóan szeptemberben megjelenõ, "Deer Park" kódnevû új Firefox nem 1,1-es, hanem 1.5-ös verziószámot kap majd. Az új szoftverbõl augusztusban egy 1.4-es verziószámot viselõ technológiai elõzetes változat is megjelenik majd."

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

[/img]
Hello mindeni!

én azt szeretném megvalósítani, hogy a böngészõ fülek ne felül,hanem alul legyenek
egyszer már sikerült, csak azt nem tudom, hogy melyik kiterjesztés volt..

[url=]Firefox
Faterx
ivjoe
ojje!
meg ték is.
FF 1.0.6 megjelent.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

NuCLEARScoRp
Lesz az õsz is... <#vigyor>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

Hááát, mázli, ha egyáltalán még nyáron kijön az 1.1. <#rinya><#shakehead>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Sil78
Pl fent volt egy magyarított verzió belõle, és ráfrissítettél a hivatalossal? Szedd le, rakd fel újra. Az automatikus frissítést csak akkor használd, ha a fent levõ kiterjesztés a hivatalos verzió.

Mardel
Azt hiszem a Download Manager Tweak-el volt gondom (fissítettem) <#whatever>

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Sil78
Az ott konkrétan egy nightly, tesztverzió, inkább várjátok meg az 1.0.6-ot kb jövõ héten. Az 1.0.5 alatt nem minden kiterjesztés mûködik úgy, ahogy kellene, ezért jön ki ilyen hamar az 1.0.6 (és úgy néz ki, ezúttal nem lesznek más nyelvû változatok az 1.0.5-bõl - bár az FTP-n fent van a magyar is a nightly-knál -, megvárják az 1.0.6-ot). Ez most nem biztonsági javítás lesz, hanem bugfix.

Sil78
Milyen letöltésekkel kapcsolatos kiterjesztést használsz? Szerintem tiltsd le, és ha azzal volt a baj, akkor szedd is le és telepítsd újra azt a kiterjesztést.

Ez azért már vicc... Fõleg hogy az a rohadt update még mindig nem mûködik normálisan. (normális = csak azt szedi le, amit frissíteni kell; elvileg talán az 1.1-ben)

NuCLEARScoRp
LOL és már jön a következõ verzió....

Firefox 1.0.6 elõzetes verzió

NuCLEARScoRp
Hol késik már a magyar verzió?? Mindenki szabadságra ment? <#eplus2><#eplus2><#vigyor1>

Mardel
..jah és csak most raktam nagyobb nézetbe, még van egy pár szöveg utána

acceskey="&cmd.start.acceskey';" disabled="true"; tooltiptext="

Mardel
Hali!

egy kis segítség kellene!

Az eszközökben a letöltésekre kattintva elõjön a panel, de üres és egy piros szöveg van benne! label="&cmd.start.label;'

mi lehet a gond?

shevy
nektek ezen az oldalon http://www.pannonpitbull.tk baloldalon bejön a menü? ie-ben van nekem ott egy menü, de firefoxban nem jelenik meg

Mr Manson
1.0.5 magyaR?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sil78
Naaa... azért az alap dolog, hogy egy alfa verziót csak tiszta, új, saját külön profillal rakunk fel, vagy legalább backup-oljuk elõtte a rendes profilt...

NuCLEARScoRp
Senki ne rakja fel a Deer Park Alpha 2-t!!! Nekem tönkrevágta a Firefox 1.0.4 profilját... újat kellett csinálnom, tehát szigorún el kell felejteni ezt az Alpha szutykot!!!

NuCLEARScoRp
Ha ilyen tempóban dolgoznak az 1.1-es verzión akkor talán a Firefox 1 éves születésnapjára ki is jön... elõbb nemhinném...<#hehe>

Cicero
Telepítsd a frissítést, és a kiegészítõcsomagot :]]]

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Gondolom, nincs telepítve Flash Player meg Shockwave player. Macromedia.com-ról töltsd le õket.

Shortstop
nem tudja vallki hogy mi lehet a gáz nálam?????
elõször is nem tölti be a www.mlb.com -ot úgy hogy azt írja ki alul hogy kész van. (nemcsak ezt az oldalt)... a www.nhl.hu-t be sem hozza.
újratettem. egyes helyekhez meg azt írja ki hogy telepítsem a frissítés meg a kiegészítõcsomagot és csak tölt, tölt, tölt. nem csinál semmit.
MI LEHET A GÁZ?????
mert már nagyon idegesít....

Kísérletezõkedvûeknek van Deer Park alpha 2 is.

Cicero
Áhh... csak angolul van még 😊))

Cicero
Aham... akkor marad így <#vigyor3> Úgy is, csak ilyen tár.hu-n, meg egyéb hasonló helyeken ugranak be 😊

Firefox 1.0.5 is out.

Heggesszék már azt az 1.1-et is, na. <#vigyor3>

Sil78
Szóval (lusta vagyok, bemásolom egy korábbi válaszomat egy másik fórumból <#kacsint>):

A popupok közül a Firefox alapból meghatározott esetekben (bizonyos eseményeknél) nem blokkolja a popupot. A leggyakoribb ezek közül pl a "kért" popup, amikor rákattintasz egy linkre, és úgy nyitja meg a popup-ablakot. Pl fórumokon belépéskor, vagy képgalériáknál (mint az Indexes fórumon a képek, ezeket nem blokkolja) szokott ilyen elõfordulni, tehát ezek az esetek 99,99%-ában nem reklámok, hanem szükséges, általad megnyitni akart popupok. Az alapból engedélyezett eseményeket, amiknél nem blokkolja a popupokat, az about:config-ban a dom.popup_allowed_events kulcs tartalmazza: change click dblclick mouseup reset submit. Ezeken lehet szigorítani (pl click dblclick submit-ra állítani), de nem túlságosan érdemes: az esetleg mégis átcsúszó nemkívánt reklámpopupokat, scripteket az AdBlock kiterjesztés segítségével sokkal könnyebben el lehet tüntetni.

A másik, amit alapból nem blokkol a Firefox beépített popupblokkolója, a pluginek (pl Flash) által megnyitott popupok, ezt szintén az AdBlock-kal legkönnyebb orvosolni, ha kell (esetleg létrehozni egy privacy.popups.disable_from_plugins nevû, egész típusú kulcsot az about:configban, és az értékét 2-re állítani).

Az említett Popups Must Die kiterjesztés is ezt a két kulcsot állítja át (azzal a különbséggel, ha jól emlékszem, hogy az engedélyezett eseményeket teljesen üresre teszi).

Cicero
Oké, köszi elõrre is!

Sil78
De, a Popups Must Die, de az tényleg minden popupot letilt, szóval akkor külön kell whitelist-elgetni az oldalakat még a "kért" popupokhoz is. Sokkal egyszerûbb mondjuk az AdBlock-kal kilõni az ilyen esetleg átcsúszó nemkívánt popupokat. De majd ha lesz egy kis idõm, válaszolok részletesebben, mert az alap popupblokkoló beállításain is lehet finomítani.

Cicero
Nincsen valami kiterjesztés Firefox-hoz, ami 100%-osan megakadájozza a Popup ablakok megnyitódását? Mert egy-két helyen beugrik jónéhány 😞

shrek82
Ez esetleg arra hivatott? Mert feltettem, de nem nyitja meg vele a wapoldalakat, de mivel angol tudásom enyhén hiányos 😊 így nem tudom, mit ír az ext készítõje a topcjában! <#nemtudom>

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

shrek82
OFF !!

Hogy teccik az új logóm?

OFF off!!

shrek82
Tom, hogy volt már errõl is szó itt, de azt hogyan tudom megtenni?

MÁS: van olyan ext a firefoxhoz, amivel esetleg wap oldalakat tudnék megnézni?Winwapot ismerem, de elég gagyi.. Firefoxszal lenne az igazi..😊

Sil78
Próbáld meg üríteni a Java saját külön Cache-ét, az se segít?

shrek82
Fent van, de hál' Istennek nem volt még szükségem rá, tehát nincs hamisított UA.

Sil78
Hmm... És ugye a Firefoxot nem használod hamisított useragent-tel (azaz ha a User Agent Switcher fent is van, nincs átállítva tartósan)?