Mozilla Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kridzso: én sem akarok fikázni, de ismereteim szerint a géped magánjellegû adataira nézve jelenleg a google toolbar megléte jelenti a legnagyobb veszélyt. Én inkább vállalnék 10 egyéb spyware-t a gépemen, minthogy a google toolbar legyen rajta.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
hogy lehet letíltani az updatet exteknél?
106 óta minden nap megjelenik a piros nyilacska, h utána kiírhassa,h nem tud ápdételni. a detailnél meg felsorolja õket (disabledeket is).
Van egy problémám. Firefox elméletileg nem engedi megnyílni a popupokat. Viszont egy csomó helyen, pl fw-es meg jónéhány külföldi oldalakon valahogy engedi õket megnyílni. (Nem akarok fikázni, de ie6 sp2 (+google toolbar adott esetben verhetetlen).
Vártam, hogy valamelyik nagyfrissítés kiküszöböli ezt.
Van valakinek 5lete?
Bocs, ha ezt a kérdést már felvetették, de nem nagyon van idõm keresgélni.
hi!
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Sil: mivel úgyis te vagy itt a fõ szaktudora a dolgoknak, rádborítom minden eddig megtapasztalt problémám, úgyhogy most reszkess... }:-)
Szóval, a freemail oldalon nekem is csak ritkán jön be az a popup, mondjuk, olyan 1-2 naponta egy alkalommal. Pedig próbálkoztam az adblock-al is... Viszont, én aznap frissítettem a foxot, ahogy ide bekerült a megjegyzés az 106 megjelenésérõl, és ez után az elsõ freemail behíváskor jelent meg elösször az a popup. Szóval, fura egybeesés. Sõt, a frissítés óta, ha úgy akarom bezárni a foxot, hogy nem léptem ki az email cimemrõl, akkor bejön egy másik ablak, amiben megkérdezi, hogy ki akarok-e lépni, korábban ez sem jött be, hanem amikor legközelebb (gép újraindítás elött még) behoztam a freemail weblapot, automatán a be voltam lépve arra a címemre (ez a második popup jó, hogy megjelenik)
A fox teljes törlése már többször is megtörtént, ugyanis nekem van ghost mentésem még abból az idõbõl, amikor még nem ismertem a foxot (ez egy tiszta, telepítés utáni állapot, csak az igazán szükséges progik vannak felrakva, a netre is csak a programok és a windows befrissítésének idejére mentem fel), és ezt viszonylag sûrûn vissza szoktam rakni, de a fox cuccok mentésével nem sokat törõdök, azokat újra szoktam beállítani (kivétel a bookmarks). Természetesen ilyenkor a windows meghajtója formatálás alá kerül, a fox minden bejegyzésével.
Egyébként a telepített cuccok: kiterjesztések: flashgot 0.597, adblock 0.52039, lget 0.1, cookieculler 1.20, showip 0.32, redirect remover 0.32, flashblock 1.29, disable targets for downloads 1.0, és mától a scribe 0.21, session saver .2 d1. Témák: semmi, Acrobat reader 6, flash player 7, sun java runtime env. 1.5002 (a 15 megás verzió, nem a 100 mega körüli), shockwave player (nem tudom milyen verzió, kb 1 hónapja volt a legújabb), quicktime 6.52
Szóval, ennyi minden van benne. A scribe tényleg ment ctrl-s -el, csak az a gond, hogy amikor crach van, akkor csak az összeomlást jelzõ ablakhoz férek hozzá, azt tudom rakosgatni ide-oda, meg az ok gomját nyomogatni. Attól félek, hogy mivel nem lehet visszaváltanom a "bepötyögõs" ablakra, így talán a ctrl-s sem segíthet. A session saver pedig az eszközök menübe telepíti a mentés gombját. De reméljük a legjobbakat.
Egy másik problémám: a disable target for dowloads valamiért sztrájkol jó ideje. Valamikor régen még emlékszem, hogy mûködött, de az 104-es foxnál már nem (talán a fox 103ban???, vagy valami más okozta ezt a változást, nem tudom.) Pedig jól be vannak állítva a kiterjesztések, de semmit nem zár be.
És végül a végsõ, egész foxra kiterjedõ csak zavaró jellegû problémám. A4Tech egerem van, a legfrissebb kezelõszoftverével. Vegyük alapul ezt az oldalt. Ha éppen pötyögöm be ezt az üzenetet, az egér bárhol álljon is, ha görgetem az oldalt, akkor a bepötyögött üzenet kis ablaka gördül csak, ha pedig valahol a szövegdobozon kívül klikkelek egyet, akkor tudom görgetni a teljes sg topic ablakot. Míg ie-ben, ha ugyanitt vagyok, és a kurzor a szövegdoboz felett áll, akkor a szövegdoboz tartalma görgetõdik, ha pedig az egér (klikkelés nélkül) nem a szövegdoboz, de az sg ablak felett áll, akkor a topic szövegében görgethetek, de továbbra is tudok gépelni a szövegdobozba, anélkül is, hogy az a képernyõn lenne. Nekem ez utóbbi állapot lenne jó.
Na, ennyi mára, most jól lefárasztottam mindenkit a hülye kérdéseimmel.
A Mozilla Alapítvány a napokban frissítette Firefox böngészõjének fejlesztési irányát és várható kiadásait ábrázoló ütemtervét. Az új tervekben a korábban még ebben a hónapban kiadni kívánt - "Deer Park" kódnéven emlegetett - 1.1-es verzió gyakorlatilag törlésre került, a Firefox következõ stabil változatának megjelenése pedig csak szeptermberben lesz várható.
A fejlesztõk a böngészõ új kiadásának jelentõs csúszását a böngészõ újabb változatába préselni kívánt funkciók megnövekedett mennyiségével indokolták. A jelenleg is kidolgozás alatt álló fejlesztések elsõsorban a könyvjelzõket, a keresõt, valamint a böngészõ frissítési funkcióját érintik majd, de ezen kívül oldal-specifikus beállítások is lehetõvé válnak majd az új változatban.
A fejlesztések nagy számát és mennyiségét a szoftver verziószáma is tükrözni fogja majd, így - ha minden az új tervek szerint megy - a következõ stabil Firefox változat 0.3 verziót átugorva, 1.5-ös verziószámmal fog majd megjelenni. A szoftver az eredetileg 1.1 verziószám alatt kiadni tervezett változat kódnevét fogja örökölni, azaz a jövõben ezt a verziót kell majd a "Deer Park" kódnév alatt érteni.
A fejlesztõk egyébként már tervezik a Firefox várhatóan az 1.5-ös verziót követõ 2.0-s - "The Ocho" kódnevû - változatát, valamint ötleteket gyûjtenek a 3-as verzióban megvalósítandó új funkciókhoz is.
PC Forum
gondolom tudjátok csak egy kis érdekesség képen bemásoltam
\"Nem az a lényeg h mit nézel! Hanem, hogy mit látsz!\"
a) Van egy Scribe nevû kiterjesztés, amivel a szövegdobozokba beírt cuccok egy gyorsbillentyûvel (asszem Ctrl+S vagy valami hasonló) elmenthetõk egy fájlba, és késõbb visszatölthetõk. Hosszabb hozzászólások esetén érdemes lehet használni.
b) A SessionSaver újabban a szövegeket is meg tudja jegyezni crash esetén, és jó eséllyel visszahozza õket. Ha használsz Tab Mixet vagy MiniT-t, akkor viszont a SessionSaver kilõve, próbáld inkább helyette a SessionSaver módosított, "light" verzióját, ami Crash Recovery néven fut, az talán nem akad össze az említett kiterjesztésekkel.
3) Ha ez a probléma gyakran elõfordul, érdemes lehet egy tiszta telepítést csinálni, új profillal. Azaz a régi profilt áthelyezed máshova, régi verzió uninstall, az utána megmaradt fájlokat törölni a program mappájából (plugins mappa maradhat persze), újratelepítés és a fontosabb fájlokat (vagy csak a könyvjelzõket) visszamásolod az új profilba. Persze ha sok kiterjesztést használsz, akkor ez elég macerás az újratelepítésük miatt.
2. A popupblokkolóról írtam az #1575-ben, vissza tuti nem fejlesztették, talán az oldal lett cselesebb. A freemail.hu-t megnézem, ki- meg beléptem, kikapcsolt AdBlock mellett, de nem látok semmilyen popupot.
These are my friends, see how they glisten...
(Bocs. 😊 )
A másik: az 106-ban jópár popup felugrik, amiket az 104 és 103 tökéletesen letiltott. Lásd pl: freemail.hu lap megnyitásakor nagyon szeret egy ilyen bejönni. Visszafejlesztették a popup blokkolót?
"A Mozilla ezzel együtt azt is bejelentette, hogy a várhatóan szeptemberben megjelenõ, "Deer Park" kódnevû új Firefox nem 1,1-es, hanem 1.5-ös verziószámot kap majd. Az új szoftverbõl augusztusban egy 1.4-es verziószámot viselõ technológiai elõzetes változat is megjelenik majd."
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
"Timeo Danaos et dona ferentes."
acceskey="&cmd.start.acceskey';" disabled="true"; tooltiptext="
egy kis segítség kellene!
Az eszközökben a letöltésekre kattintva elõjön a panel, de üres és egy piros szöveg van benne! label="&cmd.start.label;'
mi lehet a gond?
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
elõször is nem tölti be a www.mlb.com -ot úgy hogy azt írja ki alul hogy kész van. (nemcsak ezt az oldalt)... a www.nhl.hu-t be sem hozza.
újratettem. egyes helyekhez meg azt írja ki hogy telepítsem a frissítés meg a kiegészítõcsomagot és csak tölt, tölt, tölt. nem csinál semmit.
MI LEHET A GÁZ?????
mert már nagyon idegesít....
Heggesszék már azt az 1.1-et is, na. <#vigyor3>#vigyor3>
A popupok közül a Firefox alapból meghatározott esetekben (bizonyos eseményeknél) nem blokkolja a popupot. A leggyakoribb ezek közül pl a "kért" popup, amikor rákattintasz egy linkre, és úgy nyitja meg a popup-ablakot. Pl fórumokon belépéskor, vagy képgalériáknál (mint az Indexes fórumon a képek, ezeket nem blokkolja) szokott ilyen elõfordulni, tehát ezek az esetek 99,99%-ában nem reklámok, hanem szükséges, általad megnyitni akart popupok. Az alapból engedélyezett eseményeket, amiknél nem blokkolja a popupokat, az about:config-ban a dom.popup_allowed_events kulcs tartalmazza: change click dblclick mouseup reset submit. Ezeken lehet szigorítani (pl click dblclick submit-ra állítani), de nem túlságosan érdemes: az esetleg mégis átcsúszó nemkívánt reklámpopupokat, scripteket az AdBlock kiterjesztés segítségével sokkal könnyebben el lehet tüntetni.
A másik, amit alapból nem blokkol a Firefox beépített popupblokkolója, a pluginek (pl Flash) által megnyitott popupok, ezt szintén az AdBlock-kal legkönnyebb orvosolni, ha kell (esetleg létrehozni egy privacy.popups.disable_from_plugins nevû, egész típusú kulcsot az about:configban, és az értékét 2-re állítani).
Az említett Popups Must Die kiterjesztés is ezt a két kulcsot állítja át (azzal a különbséggel, ha jól emlékszem, hogy az engedélyezett eseményeket teljesen üresre teszi).
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
Hogy teccik az új logóm?
OFF off!!
MÁS: van olyan ext a firefoxhoz, amivel esetleg wap oldalakat tudnék megnézni?Winwapot ismerem, de elég gagyi.. Firefoxszal lenne az igazi..😊